• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Corona en Verzekeringen

Je bestemming is groen, geel, oranje of rood. Wat betekent dat voor je verzekering?
|

Creating Stories werkt nauw samen met reisverzekeringsspecialist Europeesche Verzekeringen en je kunt dan ook (zonder meerkosten) je verzekeringen direct bij boeking via ons afsluiten. Zeker in deze tijden van Corona vinden wij het belangrijk je zo gedetailleerd mogelijk te informeren. Door middel van vraag en antwoord, behandelen wij verschillende scenario’s. Heb je vragen bel of mail ons gerust. Wij geven je graag verzerkeringsadvies op maat!

Onze verzekeringen

Hier vind je informatie over de verschillende verzekeringen die je via ons kunt afsluiten. Je vindt er ook en hoe de premies berekend worden.

 

Corona en Verzekeringen

De Europeesche heeft zelf een Coronavirus update informatiepagina. Kijk hier voor de meest actuele informatie. Door middel van het beantwoorden van 4 vragen van de Europeesche kun je zien snel zien wat de impact is op de dekking van je verzekering.

ANNULERINGSVERZEKERING

Het is raadzaam om een goede annuleringsverzekering te nemen. Niets is zo vervelend als op het laatste moment je geplande vakantie te moeten afzeggen of je vakantie vroegtijdig te moeten afbreken. Het is niet alleen een teleurstelling, maar vaak ook een financiële tegenvaller.

 

De Allrisk Verzekering heeft wel een aantal voordelen ten opzichte van Corona, wanneer je geboekt hebt in een periode waarin je bestemming groen of geel is. Wanneer je geboekt hebt in een periode waarin je bestemming oranje of rood is, zijn corona gerelateerde redenen niet gedekt. Alle standaard redenen zijn wel gedekt. Graag verwijzen we je voor de actuele voorwaarden naar de website van de Europeesche.

 

Wat dit voor jouw reis betekent en welk verzekeringspakket voor jou/jullie de beste oplossing is, vertellen we je graag tijdens een advies op maat.

Je hebt de normale dekking op de kortlopende- en doorlopende annuleringsverzekering als het reisadvies naar je bestemming (weer) groen of geel is op het moment dat je je reis boekt. Dit geldt ook voor de Allrisk annuleringsdekking.

Heb je je reis geboekt in een periode dat je bestemming nog oranje is, geldt alleen de niet corona gerelateerde dekking.

Je wil je reis annuleren vanwege een aangepast reisadvies naar code oranje of rood? Op de standaard annuleringsverzekering bestaat alleen dekking voor in de polis genoemde verzekerde gebeurtenissen. Alle andere redenen om je reis te annuleren zijn daarom niet verzekerd. Aangepaste reisadviezen zijn niet genoemd en vallen dus niet onder de dekking.
Heb je je reis geboekt en een Allrisk annuleringsdekking gesloten toen het reisadvies voor je bestemming groen of geel was? Dan vergoedt de Europeesche Verzekeringen 75% van de annuleringskosten als je je reis nu zelf annuleert, vanwege het gewijzigde reisadvies. En mits wij als reisorganisatie de kosten niet (kunnen) vergoeden.

De standaard annuleringsverzekering biedt hiervoor geen dekking. Heb je een Allrisk* annuleringsdekking? Dan vergoeden we de niet gebruikte reisdagen voor 75%.

* Let op: bij de Allrisk annuleringsverzekering gelden verschillende voorwaarden. Vraag om een advies op maat voor jouw reis!

Een luchtvaartmaatschappij heeft het recht om een reiziger te weigeren op een vlucht. Bijvoorbeeld als je niet de juiste reisdocumenten hebt, of om redenen op het gebied van gezondheid, veiligheid of beveiliging. Dus ook in deze situatie kan dit voor komen.
Als je geweigerd wordt op een vlucht dan kun je mogelijk een vergoeding claimen bij je luchtvaartmaatschappij.
Op de standaard annuleringsverzekering is het geweigerd worden op een vlucht geen verzekerde gebeurtenis. Heb je een Allrisk annuleringsdekking? Dan kun je eventueel 75% van de niet gebruikte reisdagen claimen. Hierbij houdt de Europeesche rekening met de vergoeding die je van je luchtvaartmaatschappij hebt gekregen.

Is het coronavirus bij jou of bij een van je reisgenoten aantoonbaar vastgesteld? De annuleringsdekking biedt dan dekking voor het annuleren van een reis omdat jijzelf of je reisgenoot corona heeft.

REISVERZEKERING

Wanneer je op reis gaat, raden wij ten zeerste aan een reisverzekering af te sluiten. Er kan tenslotte altijd wel wat gebeuren. Je bent dan in het algemeen verzekerd voor S.O.S. kosten, ongevallen, diefstal en verlies van bagage en medische kosten. Hier leggen we je uit wat de Reisverzekering voor je betekent met betrekking tot Corona.

Er is dekking als op het moment van vertrek vanuit Nederland er voor het land van bestemming een reisadvies code geel of groen is afgegeven. Geldt er in het land van je reisbestemming een quarantaineverplichting bij aankomst? Dan zijn de extra reis- en verblijfskosten niet verzekerd.

Ben je nog niet vertrokken naar je reisbestemming en is er een negatief reisadvies afgegeven voor je reisbestemming? Dan ben je niet verzekerd als je toch naar je reisbestemming gaat en een corona-gerelateerde schade oploopt of daarvoor kosten moet maken. Dit geldt ook als het reisadvies voor je bestemming tijdens je reis wordt aangepast van oranje of rood naar de code geel of groen. Voor niet corona- gerelateerde schade heb je wel dekking op je reisverzekering.

Ben je op je bestemming en wordt tijdens je vakantie het reisadvies aangepast van code groen of geel naar code oranje of rood? Neem dan contact op met je reisorganisatie, luchtvaartmaatschappij of Buitenlandse zaken en volg hun adviezen op. Verlaat zo snel mogelijk het land als dat wordt geadviseerd door de Nederlandse overheid.

De dekking van je verzekering loopt door tot de einddatum van je reisverzekering of tot het eerst mogelijke moment dat je naar huis kunt terugkeren. Blijf je langer op je vakantiebestemming, terwijl je redelijkerwijs wel naar huis kunt terugkeren? Dan schiet je in ernstige mate tekort in je verplichting om schade te voorkomen. Je bent dan niet meer verzekerd voor schade die gerelateerd is aan corona. Je bent nog wel verzekerd voor schade die niet gerelateerd is aan corona. Zoals medische kosten als gevolg van een beenbreuk of bagage die wordt gestolen. Mits je de betreffende rubrieken hebt meeverzekerd! Uiteraard dien je wel de normale voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

De kosten van vervroegde terugkeer als gevolg van een veranderd reisadvies zijn niet gedekt op een reisverzekering.

Extra reis- en verblijfkosten zijn alleen verzekerd als jij of je medeverzekerde ernstig ziek wordt tijdens je reis en na akkoord door de alarmcentrale SOS International: 020-6515777. Neem in andere gevallen contact met ons op.

Heb je extra reis- of verblijfkosten omdat je op reis preventief in quarantaine moet? Deze kosten vallen in principe niet onder de dekking van je verzekering.

Disclaimer: elke situatie is anders. En elke schade wordt individueel beoordeeld. Aan bovenstaande vragen en antwoorden kunnen daarom geen rechten worden ontleend.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge