• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 22 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - augustus
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • De veerboot overtocht met Smyril Line retour
 • 17 nachten in 2-persoonskamers met eigen douche en toilet in hotels, guesthouses en boerderijen inclusief ontbijt
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Reisgids Faeröer

Wat niet is inbegrepen:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland

Periode 22 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - augustus

de Faeröer en IJsland met eigen vervoer ontdekken en verblijven in hotels/guesthouses

Deze 22-daagse rondreis in hotels/guesthouses start vanaf Hirtshals in Denemarken waar je aan boord gaat van de Smyril Line richting de Faeröer, de volgende avond kom je aan in Tórshavn (de Faeröer). Je hebt ongeveer drie dagen om de prachtige ongerepte natuur van het land te ontdekken. De Faeröer bestaat uit 18 eilanden, waarvan er 17 bewoond zijn.  Op de Faeröer overnacht je in Tórshavn, Gjógv en Klaksvík.

De vanafprijs is op basis van 2 personen, wanneer je met meerdere personen een reis maakt in hotels, daalt de prijs aanzienlijk. Wanneer je de overtocht boekt in een 4-persoonshut, is dezelfde reis beschikbaar vanaf € 3.045 per persoon.

 

In IJsland kom je aan in het noordoosten van het land in Seyðisfjörður. De rondreis door IJsland brengt je langs verschillende hoogtepunten van het land, zoals talloze bijzondere watervallen, geothermische gebieden, geisers, gletsjers en fjorden.

 

Het is ook mogelijk om deze reis langs vakantiehuisjes en hotels te maken. Kijk hiervoor bij de reis “Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland langs vakantiehuisjes en hotels”.

Deze autorondreis op de Faeröer en IJsland in het kort

Deze rondreis begint in Hirtshals Denemarken waar je in de middag op de Smyril Line stapt richting de Faeröer. De volgende dag kom je laat in de avond aan in de hoofdstad van de Faeröer eilanden, Tórshavn. Je hebt ongeveer drie dagen om deze prachtige eilandengroep te ontdekken.

 

In IJsland legt de veerboot op dag 6 vroeg in de morgen aan in Seyðisfjörður in het noordoosten van IJsland. Vanuit hier rijd je direct door naar Mývatn, waar je een bezoek kan brengen aan het Mývatn Nature Baths, de Dettifoss, het hetebronnengebied Námaskarð, de pseudokraters bij het Mývatn meer en de grillige lavaformaties van Dimmuborgir.

 

Via de noordkust van IJsland reis je verder richting het westen van IJsland, waar je onderweg langs een aantal highlights komt, zoals het idyllische haventje van Arnarstapi, de vogelrotsen en kiezelstranden bij Hellnar en de gletsjervulkaan Snæfellsjökull.

 

De rondreis vervolgt zich naar de hoofdstad van IJsland, Reykjavík. Waarna je doorreist richting de highlights van de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir.

 

Je reist verder langs de zuidkust waar je onder andere langs de watervallen: de Seljalandsfoss en Skógafoss, de zwarte stranden bij Vík en Dyrhólaey, een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en de met mos begroeide lavavelden komt.

 

Verder kom je langs het nationale park van Skaftafell waar je een wandeling kan maken naar de Svartifoss en het ijsbergenmeer Jökulsárlón. Vervolgens slinger je door de ruige Oostfjorden en neem je op dag 20 veer de veerboot richting Hirtshals, Denemarken.

 

Klik hier voor meer informatie over de veerboot, zoals het vaarschema en de tarieven.

Dag 1: Vertrek vanuit Hirtshals
Op eigen gelegenheid reis je naar Hirtshals in Denemarken. Hier ga je ’s middags om 15:30 uur aan boord van de Smyril Line.

Dag 2: Aankomst in Tórshavn, Faeröer Eilanden
Vandaag ben je het grootste gedeelte van de dag nog op zee aan het varen. Rond 22:30 uur kom je aan in Tórshavn, een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Na het verlaten van de veerboot, rijd je naar je accommodatie in Tórshavn.

Dag 3: Tórshavn – Gjógv
Vandaag reis je van Tórshavn naar Gjógv, wat in het noordoosten van het eiland Eysturoy is gelegen. Gjógv betekent letterlijk kloof en is vernoemd naar de 200 meter lange kloof die naast het dorp naar de zee loopt.  Je kunt er voor kiezen om in de ochtend Tórshavn te verkennen. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het oudste gedeelte van de stad, Tiganes. Hier staan veel mooie houten huizen en het parlementsgebouw. Het is ook mogelijk om vanuit Tórshavn naar Vestmanna te rijden en hier een twee uur durende boottocht te maken naar de prachtige vogelrotsen ten noorden van het dorpje. Na een mogelijke boottocht kun je vanuit Vestmanna naar Kvívík rijden om een oude Viking nederzetting te bekijken. Vervolg de reis naar Gjógv over het eiland Streymoy, je steekt de Atlantische Oceaan over om naar het eiland Eysturoy te komen. Je komt langs Eiði, waar je de beroemde rotsformatie “de reus en de heks” kan bekijken en de Slættaratindur (882 meters), hoogste berg in de Faeröer.

Dag 4: Gjógv – Klaksvík
Vandaag reis je verder van Gjógv naar Klaksvík. Onderweg naar Klaksvík kom je langs Oyndafjørður, vlak voordat je Oyndafjørður bereikt kun je de Roling Stone bekijken. Om op het eiland Borðoy te komen, ga je door een onderzeetunnel waar je op het diepste punt de prachtige lichtinstallatie van Tróndur Patursson ziet. Tróndur Patursson is een kunstenaar en ook de maker van de glazen vogels op de luchthaven van Vágar en Harpa in Reykjavík.

Dag 5: Klaksvík – Tórshavn – aan boord van de Smyril Line richting IJsland
Vanuit Klaksvík reis je terug naar Tórshavn, wat is gelegen op het grootste eiland van de Faeröer, Streymoy. Mocht je op dag 3 Tórshavn nog niet hebben verkent, dan heb je vandaag de mogelijkheid om de kleinste hoofdstad van Europa te verkennen. Vandaag vertrekt de veerboot vanuit Tórshavn om 17:30 richting IJsland.

Dag 6-8: Seyðisfjörður, IJsland – Mývatn
De veerboot meert rond 08:30 uur aan in Seyðisfjörður. Vanuit Seyðisfjörður rijd je meteen door naar Mývatn. In de omgeving van Mývatn kun je gaan zwemmen en ontspannen in de Mývatn Nature Baths. Verder kun je een bezoek brengen aan de geothermische krachtcentrale bij Krafla, de pseudokraters naast het meer van Mývatn bekijken, de lavaformaties van Dimmuborgir en het hetebronnengebied van Námaskarð bezoeken. Je verblijft drie nachten in de omgeving van Mývatn. Op dag 7 heb je de mogelijkheid om een walvisexcursie te doen in Húsavík. Onderweg naar Húsavík kun je de V-vormige kloof van Ásbyrgi en de krachtigste waterval van Europa, de Dettifoss bezoeken. Op dag 9 kun je er voor kiezen om en excursie te doen naar bijvoorbeeld de Askja vulkaan of maak een excursie naar de ijsgrotten.

Dag 9: Mývatn – Skagafjörður
Vandaag rijd je via de waterval Goðafoss en Akureyri naar de volgende overnachtingsplaats van deze reis, Skagafjörður. Onderweg naar Skagafjörður kun je een stop maken in Siglufjörður, waar je onder andere een bezoek kan brengen aan het haringmuseum. Of doe een walvisexcursie vanuit Hauganes of Dalvík.

Dag 10: Skagafjörður – Stykkishólmur
Vanuit Skagafjörður gaat de reis verder naar het schiereiland Snæfellsnes. Je kunt hier de berg Helgafell, die vlakbij Stykkishólmur ligt, beklimmen. Je overnacht in Stykkishólmur.

Dag 11: Stykkishólmur – Borgarnes
Via de kust van Snæfellsnes rijd je naar de omgeving van Borgarnes, wat de overnachtingsplaats van vandaag zal zijn. Onderweg kun je onder andere de havenstad Ólafsvík, de gletsjervulkaan Snæfellsjökull de vogelrotsen en kiezelstanden bij Hellnar, het idyllische haventje van Arnarstapi en de explosiekrater Eldborg bezoeken.

Dag 12: Borgarnes – Reykjavík
Via de vallei Reykholtsdalur met daarin het plaatsje Reykholt, het hetebronnengebied Deildartunguhver en de schitterende watervallen Hraunfossar en Barnafoss, rijd je langs de fjord Hvalfjörður naar de hoofdstad van IJsland, Reykjavík waar je overnacht.

Dag 13: Reykjavík
Dag 13 is vrij te besteden in Reykjavík. Je kunt vandaag bijvoorbeeld de stad gaan verkennen. Maak een wandeling langs Perlan en de Hallgrímskerk of bezoek een van de vele musea in de stad. Vanuit Reykjavík is het ook mogelijk om een walvisexcursie te doen. Je kunt er ook voor kiezen om de hete bronnen van Hveragerði te bezoeken of ga paardrijden.

Dag 14-15: Reykjavík – Selfoss
Vanuit Reykjavík kun je meteen beginnen met een bezoek te brengen aan de bekende Golden Circle, die bestaat uit het nationale park Þingvellir, waar de Eurazatische en de Noord-Amerikaanse plaat langzaam uit elkaar groeien, de Gullfoss, de ‘gouden waterval’ en Geysir, met de spuitende geisers. Verder kun je in de omgeving van Selfoss Laugarvatn en de krater Kerið bezoeken. Je overnacht twee nachten in de omgeving van Selfoss.

Optie dag 15: Het is ook mogelijk om op dag 15 naar Kirkjubæjarklaustur te rijden. Je overnacht dan twee nachten in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur in plaats van twee nachten in de omgeving van Selfoss.

Dag 16: Selfoss – Kirkjubæjarklaustur
Vandaag rijd je verder langs de zuidkust van IJsland. Onderweg kom je langs de watervallen de Seljalandsfoss en de Skógafoss. Bij de Skógafoss kun kijkje nemen in het volksmuseum Skógar. Verder kom je ook langs een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en prachtige met mos begroeide lavavelden.

Dag 17: Kirkjubæjarklaustur – Höfn 
Je rijdt vandaag vanuit Kirkjubæjarklaustur verder naar de volgende overnachtingsplaats Höfn. Je kunt een wandeling maken in het nationale park Skaftafell en een bezoek brengen aan het eeuwenoude turfkerkje bij Hof. Je komt ook langs het bekende ijsbergenmeer Jökulsárlón, hier heb je de mogelijkheid om een indrukwekkende boottocht te maken.

Dag 18-19: Höfn – Egilsstaðir
Vandaag slinger je door de ruige Oostfjorden naar Egilsstaðir, hier kun je een wandeling maken door IJslands grootste bos Hallormsstaður. Je overnacht twee nachten in Egilsstaðir. Op dag 19 kun je een tocht maken naar de 118 meter hoge waterval Hengifoss en/of een bezoek brengen aan de fjord Borgarfjöður Eystri.

Dag 20-22: Egilsstaðir – Seyðisfjöður – Hirtshals
Op dag 20 neem je vroeg in de ochtend de veerboot vanuit Seyðisfjöður. Op dag 22 kom je rond 12:30 uur weer in Hirtshals (Denemarken) aan.

Inbegrepen in de reis:

 • De veerboot overtocht met Smyril Line retour
 • 17 nachten in 2-persoonskamers met eigen douche en toilet in hotels, guesthouses en boerderijen inclusief ontbijt (waarvan 3 nachten op de Faeröer en 14 nachten op IJsland)
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Reisgids Faeröer

Wat niet is inbegrepen:

Bij deze reis vertrek je altijd op zaterdag vanuit Hirtshals – Denemarken. Deze reis is mogelijk in:

 • 2023 –  vertrek vanaf 03.06 t/m 29.07.

Let op, je kunt tot 12.08.2023 vertrekken vanuit Hirtshals met een verblijf op de Faeröer van 3 nachten. Je reis op IJsland is dan wel een dag korter, omdat vanaf 19.08.2023 het naseizoen begint en de veerboot vanuit Seyðisfjördur (IJsland) op woensdag vertrekt in plaats van op donderdag.

Buiten deze reisperiode is het vaarschema van de veerboot anders en kun je eventueel deze reis maken met een langer verblijf op de Faeröer of bijvoorbeeld alleen naar IJsland reizen. Vraag ons gerust voor meer informatie.

Alle prijzen zullen op maat berekend moeten worden. De veerboot werkt niet meer met vaste prijzen voor de overtocht. Daarnaast moeten we voor de accommodatie ook op basis van beschikbaarheid een passend voorstel maken.

 

Uitgebreide informatie over de veerboot van Hirtshals (Denemarken) via Tórshavn (de Faeröer) naar Seyðisfjörður (IJsland) vind je HIER op onze website.

Je kunt er onder andere informatie vinden over:

 • het vaarschema
 • de tarieven van de overtocht
 • overzicht van de kabines
 • korting op maaltijden wanneer je ze vooruit bestelt
 • indeling van het schip (de Norröna)

Er zijn talloze combinaties mogelijk voor een reis waarin je de Faeröer combineert met IJsland. Zo kun je ook juist op de terugweg de Faeröer bezoeken. Wij kiezen. We adviseren je graag. Laat deze reis je daarbij inspireren. Ook houden we je plannen voor je tegen het licht, zodat het ook echt een reiservaring wordt om nooit te vergeten.

Impressies

Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland Bord naar de Dettifoss Paardrijden in IJsland Vuurtoren in Stykkishólmur, IJsland Skógafoss, IJsland Geysir, IJsland IJsland IJsland

Regio’s bij deze reis

Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland
Streymoyar
Eysturoyar
Norðoyar
Mývatn
Snæfellsnes
Cultuur in de stad
Golden Circle
Skaftafell
Langanes

Informatie en inspiratie

IJsland
Informatie IJsland Informatie
Inspiratie IJsland Inspiratie

Informatie en inspiratie

Faeröer
Informatie IJsland Informatie
Inspiratie Faeröer Inspiratie

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge