• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 12 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - september
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • vlucht Amsterdam-Keflavík-Akureyri v.v.
 •  luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 11 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt
  (de vanafprijs is gebaseerd op een 2-persoonskamer met douche en toilet op de gang)
 • 10 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Kies je bij deze reis voor budgetaccommodaties (hostels), dan vinden de overnachtingen plaats in een 2-persoonskamer (of gedeelde kamer met andere gasten) met douche en toilet op de gang, inclusief linnen en exclusief alle maaltijden.

Wat is niet inbegrepen:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Noord IJsland Hoogtepunten van het Hoge Noorden

Periode 12 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - september

Noord IJsland een paradijs voor wandelaars en vogelliefhebbers

In het noorden van IJsland tref je op een relatief klein oppervlak meer vulkanische verschijnselen aan dan waar ook ter wereld. Deze autorondreis brengt je langs alle bezienswaardigheden die Noord IJsland rijk is: kraters, lavavelden, hete bronnengebieden en nog veel meer. Ook de vulkaan Askja in het onherbergzame binnenland van IJsland staat op het programma. Je hebt tijdens deze reis uitgebreid de tijd om te genieten van de ongerepte natuur van Noord IJsland. Uiteraard is het ook mogelijk naar Reykjavík te vliegen of terug te rijden met de auto, om in deze bruisende stad nog wat tijd door te brengen.

Deze reis in het kort

Na een korte overstap in Keflavík vlieg je direct naar Akureyri (Noord IJsland) waar bij aankomst je huurauto klaarstaat. Je rijdt langs de historisch belangrijke waterval Goðafoss, de krachtcentrale bij Krafla, het softarenveld Námaskarð met zijn kokende modderpoelen en zwavelbronnen, de explosiekrater Hverfjell en de grillige lavarotsen bij Dimmuborgir. Je overnacht drie nachten in de omgeving van het meer Mývatn.

Dag 3 en 4 kun je besteden in de omgeving van Mývatn. Je kunt bijvoorbeeld een walvisexcursie doen vanuit Húsavík, Hauganes of Dalvík (optioneel). Ook kun je een bezoek brengen aan het Mývatn Nature Bath, waar je kunt zwemmen in het heerlijk warme water.

Via de ringweg rijd je naar de Oostfjorden en breng je een bezoek brengen aan de 118 meter hoge waterval Hengifoss. Ook kun je langs de bijzonder mooie, lange en smalle fjord Mjóifjörður rijden, waar je tal van watervallen tegenkomt. Als je van vogels en wandelen houdt, dan kun je bij Rauðanes een mooie wandeling maken langs de basaltrotskust, langs de kust van het schiereiland Melrakkaslétta rijden en het schiereiland Tjörnes bezoeken met zijn grote hoeveelheden zeevogels.

Vanuit IJslands tweede stad Akureyri vlieg je terug naar Reykjavik, waar je na een korte stop zult terugvliegen naar Amsterdam.

Dag 1: Internationale vlucht naar IJsland – Keflávik Airport
Aankomst Keflavík Airport – transfer naar Reykjavík Airport – Akureyri Airport

(rechtstreeks alleen op bepaalde dagen aansluitend op de internationale vlucht, vraag ons naar de mogelijkheden)

vliegveld Akureyri – Akureyri  
Na een transfer / overstap van Keflavík naar Reykjavík Airport, vlieg je naar Akureyri in het noorden van IJsland, waar bij aankomst je auto klaarstaat. Overnachting in of nabij Akureyri.

Dag 2-4: Akureyri – Mývatn e.o
Je rijdt langs de historisch belangrijke waterval Goðafoss, de krachtcentrale bij Krafla, het softarenveld Námaskarð met zijn kokende modderpoelen en zwavelbronnen, de explosiekrater Hverfjell en de grillige lavarotsen bij Dimmuborgir. Je overnacht drie nachten in de omgeving van het meer Mývatn. Dit gebied staat bekend om zijn vele eendensoorten.

Dag 3 en 4: Omgeving Mývatn
Je kunt bijvoorbeeld een walvisexcursie vanuit Húsavík, Hauganes of Dalvík doen (optioneel). Ook kun je een bezoek brengen aan het Mývatn Nature Bath, waar je kunt zwemmen in het heerlijk warme water. Verder brengt de route richting Húsavík je langs de 100 meter brede en zeer krachtige waterval Dettifoss en de grote kloof Ásbyrgi, waar je een wandeling kunt maken naar Hljóðaklettar. Vulkanische bezienswaardigheden zijn er genoeg: de caldera Krafla, Leirhnúkur en kraterrij Lúdentsborgir. Ook kun je met je eigen 4X4 of met een excursie naar de vulkaan Askja, de bekende berg Herðubreið en de explosiekrater Víti, waar je een duik kunt nemen in het warme kratermeer.

Dag 5-6: Mývatn – Egilsstaðir e.o.
Via de ringweg rijd je naar de Oostfjorden. Onderweg kun je een wandeling maken door IJslands grootste bos Hallormsstaður en een bezoek brengen aan de 118 meter hoge waterval Hengifoss. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Egilsstaðir.

Op dag 6 kun je langs de bijzonder mooie lange smalle fjord Mjóifjörður rijden, waar je tal van watervallen tegenkomt, of richting Bakkagerði voor de Stórurð wandeling (zie Dominicus Reisgids).

Dag 7-8: Egilsstaðir – Ytra-Lón 
Je reist door het immense fjordengebied in het oosten naar het vrijwel onbewoonde schiereiland Langanes in het noordoosten. In dit gebied komen veel wilde zwanen voor en op de vogelrotsen aan de kust wonen grote aantallen jan-van-genten, papegaaiduikers, zee-alken, zeekoeten en allerlei meeuwensoorten. Je verblijft twee nachten in Ytra-Lón.

Op dag 8 heb je ruim de tijd om Langanes echt te verkennen, zoals de vogelrots Stóruvíkurbjarg, het ruïnedorp Skálar en de vuurtoren Frontur op de uiterste punt van het schiereiland.

Dag 9: Ytra-Lón – Húsavík
Als je van vogels en wandelen houdt, dan kun je bij Rauðanes een mooie wandeling maken langs de basaltrotskust, langs de kust van het schiereiland Melrakkaslétta rijden en het schiereiland Tjörnes bezoeken met zijn grote hoeveelheden zeevogels. Met een 4X4 kun je daarnaast een bezoek brengen aan het geothermische veld Þeistareykir. Overnachting in Húsavík.

Dag 10: Húsavík – Akureyri
Je kunt een bezoek brengen aan de als museum ingerichte turfboerderij Laufás en IJslands tweede stad Akureyri, waar je ook zult overnachten.

Dag 11: Akureyri – vliegveld Akureyri
Akureyri – Reykjavík Airport.
Vandaag heb je nog tijd voor Akureyri of een walvissafari bij Dalvik.  Je levert de auto bij het vliegveld in en vliegt naar Reykjavík. Overnachting in Reykjavík.

Dag 12: Keflavík – vliegveld Keflavík
Je neemt een taxi of een shuttle bus naar Keflavík International Airport en vliegt terug naar Amsterdam.

Inbegrepen in de reis:

 • vlucht Amsterdam-Keflavík-Akureyri v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 11 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt
  (de vanafprijs is gebaseerd op een 2-persoonskamer met douche en toilet op de gang)
 • 10 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Kies je bij deze reis voor budgetaccommodaties (hostels), dan vinden de overnachtingen plaats in een 2-persoonskamer (of gedeelde kamer met andere gasten) met douche en toilet op de gang, inclusief linnen en exclusief alle maaltijden.

Wat is niet inbegrepen:

Kies je voor budgetaccommodaties dan zijn alle maaltijden exclusief.

Bezoek Akureyri in IJsland met directe vluchten vanuit Keflavik Airport
Ook deze zomer zal Icelandair directe vluchten aanbieden naar Akureyri Airport via Keflavik International Airport, waardoor het gemakkelijker wordt om naar „de hoofdstad van het noorden“ te reizen vanuit alle Europese en Noord-Amerikaanse bestemmingen van Icelandair. Met deze vluchten stopt u niet meer op het nationale vliegveld van Reykjavik waardoor u tijd en geld bespaart.

Deze vluchten gaan dagelijks vanaf Keflavik Airport, vanaf maart 2023.

Vluchttijden zijn dus zodanig gepland dat er een snelle verbinding is met vele internationale vluchten van Icelandair vanuit en naar Noord-Amerika en Europa. Het is alleen mogelijk om deze vluchten te boeken als een deel van een internationale vlucht vanuit of naar IJsland met Icelandair.

De vanafprijs is berekend bij 2 personen in een Hyundai i10 in een 2-persoonskamer met gedeelde faciliteiten (douche en toilet op de gang).

Vanafprijs per persoon

De vanafprijs die je bij deze reis ziet, is de laagste prijs die je kunt krijgen (laagseizoen, 2 personen, goedkoopste auto en basic accommodatie).

Wil je op reis met meer dan 2 personen of juist alleen, in een grotere auto, met accommodaties in een hoger segment, in een ander seizoen of wat dan ook, we maken graag een offerte op maat.

Op tijd boeken is altijd zinvol: we krijgen nog goede prijzen voor je vliegticket en er is een grote beschikbaarheid aan zowel huurauto’s als accommodaties.

Je kunt de reis maken met alle huurauto’s.

 

 

Overzicht soort accommodatie

 

Zo werkt de vanafprijs


*** Let op, momenteel worden de individuele reizen allemaal op maat berekend. Er staan geen prijstabellen op de site. Groepsreizen hebben wel een prijs waarin de prijs afhankelijk is van de beschikbare stoelen in het vliegtuig. ***


De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Klik hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Impressies

Noord IJsland hoogtepunten van het hoge noorden

Regio’s bij deze reis

Noord IJsland hoogtepunten van het hoge noorden
Diamond Circle
Mývatn
Vatnsnes

Informatie en inspiratie

IJsland
Informatie IJsland Informatie
Inspiratie IJsland Inspiratie

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge