Naast vele gezellige eettentjes, kun je in Reykjavík in meerdere restaurants heerlijk kunt eten. Het culinaire niveau ligt hoog. Wij laten ons graag verrassen door de chefs en lokale lekkernijen zijn het proberen zeker waard. Wij zetten onze favoriete restaurants op IJsland hier voor je op een rij.

Van te voren reserveren kan in deze restaurants verstandig zijn, zeker als je met meer dan twee personen komt. Hier vind je de links naar onze favorieten. Wil je er wat meer over weten, bel of mail ons gerust.

FISH COMPANY

Fish company – Fiskfélagið, Vesturgötu 2a, Grófartorg, Reykjavík

Geniet van het menu met gerechten vanuit verschillende regio’s van IJsland. Naast vis serveren ze ook vlees.

GRILLMARKET

Grillmarket – Grillmarkadurinn, Lækjargata 2a, Reykjavík

Producten rechtstreeks vanaf de boerderij garandeert de beste kwaliteit. Slechts enkele van de lokale producten die op het menu staan zijn lamsvlees, rundvlees, forel, kwartel, skyr en honing.

NARFEYRARSTOFA

Narfeyrarstofa – Aðalgata 3, Stykkishólmur

De kabeljauw gevangen in het lokale fjord Breiðarfjörður is een echte aanrader!

GISLI EIRIKUR HELGI KAFFIHÛS

Gisli Eirikur Helgi Kaffihûs – Grundargata 1, 620 Dalvík

De inrichting is net een museum, je kijkt je ogen uit! Geniet van een verse vissoep met versgebakken bierbrood. Goed te combineren met een walvissafari vanuit Dalvík!

LANGABÚÐ

Langabúð – Bakki, Djúpivogur

Voor de beste zelfgemaakte taarten of een lekkere warme dagsoep als lunch.

FRÍÐHEIMAR

Friðheimar – Reykholti, Bláskógabyggð, Selfoss

Geniet van de meeste verse lunch in deze kas. De ideale lunchstop in de omgeving van de Golden Circle. Tomaten staan centraal tijdens de lunch, deze worden immers verbouwd in de kassen. De eigenaren kunnen je alles vertellen over het groeien van hun eigen groente in het ijskoude IJsland.

Dagelijks geopend van 12.00 – 16.00 uur.