• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Accommodaties op IJsland

|

De opties voor accommodaties op IJsland lopen uiteen van guesthouses tot hotels, vakantiehuisjes of campings. Onze autorondreizen kunnen qua vooraf vastgelegde accommodatie worden ingedeeld in drie types: met overnachtingen in hotels, guesthouses en boerderij-accommodaties, met overnachtingen in vakantiehuisjes of een mix van beide. Waar je voor kiest, hangt natuurlijk helemaal af van je persoonlijke voorkeur. Ook als je liever wilt kamperen, zijn hier mogelijkheden voor. We zetten hieronder de keuzemogelijkheden even op een rijtje.

De meeste accommodaties in Reykjavík bevinden zich in of nabij het centrum van de stad, op loopafstand van de voornaamste bezienswaardigheden en natuurlijk de vele gezellige restaurantjes en cafés. Buiten Reykjavík verblijf je in kleine plaatsjes en op landelijke locaties, van waaruit je gemakkelijk de prachtige omgeving kunt ontdekken. Afhankelijk van welke reis je kiest, verblijf je meestal één, twee of soms drie nachten in dezelfde accommodatie. Als je het prettig vindt om op veel verschillende plekken te overnachten en daardoor een groot deel van het land te kunnen zien en om ’s morgens meteen aan te kunnen schuiven bij het ontbijt (m.u.v. budgetaccommodaties), dan is dit het type accommodatie voor jou.

Binnen deze categorie kun je kiezen uit de volgende niveaus van comfort:

  • Budgetaccommodatie – kamers in hostels op basis van een privékamer of gedeelde kamer met douche en toilet op de gang. Inclusief linnen (verplicht) en exclusief ontbijt. In de hostels is een vaak een gedeelde keuken aanwezig waar je zelf je maaltijden kunt bereiden. Wanneer je bij ons een reis boekt met budgetaccommodaties, zijn we uitgegaan van een 2-persoonskamer, tenzij anders gecommuniceerd.
  • Kamers zonder douche en toilet (zonder d/t) – opgemaakte bedden in kamers zonder privéfaciliteiten, met douche en toilet op de gang, maar wel inclusief ontbijt.
  • Kamers met douche en toilet (met d/t) – opgemaakte bedden in kamers met eigen douche en toilet op de kamer, inclusief ontbijt.
  • Comfortklasse met douche en toilet (met d/t +) – opgemaakte bedden in kamers met eigen douche en toilet op de kamer, inclusief ontbijt, in hotels met meer faciliteiten en/of op gewilde locaties. Ben je hierin geïnteresseerd, maken we graag een offerte op maat.

Als je het fijn vindt om een vaste ‘thuisbasis’ te hebben voor een aantal nachten en van daaruit uitstapjes te kunnen maken naar de bezienswaardigheden in de omgeving, dan is een reis met vakantiehuisjes wellicht iets voor jou. Je verblijft steeds minimaal twee/drie nachten in hetzelfde huisje en hoeft dus niet elke keer je spullen opnieuw in te pakken. Je hebt alle vrijheid om je eigen dagen in te delen. Bovendien heeft een aantal van de vakantiehuisjes een eigen ‘hot pot’ op de veranda, waar je heerlijk kunt ontspannen! De huisjes staan allemaal vrij en maken soms deel uit van kleinschalige ‘vakantieparken’ (denk aan zeven of acht huisjes). De meeste huisjes zijn geschikt voor vier tot zes personen. Niet alle gebieden lenen zich even goed voor een vakantiehuisje omdat het aantal mogelijkheden (verschillende dagtochten) vaak beperkt is. Het zuidwesten, westen, noordoosten en oosten van IJsland lenen zich echter prima voor het maken van dagtochten.

Let op: een groot deel van de vakantiehuisjes in ons aanbod hanteren vaste wisseldagen, namelijk donderdag en zondag. De huisjes met flexibele data zijn vaak iets prijziger. Dat betekent dat we de vakantiehuisjesreizen in veel gevallen communiceren met ‘vaste vertrekdagen’. Dit wordt bij de betreffende reizen aangegeven. Mocht je een vergelijkbare reis willen creëren met start op een andere dag, dan stellen we graag een vrijblijvende offerte voor je.

Bij de reizen waarbij je een aantal nachten in vakantiehuisjes verblijft en een aantal nachten in hotels/guesthouses zijn de hotel/guesthouse-overnachtingen vaak ‘doorgangsovernachtingen’. Je blijft dan één nacht in het betreffende hotel en reist de volgende dag weer verder. Dit is meestal het geval wanneer je grotere afstanden in korte tijd moet overbruggen, maar waarbij je uiteraard nog wel tijd hebt om te stoppen bij bezienswaardigheden onderweg. Je combineert hierbij dus de rust van het verblijven in vakantiehuisjes met het voordeel van hotelrondreizen, namelijk dat je in een korte tijd een groter deel van het land kunt zien.

In de zomermaanden wordt er veel op IJsland gekampeerd. Er zijn meer dan 100 (vaak eenvoudige) campings, waarvan de meeste van begin juni tot eind augustus zijn geopend. Wie in de vrije natuur kampeert, heeft officieel altijd toestemming van de landeigenaar nodig. Dit levert doorgaans weinig tot geen problemen op; soms moet je hiervoor betalen. Wij raden aan om gebruik te maken van de campings, dit in verband met het behoud van de natuur. In beschermde gebieden, zoals Þingvellir, Þórsmörk, Landmannalaugar, Skaftafell en Mývatn ben je verplicht gebruik te maken van de officiële campings. Een overnachting op een camping kost circa € 12,50 – € 15,00 p.p.p.n. Kinderen (13-16) betalen vaak maar de helft en kinderen tot 12 jaar zijn regelmatig gratis. Er komen eventueel nog wel kosten bij voor het douchen, elektriciteit en dergelijke.

Zorg voor een goede uitrusting, een degelijke, waterdichte en windvaste tent, enkele rotsharingen, een warme slaapzak en een goed matrasje (niet goedkoop, maar wel erg goed zijn de zogenaamde Therm-a-rest-matrasjes). Een stevige wandeling voor het slapen gaan is ook een goede remedie tegen koude nachten. Een kookuitrusting verdient zichzelf op IJsland heel snel terug. Petroleum en spiritus zijn lastig verkrijgbaar. Coleman-brandstof, Epi-gas met butaanvulling, Primus- en sommige Campinggaz-tankjes (w.o. de bekende doorpriktankjes) zijn op redelijk veel plaatsen verkrijgbaar. Loodvrije benzine is overal verkrijgbaar, maar je brander mag geen benzineresten bevatten (dus thuis ruim voor vertrek heel goed legen en luchten!). Neem – wanneer je in het wild kampeert – altijd al je afval mee naar de bewoonde wereld. Begraaf het nooit en gooi het ook niet in beekjes, maar gooi het netjes weg in de daarvoor bestemde bakken.

Camping Card

Je kunt ook gebruik maken van een campingcard. Bij deze organisatie zijn 41 campings aangesloten. De kaart is geldig voor een gezin tot 4 personen en je kunt hem 28 nachten gebruiken. Je mag alleen niet langer dan 4 nachten achter elkaar op een camping blijven staan. De kaart kost circa € 159 en je kunt hem kopen op de veerboot Norröna van Smyril Line, de postkantoren en de Shell tankstations en bijna alle aangesloten campings. Buitengewoon waar voor je geld! Kijk hier voor meer informatie.

Impressies

Accommodaties op IJsland Icelandair Hotel

IJslandreizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Vestrahorn
IJsland
3 belangrijkste tips voor je IJslandreis
Wij kennen dit eiland als onze broekzak en kunnen je dus als geen ander adviseren en helpen bij je voorbereidingen. We hebben een lijstje gemaakt met 3 zaken waarmee je zeker rekening moet houden bij je reis naar IJsland.
Þingvellir National Park
IJsland
De drie mooiste highlights van de Golden Circle

De Golden Circle bestaat uit drie prachtige locaties in het zuidwestelijke deel van IJsland:

Goðafoss waterval
IJsland
Goðafoss waterval
De Goðafoss waterval is gelegen in het Mývatn-district. Hier stort het water van de Skjálfandafljót rivier zich over een breedte van 30 meter zo’n 12 meter de diepte in. De waterval wordt door rotsen in een paar stukken verdeeld.
Mývatn meer
IJsland
De Diamond Circle van IJsland

De vier hoogtepunten op de route van de Diamond Circle zijn de stad Húsavík, de Ásbyrgi Canyon, Lake Mývatn en de Dettifoss waterval, de krachtigste waterval van heel Europa.

Askja vulkaan
IJsland
Naar de vulkaan Askja reizen

In deze omgeving reis je door de meest extreme landschappen van IJsland, gevuld met de natuurlijke wonderen waarom IJsland meestal wordt bezocht. Dit zijn de maanlandschappen waar de beroemde astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins in 1969 werden opgeleid voor hun reis naar de maan.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge