• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 13 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. mei - september
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • vlucht Amsterdam/Brussel-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 12 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt
  (de vanafprijs is gebaseerd op een 2-persoonskamer met douche en toilet op de gang)
 • 12 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Kies je bij deze reis voor budgetaccommodaties (hostels), dan vinden de overnachtingen plaats in een 2-persoonskamer (of gedeelde kamer met andere gasten) met douche en toilet op de gang, inclusief linnen en exclusief alle maaltijden.

Wat is niet inbegrepen:

Kies je voor budgetaccommodatie dan zijn alle maaltijden exclusief.

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Ontdek Noordwest-IJsland

Periode 13 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. mei - september

Vakantie naar Noordwest-IJsland: gekleurde stranden en de grootste vogelrots van Europa

Een vakantie naar Noordwest-IJsland wordt vaak overgeslagen, simpelweg omdat er onvoldoende tijd is om het aan een bestaande reis te plakken en het gebied in alle rust te bewonderen. Maar de Westfjorden zijn absoluut de moeite waard en dit prachtige fjordenlandschap met zijn stille baaien, natuurlijke warme badjes, hoge bergen, de grootste en bekendste vogelrots Látrabjarg (14 kilometer lang en 400 meter hoog), zeehonden en een van de mooiste watervallen van IJsland, Dynjandi, laat op iedere bezoeker een onuitwisbare indruk achter.

Je kunt er bij deze reis voor kiezen om een 4WD te huren, zodat je ook de Kjölurroute kunt rijden door het binnenland. Wil je dit niet, dan kun je de reis ook met een gewone 2WD doen. Je rijdt dan via de ringweg terug naar Reykjavík.

Deze vakantie naar Noordwest-IJsland in het kort

Nadat je op Keflavik Airport bent aangekomen haal je de huurauto op en vertrek je naar Vogar, waar je zult overnachten. Onderweg naar Vogar kun je de wereldberoemde Blue Lagoon nog bezoeken. Op dag 2 bezoek je de grote drie van de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Vervolgens brengt de route je langs de ‘walvisfjord’ Hvalfjörður naar de vallei Reykholtsdalur, waar je een bezoek brengt aan het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt en de azuurblauwe waterval Hraunfossar.

Later rijd je langs een aantal schitterende fjorden en kun je zwemmen in een geothermisch verwarmd zwembad in Reykjanes. Op dag 7 heb je tijd voor excursies vanuit Ísafjörður. Zo kun je papegaaiduikers van dichtbij bekijken op het eiland Vígur of om met de boot naar Hesteyri te gaan om te wandelen op Hornstrandir, misschien wel het meest afgelegen gebied van IJsland en een paradijs voor liefhebbers van ongerepte natuur.

Kortom, deze vakantie naar Noordwest-IJsland zit vol met alle highlights van de Westfjorden!

Dag 1: vliegveld Keflavík – Vogar
Na aankomst haal je de huurauto op op het vliegveld. Je kunt een bezoek brengen aan de Blue Lagoon en vervolgens start je vakantie naar Noordwest-IJsland. Je rijdt verder naar Vogar, waar je zult overnachten.

Dag 2: Vogar – Flúðir 
Vandaag bezoek je de grote drie van de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Je overnacht in Fluðír.

Dag 3: Flúðír – Laugarbakki 
De route brengt je langs de ‘walvisfjord’ Hvalfjörður naar de vallei Reykholtsdalur, waar je een bezoek brengt aan het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt en de azuurblauwe waterval Hraunfossar. Overnachting in Laugarbakki.

Tip: Ga je in juli of augustus en huur je een 4WD, dan kun je op dag 3 via de binnenlandroutes de Kjölur (F35) en de Kaldidalur (550) naar Laugarbakki rijden. Op dag 12 bezoek je dan de bezienswaardigheden van dag 3.

Dag 4-5: Laugarbakki – Hólmavík 
Op dag 4 kom je langs de merkwaardige rotspartij Borgarvirki met 10 tot 15 meter hoge basaltzuilen, de bijzonder gevormde rots Hvítserkur en de schitterend gelegen boerderij Ósar, van waaruit je een wandeling langs het strand kunt maken. Ook kun je zeehonden kijken bij de baai Hindisvík op het noordelijkste puntje van het schiereiland Vatnsnes. Je verblijft twee nachten in Hólmavík. Op dag 5 maak je een dagtocht langs de ruige kust van Strandir, één van de meest afgelegen gebieden van IJsland. Op deze route kom je kleine plaatsjes tegen, zoals Djúpavík, met haar verlaten en vervallen haringfabriek, Gjögur en Krossness.

Dag 6-7: Hólmavík – Ísafjörður 
Vandaag rijd je langs een aantal schitterende fjorden en kun je zwemmen in een geothermisch verwarmd zwembad bij het voormalige schoolgebouw van Reykjanes. Ook kun je een kijkje nemen in het Arctic Fox Centre in Súðavík. Je verblijft twee nachten in Ísafjörður. Op dag 7 heb je tijd voor excursies vanuit Ísafjörður. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om papegaaiduikers te kijken op het eiland Vígur of om met de boot naar Hesteyri te gaan om te wandelen op Hornstrandir, misschien wel het meest afgelegen gebied van IJsland en een paradijs voor liefhebbers van ongerepte natuur.

Dag 8-9: Ísafjörður – Breiðavík 
De route die vandaag op het programma staat, is werkelijk schitterend: over hoge bergpassen en langs idyllische dorpjes aan de fjorden kom je langs de enorme waterval Dynjandi. Vervolgens rijd je verder naar Breiðavík, waar je twee nachten verblijft. Op dag 9 heb je alle tijd om de vele papegaaiduikers en andere vogels bij Látrabjarg (van dichtbij) te bewonderen en een wandeling te maken op het gele strand van Breiðavík of het rode strand van Rauðasandur (alleen met een 4WD bereikbaar).

Dag 10: Breiðavík – Stykkishólmur/Ólafsvík 
Je neemt de veerboot ‘Baldur’ via het eilandje Flatey óf je rijdt langs de kustweg naar Stykkishólmur/Ólafsvík op het schiereiland Snæfellsnes. De veerboot heeft lang dienst gedaan op het traject tussen Lauwersoog en Vlieland. Je zult tijdens de vaart nog diverse Nederlandse aanwijzingen vinden. Het is raadzaam ons vooraf de veerboot te laten reserveren (meerprijs € 110 voor 2 personen + auto tot 5m enkele reis). Je overnacht in Stykkishólmur/Ólafsvík.

Dag 11: Stykkishólmur/Ólafsvík – Borgarnes/Reykholt 
Vandaag rijd je langs de kust van Snæfellsnes met de havenplaats Ólafsvík, de gletsjervulkaan Snæfellsjökull, de vogelrotsen en kiezelstranden bij Hellnar, het idyllische haventje van Arnarstapi, het warme badje Landbrotalaug en de explosiekrater Eldborg. Overnachting in Borgarnes/Reykholt.

Dag 12: Borgarnes/Reykholt – Reykjavík  
Je kunt meteen doorrijden naar Reykjavík om deze bruisende stad te ontdekken óf je hebt tijd om de bezienswaardigheden van dag 3, waar je nog niet aan toe bent gekomen, alsnog te bekijken. Je overnacht in Reykjavík.

Dag 13: Reykjavík – vliegveld Keflavík 
Je rijdt naar het vliegveld van Keflavík, levert hier de huurauto in en vliegt terug naar Amsterdam.

Inbegrepen in de reis:

 • vlucht Amsterdam/Brussel-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 12 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt
  (de vanafprijs is gebaseerd op een 2-persoonskamer met douche en toilet op de gang)
 • 12 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Kies je bij deze reis voor budgetaccommodaties (hostels), dan vinden de overnachtingen plaats in een 2-persoonskamer (of gedeelde kamer met andere gasten) met douche en toilet op de gang, inclusief linnen en exclusief alle maaltijden.

Wat is niet inbegrepen:

Kies je voor budgetaccommodatie dan zijn alle maaltijden exclusief.

Je kunt deze reis maken van half mei tot en met eind september. Wil je al vanaf begin mei deze reis beginnen, adviseren wij je de reis met een 4WD auto te maken, de keuze voor een 2WD auto is op eigen risico.

Vanafprijs per persoon

De vanafprijs die je bij deze reis ziet, is de laagste prijs die je kunt krijgen (laagseizoen, 2 personen, goedkoopste auto en basic accommodatie).

Wil je op reis met meer dan 2 personen of juist alleen, in een grotere auto, met accommodaties in een hoger segment, in een ander seizoen of wat dan ook, we maken graag een offerte op maat.

Op tijd boeken is altijd zinvol: we krijgen nog goede prijzen voor je vliegticket en er is een grote beschikbaarheid aan zowel huurauto’s als accommodaties.

Je kunt de reis maken met alle huurauto’s.

 

De vanafprijs is berekend bij 2 personen in een Hyundai i10 in een 2-persoonskamer met gedeelde faciliteiten (douche en toilet op de gang), inclusief ontbijt.

 

Overzicht soort accommodatie

 

Zo werkt de vanafprijs


*** Let op, momenteel worden de individuele reizen allemaal op maat berekend. Er staan geen prijstabellen op de site. Groepsreizen hebben wel een prijs waarin de prijs afhankelijk is van de beschikbare stoelen in het vliegtuig. ***


De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Klik hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Impressies

Ontdek Noordwest-IJsland

Regio’s bij deze reis

Ontdek Noordwest-IJsland
Westfjorden
Snæfellsnes
Reykjanes
Golden Circle

Informatie en inspiratie

IJsland
Informatie IJsland Informatie
Inspiratie IJsland Inspiratie

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge