• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

De Golden Circle zelf rijden: onze reistips

Een route langs drie prachtige natuurlijke attracties
|

De Golden Circle zelf rijden biedt vele voordelen ten opzichte van georganiseerde tours, waarbij je afhankelijk bent van een reisgezelschap, reistempo en vooral hoe lang je kan genieten van de verschillende highlights van deze route.

In plaats van een excursie met een lokale touroperator, is het veel avontuurlijker om je eigen plan te trekken en de Golden Circle zelf te rijden. Daarbij heb je uitgebreid de gelegenheid om ergens langer te verblijven of om onderweg te stoppen bij andere bezienswaardigheden.

Met de onderstaande tips kun je de Golden Circle zelf rijden zonder afhankelijk te zijn van een touroperator.

De Golden Circle zelf rijden

Als je voor de eerste keer naar IJsland gaat, dan is de Golden Circle natuurlijk een ‘must’. Zelfs als je meerdere malen in IJsland bent geweest, zal je altijd geneigd zijn om de schitterende highlights van de Golden Circle te bezoeken. De aantrekkingskracht van deze indrukwekkende locaties is enorm en de als je van natuurschoon houdt, kun je er simpelweg geen genoeg van krijgen.

Als je nog niet weet wat de Golden Circle is, dan luidt het korte antwoord: de route langs drie prachtige natuurlijke attracties in IJsland, namelijk: Þingvellir National Park, het geothermische gebied Geysir en de Gullfoss waterval. De route langs deze attracties is in een korte cirkel te rijden van iets minder dan 230 kilometer.

Georganiseerde tours en excursies

Wanneer je je op internet gaat oriënteren zijn er honderden verschillende tours te vinden die allemaal de Gouden Drie bezoeken. Indien de Golden Circle zelf rijden je meer aanstaat, dan zijn daar zeker goede redenen voor te bedenken.

Tips bij de Golden Circle zelf rijden

Huurauto: Ten eerste is het belangrijk dat je beschikt over een goede huurauto. Een 4×4 is niet nodig, tenzij je reist in de winter. Het zal niet de eerste keer zijn dat een achteloze toerist tijdens de barre winter zijn Toyota Aygo inruilt voor een comfortabeler huurauto. De Golden Circle is met slechts 1230 kilometer lengte de meest populaire route van het land, maar als je in de sneeuw strandt, dan is dat een hele afstand!

In de zomer kan het heerlijk zijn om een camper te huren, want het is heerlijk om bijvoorbeeld in een prachtige omgeving als een camping van Þingvellir National Park te verblijven.

Hoeveel tijd heb je nodig? Een van de grootste voordelen van de Golden Circle zelf rijden is toch wel dat je zelf kunt bepalen wanneer je de bezienswaardigheden bezoekt en hoeveel tijd je ergens doorbrengt.

Wanneer je met eigen vervoer reist, kan het prachtig zijn om tijdens de lange dagen van de zomer de highlights tijdens de avond bezoeken, of zelfs onder de middernachtzon. Met de flexibiliteit van een eigen huurauto kun je de grote mensenmassa’s ontlopen door bijvoorbeeld ’s avonds of zelfs ’s nachts te gaan.

De rit zelf neemt iets minder dan 3 uur in beslag als je de kortste route neemt, dus je kunt in principe de hele cirkel doen in slechts 5 uur, inclusief stops. Wanneer je bijvoorbeeld ook wilt wandelen in de omgeving, calculeer dan gerust een paar uur extra in of zorg dat je maar één of twee highlights per dag bezoekt, waarbij je ergens in de directe omgeving verblijft.

Þingvellir National Park heeft een grote camping en een modern en stijlvol hotel. Ook bij het geothermische gebied Geysir vind je een luxe hotel en een camping. Nabij de Gulfoss waterval bevindt zich ook een hotel en onderweg zijn er diverse vakantiehuisjes beschikbaar voor verhuur. De mogelijkheden om meerdere dagen over de route te doen zijn ook aanwezig.

Hoe ontloop je de grote drukte langs de Golden Circle? De meeste Golden Circle tours vertrekken in de ochtend vanuit Reykjavik, tussen 8 en 10 uur. De middagtours vertrekken ’s middags tussen 12 en 14 uur. Rond 20 uur ’s avonds is het gros van de deelnemers weer terug in Reykjavik. Tijdens de zomer zijn er enkele middernachtzontours, maar niet veel. ’s Nachts is het dan rustig bij de bezienswaardigheden.

De drukste tijden zijn dus tussen 9:00 uur ’s morgens en 19:00 ‘s avonds. Met uitzondering van de donkere maanden oktober tot en met februari kun je beter de highlights vermijden tussen deze tijdstippen.

Zeker als je tijdens de zomer kiest voor een verblijfplaats langs de route van de Golden Circle kun je overwegen ’s nachts op pad te gaan. Dan heb je de mogelijkheid om in alle stilte te genieten van je favoriete natuurlijke attractie, zonder massa’s toeristen om je heen.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheden?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge