• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 15 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - september
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • vlucht Amsterdam/Brussel-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 14 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt
  (de vanafprijs is gebaseerd op een 2-persoonskamer met douche en toilet op de gang)
 • 14 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Wat niet is inbegrepen:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Het Hoogland Compleet

Periode 15 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - september

Reis tijdens deze autorondreis op IJsland via woestijnen en maanlandschappen naar de vulkanen.

Deze avontuurlijke autorondreis op IJsland leidt je door woestijnen en maanlandschappen naar de vulkanen. Deze route neemt vier dagen langer in beslag dan ‘Het Fascinerende Hoogland’ en is bedoeld voor reizigers die meer tijd willen besteden aan bijzondere plekken in het binnenland en aan het vulkanische gebied van Mývatn. Ook wordt er één extra dag doorgebracht op het schiereiland Langanes, dat bekend staat vanwege de enorme hoeveelheden drijfhout die op het strand aanspoelen.

Deze reis in het kort

Na aankomst haal je de huurauto op op het vliegveld en begin je de autorondreis op IJsland met een kort bezoek aan het schiereiland Snæfellsnes in het westen. De bijzondere watervallen Hraunfossar en Barnafoss in de fjord Borgarfjörður mag je niet overslaan. Via de hooglandroute van Kaldidalur, die eindigt bij het nationale park Þingvellir, rijd je verder langs de spuitende geisers van Geysir en de ‘gouden waterval’ Gullfoss om de Golden Circle compleet te maken.

Met de Kjölur binnenlandroute rijd je langs de warme bronnen bij Hveravellir naar Skagafjörður in Noord-IJsland. Via de kustweg of de binnenlandroute F752 vervolg je je reis verder naar het oosten. Als je voor de F752 met twee rivierdoorsteken kiest, dan kom je langs de hut in Laugafell met het naastgelegen warme bad; kies je voor de kustweg, dan voert de route langs de oude havenstadjes Siglufjörður en Ólafsfjörður.

Via het noordelijke deel van National Park Vatnajökull, met onder andere de V-vormige kloof Ásbyrgi, de echorotsen van Hljóðaklettar en de machtige waterval Dettifoss, rijd je naar de kleurrijke berg Leirhnjúkur, de caldera van Krafla en het solfatarenveld Námaskarð met kokende modderpoelen en zwavelbronnen.

En dat is slechts een greep uit de talloze highlights die je tijdens deze 15-daagse autorondreis op IJsland aandoet.

Dag 1: vliegveld Keflavík – Vogar
Na aankomst haal je de huurauto op op het vliegveld. Je kunt meteen een bezoek brengen aan de Blue Lagoon (optioneel). Je overnacht in Vogar.

Dag 2: Vogar – Reykholt
Je begint met een kort bezoek aan het schiereiland Snæfellsnes in het westen en de bijzondere watervallen Hraunfossar en Barnafoss in de fjord Borgarfjörður. Overnachting in het historische plaatsje Reykholt.

Dag 3: Reykholt – Gullfoss
Via de hooglandroute van Kaldidalur, die eindigt bij het nationale park Þingvellir, rijd je verder langs de spuitende geisers van Geysir en de ‘gouden waterval’ Gullfoss om de Golden Circle compleet te maken. Je overnacht bij Gullfoss.

Dag 4: Gullfoss – Skagafjörður
Via de Kjölur binnenlandroute rijd je langs de warme bronnen bij Hveravellir naar Skagafjörður in Noord-IJsland, waar je zult overnachten.

Dag 5: Skagafjörður – Húsavík
Via de kustweg of de binnenlandroute F752 vervolg je je reis verder naar het oosten. Als je voor de F752 met twee rivierdoorsteken kiest, dan kom je langs de hut in Laugafell met het naastgelegen warme bad; kies je voor de kustweg, dan voert de route langs de oude havenstadjes Siglufjörður en Ólafsfjörður en kun je in Dalvík of Hauganes nog een walvisexcursie doen of naar het vogeleiland Hrísey gaan. Je overnacht in Húsavík.

Dag 6: Húsavík – Ytra-Lón
Je rijdt via de kustweg van Tjörnes en Melrekkaslétta naar het schiereiland Langanes, dat de vorm heeft van een uitstekende eendenkop en waar zich de grootste jan-van-gentenkolonie van IJsland bevindt. Onderweg naar Langanes kun je een wandeling maken bij Rauðanes, een gebied met prachtige rotsformaties en veel verschillende vogels. Overnachting in Ytra-Lón.

Dag 7-8: Ytra-Lón – Mývatn e.o.
Via het noordelijke deel van National Park Vatnajökull, met onder andere de V-vormige kloof Ásbyrgi, de echorotsen van Hljóðaklettar en de machtige waterval Dettifoss, rijd je naar de kleurrijke berg Leirhnjúkur, de caldera van Krafla en het solfatarenveld Námaskarð met kokende modderpoelen en zwavelbronnen. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Mývatn. Op dag 8 is het mogelijk om een dagtocht te maken naar het warme kratermeer in de explosiekrater Víti. Deze route voert langs de imposante berg Herðubreið, de ‘koningin der bergen’. Eventueel kun je nog gaan zwemmen in het geothermische bad van de Jarðböðin bij Mývatn.

Dag 9-10: Mývatn – Hrauneyjar/Árnes
Geniet van verstilde basaltformaties en woestijnpracht wanneer je terug naar het zuiden rijdt over de hooglandroute Sprengisandur. Ook de watervallen Goðafoss en Aldeyjarfoss zijn zeker een bezoek waard. Je verblijft twee nachten in Hrauneyjar/Árnes. Dag 10 kun je gebruiken voor een dagtocht naar het indrukwekkende merengebied Veiðivötn en Jökulheimar, een dagtocht naar Landmannalaugar of een bezoek aan de waterval Dynkur.

Dag 11-12: Hrauneyjar/Árnes – Kirkjubæjarklaustur
Je rijdt via Landmannalaugar en de vulkanische kloof Eldgjá naar Kirkjubæjarklaustur, waar je twee nachten verblijft. Op dag 12 maak je een tocht naar de 20 kilometer lange kraterrij bij de spleetvulkaan Laki. Vervolgens rijd je terug naar de ringweg en kom je langs het eeuwenoude turfkerkje bij Hof. Ook bezoek je op deze dag het spectaculaire ijsbergenmeer Jökulsárlón en het nationale park van Skaftafell.

Dag 13-14: Kirkjubæjarklaustur– Reykjavík
Via de zuidkust rijd je richting Reykjavík. Deze route brengt je langs de zwarte stranden van Vík, de vogelrotsen bij Dyrhólaey, de beroemde Skógafoss waterval en het volksmuseum bij Skógar en de waterval Seljalandsfoss, waar je achterlangs kunt lopen. Eventueel kun je nog een bezoek brengen aan de vallei Þjórsárdalur, vanwaar je bij mooi weer prachtig uitzicht hebt op de vulkaan Hekla. Je overnacht de laatste twee nachten in Reykjavík. Dag 14 is vrij te besteden in Reykjavík en omgeving.

Dag 15: Reykjavík – vliegveld Keflavík
Je rijdt naar het vliegveld van Keflavík, levert hier de huurauto in en vliegt terug naar Amsterdam.

Inbegrepen in de reis:

 • vlucht Amsterdam/Brussel-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 14 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt
  (de vanafprijs is gebaseerd op een 2-persoonskamer met douche en toilet op de gang)
 • 14 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Wat niet is inbegrepen:

Deze reis kan gemaakt worden vanaf eind juni tot en met half september. De wegen in het hoogland gaan open wanneer de weer- en wegomstandigheden dit toelaten. Dit kan dus variëren. Hier vind je de actuele situatie.

Vanafprijs per persoon

De vanafprijs die je bij deze reis ziet, is de laagste prijs die je kunt krijgen (laagseizoen, 2 personen, goedkoopste auto en basic accommodatie).

Wil je op reis met meer dan 2 personen of juist alleen, in een grotere auto, met accommodaties in een hoger segment, in een ander seizoen of wat dan ook, we maken graag een offerte op maat.

Op tijd boeken is altijd zinvol: we krijgen nog goede prijzen voor je vliegticket en er is een grote beschikbaarheid aan zowel huurauto’s als accommodaties.

Je kunt de reis maken met alle huurauto’s.

 

De vanafprijs per persoon is berekend bij 2 personen in een Suzuki Jimny in een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt. Je kunt de reis ook maken in slaapzakaccommodatie, je moet dan wel je eigen slaapzak meenemen en de prijs is exclusief ontbijt. Vraag ons naar de beschikbare mogelijkheden.

Houd er wel rekening mee, dat wanneer je in september vertrekt, de mogelijkheid bestaat dat door sneeuwval de route aangepast moet worden.

 

Zo werkt de vanafprijs


*** Let op, momenteel worden de individuele reizen allemaal op maat berekend. Er staan geen prijstabellen op de site. Groepsreizen hebben wel een prijs waarin de prijs afhankelijk is van de beschikbare stoelen in het vliegtuig. ***


De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Klik hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Impressies

Het hoogland compleet

Regio’s

Het hoogland compleet
Askja vulkaan, reizen naar de vulkaan
Kjölur (kjalvegur) route F35
Landmannalaugar
Sprengisandur route F26
Mývatn
Natuur in en om Reykjavík

Informatie en inspiratie

IJsland
Informatie IJsland Informatie
Inspiratie IJsland Inspiratie

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge