• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Skaftafell

Skaftafell Nationaal Park in Zuidoost-IJsland
|

Skaftafell is sinds 2008 onderdeel van het Vatnajökull National Park en ligt aan de zuidkant van de grote gletsjer Vatnajökull. Voor die tijd, sinds 1967, was het al een zelfstandig nationaal park. In het park zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld die met paaltjes worden aangegeven.

Een populaire wandeling is die naar de waterval Svartifoss. Dit is een smalle waterval die omringd is door zwarte basaltkolommen, ontstaan door zeer langzaam afgekoelde lava waardoor het gesmolten gesteente is gekristalliseerd. Basaltzuilen zoals deze vind je op meerdere plekken op IJsland terug, zoals bij de waterval Aldeyjarfoss in het noordelijke hoogland en op Snæfellsnes. Ook voor architecten op IJsland zijn ze een grote bron van inspiratie geweest. Dat is onder andere te zien aan de grote kerk in Reykjavík, de Hallgrímskirkja.

Iets langer is de wandeling naar het uitzichtpunt Sjónarnýpa, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de gletsjertong Skaftafellsjökull en iets verderop de hoogste top van IJsland Hvannadalshnjúkur (2110 meter) aan de ene kant en de uitgestrekte zandvlakte Skeiðarársandur met kleine en grotere gletsjerrivieren die richting de oceaan stromen aan de andere kant. Maar ook voor de liefhebbers van langere (dag)wandelingen biedt het park Skaftafell goede mogelijkheden, bijvoorbeeld naar het dal Morsárdalur met de gletsjer Morsárjökull of naar de prachtig gekleurde rhyolietbergen bij Kjós.

Vanuit Skaftafell worden ’s zomers ook gletsjerwandelingen georganiseerd op de Svínafellsjökull, een uitloper van de Vatnajökull. Kijk bij excursies voor de mogelijkheden.

 
> Informatie over Zuid-IJsland

Reizen langs deze regio

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge