• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 5 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - september
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • Vervoer naar Reykjavík Landmannalaugar en vanaf Þórsmörk terug naar Reykjavík
 • Engelssprekende gids
 • Accommodatie in berghutten (slaapzaal)
 • Maaltijden: ontbijt (4x), lunch (5x), diner (4x)
 • Bagagevervoer

Wat is niet inbegrepen:

 • De nacht vóór en na de trekking in Reykjavík (deze kunnen wij uiteraard voor je regelen)
 • Een slaapzak

Optioneel:

 • Slaapzakhuur: € 50 per persoon
 • Veganistische maaltijden

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

5-daagse Groepswandelreis ‘Laugavegur’

Periode 5 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - september

Groepswandelreis langs gitzwarte obsidiaanvelden, pruttelende zwavelpoeltjes en sissende stoombronnen

De geruchten zijn waar! Wandelen in de zuidelijke hooglanden, van de geothermische hotspots in Landmannalaugar tot het weelderige groene landschap in de Þórsmörk-vallei, wil je echt zelf belevenEen ervaren en deskundige trekkinggids zal je tijdens dit avontuur vergezellen tussen felgele ryolietbergen, over zwarte zandwoestijnen en langs majestueuze canyons. Het magische en gevarieerde landschap, gecombineerd met de lange en heldere IJslandse zomerdagen, zullen je natuurminnende hart veroveren. Je gids laat je alle populaire bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes langs dit pad zien en vertelt je verhalen en folklore. ’s Avonds kun je ontspannen en tot rust komen in gezellige berghutten en genieten van heerlijke IJslandse gerechten. We bekronen dit geweldige avontuur met een feestelijke BBQ op de laatste avond in þorsmörk. Het is geen toeval dat deze route door National Geographic is uitgeroepen tot een van de 20 beste trektochten ter wereld.  

Deze groepswandelreis op IJsland in het kort

Op de eerste dag van de groepswandelreis op IJsland word je ’s morgens opgehaald bij het BSÍ busstation in Reykjavík. Met de andere deelnemers vertrek je naar het gebied van Landmannalaugar. De heuvels en bergen bestaan uit vulkanisch gesteente en zijn prachtig felgekleurd.

Vanuit Landmannalaugar lopen we zuidwaarts de bergen in. Onderweg kom je langs kleine canyons, stromende warmwaterbronnen en bergruggen. De eerste overnachting is in Hrafntinnuskur. Vanaf Hrafntinnuskur gaan de trekking verder naar het gebied van Álftavatn. Onderweg naar het gebied heb je al een schitterend uitzicht over de gletsjers Mýrdalsjökull en Eyjafjallajökull.

 

Op dag 5 breng je de ochtend nog door in Þórsmörk, waar we nog wandelen op een van de vele wandelroutes. In de middag nemen we de bus terug naar Reykjavík.

Deze gehele groepswandelreis duur vijf dagen, waarvan vier wandeldagen. Tijdens de tocht leg je een afstand van ruim 55 km, Je wandel zo’n vier tot zeven uur per dag. Bij het vertrekdata staan alle vertrekdagen van deze groepswandelreis in 2023. De reis gaat door bij minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers. Minimum leeftijd voor deze wandelreis is 14 jaar.

 

TIP: De periode is kort, de hutaccommodatie beperkt en het animo groot, dus snel boeken is gewenst!

Laugavegur wandeling individueel

Doe je de Laugavegur wandeling liever individueel, dat is mogelijk. Er is een 7-daagse wandeltocht en ook een 9-daagse wandeltocht.

6-daagse groepswandelreis Laugavegur – Fimmvörðuhals

Ben je op zoek naar iets meer uitdaging? Er is ook een 6-daagse groepswandelreis.

 

Na de Laugavegur-trail te hebben gelopen, gaat je avontuur verder met een beklimming van Þórsmörk, de vallei van Thor, naar het vulkanische terrein van Fimmvörðuháls, gevormd tijdens de recente uitbarsting van Eyjafjallajökull in 2010. Daar breng je een nacht door in Fimmvörðuskáli, voordat je een laatste afdaling naar Skógar en de prachtige Skógafoss, waar je wordt opgehaald door middel vaan een privétransfer.

 

De vertrekdata voor 2023 zijn nog niet bekend. Heb je interesse, laat het ons even weten.

Dag 1 Reykjavík – Hrafntinnusker
We nemen om 7.00 uur de openbare bus vanaf het BSI-busstation, die in de zomermaanden naar Landmannalaugar gaat, langs de Hekla-vulkaan en andere vulkanen in het Dómadalur-gebied. Aangekomen in Landmannalaugar om 12.00 uur, lunchen we en lopen dan zuidwaarts de bergen in. Het pad leidt ons langs kleine canyons, stomende warmwaterbronnen en gele bergruggen. Aankomst in de Hrafntinnusker berghut, waar we in de late namiddag zullen overnachten.

Afstand: 12 km
Wandeltijd: 4-5 uur
Stijging: 470 meter

Dag 2 Hrafntinnusker – ÁIftavatn
Vanaf de Hrafntinnusker klimmen we de geulen van Jökultungur in met honderden stomende warmwaterbronnen en modderpoelen. Daarboven genieten we van een fascinerend uitzicht op het zuiden naar het Álftavatn-gebied (zwanenmeer) en de gletsjers Mýrdalsjökull en Eyjafjallajökull. Aan het einde van de middag bereiken we de Álftavatn-hut, waar we de nacht doorbrengen.

Afstand: 12 km
Wandeltijd: 4-5 uur
Stijging: 490 meter

Dag 3 Álftavatn – Emstrur
We passeren langs de voet van de groene kegelvormige vulkaan Stórasúla, voordat we de zwarte woestijnvlakten van Mælifellssandur binnengaan. Op weg naar een andere oude en groene vulkaan, Hattfell, komen we in de regio Emstrur, waar boeren in de zomer hun schapen laten grazen. Voordat we aankomen bij de Botnar Hut, waar we de nacht zullen doorbrengen, bezoeken we de prachtige Markarfljót-kloof, bijna 200 m diep in de rotsen gescheurd, ten zuiden van Hattfell.

Afstand: 16 km
Wandeltijd: 6-7 uur
Daling: 40 meter

Dag 4 Emstrur – Þorsmörk
Het gaat op en neer door de kleine valleien en kloven van Emstrur, waar de grote Mýrdalsjökull-gletsjer op slechts een paar kilometer afstand oprijst. Als onze wandeldag ten einde loopt, dalen we af naar Þórsmörks (de bossen van Thor), groene valleien vol arctische berkenbossen en kleurrijke bloemen. Als we bij de hutten in Þórsmörk aankomen, sluiten we het avontuur af met een BBQ-grill!

Afstand: 17 km
Wandeltijd: 6-7 uur
Afdaling: 300 meter

Dag 5 Þórsmörk – Reykjavík
Reykjavik We brengen de ochtend door in Þórsmörk, waar we wandelen op een van de vele wandelroutes. We kunnen bijvoorbeeld de Sönghellir-grot (Songgrot) bezoeken of we kunnen de kleine berg Valahnúkur beklimmen, vanwaar je kunt genieten van een prachtig uitzicht, voordat we ’s middags de bus nemen naar Reykjavik. Aankomst op het BSI-busstation van Reykjavik, waar de tour om 19:30 uur eindigt.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Vervoer naar Reykjavík Landmannalaugar en vanaf Þórsmörk terug naar Reykjavík
 • Engelssprekende gids
 • Accommodatie in berghutten (slaapzaal)
 • Maaltijden: ontbijt (4x), lunch (5x), diner (4x)
 • Bagagevervoer

Vegan maaltijden zijn mogelijk tegen een meerprijs van € 60

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • De nacht vóór en na de trekking in Reykjavík (deze kunnen wij uiteraard voor je regelen)
 • Een slaapzak.
 • Wandelstokken

OPTIONEEL:

 • Slaapzakhuur: € 53 per persoon
 • Veganistische maaltijden : € 60 per persoon
 • Wandelstokken: € 23

Vertrekdata 2023

In de periode van maandag 19 juni tot vrijdag 8 september start iedere maandag een reis. De laatste reis start op een vrijdag 8 september 2023.

 

Impressies

Groepswandelreis ‘Laugavegur’ Þórsmörk, Foto: Rudi Scharf

Regio’s bij deze reis

Groepswandelreis ‘Laugavegur’
Cultuur in de stad
Reykjanes
Landmannalaugar

Informatie en inspiratie

IJsland
Informatie IJsland Informatie
Inspiratie IJsland Inspiratie

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge