• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Háifoss waterval

Een waterval van maar liefst 122 meter hoog
|

De Háifoss waterval is qua hoogte de derde hoogste waterval van IJsland, na de Morsárfoss waterval en de Glymur waterval. Met een hoogte van maar liefst 122 meter is de Háifoss waterval zeer fotogeniek vanaf de overliggende klif, zeker met de ernaast gelegen Granni waterval, die 100 meter hoog is.

In de buurt van de watervallen ligt de historische boerderij Þjóðveldisbærinn Stöng. Deze historische boerderij werd door een vulkanische uitbarsting van de nabijgelegen Hekla vulkaan vernietigd en gereconstrueerd. Vanaf deze boerderij is het mogelijk om naar de top van de waterval te wandelen langs de rivier de Fossá (5 à 6 uur voor heen en terug). Boven bij de waterval is er echter ook een parkeerplaats, dus de wandeling kan ook in de andere richting worden gemaakt.

Van recht tegenover de waterval heb je bovendien een schitterend uitzicht over de kloof waar het water doorheen stroomt. Leuk om te weten: de rotsen van waaraf de waterval zich in de diepte stort worden qua leeftijd geschat op twee miljoen jaar, een van de oudste delen van de IJslandse bodem.

Bereikbaarheid van de Háifoss waterval

Om bij dit prachtige natuurlijke wonder te komen, neem je vanuit Reykjavik de Zuidelijke Rondweg 1 richting het oosten. Nadat je de stad Selfoss bent gepasseerd, sla je 16 kilometer verder linksaf naar route nr. 30. Na 17 kilometer op route 30 sla je rechtsaf richting het oosten op weg 32. Je komt dan door de grote vallei Þjórsárdalur.

Voor je ligt een 45 kilometer lange rit naar de bergweg die naar de Háifoss waterval leidt. Helaas is de laatste 7 kilometer van deze route niet begaanbaar voor kleine voertuigen en uitsluitend geschikt voor 4X4 voertuigen. Indien je met een gewone auto reist, dan kun je de auto hier achterlaten en de rest van de route wandelen.

Deze wandeling van 7 kilometer heen en 7 kilometer terug is goed te doen en bovendien wandel je hier in een schitterende omgeving.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge