• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Paardrijvakanties IJsland

Jouw reisverhaal start hier
|
Zoeken Close Filter
Type reis
Zoeken
Northern Exposure, foto: Annemieke Kleen

Meerdaagse Paardrijdvakanties IJsland

Boek je via IJslandspecialist een meerdaagse paardrijvakantie IJsland, dan berekenen wij geen reserveringskosten. Je betaalt dus hetzelfde als wanneer je bij Ishestar, Eldhestar of Hestasport reserveert, maar voor dezelfde prijs valt je reservering dan wel onder de voorwaarden van de SGR en het Calamiteitenfonds. Daarnaast ontvang je van ons een uitgebreid informatiepakket en bij tochten vanaf vijf dagen ook de Dominicus-reisgids voor IJsland, dus letterlijk meer waar voor je geld!

 

PAARDRIJVAKANTIE IJSLAND

De mooiste manier om IJsland te ontdekken is misschien wel vanaf de rug van een IJslands paard. Dit sterke en vriendelijke paard is in meerdere opzichten uniek. Bijvoorbeeld vanwege de tölt, een zeer comfortabele gang waarbij de ruiter – in tegenstelling tot de draf – niet of nauwelijks uit het zadel wordt opgegooid. De paardrijorganisaties waar wij mee samenwerken, zijn zorgvuldig door ons geselecteerd. Ze hebben jarenlange ervaring en de tochten voeren zonder uitzondering door indrukwekkende landschappen. Je rijdt in internationale groepen. Ervaring is niet vereist, maar het is verstandig om niet als beginner aan langere tochten mee te doen. Er wordt gemiddeld tussen de 20 en 45 km afgelegd. Onderweg kan eventueel van paard worden gewisseld.

De overnachtingen zijn meestal in zeer eenvoudige hutten (slaapzakaccommodatie), maar er zijn ook meerdaagse tochten waarbij je in een comfortabel bed kunt slapen. Bij de meeste tochten word je op het vliegveld van Keflavík of het busstation in Reykjavík opgehaald en na afloop weer afgezet. Slechts een enkele keer komt er nog een overnachting in Reykjavík voorafgaand en/of na afloop van de tocht bij. Tijdens de tochten zijn alle maaltijden en bagagevervoer (m.u.v. Reykjavík) inbegrepen. Verlenging van de paardrijdtochten, bijvoorbeeld met enkele dagen of een paar weken autohuur, een excursie of een verblijf in Reykjavík, is natuurlijk altijd mogelijk!

Belangrijk: een aantal tochten zijn zeer geliefd en moeten ruim van tevoren gereserveerd worden.

Paardrijden 2023

Er zijn heel veel soorten paardrijdtochten in IJsland. Op de website vind je enkele zeer populaire tochten, maar er is echt veel meer.

Je kunt het hele jaar paardrijden op IJsland. Er is ook steeds meer mogelijk in de winter, zelfs meerdaagse tochten, overdag paardrijden en ’s avonds en ’s nachts kans om het noorderlicht te zien.

Ook zijn er tochten waar je heerlijk over de weidse stranden kunt paardrijden op het schiereiland Snaefellsnes. Heb je interesse, vraag ons naar de mogelijkheden. Het is gewoon te veel om op te noemen op onze website. Ben je nieuwsgierig, kun je hier al wel de brochure van Eldhestar bekijken met veel informatie over de verschillende tochten, zowel de dagtochten als de meerdaagse tochten.

Ook zijn er Round Ups in september en oktober voor de zeer ervaren rijders. Tijdens deze Round Ups worden schapen en paarden weer terug naar de boerderijen gebracht. Een enorme logisitieke gebeurtenis, maar tegelijkertijd een eeuwenoude traditie, die door de IJslanders ook echt gevierd wordt. Dus, ben je echt een ervaren rijder, dan is dit een waanzinnig belevenis.

Wij helpen je uiteraard graag om er een passend geheel van te maken met vlucht en eventuele accommodatie. Het grote voordeel is, dat je reis dan als pakketreis onder de voorwaarden van de SGR vallen!

Brochure Eldhestar 2023

 

Brochure Eldhestar 2023

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge