Blue Lagoon in IJsland dicht bij de internationale luchthaven van IJsland; Keflavík en is een bekende trekpleisters voor reizigers die een reis naar IJsland hebben geboekt. De Blue Lagoon is een toeristische plek, maar een bezoek tijdens je vakantie op IJsland mag niet ontbreken.

BLUE LAGOON IN IJSLAND

IJsland heeft vele thermale baden maar de Blue Lagoon is wel de meest bekende van allen. Het thermale bad is ook erg bekend onder de locale bewoners en in de volksmond wordt de bron ook wel ‘de bron voor de eeuwige jeugd’ genoemd. Dit vanwege zijn geneeskrachtige werking, die het water zou hebben. Mensen met artritis en andere reumatische klachten voelen verlichting, maar ook huidaandoeningen als bijvoorbeeld psoriasis heeft het water een positieve werking. Het water is rijk aan silicaten en mineralen. Deze slaan neer in een witte modder op de grond van de Blue Lagoon, ook wel silicamodder genoemd. Smeer dit goedje gerust ook op je gezicht, want het werkt reinigend en verzorgend. Je eindigt je reis op IJsland met een superzachte huid.

Tip: Wil je meer weten over de natuurlijk warme badjes op IJsland? Kijk dan hier en lees er alles over waar je ze kunt vinden