• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Dettifoss waterval

De meest krachtige waterval van IJsland
|

De Dettifoss waterval is met kop en schouders de meest krachtige waterval van IJsland, zelfs van Europa. Het water dat door de Jökulsá á Fjöllum rivier stroomt en bij Dettifoss de diepte in stort is afkomstig van de Vatnajökull gletsjer en een voornaam deel van Noordoost-IJsland. Het smeltwater is verzadigd met sediment, waardoor het zijn typische grijswitte kleur krijgt.

Met een breedte van 100 meter en een hoogte van 44 meter in de Jökulsárgljúfur canyon mag je een donderend geweld verwachten. Met een gemiddeld stroomvolume van 193 kubieke meter per seconde is de waterval bijzonder krachtig. De mist die altijd om de waterval hangt kan prachtige foto’s opleveren en wanneer de zon schijnt, is er vrijwel altijd een regenboog waarneembaar.

Bereikbaarheid van de Dettifoss waterval

De Dettifoss waterval kun je bereiken via de in 2011 afgeronde asfaltweg, route 862 (westelijke oever waterval). Voorheen, toen de weg nog een grindweg was, stond deze weg nog bekend als een F-route, een hooglandroute. De waterval is ook via een oudere grindweg bereikbaar, route 864 (oostelijke oever waterval). Wanneer je kiest voor de onverharde route, zorg dan dat je jezelf goed informeert over de begaanbaarheid, aangezien die kan variëren.

De westelijke oever van de waterval wordt het drukst bezocht. Daar zijn minimale faciliteiten beschikbaar, zoals toiletten, net als aan de oostzijde van de waterval.

Dettifoss maakt deel uit van de Diamond Circle, een populaire toeristische route rond Húsavík en het meer van Myvatn in Noord-IJsland. Hoewel de Diamond Circle bijzonder mooi is, wordt deze minder bezocht, aangezien de hoogtepunten van de Diamond Circle meer aan de oostelijke zijde van het eiland te vinden zijn en niet vlakbij Reykjavik.

De highlights van de Golden Circle liggen dichter bij Reykjavik en zijn binnen een dag te bezoeken. De Golden Circle omvat Nationaal park Þingvellir, de Gullfoss waterval en Geysir.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge