• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 8 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. mei - september
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • Vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • Luchthavenbelasting en ticketingfee
 • Bustransfer vliegveld Keflavík-Reykjavík v.v.
 • 7 nachten in hotels/guesthouses/cottages, in kamers met eigen douche/toilet en inclusief ontbijt
 • 6 dagen bus en wandelingen met Engelstalige reisleider
 • Entree voor twee nationale parken
 • Entree tot de Blue Lagoon inclusief handdoek
 • Retour veerbootovertocht naar de westmaneilanden
 • Boottocht op het ijsbergenmeer Jökulsárlón
 • Gletsjerwandeling op de Sólheimajökull
 • Entree tot Eyrarbakki Maritiem- en Volksmuseum
 • Uitgebreid informatiepakket met o.a. de Dominicus reisgids IJsland

Wat is niet inbegrepen:

 • Alle overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Groepsreis Panorama Zuid-IJsland

Periode 8 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. mei - september

Ontdek IJsland in een kleine groep per bus en ga te voet op avontuur.

Deze 8-daagse zeer complete groepsreis door Zuid-IJsland brengt je langs een groot aantal hoogtepunten van Zuid-IJsland, waarbij de nadruk ligt op de parels van het binnenland. Elke dag staat een ander gebied op het programma, waar je per bus en onder leiding van een ervaren gids naar toe wordt gebracht en wandelingen maakt van zo’n 1 tot 4 uur per dag (4-16 km). Zo ga je onder andere naar het indrukwekkende Landmannalaugar met zijn kleurrijke rhyolietbergen en de groene vallei van Þórsmörk, maar bezoek je ook de gletsjers in het Vatnajökull National Park.

Kortom: een prachtige reis langs zeer gevarieerde landschappen! Je overnacht in eenvoudige accommodaties en je bagage wordt vervoerd. Vertrek is gegarandeerd en de groep bestaat uit maximaal 20 personen.

Deze groepsreis door Zuid-IJsland in het kort

Na aankomst op het vliegveld Keflavik overnacht je eerst in Reykjavik. De volgende dag begint je avontuur met een wandeling in Þingvellir National Park. Dan staat er ook een bezoek aan het geothermische gebied van Geysir op het programma, waar je de ‘Strokkur’ tot wel 25 meter hoog kunt zien spuiten. Dit gebeurt om de vijf tot zeven minuten. Je reist door naar de waterval Gullfoss die ook wel bekend staat als de gouden waterval.

Landmannalaugar is een oase in de dorre hooglanden, omringd door kleurrijke ryolietbergen. Afhankelijk van de conditie en wandelervaring van de groep, én afhankelijk van de weersomstandigheden, wandel je tijdens deze groepswandelreis door zuid-ijsland vanuit de hut in Landmannalaugar eerst door een prachtig lavaveld. Vervolgens is er gelegenheid om te baden in een natuurlijke geothermische stroom. Ook de Hekla, de meest actieve vulkaan van IJsland, staat op het programma.

De wandelingen in deze groepsreis door Zuid-IJsland variëren in lengte van 2 kilometer tot 8 kilometer en hierbij bezoek je de mooiste highlights van Zuid-IJsland. Steile bergen, imposante gletsjers, vulkanen en watervallen zijn kenmerkend voor de typische, gevarieerde landschappen van IJsland.

Dag 1: Aankomst (50 km)
Je komt aan op vliegveld Keflavík en gaat (op eigen gelegenheid) met de flybus naar Reykjavík. Je kunt zelf Reykjavík ontdekken.

Dag 2: Blue Lagoon & Reykjanes (200 km)
Om 09:30 uur maak je kennis met de gids en de medereizigers. Vandaag staat het schiereiland Reykjanes op het programma. Je start met een ontspannen bad in de Blue Lagoon. In de namiddag ontdek je Krýsuvík, hier vind je pruttelende modderpoelen en prachtig gekleurde bergformaties. Vervolgens reis je verder door lavavelden en langs de kust naar Strandarkirkja, een lutherse parochiekerk aan de zuidkust van IJsland. De volgende stop is het charmante vissersdorpje Eyrarbakki met een groot aantal historische huizen van circa 1890-1920. In de avond bereik je Hella waar je 3 nachten zult doorbrengen in een eenvoudig huisje.

Dag 3: Landmannalaugar en Þjórsárdalur (290 km)
Landmannalaugar is een oase in de dorre hooglanden omringd door kleurrijke ryolietbergen. Je hebt de mogelijkheid om zelf de omgeving te ontdekken of samen met de gids een wandeling te maken. Hoogtepunt van deze dag is een 90 minuten durende wandeling naar Brenninsteinsalda, de regenboogberg van IJsland. Dit is een van de meest spectaculaire vulkanische bergen in Landmannalaugar. De berg is nog steeds “heet”, je kunt dan ook de damp aan de zijkanten van de berg zien. Voor deze wandeling zijn goede wandelschoenen en eventuele wandelstokken handig. Wanneer je je badkleding en een handdoek meeneemt kun je badderen in de geothermische stroom.

Op de terugweg naar de accommodatie wordt er gestopt bij de waterval Hjálparfoss. In de omgeving verken je de Viking-boerderijruïne in Stöng. Deze is volledig ondergesneeuwsd door puimsteen tijdens een van Mt. Hekla’s grotere uitbarstingen in 1104. Een ontspannen wandeling brengt ons naar Gjáin, een groene oase in een anders rotsachtig maanlandschap. Þjórsárdalur is buiten de gebaande paden en wordt gedomineerd door de Hekla vulkaan en andere vulkanen in de buurt. Hekla is een van de meest actieve vulkanen van IJsland; meer dan 20 uitbarstingen hebben plaatsgevonden sinds de vestiging in 874.

Dag 4: Golden Circle (230 km)
Vandaag bezoek je de drie meest bekende highlights van IJsland, Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Je start de dag bij nationaal park þingvellir, het ouder Viking-Parlements gedeelte van IJsland dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Þingvellir is ook de plaats waar de Amerikaanse en de Euraziatische tektonische platen langzaam uit elkaar drijven. De volgende stop is bij de geothermische velden van Geysir met een verscheidenheid aan warmwaterbronnen en bubbelende poelen. De geiser Strokkur spuit elke 5 à 10 minuten enorme hoeveelheden water de lucht in. Vervolgens rijden jullie door naar de Gullfoss waterval. De ‘gouden waterval’ Gullfoss is een imposante, fotogenieke waterval, waarbij het water in twee stappen in een lange kloof valt.

Dag 5: Westman eilanden (150 km)
Een korte veerbootovertocht brengt je naar de Westman eilanden, waar je het eiland en dorpje Heimaey te voet ontdekt. De vulkanische eruptie in 1973 wordt gezien als een van IJslands grootste natuurrampen. Op 23 januari 1973 voelden de bewoners van Heimaey de eerste onverwachte aardbevingen. Even later begon lava uit de Helgafell vulkaan te stromen richting de huizen van de bewoners. Doordat de meeste vissersboten aangemeerd lagen, konden de eilanders snel geëvacueerd worden. Om ook de haven te redden, werd er een plan opgezet om de lava van richting te laten veranderen. Zeewater werd op de stroom gepompt, de lava koelde af en de haven bleef ongedeerd. Wel viel er één dode en werden 400 huizen verwoest, waarvan sommigen nog op het eiland te vinden zijn. Tijdens deze trip over de westmaneilanden ontdek je verschillende vogelrotsen, wandel je de vulkaankrater op en bezoek je “Pompeii of the North”, een project voor vulkanische opgravingen. Hier zie je een huis dat na 40 jaar onder de lava te hebben gezeten is uitgegraven. ’s middags heb je vrij om zelf het dorpje Heimaey te ontdekken. Voor de overnachting reis je weer terug per ferry en je verblijft 2 nachten in de omgeving van Vík.

Dag 6: National Park Skaftafell & IJsbergenmeer (140 km)
Dag 6 staat in het teken van leuke activiteiten en adembenemende landschappen. Je begint de dag met een wandeling door Skaftafell Nationaal Park naar de bekende Svartifoss waterval. In de namiddag reis je naar het beroemde ijsbergenmeer Jökulsárlón voor een boottocht tussen de ijsbergen die drijven in het helderblauwe water. Na de boottocht is er tijd om een kijkje te nemen op het zwarte zandstrand met daarop de ijsbergen die van het ijsbergenmeer in de Atlantische Oceaan drijven. 

Dag 7: Zuidkust en Reykjavík (350 km)
Vandaag wandelen we langs het zwarte lavastrand en de vogelkliffen bij Reynisfjara. We zien interessante basaltkolommen en rotsformaties die de versteende trollen worden genoemd. De volgende stop is voor een 1,5 tot 2 uur durende gletsjerwandeling. Door een ervaren gids wordt je begeleid. De volgende stop is de Skógafoss waterval en even verderop de Seljalandsfoss waterval. Voordat je naar het hotel in Reykjavík gaat is er nog een korte rondleiding door Reykjavík. 

Dag 8: Vertrek (50 km)
Je gaat (op eigen gelegenheid) met de flybus naar vliegveld Keflavík.

Inbegrepen in de reis:

 • Vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • Luchthavenbelasting en ticketingfee
 • Bustransfer vliegveld Keflavík-Reykjavík v.v.
 • 7 nachten in hotels/guesthouses/cottages, in kamers met eigen douche/toilet en inclusief ontbijt
 • 6 dagen bus en wandelingen met Engelstalige reisleider
 • Entree voor twee nationale parken
 • Entree tot de Blue Lagoon inclusief handdoek
 • Retour veerbootovertocht naar de westmaneilanden
 • Boottocht op het ijsbergenmeer Jökulsárlón
 • Gletsjerwandeling op de Sólheimajökull
 • Entree tot Eyrarbakki Maritiem- en Volksmuseum
 • Uitgebreid informatiepakket met o.a. de Dominicus reisgids IJsland

Wat is niet inbegrepen:

 • Alle overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven

De vertrekdata in 2020 zijn als volgt:

Let er op, indien Landmannalaugar tijdens de vertrekken in mei en juni nog niet bereikbaar is, wordt er op deze dag tot Þjórsárdalur gereden.

 

Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Klik hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Impressies

Groepsreis Panorama Zuid-IJsland Geysir, geiser Strokkur Muziek- en Congresgebouw Harpa in Reykjavík

Regio’s bij deze reis

Groepsreis Panorama Zuid-IJsland
Reykjanes
Cultuur in de stad

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.7

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge