• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Dynjandi waterval Fjallfoss waterval

De meest spectaculaire waterval van de Westfjorden
|

De Dynjandi waterval, ook wel de Fjallfoss waterval genoemd, is een prachtige waterval in de Westfjorden. Helaas wordt dit deel van IJsland vaak overgeslagen vanwege de afgelegen ligging en daardoor is deze waterval minder bekend, maar absoluut niet minder mooi of indrukwekkend!

De Dynjandi waterval is zeker de meest spectaculaire waterval van de Westfjorden. In feite bestaat het geheel uit een reeks watervallen, zeven om precies te zijn, die tezamen een hoogte hebben van 100 meter.

Het belangrijkste kenmerk van deze waterval is dat deze uitwaaiert naar beneden en dus de vorm van een trapezium heeft. Aan de bovenzijde is de Dynjandi 30 meter breed, aan de onderkant 60 meter.

Verdiepingen

Aangezien de waterval is samengesteld uit zeven ‘verdiepingen’, hebben deze onderling ook aparte namen gekregen, van boven naar beneden: Hæstahjallafoss, Strompgljúfrafoss, Göngumannafoss, Hrísvaðsfoss-Kvíslarfoss,  Hundafoss and Bæjarfoss. Allemaal samen zorgen ze ervoor dat het water zich met een donderend geweld naar beneden stort.

Bereikbaarheid van de Dynjandi waterval

Gezien de afgelegen ligging is het belangrijk enige reistijd in te calculeren, tenzij je natuurlijk reeds in de Westfjorden verblijft. Wanneer je vanuit de richting Reykjavik komt, kun je de rijafstand verkorten door de veerboot naar Westfjorden te nemen. Wanneer je vanuit Reykjavik reist, calculeer dan een reistijd in van zeker vier uur en drie kwartier, de afstand vanaf Reykjavik is 363 kilometer.

De meeste wegen in dit deel van IJsland zijn onverhard, waardoor de reistijd aanzienlijk toeneemt. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, gezien de weg ernaartoe, zijn de wandelpaden en faciliteiten ter plekke bij de waterval bijzonder goed. Zo zijn er toiletten, goede bewegwijzerde wandelpaden en parkeerplaatsen beschikbaar. Zelfs touringcars kunnen hier terecht.

Om Dynjandi vanuit het zuiden te bereiken, moet men route 60 volgen. Deze onverharde weg leidt van Barðaströnd in het zuidelijke deel van de Westfjorden naar de Dynjandi waterval. Vanaf de parkeerplaats zie je de waterval liggen.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge