• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Ketubjörg waterval

Denderende waterstroom vanaf vanaf de Ketubjörg klif
|

De Ketubjörg waterval in het noorden van IJsland is een uitzonderlijke waterval en ligt op ongeveer 45 kilometer ten noorden van Sauðárkrókur op het schiereiland Skagi. Eigenlijk is de naam van de waterval Ketubjörg hetzelfde als de klif waar het water de Atlantische Oceaan in valt. Deze klif is tevens beroemd vanwege de miljoenen vogels die hier nestelen.

De Ketubjörg Waterval ligt dicht bij de monding van Skagafjörður Fjord aan de westkant langs de weg 745. Van de weg 745 is er een wandelpad naar de kliffen. Die wandeling vergt ongeveer 15 minuten.

De hoge Ketubjörg waterval

De Ketubjörg waterval heeft een hoogte van ongeveer 120 meter en is zeer indrukwekkend, aangezien het water vanaf de spectaculaire Ketubjörg klif valt, direct de diepte in van de zee. De klif is waarschijnlijk gevormd tijdens de laatste ijstijd, maar door de golferosie zijn er door de eeuwen heen scherpe en gesneden rotsen van de klif afgestort, waardoor er prachtige kolommen van basaltformaties zijn ontstaan, die de klif een majestueuze schoonheid geven.

De vele zeevogels die hier leven, geven de waterval en de kliffen een schitterende aanblik, waardoor de omgeving nog karakteristieker wordt. Zeker wanneer de omliggende heuvels in bloei staan tijdens de lente, is er geen mooiere omgeving om te picknicken, mits het weer het natuurlijk toestaat. Wanneer de luchten donker kleuren krijgt de klif plots een heel andere aanblik, een aanblik die bijna onheilspellend kan aandoen.

Van de wegwijzer naar Ketubjörg (zie onderstaande instructies), klommen we over een stilstand voordat we op grasachtige bluffs lopen die opgerold en gegolfd waren voordat ze plotseling eindigden bij de pure dropoffs in de zee. Dit was waar we de afgelegen uitzichten van de waterval konden krijgen, maar we moesten voorzichtig zijn om niet te dicht bij de kliffen te komen die het potentieel voor instabiliteit in de kliffen veroorzaken.

Bereikbaarheid

Vanaf de Ringweg 1 draai je bij Varmahlíð route 75 op. Op deze weg rijd je zo’n 25 kilometer tot aan Sauðárkrókur. Vanaf daar volg je route 744 en vervolgens 745 verder richting het noorden. Vanaf Sauðárkrókur nog ongeveer 45 kilometer naar de waterval rijden.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge