• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Direct contact met een van onze specialisten? 31(0) 10 71 444 53 Bestel brochure

Reykjanes

Wanneer je met het vliegtuig aankomt is dit je eerste kennismaking met IJsland
|

Ten zuidwesten van Reykjavík ligt het schiereiland Reykjanes. Hier ligt ook de internationale luchthaven van IJsland ‘Leifur Eiríksson’ bij Keflavík, op ongeveer 50 kilometer van Reykjavík. Voor veel bezoekers is dit dan ook hun eerste kennismaking met IJsland.

Je vindt hier onder andere uitgestrekte lavavelden, geothermische activiteit, zwarte lavastranden en veel soorten vogels. Een paarvan de bekendste bezienswaardigheden:

  • De Blue Lagoon, één van de populairste toeristische trekpleisters van IJsland, vind je op ongeveer 20 minuten rijden van het vliegveld. Veel reizigers maken van de gelegenheid gebruik om meteen na aankomst of vlak voor vertrek een duik te nemen in het heerlijk warme en lichtblauwe water van de Blue Lagoon. De stoom die van het water opstijgt, kun je al van grote afstand zien.
  • Reykjanesviti, een 31 meter hoge vuurtoren uit 1929. In 1878 werd op deze plaats een eerdere vuurtoren gebouwd, maar die werd acht jaar later verwoest door een aardbeving. De vuurtoren ligt in één van de meest geothermisch actieve gebieden van IJsland. Vlakbij Reykjanesviti ligt het hetebronnengebied Gunnuhver, vernoemd naar de heks Gunna, die hier volgens de sagen de dood vond in het kokende water. Gunnuhver is de grootste kokende modderbron van IJsland met een diameter van 20 meter.
  • Krýsuvík, ook wel Seltún genoemd, is een ander hetebronnengebied op het schiereiland. Je vindt hier pruttelende modderpoelen en prachtig gekleurde bergformaties op korte afstand van het meer Kleifarvatn. De bekende IJslandse misdaadschrijver Arnaldur Indriðason heeft één van zijn boeken, ‘Kleifarvatn’ (Nederlandse vertaling ‘Koudegolf’), zich hier laten afspelen. Een stukje verder richting het zuiden aan de kust vind je de Krýsuvíkurbjarg, een rotskust en broedplaats van enorme aantallen zeevogels (het laatste stukje naar de kust is alleen per 4WD of te voet bereikbaar).

Interesse in een reis langs deze regio?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.7

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Veelgestelde vragen

Bekijk algemene vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.