• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 6 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - september
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Vervoer naar Reykjavík Landmannalaugar en vanaf Þórsmörk terug naar Reykjavík
 • Engelssprekende gids
 • Accommodatie in berghutten (slaapzaal)
 • Maaltijden: ontbijt (5x), lunch (6x), diner (5x)
 • Bagagevervoer

 

Wat is niet inbegrepen:

 • Vluchten
 • De nacht vóór en na de trekking in Reykjavík
 • Slaapzak

Uiteraard kunnen we de vluchten en de accommodatie voor en na de trekking voor je regelen.

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

6-daagse Groepswandelreis ‘Laugavegur & Fimmvörðuháls’

Periode 6 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - september

Groepswandelreis langs gitzwarte obsidiaanvelden, pruttelende zwavelpoeltjes en sissende stoombronnen.

Deze groepswandelreis op IJsland is ideaal voor iedereen die graag in groepsverband wil wandelen op IJsland, maar de bagage niet als belemmering wil zien. Onder begeleiding van een ervaren gids kom je langs de mooiste plekken van het zuiden van IJsland en draag je enkel een dagrugzak op de tocht met je mee, terwijl je bagage naar de hutten wordt gebracht. Fascinerende contrasten in landschappen, badderen in een warme bron, prachtige uitzichten en spannende rivierdoorsteken zijn allemaal onderdeel van deze reis. Je dient echter ook nu over een eigen slaapzak en een uitstekende conditie te beschikken. Vooraf trainen kan dus geen kwaad.

Deze groepswandelreis op IJsland in het kort

De Laugavegur Trail staat wereldwijd bekend om zijn extreme diversiteit en grimmige schoonheid. Beginnend in Landmannalaugar, een regenboogkleurig geothermisch wonderland, slingert het zich door woestijnen, vlaktes en kloven die eindigen in een weelderig berkenbos in de Þórsmörk vallei. Oogverblindende velden van obsidiaan, rode en gele rhyolietbergen, zwart zand en sprankelend witte gletsjers kom je onderweg tegen terwijl je naar de prachtige zuidkust van IJsland trekt.
De tocht zelf begint in Landmannalaugar, een geothermisch wonderland dat wereldwijd bekend staat om zijn veelkleurige rhyolietbergen en warme warmwaterbronnen waar de lokale bevolking door de eeuwen heen graag van heeft genoten. Het landschap is adembenemend terwijl je je een weg baant naar de hooglanden en tijdens de 6-daagse wandeling, waar je wordt begroet met velden met obsidiaan, kleurrijke bergen, zwart zand, warmwaterbronnen, geisers, sprankelende witte gletsjers, gletsjerrivieren, enzovoort.
De gids vertelt je over deze mysterieuze gebieden, landschappen, flora, fauna en folkloristische verhalen. Je wordt veilig door dit magische gebied geleid en stopt op de juiste plaatsen om ervoor te zorgen dat je de absoluut beste ervaring van Laugavegurinn krijgt, zoals de lokale bevolking het pad noemt.

De nachten worden doorgebracht in berghutten op prachtige afgelegen locaties, wat volgens ons bijdraagt ​​aan de charme van de wandeling. De locaties omvatten prachtige plaatsen zoals Álftavatn, Hrafntinnusker en Þórsmörk. In de hutten zal de gids samen met de groep heerlijke maaltijden bereiden in een magische omgeving en sfeer. Soms maak je een avondwandeling naar gebieden buiten de gebaande paden om enkele van de betoverende geheime plekken te bezoeken die in de afgelopen jaren zijn gevonden.

Aan het einde van de Laugavegur trail kom je aan in Þórsmörk, een verrassend groene en vruchtbare vallei, vernoemd naar de Noorse god van de donder Thor. Er wordt aangenomen dat Thor zijn hamer hier op de aarde heeft laten neerkomen en op die manier de vallei heeft gevormd. Þórsmörk ligt aan de voet van de gletsjer Eyjafjallajokull die in 2010 wereldberoemd werd toen deze uitbarstte en bijna al het luchtverkeer van en naar Europa stopte. De twee nieuwe kraters die bij die uitbarsting werden gevormd werden Magni en Modi genoemd, naar de zonen van Thor. Deze nieuwgevormde kraters zijn enkele van de spectaculaire dingen die je zult zien en ervaren tijdens deze 6-daagse trektocht.

Deze gehele groepswandelreis duurt vijf dagen, waarvan vier wandeldagen (vier hut-overnachtingen). Tijdens de tocht leg je een afstand af van ruim 55 kilometer. Je wandelt buiten de reisdagen zo’n zes tot acht uur per dag.

Je kunt deze reis maken van 18 juni t/m 13 september 2023.

en de groepswandelreis op IJsland gaat door bij minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers  (minimum leeftijd is 14 jaar).

TIP: De periode is kort, de hutaccommodatie beperkt en het animo groot, dus snel boeken is gewenst!

Laugavegur wandeling individueel

Doe je de Laugavegur wandeling liever individueel, dat is mogelijk. Er is een 6-daagse wandeltocht (Laugavegur)  en ook een 7-daagse wandeltocht (Laugavegur & Fimmvörðuhals).

DAG 1: REYKJAVIK – LANDMANNALAUGAR

De tour begint om 7.00 uur bij het toeristeninformatiecentrum van Reykjavík in het stadhuis van Reykjavik (Ráðhúsið) bij de Tjörnin-vijver, waar je je gids ontmoet. Het is gelegen in het centrum van Reykjavik en op loopafstand van de meeste hotels, hostels en pensions in het centrum van Reykjavik.

Na de introductie stappen we in de lijnbus die ons naar Landmannalaugar brengt. De rit duurt ongeveer 3-4 uur. Onderweg reizen we langs de zuidkust en gaan dan het binnenland in en passeren de meest actieve vulkaan van IJsland, Hekla.

Onze wandeling begint in Landmannalaugar terwijl we door dit geothermische wonderland lopen en kijken naar de kleurrijke bergen en stomende warmwaterbronnen. Het pad voert door het ruige lavaveld Laugahraun. Van daaruit worden de hellingen van Brennisteinsalda beklommen, dat wereldwijd bekend staat om zijn ongelooflijke kleurenspectrum en fotogenieke looks. Je loopt langs de prachtige warmwaterbron Storihver voordat je door Hrafntinnusker de obsidiaanwoestijn ingaan. Storihver is een van de weinige groene gronden die je op deze dag zult tegenkomen.

Je overnacht in de hut, een van de meest afgelegen hutten van IJsland.

Wandelen: 4u, 8km
Stijging: 470m
Inbegrepen: Lunch, Diner

 

DAG 2: LANDMANNALAUGAR – ÁLFTAVATN

Na een goede nachtrust en een voedzaam ontbijt heb je weer volop energie en ben je klaar om weer te gaan! De pikzwarte obsidiaanwoestijn genaamd Hrafntinnusker, de levendig gekleurde Reykjafjöll-rhyolietbergen en het Jökultungur-gebied staan ​​vandaag bovenaan de agenda. Geothermische activiteit heeft deze steile geulen in de loop van de tijd veranderd in zwarte en soms levendige gele en rode kleuren. Deze kleuren contrasteren dramatisch met de zachte bleke zandtinten eromheen. De top van Jökultungur is een geweldige plek om te genieten van het uitzicht over de hele Fjallabak en het Álftavatn-meer, waar je zult overnachten. Een rivier moet overgestoken worden om bij de hut te komen. Het doorwaden van een rivier is meestal een fascinerende ervaring voor wandelaars.

Wandelen: 7u, 24km
Daling: 900m
Inbegrepen: Ontbijt, Lunch, Diner

 

DAG 3: ÁLFTAVATN – EMSTRUR

Je begint de dag met een andere verfrissende oversteek van de rivier terwijl je wandelt langs de groene vulkaan Stórasúla en de zwarte woestijn van Maelifellssandur in. Onderweg zie Hattafell, een vulkaan met een vreemde platte top. Je loopt door deze zwarte gletsjerwoestijn naar Emstrur, waar je kunt genieten van het uitzicht op de Eyjafjallajökul en Mýrdalsjökull. Emstrur is een weelderige regio waar boeren in de zomer hun schapen lieten grazen.

Voordat je de hutten in Botnar bereikt, ga je van het pad af om naar Markarfljótsgljúfur te kijken, een ongeveer 200 m diepe kloof die is uitgehouwen door de gletsjerrivier Markarfljot. De hut in Botnar bevindt zich in een kleine groene oase, een welkome aanblik na een wandeling door het zwarte zand.

Wandelen: 6-7u, 15km
Daling: 40m
Inbegrepen: Ontbijt, Lunch, Diner

 

DAG 4: EMSTRUR – ÞÓRSMÖRK

Vanuit Emstrur vervolg je je weg naar Þórsmörk. Het pad brengt je binnen een paar kilometer van de grote Mýrdalsjökull. Als je afdaalt richting Almenningar komen de eerste bomen in zicht, een teken dat de kust dichter bij komt. Je loopt onder de karakteristieke berg Einhyrningur (“De Eenhoorn”) door naar het dichte berkenbos van Þórsmörk, een groene vallei die nestelt onder de gletsjers Eyjafjallajokull en Myrdalsjokull, een prachtige plek om te overnachten.

Wandelen: 6-7u, 15km
Daling: 300m
Inbegrepen: Ontbijt, Lunch, Diner

 

DAG 5: FIMMVÖRÐUHÁLS NAAR MAGNI & MODI

Vandaag vroeg in de ochtend start je om naar de bergpas tussen de twee gletsjers, Eyjafjallajokull en Myrdalsjokull, te gaan. Er zijn daar twee nieuwe kraters gevormd in 2010, Magni en Modi, genoemd naar de zonen van de Noorse god Thor. Onderweg passer je een formatie van lava in de vorm van een waterval die tijdens de uitbarsting is gemaakt. Hier heb je de kans om te zien hoe IJsland nog steeds wordt gevormd door de natuur.

Overnachting nogmaals in Þórsmörk, maar niet voordat er een bescheiden afscheidsfeestje is gevierd onder het genot van traditioneel IJslands gegrild lamsvlees.

Wandelen: 7-8u, 16km
Stijging: 800m
Inbegrepen: Ontbijt, Lunch, Diner

 

DAG 6: EMSTRUR – ÞORSMÖRK

Ontbijt ’s ochtends rustig in de hut voordat nog en stuk van de ongelooflijke omgeving verkend gaat worden. De vulkanen Katla en Eyjafjallajökull omringen Þórsmörk. Al duizenden jaren hebben deze vulkanen, gletsjers en hun rivieren surrealistische sculpturen gevormd bezaaid met mos en arctische berken. Je wandelt de berg Valahnúkur op voor een fantastisch uitzicht over de vallei. Wie dat wenst, kan op deze prachtige plek ook de hele dag ontspannen en genieten van de natuur.

Aan het begin van de avond rond 18.30u keer je terug naar Reykjavik

Wandelen: 3u, 6km
Inbegrepen: Ontbijt, Lunch

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Vervoer naar Reykjavík Landmannalaugar en vanaf Þórsmörk terug naar Reykjavík
 • Engelssprekende gids
 • Accommodatie in berghutten (slaapzaal)
 • Maaltijden: ontbijt (5x), lunch (6x), diner (5x)
 • Bagagevervoer

 

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Vluchten
 • De nacht vóór en na de trekking in Reykjavík
 • Een slaapzak

 

Uiteraard kunnen we de vluchten en de accommodatie voor en na de trekking voor je regelen. We maken graag een offerte op maat.

€ 2.104 per persoon

Vertrekdata 2023

Je kunt deze reis maken in de periode van 18 juni tot 13 september 2023.

Impressies

Groepswandelreis ‘Laugavegur’ Þórsmörk, Foto: Rudi Scharf

Regio’s bij deze reis

Groepswandelreis ‘Laugavegur’
Cultuur in de stad
Reykjanes
Landmannalaugar

Informatie en inspiratie

IJsland
Informatie IJsland Informatie
Inspiratie IJsland Inspiratie

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge