• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Askja vulkaan, reizen naar de vulkaan

Actieve vulkaan in het Dyngjufjöll-gebergte
|

Voor mensen die in de zomermaanden in het noordelijke deel van IJsland reizen en een uitstap willen maken (vanaf ongeveer 26 juni) naar een van de meest spraakmakende vulkanen die IJsland rijk is, dan is de weg F-88 de route naar dit fenomeen: de Askja vulkaan.

Naar de vulkaan Askja reizen, een van de indrukwekkendste kraters op IJsland

De Askja is een actieve vulkaan en de laatste eruptie was in 1961. Dit gebied is slechts drie maanden per jaar bereikbaar (juli, augustus, september). De Askja vulkaan bestaat uit drie caldera’s. De grootste stamt uit vroegere tijden en heeft in het oostelijke deel van IJsland 45 km3 puimsteen achtergelaten, dat zeker in de directe omgeving van de vulkaan veel terug te vinden is. Het gebied werd veel gebruikt voor de training van astronauten die in het kader van het Apollo-project naar de maan reisden. De uitbarsting in 1875 heeft een krater (2e uitbarsting) gevormd die zich heeft gevuld met koud water. Het meer van bijna 12 km2 is op het diepste punt bijna 220 meter diep. Het is het diepste meer van IJsland. Na de uitbarsting van 1875, waarbij veel vee omgekomen is, besloten veel IJslanders te emigreren naar o.a. Canada. Aan de noordoostkant van deze krater ligt een nieuwere maar kleinere explosiekrater genaamd Víti, die gevuld is met natuurlijk warm water, zeer de moeite waard voor een bezoek. De explosiekrater is 150 meter breed, 60 meter hoog en 80 meter diep en aan de noordkant loopt een natuurlijk gevormd pad naar het warme water beneden. Het water is blauw/groen en heeft een aangename temperatuur. Je kunt er heerlijk in zwemmen.

Bereikbaarheid

Wil je zelf naar de Askja vulkaan rijden dan heb je een goede 4WD nodig. De weg F-88 kent twee rivierdoorsteken en het wegdek is van redelijke kwaliteit. Vanaf de hut voert een weg van ongeveer 8 kilometer naar een parkeerterrein vanwaar het nog een halfuur lopen is naar de krater Víti voor een heerlijk warm bad. Achter de hut (Dreki) is een kloof (Drekagil) en aan het einde van die kloof is een kleine maar mooie waterval. Dit is ongeveer 30 minuten lopen vanaf de hut. Ook gaan er georganiseerde excursies vanaf Myvatn naar de vulkaan. Klik hier voor meer informatie over de excursie naar de Askja vulkaan in een bus of in een Super Jeep.

 

> Informatie over het hoogland

Geïnteresseerd in een reis langs deze regio?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge