• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 5 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - augustus
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • 4 overnachtingen in eenvoudige hutten in eigen slaapzak
 • volpension tijdens de hele tocht (4x ontbijt, 5x lunch, 4x diner)
 • vervoer van je overnachtingsadres in Reykjavík naar het beginpunt en van het eindpunt terug naar Reykjavík
 • bagagetransport van dag 2-4
 • Engels-/Duitstalige reisleider (zie data voor taal)

Wat is niet inbegrepen:

 • De nacht vóór en na de trekking in Reykjavík (deze kunnen wij uiteraard voor je regelen)

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Groepswandelreis ‘Laugavegur’

Periode 5 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - augustus

Groepswandelreis langs gitzwarte obsidiaanvelden, pruttelende zwavelpoeltjes en sissende stoombronnen.

Deze groepswandelreis op IJsland is ideaal voor iedereen die graag in groepsverband wil wandelen op IJsland, maar de bagage niet als belemmering wil zien. Onder begeleiding van een ervaren gids kom je langs de mooiste plekken van het zuiden van IJsland en draag je enkel een dagrugzak op de tocht met je mee, terwijl je bagage naar de hutten wordt gebracht. Fascinerende contrasten in landschappen, badderen in een warme bron, prachtige uitzichten en spannende rivierdoorsteken zijn allemaal onderdeel van deze reis. Je dient echter ook nu over een eigen slaapzak en een uitstekende conditie te beschikken, want op de eerste echte wandeldag (dag 2) loop je twee etappes! Vooraf trainen kan dus geen kwaad.

Deze groepswandelreis op IJsland in het kort

Op de eerste dag van deze groepswandelreis op IJsland, word ’s morgens in Reykjavik opgehaald bij je accommodatie. Met de andere deelnemers vertrek je naar het gebied van Landmannalaugar. De heuvels en bergen bestaan uit vulkanisch gesteente en zijn prachtig felgekleurd.

Vanuit Landmannalaugar stijgt de wandeling langzaam omhoog via een lavaveld naar de warmwaterbronnen van Stórihver. Vanaf de top van de pas van Hrafntinnusker kun je genieten van een prachtig uitzicht. Op dag 4 loop je door een prachtige, kleurrijke canyon, dicht langs een gletsjertong van de gletsjer Mýrdalsjökull. Het pad loopt langs de rivier de Markarfljót, waarvan je de zijrivieren herhaaldelijk zal doorwaden.

Op dag 5 klim je naar het uitzichtpunt op de berg Valahnjúkur en wandel je door de kloof Stakkholtsgjá, waar je aan het einde van de kloof een naamloze, maar schitterende waterval aantreft. Later die dag keert de groep terug naar Reykjavik om daar de wandelreis af te sluiten.

Deze gehele groepswandelreis duurt vijf dagen, waarvan vier wandeldagen (vier hut-overnachtingen). Tijdens de tocht leg je een afstand af van ruim 55 kilometer. Je wandelt buiten de reisdagen zo’n zes tot acht uur per dag. Er zijn acht vertrekdata in 2019 en de groepswandelreis op IJsland gaat door bij minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

TIP: De periode is kort, de hutaccommodatie beperkt en het animo groot, dus snel boeken is gewenst!

Laugavegur wandeling individueel

Doe je de Laugavegur wandeling liever individueel, dat is mogelijk. Er is een 6-daagse wandeltocht en ook een 7-daagse wandeltocht.

Dag 1 Reykjavík – Landmannalaugar
Tussen 7:15 en 7:45 uur word je bij je hotel (of ander onderkomen) opgehaald. Je vertrekt vanuit Reykjavík naar het gebied van Landmannalaugar. De heuvels en bergen bestaan uit vulkanisch gesteente en zijn prachtig felgekleurd. Je klimt naar de top van de Blahnjúkur (860m) en daarna kun je ontspannen in het water van een natuurlijke warme bron.

Dag 2 Landmannalaugar (600m) – Hrafntinnusker (1100m) – Alftavatn (530m); (Wandeltijd ca. 8 uur)
Vanuit Landmannalaugar gaat de wandeling langzaam omhoog via een lavaveld met veel obsidiaan naar de warmwaterbronnen van Stórihver, te midden van felgekleurd vulkanisch gesteente. Langzaam klim je naar de top van de pas van Hrafntinnusker (Obsidiaanpad), waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht. Langs rivieren en door de sneeuwvelden loop je over een plateau en stijg je uiteindelijk snel tot je aankomt bij de berghut aan het het meer van Álftavatn.

Dag 3 Alftavatn (530m) – Emstrur (500m); (Wandeltijd: ca. 6 uur)
De etappe van vandaag wordt gekenmerkt door rotsachtige woestijnen en rivieren, waarvan je er een aantal zal doorsteken. Aan de horizon zie je de grote gletsjers, waar je langzaam maar zeker naar toe loopt. De route is weliswaar lang, maar praktisch zonder hoogteverschillen.

Dag 4 Emstrur (500m) – Þorsmörk (200m); (Wandeltijd: ca. 6 uur)
Vandaag loop je door een prachtige kleurrijke canyon, dicht langs een gletsjertong van de gletsjer Mýrdalsjökull. De weg loopt langs de rivier de Markarfljót, waarvan je de zijrivieren herhaaldelijk zal doorwaden. Hoe dichter je bij de groene vallei Þórsmörk komt, hoe beter je gaat begrijpen waarom IJsland ook wel het land van contrasten wordt genoemd.

Dag 5 Þórsmörk – Reykjavík
In de ochtend klim je naar het uitzichtpunt op de berg Valahnjúkur en wandel je door de kloof Stakkholtsgjá, waar je aan het einde van de kloof een naamloze, maar betoverende waterval aantreft. De laatste lunch is bij Langidalur en om 14:30 stap je de bus in die je terug brengt naar Reykjavík.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • 4 overnachtingen in eenvoudige hutten in eigen slaapzak
 • volpension tijdens de hele tocht (4x ontbijt, 5x lunch, 4x diner)
 • vervoer van je overnachtingsadres in Reykjavík naar het beginpunt en van het eindpunt terug naar Reykjavík
 • bagagetransport van dag 2-4
 • Engels-/Duitstalige reisleider (zie data voor taal)

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • De nacht vóór en na de trekking in Reykjavík (deze kunnen wij uiteraard voor je regelen)

Vertrekdata 2020

26.6.2020 – 30.6.2020 – Engels
3.7.2020 – 7.7.2020 – Engels & Duits
10.7.2020 – 14.7.2020 – Engels
17.7.2020 – 21.7.2020 – Engels & Duits
24.7.2020 – 28.7.2020 – Engels
31.7.2020 – 4.8.2020 – Engels & Duits
7.8.2020 – 11.8.2020 – Engels
14.8.2020 – 18.8.2020 – Engels

Impressies

Groepswandelreis ‘Laugavegur’ Þórsmörk, Foto: Rudi Scharf

Regio’s bij deze reis

Groepswandelreis ‘Laugavegur’
Cultuur in de stad
Reykjanes
Landmannalaugar

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.7

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge