• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Blue Lagoon in IJsland

|

Blue Lagoon in IJsland dicht bij de internationale luchthaven van IJsland; Keflavík en is een bekende trekpleisters voor reizigers die een reis naar IJsland hebben geboekt. De Blue Lagoon is een toeristische plek, maar een bezoek tijdens je vakantie op IJsland mag niet ontbreken.

Blue Lagoon in IJsland

IJsland heeft vele thermale baden maar de Blue Lagoon is wel de meest bekende van allen. Het thermale bad is ook erg bekend onder de locale bewoners en in de volksmond wordt de bron ook wel ‘de bron voor de eeuwige jeugd’ genoemd. Dit vanwege zijn geneeskrachtige werking, die het water zou hebben. Mensen met artritis en andere reumatische klachten voelen verlichting, maar ook huidaandoeningen als bijvoorbeeld psoriasis heeft het water een positieve werking. Het water is rijk aan silicaten en mineralen. Deze slaan neer in een witte modder op de grond van de Blue Lagoon, ook wel silicamodder genoemd. Smeer dit goedje gerust ook op je gezicht, want het werkt reinigend en verzorgend. Je eindigt je reis op IJsland met een superzachte huid.

Tip: Wil je meer weten over de natuurlijk warme badjes op IJsland? Klik dan hier en lees er alles over waar je ze kunt vinden

Dames opgelet; het water en de silicamodder hebben een positief effect op je huid maar dat geldt niet voor je haar. Het wordt er namelijk droog en stug van. En mocht je je haar geverfd hebben dan kan het wel eens zijn dat het van invloed is op je haar kleur. Draag je haar daarom in een knot en gebruik de conditioner die gratis verkrijgbaar is. Lekker een dagje relaxen zo op het einde van je vakantie op IJsland in het blauw witte water van 38 graden Celsius dat in een groot lavaveld ligt.

Blue Lagoon in IJsland is in 1991 voor het eerst open gegaan voor publiek. De Blue Lagoon is geen natuurlijk thermal bad, zoals er zo velen zijn op IJsland. Het bad is aangelegd door de bewoners en wordt gevuld met water uit de dichtbij gelegen Svartsengi geothermale krachtcentrale. Ook het warme water van deze kracht centrale stroomt door de huizen van Reykjavik. Zelfs sommige straten in Reykjavik hebben vloerverwarming zodat ze in de winter altijd begaanbaar zijn.

Het water is erg zout (12,5%) en wordt vanaf 1800 meter diep naar het oppervlak gepompt. Het water heeft dan een temperatuur van 70 graden Celsius. De Blue Lagoon is gevuld met 60 miljoen liter water wat iedere 40 uur wordt ververst.Ook een bezoek aan de kracht centrale net buiten Reykjavik is de moeite waard en als je door het gebied rijdt zie de pluimen van de warmwaterbronnen ver boven de de heuvels uitkomen.

Bezoekje aan de Blue Lagoon

Een bezoekje aan de Blue Lagoon is niet goedkoop en begint bij een bedrag van € 50 voor volwassenen (14 jaar en ouder). Je kunt ter plekke handdoeken, badjassen en slippers huren maar houd er rekening mee dat de prijs dan wel erg op loopt. Dus neem je eigen handdoek, badjas en slippers mee.

Doordat er vrij veel toeristen afkomen op de Blue Lagoon is een reservering maken vrijwel altijd noodzakelijk. Bel of mail ons als je hier gebruik van wilt maken!

Reizen die langs de Blue Lagoon in IJsland komen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge