• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Reisdocumenten & Invoerbepalingen IJsland

Benodigde reisdocumenten
|

Nederlanders en Belgen met een geldig paspoort of geldige identiteitskaart hebben voor een toeristisch bezoek aan IJsland geen visum nodig. Wie met eigen auto of motor op vakantie naar IJsland gaat, moet een rijbewijs, kentekenbewijs en verzekeringsbewijs van het voertuig (zgn. groene kaart) kunnen overleggen.

Wanneer je een andere nationaliteit hebt is het wellicht noodzakelijk dat je een visum nodig hebt. Kijk voor meer informatie bij ‘The Directorate of Immigration‘.

Invoerbepalingen

IJsland kent enkele strenge regels omtrent producten en spullen invoeren. Hieronder geven we je kort inzicht in wat je wel en niet mag invoeren.

 

Wat mag je meenemen?

Normaal gesproken mag je bijna alles wat je voor eigen gebruik denkt nodig te hebben in redelijke aantallen vrij invoeren. Hierop geldt een aantal uitzonderingen, waarvan de belangrijkste zijn:

 

Voedsel

Je mag maximaal 3 kilo per persoon invoeren (maximale waarde ISK 13.000). Ongekookt vlees, ongekookt gevogelte, vis, niet-gesteriliseerde zuivelproducten, producten waarin niet-gesteriliseerde melk is verwerkt, boter en ongekookte eieren mogen helemaal niet worden ingevoerd. Gedroogd en gerookt vlees (zoals bacon, gerookte ham en salami) mogen dus ook niet worden ingevoerd. Wanneer gekookt vlees, gekookt gevogelte en gesteriliseerde zuivelproducten worden ingevoerd, moet dat duidelijk leesbaar in het Engels (of IJslands) op de verpakking vermeld staan. Kijk evt. ook op www.tollur.is/english.(English – travelling to Iceland – Duty free).

 

Alcohol

Wie 20 jaar of ouder is, mag één van de volgende mogelijkheden belastingvrij invoeren:

  • 6 liter bier en 1 liter wijn
  • 6 liter bier en 1 liter sterke drank
  • 1 liter wijn en 1 liter sterke drank
  • 2¼ liter wijn

Onder sterke drank worden dranken gerekend, die een alcoholpercentage hebben dat tussen 22% en 79% ligt.

 

Rookwaren

Wie 18 jaar of ouder is, mag 200 sigaretten of 250 gram tabakswaren, anders dan sigaretten, vrij invoeren.

 

Visgerei, paardrijkleding en paardrijlaarzen

Buiten IJsland gebruikte paardrijkleding, paardrijlaarzen en visgerei dienen ontsmet te zijn. Een bewijs van ontsmetting (10 minuten in een bad met 2% formaldehyde), afgegeven door een veterinaire dienst, moet kunnen worden getoond. Het is ook mogelijk deze zaken tegen betaling bij aankomst op het vliegveld Keflavík te laten ontsmetten.

 

Medicijnen

Medicijnen voor eigen gebruik mogen vrij worden ingevoerd (voor maximaal 100 dagen). In sommige gevallen kan men naar een doktersverklaring vragen; neem ook een Engelstalig recept mee.

 

Huisdieren

Huisdieren en vogels mogen alleen worden ingevoerd met toestemming van het Ministerie van Landbouw (veterinaire dienst). Als je toestemming krijgt, moet je huisdier in IJsland nog minimaal vier maanden in quarantaine blijven. Dat betekent in de praktijk dus: thuis laten en oppas regelen.

 

Wapens

Vuur- en steekwapens, kruisbogen, munitie, narcotica, gevaarlijke drugs en vergif mogen uiteraard niet worden ingevoerd.

IJslandreizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
IJsland
Aardbevingen op IJsland

IJsland ligt op het noordelijke deel van de Mid-Atlantische Rug, een unieke plek waar deze boven de zeespiegel uitkomt.

IJsland
Warme badjes op IJsland

Een bezoek aan een warmwaterbron kan niet vergeten worden wanneer je naar IJsland gaat. Badderen in een thermaalbad…

IJsland
Studiereis IJsland augustus 2018 Idy

Vandaag ben ik (Idy) naar IJsland vertrokken voor een intensieve kennismaking met IJsland. Deze reis ga ik niet alleen…

IJsland
De legende van de Ásbyrgi Canyon

Hier smelten de IJslandse cultuur en het unieke natuurschoon naadloos samen. Hoewel de realiteit de legende van de Ásbyrgi…

IJsland
Vatnajökull nationaal park

IJsland is niet bijzonder rijk aan nationale parken: drie welgeteld. Nu gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat deze drie…

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.7

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Jolanda van Cappellen Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Bekijk algemene vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge