• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug
|

Super Jeep naar Laki

Periode 8-9 uur
icon-period Created with Sketch. juni - september

Met een super jeep naar het spectaculaire natuurverschijnsel, de Laki kraters!

De Laki krater is een spectaculair natuurverschijnsel en alleen toegankelijk met een 4WD. Mocht je gebruik maken van een 2WD huurauto en toch graag een dag naar Laki willen, dan kun je gebruik maken van de 4WD Super Jeep Tour.

De grootste en bekendste uitbarsting van de Laki dateert uit 1783 en is (qua uitgestoten lava) één van de grootste uitbarstingen van een vulkaan op IJsland in de geschiedenis.
De Laki-kraters zijn het overblijfsel van uitbarstingen van de Laki-vulkaan. Het gebied laat een extreem voorbeeld van het vulkaanlandschap op IJsland zien. De kraters zijn zo’n 25 kilometer lang, meer dan 100 meter hoog en vormen een bonte mengeling van rood en zwart vulkanisch gesteente.

Inhoud

De excursie start om 09:00 uur vanaf Kirkjubaejarklaustur. Stap aan boord van de superjeep en je wordt begeleidt naar de kraters van Lakagígar en Tjarnargígur, de waterval Fagrifoss en de Fjaðrárgljúfur-kloof. Rond 10:30 uur kom je aan bij Laki. Hier stop je voor ongeveer 2,5 uur. Je hebt ruim de tijd om te wandelen naar de top van Laki voor een prachtig uitzicht. Als je niet in staat bent om naar de top van Laki te wandelen, zal je gids je naar de top van een paar nabijgelegen heuvels rijden, waar je een vergelijkbaar panoramisch uitzicht zult bereiken. Na je wandeling rijden we door, een korte rit, naar de volgende stop bij Tjarnargígur. Een met water gevulde krater.

De volgende wandeling duurt een uur, het is niet erg moeilijk, maar het is een oneffen pad en het begint met steile treden naar beneden de krater in. Je hebt de mogelijkheid om terug te komen naar de parkeerplaats en in de Super Jeep naar het einde van het pad te rijden waar we de anderen oppikken.

Totale excursie duurt 8 á 9 uur.

Reizen bij deze excursie

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.7

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Bekijk algemene vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge