• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Morsárfoss waterval

De hoogste waterval van IJsland
|

De Morsárfoss waterval is de hoogste waterval van IJsland en gelegen in de gletsjer Morsárjökull. Lang werd de Glymur waterval beschouwd als de hoogste van IJsland, maar in 2007 bleek er een hogere waterval tevoorschijn te zijn gekomen. Bijzonder…..

De Morsárfoss waterval was tot 2007 verborgen onder het ijs van de gletsjer Morsárjökull. Naarmate het ijs van deze gletsjer zich terugtrok, kwam de waterval tevoorschijn. Deze bleek met een hoogte van 227 meter ruimschoots hoger te zijn dan de Glymur waterval met zijn ‘slechts’ 196 meter.

Morsárfoss ligt in het zuidoosten van IJsland in het nationale park Skaftafell. De waterval wordt gevoed met het smeltwater van de zogenaamde ‘outlet gletsjer’ Morsárjökull. Een outlet gletsjer is een kanaal van ijs dat uitvloeit vanuit een ijskap of ijsveld en die aan weerszijden wordt geflankeerd door rotsgesteente.

Hoewel de waterval meer een relatief klein stroompje smeltwater is dat zich van grote hoogte naar beneden stort, heeft het toch de status van hoogste waterval gekregen.

Skaftafell Nationaal Park

Skaftafell maakt sinds 2008 officieel deel uit van het Vatnajökull National Park en ligt aan de zuidkant van de grote gletsjer Vatnajökull die de Morsárjökull gletsjer voedt. In het park vind je ook nog de populaire waterval Svartifoss, die wordt omringd door zwarte basaltkolommen. Deze zijn ontstaan door zeer langzaam afgekoelde lava, waardoor het gesmolten gesteente is gekristalliseerd.

In het park kun je schitterend wandelen en de mooiste routes staan goed aangegeven. Zo kun je ook wandelen naar het uitzichtpunt Sjónarnýpa. Daar heb je prachtig uitzicht over de gletsjertong Skaftafellsjökull en iets verderop vind je de hoogste top van IJsland: Hvannadalshnjúkur, met een hoogte van 2.110 meter.

Bereikbaarheid van de Morsárfoss waterval

De Morsárfoss is goed bereikbaar vanaf de Ringweg 1. Vanuit Reykjavik is het ongeveer vier uur rijden, zonder stops. Je neemt dan de Ringweg 1 in oostelijke richting en rijdt 319 kilometer. Bij Skaftafellsvegur sla je linksaf. Aan het einde van deze weg kom je bij een parkeerplaats en een bezoekerscentrum.

Natuurlijk rijd je niet alleen voor de Morsárfoss waterval vanuit Reykjavik hiernaartoe. Skaftafell Nationaal Park en natuurlijk het veel grotere Vatnajökull National Park hebben enorm veel te bieden, zoals dagen wandelplezier en ook zijn er diverse excursies beschikbaar. Informeer bij ons voor de mogelijkheden.

Interesse in een reis langs bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge