• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Beste reistijd IJsland

Tussen juni en september
|

Regelmatig krijgen we de vraag: “We willen op vakantie naar IJsland, maar wat is de beste periode voor IJsland?” Omdat IJsland enorm veelzijdig is en elk seizoen zo zijn eigen charme heeft, is het meestal belangrijk even door te vragen. Want wat wil iemand zien of ervaren in IJsland?

Aangezien we als IJslandspecialist in de afgelopen jaren heel wat vragen hebben gehad, hebben we alle feitelijkheden per seizoen voor je op een rijtje gezet. Zo je weet wat je kunt verwachten als je in een bepaalde periode naar IJsland wilt reizen.

Tijdsverschil

Het is in IJsland tijdens de zomertijd 2 uur vroeger, daarbuiten 1 uur vroeger.

Beste periode voor IJsland

Niet alleen heeft elke regio zijn eigen charme, ook elk seizoen biedt voordelen ten opzichte van een ander seizoen. Het is een puzzel van vele variabelen. Onderstaand lees je wat je van elk seizoen de voor- en nadelen zijn, zodat je kunt bepalen wat de beste reisperiode voor IJsland is en je vakantie voldoet aan je verwachtingen.

Gemiddelde daglengte in Reykjavík en in Amsterdam

Beste periode voor IJsland

 

Temperatuur in Reykjavík

Beste periode voor IJsland

IJsland tijdens de winter

De winter doorbrengen in IJsland is een magische ervaring en is ook goedkoper dan in de zomer. Hoewel winterreizen naar IJsland de laatste jaren toenemen in populariteit, zijn veel van de toeristische attracties in de koudere maanden lang niet zo druk als tijdens de warmere maanden. De winter is de beste periode voor IJsland als je het noorderlicht wilt zien, maar daarover later meer.

De winter in IJsland heeft zijn eigen unieke charme. Schilderachtige winterse landschappen, (half)bevroren watervallen en heetwaterbronnen die liggen te koken in een besneeuwd landschap maken een bezoek aan IJsland tijdens de winter tot een magische ervaring.

In IJsland begint de winter eind oktober, volgens de oude Noorse kalender. Deze kalender bestaat slechts uit twee seizoenen, zomer en winter. Volgens deze traditie is het in IJsland 26 weken winter en 26 weken zomer. Op de eerste dag van de winter delen de kooplieden op Skólavörðurstígur, de straat in Reykjavik die leidt naar de beroemde kerk Hallgrímskirkja, gratis IJslandse vleessoep uit.

De winter eindigt in april. Ja, inderdaad! De zomer begint al in april en of het nu sneeuwt of de temperatuur pas vlak boven nul ligt, het maakt niet uit, want het is zomer in IJsland!

Aan het begin van de winter in oktober komt de zon op om 08:54 uur en gaat deze weer onder rond 17:27 uur. Het is tijdens die periode dus ongeveer 8,5 uur licht. Vanaf dan worden de dagen echter snel korter. Wanneer de kortste dag – dus 21 december – is aangebroken, komt de zon op om 11:21 uur en gaat alweer onder om 15:29 uur. Op die dag is het slechts 4 uur licht en als het bewolkt is, blijft het de hele dag donker.

Gelukkig is IJsland altijd fotogeniek tijdens de korte winterdagen. Zeker wanneer je de donkere dagen rond Kerst ooit op IJsland hebt meegemaakt, voelt januari al snel weer ‘lichter’ aan. Terwijl bij ons in Nederland de dagen met stapjes van 2 minuten langer worden na 21 december, gaat dat in IJsland met stappen van 6 minuten per dag. En in maart is in IJsland reeds het omslagpunt, waarbij de dagen in IJsland dan al langer worden dan in het grootste deel van Europa.

De IJslandse winter is door de omliggende zee relatief mild en is slechts een stukje kouder dan de meeste landen in West-Europa. De temperaturen in Reykjavík kunnen dalen tot ongeveer -10 °C, maar het kan ook maximaal 10 °C worden. Het gemiddelde ligt rond het vriespunt.

In het noorden van IJsland is het meestal iets kouder in de winter en iets warmer in de zomer. Over het algemeen valt er in de winter daar behoorlijk wat sneeuw. Sommige stadjes kunnen een tijdje zijn ingesneeuwd, waardoor ze alleen per vliegtuig bereikbaar zijn. Hoewel de temperaturen niet extreem laag zijn, is het weer onvoorspelbaar. Wees tijdens een reis door IJsland tijdens de winter altijd voorbereid en let goed op de weersvoorspelling en wegomstandigheden.

Het Hoogland in het binnenland van IJsland is tijdens de winter kouder, aangezien daar de invloed van de relatief warme zee minder invloed heeft. De binnenlandse F-routes, de wegen in het Hoogland zijn tijdens de winterperiode, afhankelijk van de omstandigheden, veelal afgesloten voor verkeer.

De beste periode voor IJsland om het noorderlicht in IJsland te zien zijn de donkere maanden. Door de lange nachten biedt de donkere hemel het best contrast en zijn de dansende lichten aan de hemel het best zichtbaar.

Wel moet je natuurlijk geluk hebben met het weer, want het blijft tenslotte een natuurverschijnsel en succes is dus vrij onvoorspelbaar. Grofweg loopt het noorderlichtseizoen van september tot half april. Soms kun je ze zelfs al in augustus zien.

Om het noorderlicht te kunnen zien, heb je donkere, koude nachten en een heldere hemel nodig. Sneeuw of regen kunnen de zichtbaarheid van de aurora ernstig verstoren. Er is helaas geen garantie dat je dit natuurverschijnsel zult zien. Om die reden is het beter om voor een wat langere periode op IJsland te verblijven, zodat je wisselende weersomstandigheden hebt en de kans daarmee vergroot het noorderlicht te zien.

“Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding”. Het is een wijs gezegde en daarom is het belangrijk goed voorbereid op pad te gaan, zodat je optimaal van je winteravontuur kunt genieten. Om warm en droog te blijven, moet je je in laagjes kleden.

Draag de binnenste laag, bij voorkeur wol of zijde, direct op je huid. Deze stoffen ademen en zorgen voor een goede vochtregulatie. De middelste laag bestaat meestal uit een trui of thermisch ondergoed. Deze isoleren en maximaliseren de warmte. En ten slotte beschermt de buitenste laag tegen wind en regen. Vergeet zeker je schoenen niet, want goede, stevige wandelschoenen /-laarzen zijn essentieel voor het ruige terrein van IJsland.

In de winter zijn veel wegen minder goed begaanbaar of zelfs afgesloten en de wegen in het binnenland zijn in de winter alleen toegankelijk voor omgebouwde Super Jeeps. Wij raden reizigers aan om in de winter te kiezen voor een 4WD, vanwege de onvoorspelbare weersomstandigheden. Het kan plotseling omslaan van onbewolkt en zonnig weer naar een stevige sneeuwbui, waarbij je de extra grip die een 4WD biedt zeker nodig zult hebben. Als je het niet prettig vindt om in deze omstandigheden te moeten rijden, kun je natuurlijk ook kiezen voor een groepsreis.

Top 10 winteractiviteiten in IJsland

Tijdens de winter zijn er talloze winteractiviteiten in IJsland te vinden! Als je IJsland in de winter bezoekt, zijn er natuurlijk wel beperkingen ten opzichte van de zomer en bepaalde attracties zijn niet toegankelijk. Er zijn echter ook leuke dingen te doen in IJsland die je alleen tijdens de wintermaanden kunt doen.

Excursies tijdens de winter in IJsland

Zoals je ziet zijn er bijzonder veel leuke dingen te ondernemen tijdens de winter in IJsland. Niet alleen kun je zelfstandig op pad gaan om het prachtige IJslandse winterlandschappen te gaan verkennen, ook zijn er leuke gegidste tours te ondernemen. Bekijk hier de winterexcursies die we aanbieden.

IJsland tijdens de lente

De lente is de beste periode voor IJsland als je de natuur weer tot leven wilt zien komen na de lange winter. De vogeltjes gaan weer fluiten, de natuur komt weer tot bloei en dat levert mooie plaatjes op.

Het voorjaar is tevens het jaargetijde waarin er heel wat festivals zijn in IJsland. De dagen die in rap tempo langer worden stemmen de IJslandse bevolking vrolijk en dát moet gevierd worden.

De lente begint vrij laat, ongeveer half tot eind april. Dit komt doordat er nauwelijks overgangsseizoenen zijn. Sterker, volgens de oude Noorse kalender zijn er slechts uit twee seizoenen, zomer en winter. Volgens deze kalender betekent het dat in april de zomer reeds aanbreekt.

De beste tijd voor IJsland om de natuur in bloei te zien is tijdens de lentemaanden. De wegsmeltende sneeuw, kleurrijke bloemenweiden en vrolijk fluitende vogels luiden het nieuwe seizoen in. Toch kan het weer nog snel omslaan en de lentebloemen kunnen zo plots weer schuilgaan onder een klein laagje sneeuw.

De donkere dagen van de winter treden in rap tempo terug. Terwijl in Nederland de dagen met stapjes van twee minuten per dag langer worden, gaat dat in IJsland per zes minuten. Wanneer je IJsland half april bezoekt, komt de zon op rond 5:57u en gaat deze ’s avonds om 21:00u onder. Twee weken later is dat 5:04u en 21:47u. Zo snel worden de dagen langer op IJsland!

Hoewel de sneeuw snel smelt tijdens de lente, kan het wel flink wisselvallig zijn. Je kan strakblauwe luchten hebben, maar het weer kan plots omslaan en er plotseling sneeuw neerdaalt. De temperaturen schommelen tussen 0 en 10 graden boven nul.

Het centraal gelegen Hoogland blijft wat langer koud dan de kuststreken, aangezien de invloed van het relatief warme zeewater daar minder invloed heeft.

Meestal is het zuidelijke deel van IJsland vochtiger tijdens de lente en het noordelijke deel van het land is gemiddeld wat droger.

Kleed jezelf vooral in laagjes, zodat je snel kunt anticiperen op de voortdurende veranderende weersomstandigheden. Draag bij voorkeur wol direct op de huid, want dat ventileert en isoleert goed. Draag vervolgens een laag om jezelf warm te houden en een jas om de wind buiten te houden. Bekijk de volledige paklijst voor IJsland om er zeker van te zijn dat je alles bij je hebt op vakantie.

Top 10 lenteactiviteiten in IJsland

De beste periode voor IJsland om te genieten van de natuur is waarschijnlijk toch wel de lente. De mensen die naar IJsland komen in die periode zijn de liefhebbers van paardrijden, watervallen, geisers, maar ook van het noorderlicht.

Hoewel tijdens de lente het daglicht snel toeneemt, is tijdens de nachtelijke uren met een beetje geluk nog wel noorderlicht te zien. Onderstaand lees je onze tips voor activiteiten in de lente.

Excursies tijdens de lente in IJsland

Zoals je ziet zijn er bijzonder veel leuke dingen te ondernemen tijdens de lente in IJsland. Niet alleen kun je zelfstandig op pad gaan om het prachtige IJslandse landschappen te gaan verkennen, ook zijn er leuke gegidste tours te ondernemen. Bekijk hier de lente-excursies die we aanbieden.

IJsland tijdens de zomer

De zomer is veruit de meest populaire en ook beste periode voor IJsland. Tijdens deze periode zijn de temperaturen het meest aangenaam. Ook zijn tijdens de zomermaanden alle bezienswaardigheden bereikbaar, in tegenstelling tot de winter, wanneer bijvoorbeeld veel wegen zijn afgesloten door sneeuwval.

Natuurlijk bieden de zomermaanden de meeste lichturen, vanwege de midzomernachtzon. Hierdoor wordt het in juni en juli ‘s nachts niet donker. De keerzijde hiervan is dat het noorderlicht tijdens die periode ook niet zichtbaar is.

Hoewel de officiële zomermaanden juni, juli en augustus zijn, geldt voor de IJslanders dat zodra de sneeuw is gesmolten de zomer is aangebroken. De maanden mei en september kunnen qua weer ook mooie maanden zijn.

De beste periode voor IJsland om de natuur in volle glorie te zien is toch echt wel de zomer. De watervallen die zich met donderend geweld naar beneden storten, alles wat volop in bloei staat, het is er in de zomer op zijn mooist.

De langste dagen van het jaar zijn in de maand juni. Rond die periode gaat de zon zelfs niet eens onder en is het 24 uur per dag licht. Naarmate de zomer vordert worden de dagen al snel weer korter.

Terwijl de dagen in Nederland korter worden met stapjes van 2 minuten per dag, gebeurt dit op IJsland in stappen van rond de 6 minuten per dag. Dit betekent dat binnen een maand tijd het daglicht bijna 3 uur korter is dan een maand daarvoor.

Midzomernachtzon

Van juni tot en met augustus gaat de zon nauwelijks onder en kun je optimaal genieten van de lange dagen: tot in de late uren kun je wandelen, fotograferen of er met de auto op uit gaan. Rond 21 juni, midzomernacht, gaat de zon helemaal niet onder.

De zomertemperaturen schommelen gemiddeld tussen de 10 en 15 graden, maar er zijn weleens uitschieters naar 20 graden of zelfs nog hoger. Wel kan het weer met name langs de kusten snel omslaan onder invloed van de zee.

Aangezien het weer lokaal zeer sterk kan omslaan, waarbij zeer krachtige noordelijke wind de temperatuur heel scherp kan laten dalen, is het belangrijk qua kleding rekening te houden met sterk wisselende weersomstandigheden.

Zoals aangegeven is het belangrijk rekening te houden met verschillende weersomstandigheden die je kunt tegenkomen. Hoewel de zomer de beste periode voor IJsland is, kan het aan de kust plotseling sterk afkoelen door een zomerse bui.

Wanneer je bijvoorbeeld gletsjers gaat bezoeken en er staat een bries over de ijsvlakte, dan kan het flink afkoelen. Ook bij watervallen die gevoed worden door steenkoud smeltwater, kan het flink koud zijn, zeker als het ook stevig waait.

Het advies is om jezelf altijd te kleden in laagjes, zodat je makkelijk kunt anticiperen op de weersomstandigheden. Wol direct op de huid vanwege de goede ventilerende en isolerende eigenschappen, vervolgens een laag om jezelf warm te houden en de buitenste laag om de wind en neerslag tegen te houden.

Dit is afhankelijk van je reiswensen. De ringweg van IJsland is bijna helemaal geasfalteerd en is in het zomerseizoen prima te berijden voor auto’s zonder vierwielaandrijving. Veel van de hoogtepunten van IJsland liggen aan of vlakbij de ringweg. Wil je echter door het ruige binnenland van IJsland rijden, dan is een 4WD verplicht. De zogenaamde F-wegen in het binnenland, waar rivierdoorsteken geen uitzondering zijn, zijn uitsluitend geschikt voor 4WD auto’s.

Top 10 zomeractiviteiten in IJsland

Natuurlijk zijn er veel attracties en bezienswaardigheden die je ook in de andere seizoenen kunt bezoeken. De zomer is echter veruit het beste seizoen, aangezien de bereikbaarheid dan niet wordt beperkt door sneeuwval.

Excursies tijdens de zomer in IJsland

Zoals je ziet zijn er bijzonder veel leuke dingen te ondernemen tijdens de zomer in IJsland. Niet alleen kun je zelfstandig op pad gaan om het prachtige IJslandse landschappen te gaan verkennen, ook zijn er leuke gegidste tours te ondernemen. Bekijk hier de zomer-excursies die we aanbieden.

IJsland tijdens de herfst

De herfst is de beste periode voor IJsland als je de grote drukte van de zomer wilt ontlopen en de prachtige herfstkleuren wilt zien. Ook is de herfst een prima periode om het noorderlicht in IJsland te zien, zonder dat je de winterkou hoeft te trotseren.

De herfst is een perfecte periode om naar IJsland te reizen. Zeker als je het noorderlicht wilt zien, is de zomer niet geschikt, aangezien het dan 24 uur lang niet donker wordt. De herfst heeft zijn eigen charme en de natuur bereidt zich voor op de winter, waarbij de begroeiing zich kleurt in prachtige tinten. Ook als je de hoge prijzen voor accommodaties wilt vermijden, is de herfst de beste periode voor IJsland.

De herfst begint eind augustus tot eind oktober. Het kan dan in het Hoogland al sneeuwen en de temperatuur kan daar ook al flink dalen. De beste periode voor IJsland om de herfstkleuren te zien is in september.

Wanneer je IJsland tijdens de herfst bezoekt, is het aantal daglichturen al aanzienlijk afgenomen. Rond september-oktober zijn de dagen al flink korter. Op 1 oktober komt de zon op rond 7:36u en gaat alweer onder om 18:56u.

Terwijl de dagen in Nederland korter worden met stapjes van 2 minuten per dag, gebeurt dit op IJsland in stappen van rond de 6 minuten per dag. Dit betekent dat binnen een maand tijd het daglicht bijna 3 uur korter is dan een maand daarvoor.

Het weer tijdens de herfst in IJsland is vergelijkbaar met dat van de lente. De herfsttemperaturen schommelen gemiddeld tussen de 0 en 10 graden. Wel is het tijdens de herfst een stuk windiger. Zeker langs de kusten en in de buurt van stromend water, zoals bij rivieren en watervallen, kan het al flink waterkoud zijn.

Hoewel de eerste sneeuw al kan vallen, heeft dat juist zijn charme. De verse sneeuw geeft een prachtig contrast met de herfstkleuren en de mossen die op de lava groeien.

Kleding tijdens de herfst in IJsland is vooral belangrijk om de snel wisselende weersomstandigheden te kunnen weerstaan. Zoals aangegeven kan het al flink afkoelen en kun je al te maken krijgen met sneeuw.

Wanneer je bijvoorbeeld gletsjers gaat bezoeken en er staat een bries over de ijsvlakte, dan kan het flink afkoelen. Ook bij watervallen die gevoed worden door steenkoud smeltwater, kunnen de (gevoels)temperaturen flink dalen, zeker als het waait.

We adviseren je altijd om jezelf in laagjes te kleden, zodat je eenvoudig kunt afstemmen op de omstandigheden. Wol direct op de huid vanwege de goede ventilerende en isolerende eigenschappen, vervolgens een laag om jezelf warm te houden en de buitenste laag om de wind en neerslag tegen te houden.

Top 10 herfstactiviteiten in IJsland

De herfst wordt in IJsland beschouwd als het laagseizoen voor toerisme. Dit levert grote voordelen op als je in deze periode naar IJsland reist. Er zijn niet alleen minder mensen op de weg, ook rond de grootste highlights is het aanzienlijk minder druk en de prijzen voor accommodatie zijn lager.  

Excursies tijdens de herfst in IJsland

Zoals je ziet zijn er bijzonder veel leuke dingen te ondernemen tijdens de herfst in IJsland. Niet alleen kun je zelfstandig op pad gaan om het prachtige IJslandse landschappen te gaan verkennen, ook zijn er leuke gegidste tours te ondernemen. Bekijk hier de herfst-excursies die we aanbieden.

 
> Naar alle informatie over IJsland

IJslandreizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Gufufoss
IJsland
Studiereis IJsland augustus 2018 Idy
Vandaag ben ik (Idy) naar IJsland vertrokken voor een intensieve kennismaking met IJsland. Deze reis ga ik niet alleen maken. Vandaag ben ik met een vriend (Bart) naar IJsland vertrokken. Met hem breng ik 7 dagen door. Samen gaan wij het zuiden, oosten, noordoosten en deel van het binnenland verkennen. Vervolgens ruil ik hem in Akureyri in voor mijn collega Marieke. ;). Met z’n tweetjes nog enkele dagen op stap om het noordwesten en westen van IJsland te ontdekken. Last but not least komen alle medewerkers van IJslandspecialist ingevlogen en hebben we nog 4 dagen met elkaar. Het beloofd een vol programma te worden en vandaag zijn we al hard van start gegaan.   Na een ontspannen vlucht met Icelandair landden we om 15:10 uur in Keflavík. De huurauto hebben we snel in bezit en we gaan de weg op. Via de zuidkust van Reykjanes stoppen we als eerste even bij de brug tussen de twee continenten. Aan de ene kant sta je op de Euraziatische plaat en aan de andere kant op de Noordamerikaanse plaat. We vervolgen onze weg en slaan even linksaf om de Blue Lagoon te zien. We zijn niet binnen geweest maar ook aan de buitenkant (links van de parkeerplaats) kun je het melkachtige blauwe water zien. De weg leidt ons verder naar Seltún, Krýsuvík. Hier hebben modderpoelen en heetwaterbronnen zich gevormd en is de ondergrond gekleurd in felgele en rode tinten.   Het is al ruim zes uur geweest en we besluiten in 1 rit door te gaan naar het guesthouse, Lambastadir. We droppen onze spullen en trekken nog even wat warmers aan voor onze laatste uurtjes ‘on the road’. We eten snel wat en slaan wat snacks en drinken in voor de komende dagen. De laatste uurtjes besteden we aan Geysir en Gullfoss. Deze pareltjes kon ik Bart niet onthouden en het blijft altijd bijzonder om te zien. Terwijl ik dit verhaal schrijf zijn we terug op weg naar Lambastadir. We houden ons zelf voor om nog kort de hotpot in te gaan met een likeurtje om de dag af te sluiten.
Þingvellir National Park
IJsland
De drie mooiste highlights van de Golden Circle

De Golden Circle bestaat uit drie prachtige locaties in het zuidwestelijke deel van IJsland:

Haven Húsavík
IJsland
Húsavík, whale watching hoofdstad van IJsland

Húsavík is de afgelopen jaren aanzienlijk in populariteit toegenomen, zowel onder de IJslanders als onder buitenlandse toeristen. Hiervoor zijn verschillende redenen. Het is een commercieel centrum van handel en diensten in de regio en bovendien is het een mooie, schone stad, gelegen in een bijzonder mooie omgeving. Als ‘cherry on the pie’ biedt Húsavík ook nog een flinke verscheidenheid aan recreatieve mogelijkheden.

Mývatn meer
IJsland
De Diamond Circle van IJsland

De vier hoogtepunten op de route van de Diamond Circle zijn de stad Húsavík, de Ásbyrgi Canyon, Lake Mývatn en de Dettifoss waterval, de krachtigste waterval van heel Europa.

Askja vulkaan
IJsland
Naar de vulkaan Askja reizen

In deze omgeving reis je door de meest extreme landschappen van IJsland, gevuld met de natuurlijke wonderen waarom IJsland meestal wordt bezocht. Dit zijn de maanlandschappen waar de beroemde astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins in 1969 werden opgeleid voor hun reis naar de maan.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge