Magisch Zuid-IJsland van binnen en van buiten

Ervaar het land van vuur en ijs op een bijzondere manier

Daal af naar de magmakamer van een slapende vulkaan die 4000 jaar geleden voor het laatst is uitgebarsten. Tijdens de reis ‘Magisch Zuid-IJsland van binnen en van buiten’ ervaar je IJsland op een bijzondere manier en daal je af naar de magmakamer van een slapende vulkaan. Deze unieke lezersreis hebben we speciaal voor nu.nl opgesteld. Grijp deze kans en boek deze bijzondere reis naar IJsland.

Magisch Zuid-IJsland van binnen en van buiten, in het kort

De reis ‘Magisch Zuid-IJsland van binnen en van buiten’ biedt de kans om tegen een scherp tarief IJsland te ontdekken. In de zomerperiode tref je IJsland aan in volle bloei en is het bijna de hele dag licht. Ontdek de hoogtepunten van Zuid-IJsland waaronder bijzondere watervallen, warmwaterbronnen, geisers en het ijsbergenmeer. De reis kun je ook ondernemen buiten het hoogseizoen om. Bijvoorbeeld in de winterperiode waarbij je kans hebt op het zien van (half)bevroren watervallen, winterwonderland en wellicht geluk hebt betreffende het noorderlicht!

Excursie naar de bodem van de vulkaan

Onder begeleiding van een gids daal je 120 meter af in de krater van de vulkaan Þríhnúkagígur. Voordat je de vulkaankrater bereikt, loop je zo’n 45 minuten door de magische groene lavavelden. Na een korte instructie en uitleg over de omgeving ga je naar de kabellift. In groepen van circa 6-8 personen reis je naar beneden. Binnenin de vulkaan heb je circa 45 minuten de tijd om de schitterende gekleurde wanden van dichtbij te bekijken. De magmakamer is onvoorstelbaar groot en indrukwekkend. Je zal versteld staan van de gladde muren en bizarre formaties van lavasteen in levendige kleuren.

Let op: de excursie naar de bodem van de vulkaan is mogelijk voor kinderen vanaf 12 jaar en alleen te boeken vanaf 10 mei tot en met eind oktober. De excursie is altijd afhankelijk van de actuele weersomstandigheden. Mocht je buiten deze reisperiode reizen of de excursie geannuleerd worden dan kunnen we als bijzondere toevoeging de IJsgrot-excursie aanbieden. Korting: € 210 o.b.v. een volwassene.

Dag 1: Vliegveld Keflavík – Vogar
Wanneer je aankomt op de luchthaven van Keflavík haal je de huurauto op. Je kunt er voor kiezen om naar de Blue Lagoon te rijden en te genieten van het heerlijke warme water van het geothermische bad (entree exclusief, reservering aanbevolen). Of je kiest ervoor om het schiereiland Reykjanes te ontdekken. Deze omgeving biedt je bijvoorbeeld hetebronnengebied Krýsuvík en de hoge vuurtoren Reykjanesviti. Je overnacht in Vogar.

Dag 2: Vogar – Borgarnes
De route naar West-IJsland is mooi en afwisselend, je komt langs mooie fjorden, de vallei van Reykholtsdalur en het hetebronnengebied Deildartunguhver. Onderweg kom je ook langs de waterval Hraunfossar, die bijna één kilometer breed is. En de waterval Barnafoss die in de buurt ligt van de Hraunfossar. Bezoek het schiereiland Snæfellsnes, waar de pittoreske havens Hellnar, Arnarstapi en Stykkishólmur liggen. Ontdek de schitterende basaltformaties langs de kust en het kerkje bij Búðir. Zorg dat je vroeg op pad gaat, zodat je meer tijd hebt om dit prachtige gebied te ontdekken. Je overnacht in Borgarnes.

Dag 3: Borgarnes – Selfoss
Ontdek vandaag de Golden Circle en omgeving. Maak een stop bij het National Park Þingvellir, waar de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse plaat langzaam uit elkaar groeien, Geysir, het hetebronnengebied met de spuitende geiser en de Gullfoss, ook wel de ‘gouden waterval’. Je overnacht in de omgeving van Selfoss

Dag 4-5: Selfoss – Kirkjubæjarklaustur
Vandaag rijd je langs de zuidkust van IJsland, hier bevinden zich een aantal indrukwekkende watervallen, zoals de Seljalandsfoss, waar je achterlangs kunt lopen, de Skógafoss en de Svartifoss. Onderweg kom je ook langs het zwarte strand bij Vík en de vogelbroedplaats bij Dyrhólaey. Ook kan je een bezoek brengen aan de Fjaðrárgljúfur. Je overnacht twee nachten in de buurt van Kirkjubæjarklaustur.
Wanneer je tijdens het hoogseizoen een 4WD voertuig huurt, kun je via het binnenland rijden. Je komt dan voorbij de kleurige ryolietbergen van Landmannalaugar en de Laki kraters.

Bezoek op dag 5 het bekende ijsbergenmeer Jökulsárlón. Je kunt hier tijdens de zomerperiode een boottocht tussen de ijsschotsen maken. Op verschillende plekken in de omgeving kun je korte wandelingen maken. Houd je van wat meer avontuur, kies er dan voor om een gletsjerwandeling te maken op bijvoorbeeld de Svínafellsjökull, wat een uitloper is van IJslands grootste gletsjer, de Vatnajökull.

Dag 6: Kirkjubæjarklaustur – Reykjavík
Vandaag reis je via de zuidkust naar Reykjavík. Onderweg kan je stoppen bij de diverse bezienswaardigheden, waar je op de heenweg niet aan toe bent gekomen. Uiteindelijk kom je ook langs de hete bronnen van Hveragerði en de zwarte vallei Þjórsárdalur , waar je wanneer het mooi weer is uitzicht hebt op IJslands bekendste vulkaan de Hekla. Je overnacht twee nachten in Reykjavík.

Dag 7: Reykjavík
De excursie naar de bodem van de vulkaan staat vandaag op het programma.

Besteed het andere deel van de dag om lekker rond te dwalen in Reykjavík. Loop langs de Hallgrímskerk, het stadhuis of bezoek een van de musea.

Dag 8: Reykjavík – vliegveld Keflavík
Je rijdt naar het vliegveld van Keflavík, hier lever je de huurauto in en vlieg je weer terug naar Amsterdam.

 • Vlucht Amsterdam/Brussel/Düsseldorf-Keflavík v.v. inclusief luchthavenbelasting, ticketingfee, stoelreservering, ruim- en handbagage.
 • 7 nachten op basis van een 2-persoonskamer met eigen douche en toilet, inclusief ontbijt
 • 7 etmalen autohuur
 • Excursie: naar de bodem van de vulkaan
 • Uitgebreid informatiepakket met Dominicus-reisgids, goede wegenkaart, routebeschrijving en allerlei tips, wetenswaardigheden en folders

Let op: de excursie naar de bodem van de vulkaan is mogelijk vanaf 10 mei tot en met eind oktober en is altijd afhankelijk van de actuele weersomstandigheden. Mocht je buiten deze reisperiode reizen of de excursie geannuleerd worden dan kunnen we als bijzondere toevoeging de IJsgrot-excursie aanbieden. Korting: € 210 o.b.v. een volwassene.

 • Eventuele klassetoeslag voor de vlucht
 • Lunches en diners
 • Eventuele afkoop eigen risico verzekering € 46,77 voor de auto (aan te raden)
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • Brandstof
 • Reserveringskosten €35 en bijdrage calamiteitenfonds € 2,50
 • Overige uitgaven van persoonlijke aard

Vanaf € 2.463 p.p. op basis van 2-personen in een Suzuki Jimny 4×4 in een 2-persoonskamers (+ontbijt) met douche en toilet van 01-01 t/m 30-04 en 01-10 t/m 31-12.

Voor kinderen gelden er kortingen op vluchten en/of optionele excursies.

Zo werkt de vanafprijs


*** Let op, momenteel worden de individuele reizen allemaal op maat berekend. Er staan geen prijstabellen op de site. Groepsreizen hebben wel een prijs waarin de prijs afhankelijk is van de beschikbare stoelen in het vliegtuig. ***


De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan.

De vluchtklasse waarop de prijs van de reis is gebaseerd is:

 1. beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Klik hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Magisch Zuid-IJsland - kaart

Deze reis kun je heel makkelijk uitbreiden. Bijvoorbeeld door een extra nacht in Reykjavík aan het begin of aan het einde van de reis. Een nacht bij Borgarnes toevoegen zodat je meer tijd hebt voor schiereiland Snæfellsnes. Of je kunt een nacht extra boeken onderweg, bijvoorbeeld in de maanden juli en augustus bij Selfoss om met een 4WD bus/jeep naar Landmannalaugar te gaan. Vraag ons naar de vele mogelijkheden.

Voeg excursies naar wens toe om je reisverhaal nog completer te maken. Denk bijvoorbeeld aan de entree voor de Blue Lagoon (circa € 80), een gletsjerwandeling (vanaf € 90), een paardrijdtocht (vanaf € 75), walvissafari (€ 95) of ijsgrot excursie (vanaf € 175).

Impressies

Magisch Zuid-IJsland

Regio's bij deze reis

Magisch Zuid-IJsland
Landmannalaugar
Cultuur in de stad
Natuur in en om Reykjavík
Reykjanes
Skaftafell
Vestmannaeyjar

Interesse in een reis langs deze regio?

Bekijk hier ons aanbod
IJsland
Zuid-IJsland voor alle seizoenen in herfst & winter
8 dagen oktober – april

Winterreis naar Zuid-IJsland langs watervallen en vulkanen De rondreis 'Zuid-IJsland voor alle seizoenen' is uitermate geschikt voor een korte, maar intensieve kennismaking met het zuiden van IJsland! Deze reis kun je het hele jaar door maken, maar zowel het herfst- als het winterseizoen hebben beide hun eigen charme. In de herfst kun je genieten van de spectaculaire herfstkleuren. De winter zorgt voor prachtige sneeuwlandschappen en bevroren watervallen en misschien ook wel voor het noorderlicht, dat van september tot en met maart regelmatig wordt gezien op IJsland. Zodra het donker wordt, kun je op zoek gaan naar dit bijzondere fenomeen. Waar kom je langs met deze herfst- of winterreis? Na aankomst op Keflavik airport haal je de huurauto op het vliegveld op. Je kunt meteen gaan genieten van het heerlijke warme water van het geothermische bad van de Blue Lagoon (entree exclusief, reservering aanbevolen), dat zich op korte afstand van het vliegveld bevindt.Na het bezoek aan de Blue Lagoon rijd je verder naar het plaatsje Vogar, waar je zult overnachten. De volgende dag vervolg je je reis via een mooie, afwisselende route met fjorden, zoals Hvalfjörður, en de vallei Reykholtsdalur met het grote hetebronnengebied Deildartunguhvernaar, naar het plaatsje Borganes. Ook kom je langs de bijna één kilometer brede waterval Hraunfossar en de nabijgelegen waterval Barnafoss. Op dag 3 breng je een bezoek aan de Golden Circle, bestaande uit Þingvellir National Park, waar de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse plaat langzaam uit elkaar groeien, de ‘gouden waterval’ Gullfoss en het hetebronnengebied met de spuitende geisers bij Geysir. Aan de zuidkust vind je imposante watervallen, zoals Seljalandsfoss, waar je achterlangs kunt lopen, Skógafoss en Svartifoss. Je komt ook langs het uitgestrekte lavaveld Eldhraun. Dit enorme lavaveld is ontstaan in de 18e eeuw na een uitbarsting van de vulkaan Lakagígar. Nu is het lavaveld begroeid met een dikke laag mos, een landschap zeer typerend voor IJsland. Maak je deze winterreis naar Zuid-IJsland in de maanden oktober t/m april? Dan adviseren we een 4WD te huren! De vanafprijs is berekend bij 2 personen in een Suzuki Jimny een 2-persoonskamer met gedeelde faciliteiten (douche en toilet op de gang), inclusief ontbijt. Lente & zomer Deze autorondreis naar Zuid-IJsland kun je het hele jaar door maken. De vanafprijs in de lente en zomer (mei t/m september) is € 1.352 bij 2 personen in een Hyundai i10 in een 2-persoonskamer met gedeelde faciliteiten. Kijk hier voor meer informatie over deze reis in de lente & zomer.

Vanaf 1.326 p.p.
IJsland
Zuid-IJsland voor alle seizoenen in lente & zomer
8 dagen mei – september

Deze autovakantie in IJsland is uitermate geschikt voor een korte maar intensieve kennismaking met Zuid-IJsland De autovakantie 'Zuid-IJsland in alle seizoenen' in IJsland is geschikt voor alle seizoenen, dus ook in de herfst en de winter. Ieder seizoen in IJsland heeft immers zo z'n charmes. De spectaculaire kleuren van de herfst geven het landschap weer een heel andere uitstraling en in de winter heb je een redelijke kans om bevroren watervallen en noorderlicht te zien. In het voorjaar herstelt het landschap zich van het wintergeweld, dat zich laat zien in prachtige, verstilde landschappen. Dichter bij de zomer worden de dagen steeds langer en met name in juni en juli blijft het bijna de hele dag licht. Je treft een sprankelend en bloeiend IJsland aan en de vogelrotsen zijn in de zomermaanden zeer dichtbevolkt. Autovakantie in IJsland Tijdens deze reis kom je langs vele hoogtepunten, waaronder natuurlijk de bekende ‘Golden Circle’, die bestaat uit het nationale park Þingvellir, de originele geiser waar ook de naam ‘geiser’ van is afgeleid en Gullfoss, de ‘gouden waterval’. Maar IJsland heeft nog veel meer natuurschoon te bieden. Zo kom je bij deze autovakantie in IJsland langs veel bijzondere watervallen en hetebronnengebieden en wordt ook het spectaculaire ijsbergenmeer Jökulsárlón niet overgeslagen, waarop je een rondvaart kunt maken tussen de ijsschotsen. IJsland heeft zo veel te bieden dat je steeds keuzes zal moeten maken. Misschien is deze reis wel een eerste ontmoeting en kom je een volgende keer terug om IJsland nog beter te leren kennen. Deze autovakantie in IJsland kun je het hele jaar door maken De vanafprijs is berekend bij 2 personen in een Hyundai i10 in een 2-persoonskamer met gedeelde faciliteiten (douche en toilet op de gang), inclusief ontbijt. Je kunt de reis ook maken in slaapzakaccommodatie, je moet dan wel je eigen slaapzak meenemen en de prijs is exclusief ontbijt. De vanafprijs in de herfst en winter is € 1.367 bij 2 personen in een Suzuki Jimny in een 2-persoonskamer met gedeelde faciliteiten.

Vanaf 1.283 p.p.
IJsland
Het beste van Zuid-IJsland wintervakantie
5 dagen oktober – april

IJsland wintervakantie van de Blue Lagoon naar het ijsbergenmeer De 5-daagse wintervakantie 'Het beste van Zuid-IJsland' is bijzonder geschikt voor degene die het zuiden van IJsland wil verkennen in de wintermaanden. Het zuiden van het land staat bekend om de vele bezienswaardigheden die veelal direct aan de hoofdweg liggen. Tijdens deze reis kom je langs vele hoogtepunten, waaronder natuurlijk de bekende ‘Golden Circle’. Maar IJsland heeft nog veel meer natuurschoon te bieden. Zo kom je bij deze reis langs hetebronnengebieden en veel bijzondere en misschien wel (gedeeltelijk) bevroren watervallen, en wordt ook het spectaculaire ijsbergenmeer Jökulsárlón niet overgeslagen. ’s Avonds kun je op zoek gaan naar het noorderlicht. IJsland (wintervakantie) heeft zo veel te bieden dat je steeds keuzes zult moeten maken. Deze wintervakantie naar IJsland in het kort Na aankomst op de luchthaven Keflavik pik je de huurauto op en rijd je direct naar de beroemde Blue Lagoon, waar je op een heerlijke manier kunt bijkomen van de reis in het lekkere warme water van dit geothermische bad. Na het bezoek reis je naar het plaatsje Flúðir, waar je zult overnachten. De volgende dag bezoek je de hoogtepunten van de Golden Circle: het nationale park Þingvellir, waar de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse plaat langzaam uit elkaar groeien, de ‘gouden waterval’ Gullfoss, en het hetebronnengebied met de spuitende geisers bij Geysir. De zuidkust biedt imposante watervallen, zoals Seljalandsfoss en Skógafoss. Ook het zwarte strand bij Vík en de vogelbroedplaats bij Dyrhólaey staan op het programma. Gedurende de reis kom je langs een aantal spoelzandvlaktes en uitgestrekte lavavelden, zoals het Eldhraun. Dit enorme lavaveld is een paar honderd jaar geleden ontstaan na een uitbarsting van de vulkaan Lakagígar. Tegenwoordig is het lavaveld begroeid met een dikke laag mos, een landschap zeer typerend voor IJsland.

Vanaf 926 p.p.
IJsland
Groepsreis – Het beste van IJsland, de ‘Grand Tour’
12 dagen juni – september

Groepsreis het hele eiland rond De 'Groepsreis - Het beste van IJsland, de ‘Grand Tour’ neemt je mee op een onvergetelijke tour langs de zuid-, west- en noordkust van het eiland. Daarnaast brengt de groep een bezoek aan het schiereiland Snaefellsnes en de magische Westfjorden. Ervaar de spectaculaire en ongetemde schoonheid van de IJslandse natuur, geniet van adembenemende landschappen en leer over de IJslandse geschiedenis en cultuur. Natuurlijk mogen enkele bezoeken aan hotpots of andere natuurlijke warmwaterbronnen niet ontbreken. Uiteraard staat ook de Golden Circle op het programma, waar de ‘gouden’ Gullfoss waterval deel van uitmaakt. Je reist door naar het actieve geothermische gebied van Geysir waar Strokkur om de 5-7 minuten wel tot 25 meter hoog spuit. Ook breng je een bezoek aan het Þingvellir National Park, waar je tussen de Euraziatisch en Amerikaanse aardplaten door kunt lopen. De Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer die zichtbaar is in heel Zuidoost-IJsland, staat ook op het programma. De reis kronkelt zich langs lavavelden en langs de oceaan naar het Snæfellsnes schiereiland, waar de verschillende soorten landschappen adembenemend zijn. Vulkanische kraters, lavastromen, een ijskap, met ijs bedekte bergtoppen, fjorden, zandstranden en hoge kliffen, elke vorm kom je hier tegen. Hoogtepunten en ervaringen Tijdens deze groepsreis breng je als groep een bezoek aan de volgende bezienswaardigheden om kennis te maken met de typisch IJslandse cultuur: Volledige begeleide tour door IJsland, inclusief het schiereiland Snæfellsnes en de Westfjorden Ontdek drie Nationale Parken Verken een 8000 jaar oude natuurlijke wonder lavagrot Veerboot naar Westfjorden Dynjandi-waterval – Het kroonjuweel van de Westfjorden Ontspan bij Vök Baths in de drijvende reeks geothermische zwembaden Vaar tussen de enorme ijsbergen in het schilderachtige landschap van Jökulsárlón (gletsjerlagune) Ervaar authentieke cultuur, bezoek kleine lokale musea en maak een selfie met IJslandse paarden Zie meer zeevogels dan je ooit kunt tellen (juni-augustus) Kleine groepen, maximaal 20 personen Deze groepsreis in IJsland heeft een gemiddelde van 1 tot 2 uur wandelen elke dag, dit zijn meestal korte wandelingen van 5-20 minuten bij de bezienswaardigheden. Het is dan ook een gemakkelijke tour waarbij bijna iedereen kan deelnemen. Afhankelijk van de wegen zit je ongeveer 4 uur per dag in de bus.

Vanaf 5.505 p.p.
IJsland
IJsland ontdekken vanuit vakantiehuisjes
15 dagen mei – september

Vakantiehuisjes IJsland, compleet en comfortabel. Ideaal voor gezinnen met kinderen! Bij de reis 'IJsland ontdekken vanuit vakantiehuisjes' overnacht je in drie verschillende comfortabele vakantiehuisjes verspreid over het hele land. Je verblijft steeds meerdere dagen per vakantiehuisje en de kans is groot dat ten minste één van de huisjes een eigen hotpot heeft. De centrale ligging van de vakantiehuisjes zorgt dat je prachtige dagtochten kunt maken om de omgeving te verkennen. Je hoeft dus niet elke dag je spullen in te pakken en je kunt in alle rust genieten van de hoogtepunten van IJsland. Idealiter start de reis op donderdag of zondag, dit in verband met de vaste wisseldagen van veel vakantiehuisjes (op donderdag en zondag). We hebben echter ook vakantiehuisjes op IJsland in ons aanbod, met flexibele incheck- en uitcheckdagen. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! Deze reis in het kort Na aankomst haal je de huurauto op het vliegveld op en rijd je meteen naar je eerste vakantiehuisje in de buurt van Borgarnes (West-IJsland), waar je vier nachten zult verblijven. Van daaruit ben je in de gelegenheid alle highlights in de regio te bezoeken. Zo kun je ervoor kiezen om  het hetebronnengebied Deildartunguhver en de bijzonder gevormde watervallen Hraunfossar en Barnafoss te bezoeken. Ook de explosiekrater Eldborg , de vogelrotsen en het kiezelstrand bij Hellnar zijn populaire attracties om te bezichtigen. Onderweg naar het tweede vakantiehuisje in Noord-IJsland in de driehoek Akureyri/Húsavík/Mývatn (Noord-IJsland), rijd je langs de kust van Vatnsnes. Daar kun je zeehonden tegenkomen en een (korte) wandeling maken naar Hvítserkur, een bijzondere 15 meter hoge rotsformatie in zee. Ook de geschiedenis van IJsland wordt tijdens deze reis niet overgeslagen: bij Glaumbær is er een museum in een bijzonder mooie turfboerderij waar je kunt zien hoe het leven daar vroeger was. Vanuit het noorden van IJsland kun je kiezen om via de oost- of de westkust naar het zuiden te reizen. Wanneer je een 4WD als huurauto hebt, kun je er ook voor kiezen om dwars door het binnenland naar het zuiden te rijden. In het huisje in Grímsnes in het zuiden verblijf je zeven nachten. En die heb je ook echt nodig om de vele bezienswaardigheden te bewodenren. Bezoek bijvoorbeeld de highlights van de Golden Circle, het zwarte strand bij Vík, de vogelrotsen bij Dyrhólaey en de grote watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss.Vanuit Grímsnes keer je terug naar de luchthaven en vlieg je terug naar Amsterdam. Deze reis vakantiehuisjes IJsland is ideaal voor gezinnen met kinderen!

Vanaf 2.926 p.p.
IJsland
Zelf samengestelde reis naar en op IJsland voor een eigen groep
5 dagen januari – december

Een zelf samengestelde reis naar en op IJsland voor een eigen groep is een ideale oplossing wanneer je met een groep reist en zelf wilt bepalen waar en hoe lang je ergens verblijft. Verzorg je een retraite, een trainingsweek of een ander evenement? En wil je dat doen in een bijzondere omgeving? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Maatwerk is een van onze sterke kanten. Wanneer je zelf of in overleg met ons een autorondreis wilt samenstellen, is dat uiteraard mogelijk. Ook de accommodaties verspreid over IJsland kun in overleg met ons boeken, waarbij we je met raad en daad terzijde kunnen staan. Ook motorrijders, groepen die per camper willen rondreizen of kampeerders die in een groep het adembenemende landschap van IJsland willen verkennen, kunnen we adviseren bij de voorbereiding en de uitvoering van hun rondreis. Met onze jarenlange ervaring weten wij welke routes en locaties en gebieden het beste aansluiten op je wensen. Boek je een reis bij ons? Dan ontvang je een uitgebreide routebeschrijving, een goede wegenkaart en onze Dominicus-reisgids IJsland. Dus je kunt gewoonweg niet verdwalen. Je kunt voor een zelf samengestelde autorondreis dezelfde prijs aanhouden als voor de kant-en-klare autorondreizen van eenzelfde lengte; de grootte van de groep heeft natuurlijk ook invloed op de prijs zoals wanneer meerdere personen in een auto of zelf bus de reis gaan maken. Zelf samengestelde reis naar IJsland met eigen vervoer Ook wanneer je met een groep met eigen auto, camper of motor naar IJsland gaat (veerboot of vrachtboot), kun je een van onze autorondreizen boeken, beginnend en eindigend in Reykjavík of Seydisfjörður, afhankelijk of men heeft gekozen voor de veerboot of vrachtboot. Ook is het mogelijk om een rondreis helemaal op maat te (laten) samenstellen. Natuurlijk denken we met je mee over hoe je deze zelf samengestelde reis tot een onvergetelijke ervaring kunt maken.

Vanaf 945 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact IJsland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53


Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00.

Bezoek alleen op afspraak:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00.

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.  

Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.  

Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.  

Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.  

IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!  

Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.