• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Afstanden op IJsland

Hoe groot zijn de afstanden?
|

Er wordt ons vaak gevraagd wat nu zoal de afstanden op IJsland zijn die je aflegt. Qua oppervlakte is IJsland iets meer dan twee keer zo groot als Nederland. Met een blik op de kaart is het dan ongeveer in te schatten over welke afstanden je het hebt. Hieronder kun je eenvoudig de route uitstippelen.

Na het aanklikken van twee achtereenvolgende (gele of witte) punten op de onderstaande kaart krijg je de afstand tussen deze punten en een mogelijke route (geschikt voor 2WD). Indien je kiest voor een vast beginpunt, zie je bij het kiezen van een plaats (gele stippen) of een kruispunt (witte stippen) de weg en de afstand vanaf de eerst gekozen plaats. Bij een variabel beginpunt zie je steeds de weg en afstand vanaf de vorige gekozen plaats. In dit geval zie je naast de kaart een opsomming van de afzonderlijke routestukken, inclusief de totaalafstand van alle gekozen trajecten. Heb je vragen over de afstanden op IJsland of over het maken van een passende route, neem gerust contact met ons op. We helpen graag!

Afstanden in IJsland: Route 1

Wanneer je door IJsland reist, is het belangrijk de Rondweg in gedachten te houden. Deze weg (Route 1) verbindt alle afgelegen gemeenschappen van IJsland en heeft een totale lengte van 1.332 kilometer.

Over veruit het grootste deel van de Rondweg is de route geasfalteerd. Alleen een kort traject van de Rondweg in Oost-IJsland is een grindweg.

Natuurlijk is de drukte op de weg het grootst in de regio van Reykjavik waar 5000-10.000 voertuigen dagelijks gebruik maken van de weg.

De Rondweg is vooral bij toeristen populair, aangezien de meeste highlights bereikbaar zijn vanaf deze route.

 

Naar alle informatie over IJsland

Naar Autohuur op IJsland

Naar Camperhuur op IJsland

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge