• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 19 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. mei - september
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • vlucht Amsterdam/Brussel-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • de reis die op donderdag start heeft 13 nachten in vakantiehuisjes en 5 in een hotel op kamers met douche/toilet/ontbijt; de reis die op zondag start heeft er respectievelijk 14 en 4
  (de vanafprijs is gebaseerd op 2 personen)
 • 18 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Wat is niet inbegrepen:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Ultieme IJsland Westfjorden Experience

Periode 19 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. mei - september

Alle hoogtepunten van de IJsland Westfjorden

Bij deze vakantiehuisjes reis naar de Westfjorden verblijf je één week in de Westfjorden, het deel van IJsland dat helaas te vaak wordt overgeslagen als mensen naar IJsland reizen, omdat het ‘niet op de route ligt’. Het is echter een gebied van uitzonderlijke schoonheid en verdient dus zeker een bezoek. Bovendien is een van de mooiste watervallen van IJsland, de Dynjandi, te vinden tussen de ruige fjorden van het noordwesten. Tijdens deze reis verblijf je in vier verschillende comfortabele vakantiehuisjes of appartementen en vier of vijf nachten in hotels, zodat het reistempo prettig en niet te gehaast is. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat ten minste één van de huisjes een eigen hot pot heeft, maar in de IJsland Westfjorden is dat zelden het geval. De geothermische warmte ligt hier echter wel aan de oppervlakte, dus er zijn genoeg warme badjes te vinden. Wij zorgen ervoor dat de huisjes zo liggen, dat de prachtige omgeving goed ontdekt kan worden.

IJsland Westfjorden reis in het kort

Na aankomst op vliegveld Keflavik haal je de huurauto op en reis je naar je eerste vakantiehuisje in de buurt van Borgarnes (West-IJsland), waar je drie nachten zult verblijven. Vanuit deze plek kun je de schitterende omgeving gaan verkennen. Zowel Noord- als Zuid-Snæfellsnes zijn prachtige gebieden om te bezoeken, vanwege prachtige highlights zoals watervallen en adembenemende uitzichten.

Dag 4 van deze reis reis je naar je tweede verblijfplaats bij Patreksfjörður of Tálknafjörður in de Westfjorden, waar je vier nachten zult verblijven. Vanuit het huisje kun je verschillende uitstapjes maken. Zo kun je naar het meest westelijke puntje van IJsland rijden waar je de klif Látrabjarg aantreft, een vogelrots van 14 kilometer lang en 400 meter hoog waar je de vele papegaaiduikers en andere vogels van dichtbij kunt bekijken. Ook kun je een wandeling maken op het gele strand van Breiðavík of het rode strand van Rauðisandur.

Later in deze route breng je nog een bezoek aan het bekende drietal van de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Ook het schiereiland Reykjanes heeft veel te bieden, zoals vuurtorens en de warme bronnen en vogelrotsen bij Krýsuvík. Je kunt verder kiezen voor een tocht naar de vulkanische Westmaneilanden en Heimaey of de vallei Þjórsárdalur.

Deze reis naar de IJsland Westfjorden is ideaal voor gezinnen met kinderen!

Dag 1-3: vliegveld Keflavík – Borgarnes
Na aankomst haalt je de huurauto op op het vliegveld en rijd je meteen naar je eerste vakantiehuisje in de buurt van Borgarnes (West-IJsland), waar je drie nachten zult verblijven. Onderweg wil je misschien ergens stoppen om boodschappen te doen.

Vanuit je huisje kun je tal van uitstapjes maken. Zo kun je bijvoorbeeld naar het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt, Húsafell en de bijzonder gevormde watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Ook kun je een tocht maken naar bijvoorbeeld Zuid-Snæfellsnes voor een wandeling naar de explosiekrater Eldborg, het kerkje bij Búðir, het idyllische haventje Arnarstapi, de vogelrotsen en het kiezelstrand bij Hellnar.
Ook Noord-Snæfellsnes is een leuk uitstapje voor bijvoorbeeld een wandeling naar de vuurtoren van Stykkishólmur met prachtig uitzicht over de Breiðafjörður, een boottocht naar het eiland Flatey of het volksmuseum in Ólafsvík. Als u zin heeft, is een stukje van de noordwestelijke fjorden (eventueel met gebruik van de veerboot over Breiðafjörður) een aanrader.

Als u een 4X4 rijdt, is het ook mogelijk om naar de gletsjer Snæfellsjökull te rijden, waar u een fantastisch uitzicht heeft naar alle kanten, of een rit over de Kaldidalur, één van de oude hooglandroutes door het imposante binnenland.

Dag 4-7: Borgarnes – Patreksfjörður of Tálknafjörður 
Het tweede vakantiehuisje, waar je vier nachten zult verblijven, ligt bij Patreksfjörður of Tálknafjörður in de Westfjorden. Je neemt de veerboot vanaf het schiereiland Snæfellsnes via het eilandje Flatey, waar je eventueel nog kunt uitstappen om een wandeling te maken of om de vogels te bekijken, óf je rijdt langs de kustweg naar je bestemming. Het is raadzaam ons vooraf de veerboot te laten reserveren (meerprijs € 110 voor 2 personen + auto tot 5m enkele reis).

Vanuit het huisje kun je verschillende uitstapjes maken. Zo kun je naar het meest westelijke puntje van IJsland rijden waar je de klif Látrabjarg aantreft, een vogelrots van 14 kilometer lang en 400 meter hoog waar je de vele papegaaiduikers en andere vogels van dichtbij kunt bekijken. Ook kun je een wandeling maken op het gele strand van Breiðavík of het rode strand van Rauðisandur. Verder kun je over hoge bergpassen en langs idyllische dorpjes aan de fjorden naar de enorme waterval Dynjandi rijden.

Dag 8-10: Patreksfjörður of Tálknafjörður – Ísafjörður of Bolungarvík 
De rit naar je derde vakantiehuisje/appartement, waar je drie nachten blijft, is niet lang, dus je kunt rustig een kijkje nemen bij het zeemonstermuseum in Bíldudalur of de leuke havens van Flateyri of Suðureyri bekijken.

Vanuit Ísafjörður of Bolungarvík zijn veel excursies mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld met de boot naar Hesteyri om te wandelen op het afgelegen natuurgebied Hornstrandir, papegaaiduikers kijken op het eiland Vígur of gewoon heerlijk wandelen in de mooie omgeving.

Dag 11-12: Ísafjörður of Bolungarvík – Hólmavík  
De komende twee nachten verblijf je in een hotel in Hólmavík. Onderweg naar Hólmavík kun je eventueel gaan zwemmen in een geothermisch verwarmd zwembad bij het voormalige schoolgebouw van Reykjanes. Ook kun je een kijkje nemen in het Arctic Fox Centre in Súdavík.

Vanuit Hólmavík kun je een dagtocht maken langs de ruige kust van Strandir, een van de meest afgelegen gebieden van IJsland. Op deze route kom je kleine plaatsjes tegen, zoals Djúpavík, Gjögur en Krossness. Bij Krossness ligt een prachtig gelegen zwembadje waar je heerlijk kunt ontspannen.

Dag 13: Hólmavík – Varmahlíð
Op weg naar Varmahlíð, waar je in een hotel overnacht, rijd je langs de kust van Vatnsnes, waar je zeehonden kunt tegenkomen en een (korte) wandeling kunt maken naar Hvítserkur, een bijzondere 15 meter hoge rotsformatie in zee. Ook de geschiedenis van IJsland wordt tijdens deze reis niet overgeslagen: bij Glaumbær is een museum in een bijzonder mooie turfboerderij, waar je kunt zien hoe het leven daar vroeger was.

Dag 14: Varmahlíð – Borgarnes  
Vandaag gaat de reis naar Borgarnes, waar je één nacht in een hotel verblijft. In Borgarnes kun je (optioneel) een bezoek brengen aan het Settlement Center, een museum met exposities over Egill Skallagrímsson, de hoofdpersoon uit de bekende Egils Saga.

Dag 15-17: Borgarnes – Grímsnes
De route naar het laatste vakantiehuisje van deze reis, waar je drie nachten zult verblijven, breng je langs het bekende drietal van de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir.

Vanuit je huisje kun je veel bijzondere plekken bezoeken, zoals het zwarte strand bij Vík, de vogelrotsen bij Dyrhólaey en de grote watervallen Skógafoss, waar ook een leuk museum bij in de buurt is, en Seljalandsfoss, waar je achterlangs kunt lopen. Ook het schiereiland Reykjanes heeft veel te bieden, zoals vuurtorens en de warme bronnen en vogelrotsen bij Krýsuvík. Je kunt verder kiezen voor een tocht naar de vulkanische Westmaneilanden en Heimaey of de vallei Þjórsárdalur.

Als je een 4X4 hebt, kun je eventueel ook naar de kleurige rhyolietbergen van Landmannalaugar, het merengebied Veiðivötn, de warme bronnen van Hveravellir en het gletsjermeer Hagavatn.

Dag 18: Grímsnes – Reykjavík 
De laatste nacht van je reis breng je door in Reykjavík. Deze bruisende stad heeft veel te bieden, zo kun je bijvoorbeeld een van de vele musea bezoeken, winkelen of een walvisexcursie doen (optioneel). Ook zijn er veel gezellige restaurants en cafés.

Dag 19: Reykjavík – vliegveld Keflavík 
Je rijdt naar het vliegveld van Keflavík, waar je de huurauto inlevert en terug naar Amsterdam vliegt.

Inbegrepen in de reis:

 • vlucht Amsterdam/Brussel-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • de reis die op donderdag start heeft 13 nachten in vakantiehuisjes en 5 in een hotel op kamers met douche/toilet/ontbijt; de reis die op zondag start heeft er respectievelijk 14 en 4 (de vanafprijs is gebaseerd op 2 personen)
 • 18 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Wat is niet inbegrepen:

Deze reis kun je maken in de maanden mei tot en met september.

Vanafprijs per persoon

De vanafprijs die je bij deze reis ziet, is de laagste prijs die je kunt krijgen (laagseizoen, 2 personen, goedkoopste auto en basic accommodatie).

Wil je op reis met meer dan 2 personen of juist alleen, in een grotere auto, met accommodaties in een hoger segment, in een ander seizoen of wat dan ook, we maken graag een offerte op maat.

Op tijd boeken is altijd zinvol: we krijgen nog goede prijzen voor je vliegticket en er is een grote beschikbaarheid aan zowel huurauto’s als accommodaties.

Je kunt de reis maken met alle huurauto’s.

 

 

Zo werkt de vanafprijs


*** Let op, momenteel worden de individuele reizen allemaal op maat berekend. Er staan geen prijstabellen op de site. Groepsreizen hebben wel een prijs waarin de prijs afhankelijk is van de beschikbare stoelen in het vliegtuig. ***


De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Klik hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Impressies

Ultieme IJsland Westfjorden experience

Regio’s bij deze reis

Ultieme IJsland Westfjorden experience
Westfjorden
Snæfellsnes
Reykjanes

Informatie en inspiratie

IJsland
Informatie IJsland Informatie
Inspiratie IJsland Inspiratie

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge