• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 5 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - september
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • 4 overnachtingen in eenvoudige hutten op slaapzaal in eigen slaapzak – let op: als er een hut vol is, wordt er voor een tent gezorgd en kom je op de wachtlijst voor de betreffende hut te staan
 • trekkingpakket voor de hele tocht (4x ontbijt, 5x lunch, 4x diner)
 • aflevering pakket en vouchers bij accommodatie in Reykjavík
 • vervoer per lijnbus van Reykjavík naar het beginpunt en van het eindpunt terug naar Reykjavík óf Akureyri
 • wandelkaart
 • eenvoudige maar goede routebeschrijving

Wat is niet inbegrepen:

 • De nacht vóór en na de trekking in Reykjavík (deze kunnen wij uiteraard voor je regelen)

 

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Individuele wandelreis ’Kjölur’

Periode 5 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - september

5-daagse wandeling door het binnenland van IJsland

Natuurlijk is een individuele wandelreis op IJsland een van de beste manieren om IJsland te verkennen: al wandelend. De prachtige, afwisselende landschappen, de extreme uitersten en donderende watervallen maken IJsland tot een geliefde vakantiebestemming, vooral onder avonturiers en wandelaars.

Deze individuele wandelreis op IJsland volgt de oude Kjölur route. Deze route is een van de oude binnenlandse routes van IJsland en loopt van noord naar zuid tussen de Langjökull en de Hofsjökull. Deze voettocht loopt door het uitgestrekte binnenland met aan de horizon machtige gletsjers en aan het einde een heerlijk warm bad in het hetebronnengebied Hveravellir.

Deze wandeltocht in het kort

Nadat je op dag 1 met de lijnbus vanuit Reykjavík naar Hvítá bent gereisd, begint daar meteen de wandeling richting de eerste hut bij Hvítárnes. De wandelafstand op deze dag is 8 kilometer. De tweede dag loop je over een afstand van 14 kilometer langs een rivier met uitzicht op de gletsjers Langjökull en Hofsjökull.

Op dag 4 is het landschap waar je doorheen wandelt echt extreem. Hier wandel je door een lavaveld met oude fumarolen (openingen in de aardkorst) en bijzondere lavaformaties. De wandeling eindigt bij het mooie Hveravellir, waar vele hete bronnen een eigen naam hebben gekregen, zoals de ‘Rode bron’ en de ‘Koningsbron’.

De gehele tocht duurt vijf dagen, waarvan vier wandeldagen (vier hutovernachtingen). Je legt een afstand af van ongeveer 47 kilometer. Je wandelt buiten de reisdagen zo’n vier tot zes uur per dag. De bagage wordt niet vervoerd dus die moet je zelf in je rugzak meenemen! Voor alle wandelingen geldt dat een goede conditie en wandelervaring vereist zijn. Let wel, de wandelpakketten zijn alleen van 21 juni tot en met 6 september mogelijk.

TIP: De periode is kort, de hutaccommodatie beperkt en het animo groot, dus snel boeken is gewenst!

 

 

Dag 1 Reykjavík – Hvítá (bus) – Hvítárnes (8 km)
Je gaat met de lijnbus vanuit Reykjavík naar Hvítá. Daar begint meteen de wandeling richting de eerste hut bij Hvítárnes.

Dag 2 Hvítárnes – Þverbrekknamúli (14 km)
Op de tweede dag wandel je een groot deel van de dag langs een gletsjerrivier en bij helder weer heb je mooie uitzichten op bijvoorbeeld de gletsjers Langjökull en Hofsjökull.

Dag 3 Þverbrekknamúli – Þjófadalir (13 km)
Het ‘Dievendal’ is vandaag je bestemming. Lopend door dit onherbergzame gebied is het lastig je voor te stellen dat hier ooit mensen hebben gewoond.

Dag 4 Þjófadalir – Hveravellir (12 km)
Deze laatste wandeldag begin je met een rivierdoorsteek. Vervolgens wandel je door een lavaveld met oude fumarolen en bijzondere lavaformaties. De tocht eindigt bij het mooie Hveravellir, waar veel van de hete bronnen een passende naam hebben gekregen. Zo vind je er bijvoorbeeld de ‘Blauwe bron’, ‘Rode bron’ en de ‘Koningsbron’. Vlak daarnaast vind je de warme beek waar je een ontspannend bad in kunt nemen.

Dag 5 Hveravellir – Reykjavík (bus)
Met de lijnbus ga je terug naar Reykjavík of door naar Akureyri.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • 4 overnachtingen in eenvoudige hutten op slaapzaal in eigen slaapzak – let op: als er een hut vol is, wordt er voor een tent gezorgd en kom je op de wachtlijst voor de betreffende hut te staan
 • trekkingpakket voor de hele tocht (4x ontbijt, 5x lunch, 4x diner)
 • aflevering pakket en vouchers bij accommodatie in Reykjavík
 • vervoer per lijnbus van Reykjavík naar het beginpunt en van het eindpunt terug naar Reykjavík óf Akureyri
 • wandelkaart
 • eenvoudige maar goede routebeschrijving

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • De nacht vóór en na de trekking in Reykjavík (deze kunnen wij uiteraard voor je regelen)

Vanaf 21 juni tot en met 6 september 2021

Let op: per 2019 is er geen dagelijkse busdienst meer over de Kjölur:

Busdienst:

Heenreis Terugreis
zondag zondag
maandag dinsdag
woensdag donderdag
vrijdag zaterdag

 

De prijs voor deze individuele wandelreis op IJsland “Kjölur” is € 570 per persoon.

Eventuele extra nachten bij Hveravellir en extra voorraad in voedselpakket, kunnen wij voor je verzorgen. Kosten extra overnachting € 75 per persoon. Dag extra voedselpakket € 30 per persoon.

Impressies

Individuele wandelreis ‘Kjölur’

Regio’s bij deze reis

Individuele wandelreis ‘Kjölur’
Cultuur in de stad
Reykjanes
Kjölur (Kjalvegur) route F35

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge