• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Nieuws

|

Een overzicht van onze nieuwsberichten van de afgelopen tijd. Wij houden je graag op de hoogte met het laatste nieuws over onze bestemmingen!

Nieuwsitems

Laatste nieuws omtrent Corona
26 mei, 11:30 uur. Tijdens de persconferentie van 19 mei is aangekondigd dat de corona-maatregelen in Nederland met de maanden worden versoepelt door middel van een stappenplan.   Veel landen hebben inreisbeperkingen afgekondigd voor reizigers uit landen waar het coronavirus is vastgesteld. Hierdoor kan het zijn dat je reis niet meer plaatsvindt.
South Dakota
Coronavirus

In hoeverre beïnvloedt het coronavirus mijn reis met Creating Stories?

Je hebt dit jaar plannen om naar één van jouw (en dus ook onze) droombestemmingen op vakantie te gaan, maar door alle berichten in de media over het coronavirus ben je onzeker om je reis te plannen en te boeken. Dat begrijpen wij heel goed, want wat nu als het coronavirus heerst in de bestemming die je hebt uitgekozen? Hoe veilig is het om op reis te gaan? De berichtgeving in de media geeft, doordat er van alles wordt gezegd, veel verwarring en onduidelijkheid, maar bovenal onzekerheid. Wij proberen ons goed te laten informeren over de situatie en hebben dan ook dagelijks contact met onze contactpersonen die wonen, werken en leven in onze bestemmingen. Informatie direct vanuit de bestemming is naar onze mening belangrijk. Daarnaast houden we uiteraard de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten.  

Hoe gaat Creating Stories om met de risico’s?

Een belangrijke reden om terughoudend te zijn is dat in de media regelmatig wordt bericht dat jij als reiziger zelf voor de kosten opdraait. En omdat de media alomtegenwoordig is, hebben wij niet altijd de mogelijkheid om enige nuance te scheppen. Toch willen we dat middels dit bericht trachten te doen. Sinds 2001 organiseert Creating Stories (toen nog onder de naam IJslandspecialist) reizen en al jaren werken wij aan een uniek reisverhaal voor iedere reiziger. Daar gaat de opkomst van het coronavirus niets aan veranderen. Eerdere crisissituaties, zoals de verschillende vulkaanuitbarstingen op IJsland en bosbranden in West-Canada en Australië, hebben laten zien dat we crisisbestendig zijn en daar naar handelen. Tijdens deze verstoringen hebben we onze klanten succesvol begeleid en door mee te denken met de klant hebben we, soms in een aangepaste vorm, alle fantastische reizen kunnen laten doorgaan. Wij vinden dat normale service en dat mag je nu ook weer van ons verwachten. Wij zorgen er voor dat je vakantie, desnoods in gewijzigde vorm, naar een andere bestemming of in een andere periode, nog steeds een onvergetelijk ervaring wordt.  

Reis wijzigen?

Wij van Creating Stories zijn de afgelopen periode met onze partners in de verschillende bestemmingen in contact geweest om over deze situatie te overleggen. We zijn blij dat we nu de garantie kunnen bieden dat, mocht een uitbraak van het coronavirus je vakantie onmogelijk maken, je je autorondreis kosteloos kunt omboeken naar één van onze andere geweldige bestemmingen of naar een andere periode (indien het een duurdere bestemming of periode is, worden uiteraard de meerkosten doorberekend). Indien dit niet lukt, kun je tot uiterlijk 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren. Dit geldt voor alle autorondreizen die worden geboekt tussen 10 maart 2020 en 15 juni 2020 als compleet pakket (dus bestaande uit vlucht, autohuur en accommodaties).  

Hoe is het dan met bestaande boekingen?

Al onze klanten zijn even belangrijk en voor bestaande boekingen doen wij uiteraard ons uiterste best vrijwel dezelfde service te bieden. Ook hier helpen wij je (met evenveel enthousiasme!) naar een andere bestemming of een andere periode om te boeken, echter dit kan niet altijd kosteloos. Je mag er echter op rekenen dat, net als altijd, wij er alles aan zullen doen zo kostenneutraal mogelijk te werken in dit soort gevallen.  

En als ik nu echt niet meer op reis wil?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de reis niet meer wil maken, zelfs als er geen restricties zijn voor je bestemming. Helaas moeten we dan onze gebruikelijke annuleringsvoorwaarden hanteren, aangezien wij als reisorganisatie ons ook moeten voegen naar de annuleringsvoorwaarden van onze partners ter plekke. Vanzelfsprekend gaan wij na of we de reis naar een andere periode kunnen omboeken.  

Kan ik de restbetaling voorlopig uitstellen?

Natuurlijk begrijpen wij dat je terughoudend bent om een eventuele restbetaling te voldoen, ook al is er nog geen reden om aan te nemen dat je niet kunt afreizen. Echter wij blijven gewoon voortwerken volgens onze vaste procedures, zijn verplichtingen voor je reis aangegaan en daar horen ook aan- en restbetalingen bij.  

Wat is het voordeel om nu je reis te boeken bij Creating Stories?

Veel van de leuke accommodaties die wij gebruiken hebben nog volop beschikbaarheid en daarom is het juist nu de tijd om in actie komen en je reis door ons te laten te plannen. En als de reis dan toch noodzakelijkerwijs geannuleerd of omgeboekt moet worden, dan zorgen wij ervoor dat je er niet de dupe van wordt. Onze reisspecialisten adviseren je graag, zodat je zorgeloos  jouw ideale vakantie door ons kunt laten boeken. Ga aan de slag en plan je reis met een gerust hart. De reisexperts van Creating Stories helpen je hier graag mee!   Manuel Rosdorff en Robbert Kloosterman, Creating Stories
De herfst komt naar Canada
De Indian Summer is in feite een buitengewoon warme, droge periode in het najaar. Tijdens deze periode kleuren de bladeren van de esdoorns, waarmee Canada rijk gevuld is, sterk oranje en rood.   Deze prachtige kleuren worden veroorzaakt door de stoffen die van nature in de bladeren voorkomen, zoals carotenoïden, chlorofyl en anthocyanen.   Wil je meer weten over de Indian Summer? Klik dan hier.
Grand Canyon
Overname American Vacation door Creating Stories | IJslandspecialist
Beste reisliefhebbers,   Creating Stories | IJslandspecialist heeft per 29 november 2018 American Vacation en America Travel Guide overgenomen.   American Vacation heeft een indrukwekkende geschiedenis waarin het verzorgen van geweldige reizen naar de Verenigde Staten centraal staat. Wij van Creating Stories | IJslandspecialist zijn dan ook zeer blij dat wij American Vacation onder onze hoede kunnen nemen en daarmee onze bestemmingen en kennis kunnen uitbreiden.   Voor de klanten van American Vacation en America Travel Guide verandert er niets aan de dienstverlening van American Vacation en America Travel Guide, want de vertrouwde American Vacation en America Travel Guide medewerkers blijven de contactpersonen. Per 1 januari 2019 zullen American Vacation en America Travel Guide ook fysiek verhuizen naar de vestiging van Creating Stories | IJslandspecialist aan de Cypresbaan 17 in Capelle aan den IJssel. Op deze locatie zijn al onze klanten, op afspraak, van harte welkom om tijdens een heerlijk kopje koffie of thee hun reis of reisplannen te bespreken.   Wij zijn ervan overtuigd je nu en in de toekomst uitstekend te kunnen helpen naar je droombestemmingen.   Mocht je vragen hebben over het voorgaande, dan beantwoorden we die natuurlijk graag.   Creating Stories | IJslandspecialist – Canadareizen – American Vacation – America Travel Guide              
Transavia vliegtuig
Transavia naar IJsland
Transavia breidt hiermee haar vakantiebestemmingen uit en biedt een tijdelijk kennismakingstarief aan van € 39 p.p. per enkele reis exclusief bagage en stoelreservering. Ook bij Transavia geldt; hoe voller het vliegtuig, hoe duurder de laatst overgebleven tickets zijn. WOW Air schrapte afgelopen donderdag per direct al haar vluchten na een mislukte herfinanciering van het bedrijf. Lees hier meer.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.7

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Marieke Boerema Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge