• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Zorgeloos je vakantie boeken in Coronatijd

|

Hoe zien je vakantiedromen er uit voor het komende jaar? Ga je eindelijk naar de bestemming die al jaren bovenaan op je bucketlist staat of kies je voor een bekende, vertrouwde bestemming? Wij doen er alles aan zodat je zorgeloos je vakantie kunt gaan boeken en kunt genieten van de voorpret, voor iedereen een belangrijk onderdeel van de reis.

Geplaatst: maandag 14 december 2020

 

Veel mensen willen eigenlijk al hun reis gaan plannen en reserveren voor 2021, maar vinden het lastig omdat er nog veel onzekerheid is. Wanneer is er een vaccin? Mag ik dan zonder quarantaine het land in én ook weer terugkomen in Nederland zonder beperkingen? Hoe is het nu als mijn bestemming geel is en vlak voor vertrek of tijdens mijn reis naar oranje verandert?

 

Allemaal vragen die iedereen heeft. Wij begrijpen dan ook heel goed dat je terughoudend bent, maar we willen toch proberen dit weg te nemen. We hadden al eerder onze boekingsvoorwaarden aangepast aan deze tijd, maar denken dat het voorlopig nog wel een stukje flexibeler kan.

 

REIZEN IN 2021
Dus boek je nu een pakketreis* voor 2021, dan mag je deze tot 60 dagen voor vertrek kosteloos annuleren en tot 30 dagen voor vertrek kosteloos wijzigen naar een andere bestemming of periode. Daar hoef je geen reden voor op te geven, al vinden we het wel prettig te weten wat je overwegingen zijn. Deze voorwaarden gelden voor boekingen vanaf 14 december 2020.

 

Uitbreiding van de annuleringsvoorwaarden
We gaan nog verder, want indien de code voor je bestemming binnen 30 dagen voor vertrek van geel naar oranje gaat, dan kun je uiteraard kosteloos annuleren. In dat geval geven wij een voucher uit voor de reissom die je betaald hebt, zodat je die op een rustiger moment kunt besteden aan een nieuwe reis. Maar je mag de reis ook kosteloos omboeken naar een andere bestemming of naar een andere periode.

 

Uitbreiding van de omboekingsvoorwaarden
Wil je liever omboeken, dan gaan we samen kijken of dat naar dezelfde of een andere bestemming moet, in dezelfde reisperiode of een andere. Vervolgens krijg je een nieuwe offerte waarvoor wij ons uiterste best doen om de prijs gelijk te houden, indien het dezelfde bestemming en dezelfde reisperiode betreft. Boek je om naar een andere bestemming of een andere reisperiode, dan kan de prijs natuurlijk veranderen.

 

* Het gaat om pakketreizen naar vrijwel al onze bestemmingen die bestaan uit een combinatie van vlucht, autohuur en overnachtingen en daarnaast verscheping van een voertuig met de vrachtboot naar IJsland.

 

Let op: voor de veerbootovertocht naar IJsland en reizen naar Antarctica en Spitsbergen en zijn er afwijkende voorwaarden. Vraag daarnaar tijdens het boekingsproces.

 

Van code geel naar code oranje
En als je op reis bent kan het natuurlijk gebeuren dat de code van geel naar oranje gaat. Heb je dan een pakketreis bij ons geboekt, dan gaan we kijken of de reis gewoon veilig afgemaakt kan worden. Mocht dat niet kunnen, dan stellen wij alles in het werk om je zo snel mogelijk terug te laten keren naar huis.

 

Tevens passen wij onze betalingsvoorwaarden aan: je hoeft geen aanbetaling te doen na boeking, al mag dat natuurlijk wel als je dat heel graag wilt 😊. Pas 30 dagen voor vertrek dient de reissom voldaan te worden. Let op! Sluit je bij ons een verzekering (annulerings-/reis-/autocascoverzekering) af, dan dien je deze wel binnen 7 dagen na factuurdatum te betalen. Dit geldt overigens alleen voor reizen die plaatsvinden in 2021 en geboekt worden vóór 30 april 2021.

 

Het is voor veel bedrijven een economisch moeilijke tijd, dus ook voor touroperators zoals wij. Gelukkig zijn we gezond, gedreven, ambitieus en gaan wij ook vol goede moed het nieuwe jaar weer in. En mocht je dus via ons op reis gaan, dan heb je gegarandeerd een mooie trip. Wil je nog even afwachten, maar weet je andere reizigers in je omgeving die zich wel al aan het oriënteren zijn, dan stellen wij het uiteraard op prijs als je deze reizigers van onze flexibele boekingsvoorwaarden op de hoogte brengt.

 

Op naar een veilig en onbezorgd reisjaar!

 

LID SGR, SGRZ EN CALAMITEITENFONDS

Wij zijn aangesloten bij de SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds. Tevens houden wij ons aan het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Je bent bij ons aan het goede adres voor een vertrouwd gevoel, zowel voor als tijdens je reis!

 

We bevelen je aan zowel een reis- als annuleringsverzekering af te sluiten! Op onze pagina Corona en Verzekeringen gaan wij gedetailleerd in op de verschillende situaties die voor of tijdens je reis kunnen ontstaan. Uiteraard staan wij je ook graag persoonlijk te woord. Bel of mail ons voor een advies op maat. 

 


Voorwaarden tot 14 december 2020

 

Omboek- en annuleringsgarantie

Je kunt bij ons in deze onzekere tijden je reis kosteloos omboeken of annuleren tot 30 dagen voor vertrek. Let op, er zijn uitzonderingen, zoals bijvoorbeeld wanneer je de veerboot naar IJsland wilt boeken.

 

Stel dat de bestemming van jouw keuze op het moment van boeken oranje is, dan kun je toch gewoon je reis bij ons boeken. Je kunt namelijk altijd zorgeloos bij ons boeken. Het maakt niet uit of je bestemming rood, oranje, geel of groen is. Wij houden de situatie ter plekke nauwlettend in de gaten en informeren je over de laatste belangrijke nieuws feiten, zodat wij je op tijd kunnen informeren als er reden is je plannen aan te passen of geheel te wijzigen. Dit is altijd een kwestie van maatwerk en laat dat nu juist ons specialisme zijn, samen zullen we kijken naar de beste oplossing.

 

De omboek- en annuleringsgarantie heeft verschillende mogelijkheden:

  • we boeken de reis om naar een andere datum of naar een andere bestemming, hierbij kunnen extra kosten ontstaan door gewijzigde prijzen, seizoenen etc.
  • je ontvangt van ons een Coronavoucher ter grootte van het bedrag dat je aan ons hebt betaald. De voucher is door de SGR gedekt
  • we betalen het reeds aan ons overgemaakte factuurbedrag terug minus de reserveringskosten

 

Ook als de bestemming van jouw keuze is op het moment van boeken groen of geel is, dan kun je met een gerust hart je reis bij ons boeken. Wel is aan te raden om je reis te verzekeren met een Allrisk annuleringsverzekering van de Europeesche Verzekeringen, want deze verzekering dekt pandemieuitbraken zolang de verzekering is afgesloten tijdens een groen of gele periode (kijk hier voor de voorwaarden).

 

De bestemming van jouw keuze is groen of geel, maar bij jou of een van je medereizigers wordt het coronavirus aantoonbaar vastgesteld kort voor aanvang van je reis. Je annuleringsverzekering, mits verzekerd bij de Eurpeesche, dekt dan kosten (kijk hier voor de voor voorwaarden).

 

Wanneer voor de bestemming van jouw keuze het reisadvies wordt aangepast van groen of geel naar oranje of rood, dan kun je gebruik maken van onze omboek- en annuleringsgarantie (zie hierboven).

 

Tijdens je reis verandert het reisadvies van je bestemming naar oranje of rood. Vaak weten we al een paar dagen eerder dat een bestemming op oranje of rood gaat en welke voorwaarden daar aan  worden verbonden door Buitenlandse zaken en/of de overheid van het betreffende land of gebied. Je kunt van ons verwachten dat we je tijdig informeren over de situatie zodat we je reisplan eventueel kunnen aanpassen conform de nieuwe richtlijnen.


 

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Vakantie boeken in coronatijd met omboek- en annuleringsgarantie

Je kunt bij ons in deze onzekere tijden je reis kosteloos omboeken of annuleren tot 30 dagen voor vertrek. Meer informatie over de omboek- en annuleringsgarantie. Wij doen er alles aan dat je zorgeloos je vakantie kunt gaan boeken en kunt genieten van de voorpret!

Onze klanten geven ons een 8.7

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge