Super Jeep naar Laki

Met een super jeep naar het spectaculaire natuurverschijnsel: de Laki kraters

De Laki krater is een spectaculair natuurverschijnsel en alleen toegankelijk met een 4WD. Mocht je gebruik maken van een 2WD huurauto en toch graag een dag naar Laki willen, dan kun je gebruik maken van de 4WD Super Jeep Tour.

De grootste en bekendste uitbarsting van de Laki dateert uit 1783 en is (qua uitgestoten lava) één van de grootste uitbarstingen van een vulkaan op IJsland in de geschiedenis.

De Laki-kraters zijn het overblijfsel van uitbarstingen van de Laki-vulkaan. Het gebied laat een extreem voorbeeld van het vulkaanlandschap op IJsland zien. De kraters zijn zo’n 25 kilometer lang, meer dan 100 meter hoog en vormen een bonte mengeling van rood en zwart vulkanisch gesteente.

Zo ziet de excursie eruit

De excursie start om 09:00 uur vanaf Kirkjubaejarklaustur. Stap aan boord van de Super Jeep en je wordt begeleidt naar de kraters van Lakagígar en Tjarnargígur, de waterval Fagrifoss en de Fjaðrárgljúfur-kloof. Rond 10:30 uur kom je aan bij Laki. Hier stop je voor ongeveer 2,5 uur. Je hebt ruim de tijd om te wandelen naar de top van Laki voor een prachtig uitzicht.

Als je niet in staat bent om naar de top van Laki te wandelen, zal je gids je naar de top van een paar nabijgelegen heuvels rijden, waar je een vergelijkbaar panoramisch uitzicht zult bereiken. Na je wandeling rijden we door, een korte rit, naar de volgende stop bij Tjarnargígur. Een met water gevulde krater.

De volgende wandeling duurt een uur, het is niet erg moeilijk, maar het is een oneffen pad en het begint met steile treden naar beneden de krater in. Je hebt de mogelijkheid om terug te komen naar de parkeerplaats en in de Super Jeep naar het einde van het pad te rijden waar we de anderen oppikken.

  • Totale excursie duurt 8 á 9 uur

Praktisch

Iedereen

09:00 uur

8-9 uur