• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Laatste nieuws omtrent Corona

Welke invloed heeft het Coronavirus op reizen naar de bestemmingen van Creating Stories?
|

Op deze pagina houden we je zoveel mogelijk up-to-date over het coronavirus met betrekking tot reizen naar onze bestemmingen.

Onze flexibele voorwaarden in Coronatijd

Zorgeloos je vakantie boeken voor 2021 Lees meer over onze flexibele omboek- en annuleringsgarantie

 

 

21 juni, 15:30 uur.

Onze bestemmingen staan momenteel op oranje. Samen met jullie zijn wij in afwachting van reisadviezen met kleurcode geel of beter nog groen. Wanneer een reisadvies wordt aangepast naar kleurcode geel, dan houdt dit in dat vakantiereizen weer mogelijk zijn, maar let op er zijn wel risico’s. Belangrijke voorwaarden voor een geel reisadvies zijn dat een land de grens heeft geopend voor Nederlanders, er geen sprake is van verplichte quarantaine bij aankomst in dat land en dat het coronavirus voldoende onder controle is. Zolang dat niet het geval is, blijft het reisadvies van het land oranje: alleen noodzakelijke reizen.

 

We adviseren je te allen tijden de adviezen van Buitenlandse zaken / Nederland Wereldwijd in de gaten te houden. De situatie kan snel veranderen. Bij een nieuwe uitbraak kunnen landen strenge maatregelen nemen, zoals afsluiten van gebieden en het sluiten van grenzen.

 

Via de website van Re-open Europe kan je meer informatie verkrijgen over de regelgeving in de verschillende landen.

Onze bestemmingen

Onze bestemmingen hebben verschillende reisadviezen. Hieronder vind je per bestemming de actuele stand van zaken. Je kunt de BZ Reisapp downloaden. In deze app kun je landen favoriet maken, dan krijg je een melding als het reisadvies verandert.

 

 

Uitleg kleurcodes reisadviezen

 • Groen: geen bijzondere gezondheids- of veiligheidsrisico’s.
 • Geel: reizen kan, maar wees waakzaam, er zijn risico’s.
 • Oranje: reis alleen als dat moet. Er zijn gezondheids- en veiligheidsrisico’s, een inreisverbod en/of quarantaineverplichting.
 • Rood: alle reizen worden afgeraden.

Valt onder de voorwaarden van Verenigde Staten. Houd dan ook de toelichting bij deze bestemming in de gaten.

Argentinië heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn.

Bovendien geldt er een inreisverbod voor buitenlandse reizigers. Alleen Argentijnen en vaste inwoners mogen het land binnenkomen. Mocht je na een noodzakelijke reis terugkomen in Nederland dan dien je in thuisquarantaine te gaan. Daarnaast worden de quarantainemaatregelen in Argentinië verlengd tot 25 juni. Echter zullen deze maatregelen hoogstwaarschijnlijk nog voor langere periode van toepassing zijn. Meer informatie via de Spaanstalige overheidspagina van Argentinië. Vluchten vanuit Zuid-Amerika zijn niet meer toegestaan naar Nederland.

Australië heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn.

De grenzen van Australië zijn al met al gesloten voor buitenlandse reizigers. Alleen Australische staatsburgers, inwoners en directe familieleden kunnen naar Australië reizen. Bovendien moeten alle reizigers die in Australië aankomen, inclusief Australische staatsburgers, 14 dagen in quarantaine in een daarvoor bestemde voorziening op eigen kosten.  Meer informatie via Tourism Australia & Australian Government Department of Health.

Canada heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn.

De grenzen van Canada zijn gesloten voor buitenlandse reizigers met uitzondering van Canadese staatsburgers, directe familieleden of permanente inwoners van Canada.  Je dient verplicht 14 dagen in thuisisolatie te zitten bij aankomst. Internationale vluchten die aankomen in Canada zijn beperkt tot vier luchthavens: Toronto Pearson, Vancouver, Calgary en Montreal.
Luchtvaartmaatschappijen weigeren passagiers die COVID-19-symptomen vertonen. Meer informatie via ‘Canada Keep Exploring’, onderdeel van Destination Canada.

 

Chili heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn.

Mocht je na een noodzakelijke reis terugkomen in Nederland dan dien je 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Vluchten vanuit Zuid-Amerika zijn niet meer toegestaan naar Nederland.

Alle grenzen incl. het vliegveld van Arturo Merino Benitez (SCL) bij de hoofdstad van Santiago de Chile blijven tot nader order gesloten voor de buitenlandse toeristen.

Sinds 18 maart 2020 is de noodtoestand van toepassing in Chili. Bovendien is het verplicht om een mondmasker te dragen in openbare ruimtes en in het openbaar en privé vervoer. Daarnaast gelden er in verschillende steden en regio’s aanvullende sanitaire maatregelen, zoals quarantaines en sanitaire controles. Na aankomst in Chili geldt ook een verplichte quarantaine voor alle reizigers. Meer informatie via het Chileens Ministerie van Volksgezondheid (Spaanstalig).

De Faeröer eilanden heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn.

Regels die gelden vanaf 14 mei 2021:

 • Vanaf 14 mei 2021 hoeven niet-gevaccineerde reizigers niet langer in quarantaine te gaan wanneer ze aankomen op de Faeröer. Het is wel belangrijk dat je voorzichtig doet tot het moment dat je op dag 4 de uitslag van de test hebt.
 • Degene die zijn ingeënt (ten minste acht dagen voorafgaand aan hun reis naar de Faeröer zullen bij aankomst een test moeten doen en worden aangeraden om op dag 4 ook een test te ondergaan.
 • Degenen die Covid-19 hebben gehad en van wie de positieve test meer dan tien dagen oud is, zullen ook bij aankomst moeten testen en worden aangeraden om op dag 4 ook een test te ondergaan.
 • PCR-tests aan de grens zijn een vereiste voor alle reizigers (ook die gevaccineerd zijn of al een eerdere besmetting hebben) tot 30 juni 2021 of tot nader order
 • Reizigers betalen zelf voor de test. Elke test kost DKK 312 (ongeveer € 42,-) op Vagar Airport en DKK 390 (ongeveer € 52,-) bij reizen met de Smyril Line.
 • Kinderen onder de 12 jaar krijgen een gratis PCR-test aangeboden aan de grens, maar zijn niet verplicht om zich te laten testen
 • Alle reizigers (ook degenen die gevaccineerd of eerder besmet zijn) moeten zichzelf isoleren totdat ze het resultaat van de test hebben ontvangen (meer informatie over zelfisolatie)
 • Reizigers dienen op de vierde dag van hun verblijf een vervolg test te doen (bel 1870 voor meer informatie over de gratis openbare testservice of neem contact op met Thetis voor privétesten). Ook gevaccineerde reizigers wordt gevraagd deze testen af te leggen
 • De quarantaine periode voor degenen die uit een ‘banned’ land komen met een waardig doel is de quarantaine 10 dagen.
 • Op drukke plaatsen wordt het gebruik van beschermende gezichtsmaskers aanbevolen. De maskers zijn een vereiste bij het reizen in openbare bussen
 • Bezoekers worden aangespoord om de hygiëneregels en het te houden afstand serieus te nemen.

COVID-19 test:
Alle reizigers moeten uiterlijk 72 uur voor aankomst op de Faeröer op Covid-19 worden getest. In positieve gevallen mag de reiziger NIET naar de Faeröer reizen.

Alle reizigers zijn verplicht om bij aankomst op de Faeröer een test af te leggen en moeten op hun vierde dag van hun verblijf een vervolgtest doen.

Reizigers moeten betalen voor de test. Elke test kost DKK 312 op Vagar Airport en DKK 390 bij reizen met Smyril Line.

COVID-19 test op dag 4
Alle reizigers wordt ten zeerste aangeraden om op de vierde dag van hun verblijf een vervolgtest te doen. Ben je gevaccineerd ook dan wordt gevraagd deze test te doen. Alles reizigers moeten tijdens de eerste vier dagen van hun verblijf voorzichtig doen totdat ze een negatief testresultaat hebben ontvangen.
Niet-gevaccineerde moeten uit de buurt blijven van grote bijeenkomsten. Dit houdt in dat toeristen onder gecontroleerde omstandigheden restaurants kunnen bezoeken.

Meer informatie via Visit Faroe Island.

Groenland heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan.

Vanaf 3 mei 2021 wordt reizen naar Groenland heropend met toegang vanuit Denemarken.

 • Degenen die niet of slechts gedeeltelijk gevaccineerd zijn, moeten negatief worden getest op COVID-19 met een PCR-test die maximaal 72 uur vóór vertrek naar Groenland is afgenomen, toon een ‘SUMUT personal locator’ op de luchthaven bij het inchecken voor de vlucht naar Groenland, je gaat meteen in quarantaine op de eindbestemming. Deze eindbestemming moet een ‘Open Places’ (hier dien je in quarantaine te gaan, dit is in Aasiaat, Ilulissat, Kangerlussuaq, Maniitsoq, Narsaq, Narsarsuaq, Nuuk, Paamiut, Qaqortoq, Qasigiannguit, Qeqertarsuaq en Sisimiut) zijn en op de vijfde dag van de quarantaine wordt je opnieuw getest.
 • Ben je volledig gevaccineerd, dan moet je ook negatief getest zijn op COVID-19 met een PCR-test die maximaal 72 uur vóór vertrek naar Groenland is afgenomen, toon een ‘SUMUT personal locator’ en ga direct in quarantaine. De eindbestemming moet een ‘Open Places’  (hier dien je in quarantaine te gaan, dit is in Aasiaat, Ilulissat, Kangerlussuaq, Maniitsoq, Narsaq, Narsarsuaq, Nuuk, Paamiut, Qaqortoq, Qasigiannguit, Qeqertarsuaq en Sisimiut) zijn. Je moet opnieuw getest worden, maar dit is mogelijk de dag na aankomst in Groenland. Test je negatief dan mag je uit quarantaine. Houdt er rekening mee dat de laatste vaccinatie ten minste 14 dagen vóór de reis moet hebben ontvangen om als ‘volledig gevaccineerd’ te worden beschouwd
 • Kinderen onder de twee jaar zijn vrijgesteld van een pre- en hertest wanneer ze naar Groenland reizen.
 • Kinderen tussen de 2 en 11 jaar moeten dezelfde reisbeperkingen volgen als hun volwassen reisgenoten. Dit betekent dat als de volwassen reisgenoot volledig is ingeënt, de kinderen ook de dag na aankomst op Groenland opnieuw kunnen worden getest.

Houd er rekening mee dat de sluiten van de toegang tot Groenland op elk moment kan gebeuren, dit is afhankelijk van de nationale en wereldwijde verspreiding van COVID-19.

Meer informatie via Visit Greenland.

IJsland heeft de kleurcode Geel waarbij reizen kan, maar wees waakzaam, er zijn risico’s.

Reizen naar IJsland vanaf 31 mei 2021:

 • Passagiers die naar IJsland reizen en geen vaccinatiebewijs of een certificaat dat ze Covid-19 hebben gehad moeten bij aankomst verschillende regels volgen. Dit is afhankelijk vanuit welk land je reist. Voor Nederlanders en Belgen geldt momenteel dat deze nog 5/6 dagen in quarantaine moeten als ze nog niet gevaccineerd zijn.
 • Alleen Groenland wordt op dit moment beschouwd als een veilig land. Alle andere landen zijn nog een risicogebied.
 • LET OP: Na 31 mei 2021 en tot nader order is het niet meer nodig om in een officiële quarantainevoorziening te verblijven op basis van risicogebieden. De niet-officiële quarantainevoorzieningen zullen gebruikt blijven worden voor mensen die zelf geen plek hebben om in quarantaine te gaan.

Bovenstaande regels gelden op dit moment tot 1 juli 2021.

LET OP! Vanaf 1 juli moet er twee weken (14 dagen) zitten tussen je tweede vaccinatie (of een dosis van het Janssen vaccin) en je reis naar IJsland

Ook zal vanaf 1 juli komt het testen bij aankomst voor gevaccineerde reizigers en kinderen geboren in of na 2005 komen te vervallen.

Informatie over de regels aan de grens:

Meer informatie via covid.is

Japan heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Er geldt een inreisverbod voor alle buitenlandse nationaliteiten naar Japan met uitzondering van een aantal landen waar Nederland niet toebehoort. Reizen binnen Japan is wel mogelijk. Daarnaast moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien. Meer informatie via deze website of via de overheidspagina van Japan.

Nieuw-Zeeland heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Reizen naar Nieuw-Zeeland is niet mogelijk. Op dit moment hebben alleen inwoners en burgers van Nieuw-Zeeland toegang tot het land.

Inwoners uit andere landen kunnen op dit moment Nieuw-Zeeland niet in, tenzij ze daar specifieke redenen voor hebben, zoals essentiële werknemers of om medische redenen. Deze mensen zullen een aanvraag moeten indienen bij de immigratiedienst van Nieuw-Zeeland om toegang te krijgen tot het land.

Meer informatie via Ministry of Health.

Noorwegen heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn.

De grenzen van Noorwegen zijn momenteel nog steeds gesloten voor reizigers uit landen en gebieden met en hoog besmettingspercentage (rode gebieden, hieronder vallen Nederland en België)

Op dit moment mogen alleen Noorse staatsburgers en buitenlanders die in Noorwegen verblijven het land binnen. Daarnaast worden ook de grenzen opengesteld voor reizigers uit enkele landen die voldoen aan de eisen voor de lage besmettingsgraad (groen en gele gebieden).

Klik hier voor de kaart met de kleurcodes

Gevaccineerde personen kunnen Noorwegen nog niet binnenkomen voordat er een Digitaal Groen Certificaat of een vergelijkbaar certificaat beschikbaar is!

Meer informatie via Government.no

Spitsbergen heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Spitsbergen valt onder de Noorse regering, hierdoor moeten ze rekening houden met de regels die de Noorse regering opstelt.

Meer informatie via Visit Svalbard.

De Verenigde Staten heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Er gelden inreisbeperkingen voor reizigers uit de EU-Schengenlanden. Hiertoe behoort ook Nederland. Buitenlandse reizigers die 14 dagen in een EU-Schengenland zijn geweest, kunnen niet naar de Verenigde Staten reizen. De overheid van Amerika heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van het virus te verminderen.

Meer informatie via ‘Centers of Disease Control and Prevention’.

Zuid-Afrika heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Er geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten uit Zuid-Afrika.

Als je naar Zuid-Afrika reist moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien die binnen 72 uur vanaf het vertrek uit het land van herkomst gedaan is. Bovendien zijn de internationale vliegreizen beperkt tot de volgende luchthavens: OR Tambo International Airport; King Shaka International Airport; en Cape Town International Airport. Doorreis over land is verboden en dergelijke reizen zijn beperkt tot vliegreizen. Er geldt vanaf 11 januari 2021 ook een avondklok in Zuid-Afrika van 21:00-06:00. Vanaf 15 januari is naast de verplichte negatieve PCR-test van max 72 uur voor vertrek, nu ook een negatieve antigeensneltest verplicht direct voor vertrek en niet ouder dan 4 uur. Dit geldt voor alle reizigers die met het vliegtuig vanuit Zuid-Afrika naar Nederland reizen. Mocht je na een noodzakelijke reis terug komen in Nederland dan dien je 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Lees meer op de website van de Zuid-Afrikaanse overheid.

Onze zuidpoolreizen vertrekken vanuit Argentinië of Nieuw-Zeeland, beide landen hebben de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan. Houd dan ook de voorwaarden van deze landen aan.

Jouw reis via Creating Stories?

De wereld waarin wij reisliefhebbers zo graag op avontuur gaan, is ingrijpend veranderd in de afgelopen maanden. Die reis waar je al zo lang naar uitkeek moet (misschien) verplaatst worden en onbezorgd uitkijken naar je avontuur zit er nu even niet in. Dat is heftig, maar gezondheid en veiligheid gaan natuurlijk boven alles.

 

Ook wij van Creating Stories werken elke dag keihard om ervoor te zorgen dat we onze reizigers goed informeren, maar omdat er zoveel nieuws (en nepnieuws) de ronde doet, ontvang je de informatie helaas niet altijd zo snel als je graag zou willen en van ons ook gewend bent. Dat is absoluut geen onwil, maar er zijn vragen die we niet of nog niet kunnen beantwoorden, omdat we zelf ook afhankelijk zijn van antwoorden op vragen die wij gesteld hebben aan bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen, autoverhuurders en hotels. Uiteraard doen we er wel alles aan om zo goed en zo tijdig als voor ons mogelijk is te communiceren.

 

Dat hebben we zo gedaan de afgelopen weken en dat blijven we doen middels deze blog en onze nieuwsbrief. Gelukkig ontvangen we heel veel mooie reacties van onze klanten, die veel begrip tonen voor de situatie, net als wij begrip tonen voor hun situatie en gevoelens.

 

De afgelopen maanden zijn we bezig geweest alle boekingen op basis van vertrekdatum na te lopen. Dat is enorm veel werk, want het is een flinke groep reizigers, maar we nemen echt op tijd contact op met iedereen.

 

Je kunt erop vertrouwen dat wij er alles aan doen om je bij te staan in deze onzekere periode, dat we je helpen zoals je dat van ons gewend bent en ons beste beentje voorzetten.
Wat wij nu van onze klanten vragen is vertrouwen. Vertrouwen dat we je informeren zodra er nieuws is dat betrekking heeft op jouw situatie en dat we daar dan ook naar handelen. Wij merken dat klanten onze persoonlijke manier van aanpak en informatievoorziening erg belangrijk vinden, dus dat zullen we zoveel mogelijk doen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen, echter ook wij kunnen iets missen. Valt je dus iets op in het nieuws over onze bestemmingen en waarvan je denkt dat het interessant is voor andere reizigers, aarzel dan niet om dit via info@creatingstories.nl onder onze aandacht te brengen.

 

Deze situatie rond corona is inmiddels zeer omvangrijk, raakt de hele wereld en kost ook ons heel veel extra tijd, echter we blijven met evenveel enthousiasme aan het werk voor onze klanten.

 

In ieder geval willen we je alvast bedanken in het in ons gestelde vertrouwen.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Vakantie boeken in coronatijd met omboek- en annuleringsgarantie

Je kunt bij ons in deze onzekere tijden je reis kosteloos omboeken of annuleren tot 30 dagen voor vertrek. Meer informatie over de omboek- en annuleringsgarantie. Wij doen er alles aan dat je zorgeloos je vakantie kunt gaan boeken en kunt genieten van de voorpret!

Onze klanten geven ons een 8.7

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge