• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Kjölur (Kjalvegur) route F35

Weg F35 door het binnenland
|

De Kjölur hooglandroute loopt tussen twee gletsjers door: de Langjökull aan de westkant en de Hofsjökull aan de oostkant. Bij helder weer heb je dan ook schitterende uitzichten op beide gletsjers.

De weg is ongeveer 200 kilometer lang, waardoor je prima op één dag van zuid naar noord (of andersom) kunt rijden, terwijl je ook nog tijd hebt om onderweg te genieten van de afgelegen natuurpracht.

Verschillende zijpaden van de Kjölur brengen je bij interessante gebieden. Als je de route in het zuiden begint, kom je allereerst langs het deltagebied Hvítárnes, waar gletsjerwater van de Langjökull zich een weg baant door het ruige niemandsland. Vervolgens kun je een zijpad inslaan dat je bij het kleurrijke rhyolietgebergte Kerlingarfjöll brengt. De naam Kerlingarfjöll betekent ‘gebergte van de oude vrouw’ en is te danken aan een 25 meter hoge, donkere zuil die ‘Kerling’ (oude vrouw) wordt genoemd. Het hoogste punt van het gebergte is de Snækollur met 1477 meter. Kerlingarfjöll is een gebied met uitstekende wandelmogelijkheden door het heuvelachtige gebied en langs stomende heetwaterbronnen. Een ander groot hetebronnengebied aan de Kjölur is Hveravellir (de naam betekent dan ook ‘hetebronnenvelden’), waar naast kokend hete bronnen ook een geothermisch verwarmd bad is waar je in kunt zitten. Veel van de bronnen in Hveravellir hebben een naam, zo vind je er bijvoorbeeld ‘Groene bron’, ‘Rode bron’ en ‘Blauwe bron’, maar ook ‘Donderende heuvel’. De thermale activiteit is zo sterk in dit gebied, dat je ook in het nabijgelegen lavaveld op veel plekken stoom uit de grond ziet komen.

 
> Informatie over het hoogland

Interesse in een reis langs deze regio?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge