Maak gebruik van onze interactieve kaart van IJsland om de afstanden tussen twee plaatsen op IJsland te berekenen.

Afstanden op IJsland

Wanneer je op de kaart van IJsland kijkt, zie je dat de Rondweg de voornaamste verkeersader van het eiland is. Deze Rondweg loopt rond het hele eiland en is vrijwel geheel geasfalteerd, een klein deel in het oosten uitgezonderd.

Vanaf de Rondweg (Route 1) zijn de meeste hoogtepunten van IJsland goed te bereiken. Sommige bezienswaardigheden liggen zelfs aan Route 1.

Na het aanklikken van twee achtereenvolgende (gele of witte) punten op de onderstaande kaart van IJsland krijg je de afstand tussen deze punten en een mogelijke route (geschikt voor 2WD). Indien je kiest voor een vast beginpunt, zie je bij het kiezen van een plaats (gele stippen) of een kruispunt (witte stippen) de weg en de afstand vanaf de eerst gekozen plaats. Bij een variabel beginpunt zie je steeds de weg en afstand vanaf de vorige gekozen plaats. In dit geval zie je naast de kaart een opsomming van de afzonderlijke routestukken, inclusief de totaalafstand van alle gekozen trajecten. Heb je vragen over de afstanden op IJsland of over het maken van een passende route, neem gerust contact met ons op. We helpen graag!