Een dag op avontuur met een Super Jeep

Al vanaf 15 juni tot en met 15 september kun je deze tour maken. Deze aanbieder heeft een speciale permissie om al zo vroeg het hoogland in te gaan!

Lakagigar Volcano Expedition is een Super Jeep tour, die je meeneemt naar de beroemdste vulkaan van IJsland, die in 1783 uitbrak. Een uitbraak met een zeer bijzondere geschiedenis. De gids zal je er uitgebreid over vertellen.

De route

Met een speciaal aangepaste Super Jeep rijden we in slechts 1,5 uur naar de Lakagigar vulkaan. Normale 4×4-auto’s zullen minimaal 3 uur nodig hebben om deze 45 km naar Laki te rijden, als ze het al halen.

We stoppen ongeveer 2,5 uur bij Laki. Je hebt alle tijd om op de top van Laki Mountain te wandelen voor een prachtig uitzicht over de rij kraters en naar de Vatnajökull-gletsjer. Er is een pad naar de kraters naast Laki Mountain dat bezoekers kunnen nemen. Een rustige wandeling door de kraters met de tijd om de geschiedenis in je op te nemen, duurt ongeveer 45 minuten.

De volgende stop is Tjarnargígur, op slechts 15 minuten rijden. Tjarnargígur heeft water binnenin de krater. Vanaf Tjarnargígur kun je hetzelfde pad bewandelen als de lava van de krater nam (ongeveer 1 uur gemakkelijke wandeling). Je chauffeursgids zal de Super Jeep naar het einde van het pad brengen en daar op je wachten.

We stoppen onder andere bij de prachtige verborgen Fagrifoss-waterval en eindigen onze tour bij de adembenemende Fjaðrárgljúfur-kloof waar passagiers langs de zijkant van de kloof bergafwaarts kunnen lopen (ongeveer 20 minuten gemakkelijke wandeling).

De Super Jeep rijdt weer verder en wacht op je op de parkeerplaats.

De Super Jeep kan 14 personen vervoeren, maar normaal gesproken nemen we niet meer dan 10 personen mee in elke auto, tenzij er een groep is die samen reist of een gezin. Een kleine groep betekent minder tijd om op anderen te wachten en meer tijd voor jou om rond te wandelen.

Hoogtepunten van de tour

  • Echte bergtocht in een Super Jeep
  • Ervaren lokale gids
  • Voldoende tijd om rond te wandelen
  • Lava, kraters, gletsjerzicht, rivieroversteek, prachtige watervallen, spectaculaire kloof en landschap

Wat mee te nemen

  • Eten voor de dag
  • Warme kleding en goede wandelschoenen
  • Een camera en glimlach

Pick-up / drop-off

Je vertrekt 09:00 van af de parkeerplaats bij het N1 tankstation in Kirkjubaejarklaustur (er is een complementary pick-up mogelijk bij hotel/guesthouse in Kirkjubaejarklaustur). Je bent rond 17:00 terug, waar je wordt afgezet bij je oorspronkelijke ophaalpunt.

Prijs

Kinderen (0-12 jaar): € 133
Volwassenen: € 266