• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

3 belangrijkste tips voor je IJslandreis

Goede voorbereiding, is het halve werk
|

Op vakantie naar IJsland? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Creating Stories | IJslandspecialist organiseert al meer dan 20 jaar vakanties naar IJsland voor klanten.

Wij kennen dit eiland als onze broekzak en kunnen je dus als geen ander adviseren en helpen bij je voorbereidingen. We hebben een lijstje gemaakt met 3 zaken waarmee je zeker rekening moet houden bij je reis naar IJsland.

1. AFSTANDEN OP IJSLAND

De meeste mensen die voor het eerst op vakantie naar IJsland gaan, verkijken zich op de afstanden in IJsland. Wat op de kaart een klein stukje lijkt, blijkt in werkelijkheid een paar uur rijden. Ook zijn de wegen op IJsland niet altijd van die kwaliteit zoals we dat in Nederland gewend zijn. Zeker als je een vakantie door het binnenland van IJsland hebt gepland. De “F” wegen zijn doorgaans slecht onderhouden met zo nu een dan een rivierdoorsteek. Wel heel avontuurlijk!

 

Onze richtlijnen voor een ontspannen vakantie naar IJsland waar rust en diepgang in je reis bovenaan staan.
5 dagen t/m 8 dagen; blijf je in het westen, zuidwesten en zuiden van IJsland. Deze route is zomer en winter te rijden.
11 dagen t/m 14 dagen; kun je van mei t/m eind september IJsland rond, zonder een bezoek aan Snæfellsnes.
15 dagen t/m 17 dagen; IJsland rond (van mei t/m eind september) maar nu ook Snæfellsnes.
18 dagen of meer; met dit aantal dagen kun je IJsland helemaal rond, dus ook de Noordwestfjorden.

 

2. BESTE REISTIJD IJSLAND

Het hele jaar door kun je naar IJsland maar het is afhankelijk van je plannen en wat je wilt zien wat voor jou de beste reistijd is om naar IJsland te gaan.

 

Kort overzicht van de eigenschappen van de maanden: 
Oktober t/m februari; is het langer donker op IJsland dan in Nederland. Een uitstekende periode om IJsland in zijn winterpracht en het noorderlicht te zien.
Maart en april; is het al langer licht op IJsland en terugtrekkend sneeuwlandschap is zichtbaar. De lente komt er aan.
Mei (half) en juni is voor vogelliefhebbers ideaal en zeker eind juni bloeien de meeste planten en wordt het bijna niet meer donker. Tot eind augustus zijn de walvissen rond het eiland.
Juli en augustus zijn de maanden dat de meeste mensen op vakantie naar IJsland gaan. Het is dan drukker en duurder. Het is lang licht en alle binnenlandwegen zijn open.
September kent een goede nazomer. Het is minder druk en dus goedkoper. Langere dagen dan in Nederland en alle binnenlandwegen zijn nog open.

 

3. VROEG BOEKEN LOONT

In de afgelopen 10 jaar is IJsland steeds populairder geworden. Denk maar eens aan de bankencrisis, vulkaan uitbarstingen die het luchtverkeer hebben lam gelegd, succes van het IJslandse voetbalelftal op het EK 2016, verschillende TV programma’s (zoals: Wie is de mol?) en films die er op genomen zijn. Negatief of positief, in iedergeval zorgen deze factoren er voor dat er steeds meer mensen naar toe willen om de bijzondere natuur met eigen ogen te zien.

Het toerisme is vanaf 2010 met 247% gestegen en het bij bouwen van accommodaties maar met 42%. Een beetje uit balans! Met als gevolg dat als je je reis in april nog wilt boeken voor het hoogseizoen er hoogstwaarschijnlijk geen plek meer is.
Dat zelfde geldt voor de vliegtickets van de lijndiensten die naar IJsland vliegen. Hoe voller het vliegtuig hoe duurder de laatst overgebleven tickets.

Tip: Boek daarom je vakantie naar IJsland voor juni t/m augustus in de maanden september t/m december van het voorafgaande jaar. Dan heb je ruime keuze in accommodaties en de meest gunstige tickets. 

Heb je vragen over jouw vakantie naar IJsland? Bel gerust even met 010-7144453 en we helpen je graag verder met je voorbereidingen.

Interesse in een IJslandreis?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.