• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Glymur waterval

Een adembenemende omgeving
|

De Glymur waterval is met een hoogte van 196 meter één van de hoogste watervallen op IJsland. De waterval wordt gevoed door de Botnsá rivier die uiteindelijk uitmondt in de Hvalfjörður.

De waterval is niet erg druk bezocht, ondanks het feit dat hij op slechts korte afstand van Reykjavik (1 uur rijden) ligt. Dit komt mogelijk omdat de Glymur lastig en uitsluitend te voet bereikbaar is en ook omdat de waterval slecht zichtbaar is door de smalle kloof waarin hij valt.

Tot 2011 werd Glymur gezien als de hoogste waterval van IJsland, maar de Morsárfoss waterval die is ontstaan door het terugtrekken van de Morsárjökull gletsjer blijkt hoger met een hoogte die boven de 200 meter stijgt.

De Glymur waterval stort zich in een diepe met mos begroeide kloof. Hoewel de waterval zelf niet bijzonder sensationeel is door het beperkte zicht op de waterval, maakt de omgeving veel goed: deze is ronduit adembenemend.

Bereikbaarheid van de Glymur waterval

Vanuit Reykjavik is het 63 kilometer rijden. Hiervoor neem je de Ringweg 1 richting het noorden en slaat rechtsaf route 47 op. Deze weg volg je tot je bij het uiteinde van de fjord komt. Hier sla je rechtsaf en aan het eind ben je genoodzaakt het laatste stuk te lopen.

Wandelen naar Glymur is eigenlijk het leukste en mooiste deel van de weg ernaartoe. Het gebied en de uitzichten zijn majestueus en uitzonderlijk mooi. Elke stap die neemt brengt je dichterbij het verbluffende uitzicht waarmee je beloond gaat worden.

Om Glymur te bereiken zijn er twee opties. Je kunt langs de noordkant wandelen, maar ook aan de zuidkant. De zuidkant heeft de voorkeur, aangezien je vanaf daar een beter uitzicht hebt op de waterval.

Tip: Zorg dat je beschikt over goede laarzen, voldoende drinkwater en proviand en zeker als je van fotograferen houdt, neem dan een goede camera mee. De totale wandeling duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge