• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 8 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - augustus
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • 7 dagen paardrijden volgens programma (215 km, per dag ongeveer 20-45 km / duur 4-9 uur)
 • 1 overnachting in een Guesthouse
 • 6 overnachtingen in slaapzakaccommodaties (simpele berghutten/slaapzalen)
 • Volpension gedurende het paardrijden

Wat is niet inbegrepen:

 • Vlucht naar IJsland en v.v.
 • Transfer van de luchthaven naar het Reykjavík BSÍ Station en v.v.
 • Laatste nacht in Reykjavík
 • Diner op de laatste dag

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Paardrijtocht in Zuid-IJsland ‘The Golden Highlights of the South’

Periode 8 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - augustus

Paardrijden langs geisers en watervallen

Deze 8-daagse Paardrijtocht in Zuid-IJsland is een uitstekende manier om kennis te maken met de schitterende natuur van het zuiden van IJsland. Wat is er heerlijker dan op je gemak de wonderschone omgeving van IJsland in je op te nemen?

Alle hoogtepunten van het zuidelijke deel van IJsland komen in deze reis voorbij. Onder andere de Golden Circle (Þingvellir, Geysir, Gulfoss ) is onderdeel van deze 8-daagse paardrijdtocht (waarvan 7 dagen paardrijden), maar ook de Hekla vulkaan, ruige lavavelden, wilde rivieren en schitterende gletsjers. Onderweg verblijf je in slaapzakaccommodaties. Alle maaltijden, behalve het avondeten op de laatste dag, zijn inbegrepen.

De totale afstand die je aflegt tijdens deze paardrijtocht in Zuid-IJsland is ongeveer 215 kilometer, verdeeld over 20-45 kilometer (4-9 uur) per dag.

Paardrijdtocht in Zuid-IJsland in het kort

Na aankomst op het vliegveld Keflavik wordt je naar de paardenboerderij Vellir in Hveragerði gebracht. Daar maak je kennis met de paarden om de volgende ochtend te vertrekken voor de eerste tocht. Je komt langs het lavaveld Kristnitökuhraun en rijdt naar de Hengill vulkaan. De route leidt je verder naar het noorden, waarbij je Thingvallavatn, het grootste meer van IJsland, passeert. Na aankomst in de buurt van Heiðarbær, zal de dag afgesloten worden met de sightsseeing op de oude Althing (IJslands parlement).

Op dag 4 rijd je met de groep door het Thingvellir National Park. Vanaf Gjábakki heb je een uitzonderlijk uitzicht over het nationaal park, het Thingvallavatn meer en het prachtige vulkanische landschap eromheen.

Dag 5 staat in het teken van de rit naar de bergen, waarbij je de bewoonde landerijen achter je laat. Onderweg rijd je door een woestijnachtig landschap en heb je een mooi uitzicht over de rivier Hvítá. In het hoogland ervaar je de stilte tot dat je Háifoss bereikt, die met zijn 122 meter de tweede hoogste waterval in IJsland is.

Kortom, tijdens deze paardrijtocht in Zuid-IJsland rijd je door zeer gevarieerde landschappen en zie je alle highlights van het zuiden.

Dag 1: Aankomst
De excursie start in de avond. Met de Flybus ga je van Keflavík Airport naar je hotel in Reykjavik of het BSÍ Busstation (exclusief). Daar wordt je tussen 17:30 en 18:00 uur opgehaald. Hier wordt je opgehaald en naar de paardenboerderij Vellir in Hveragerði gebracht. Je leert je reisgenoten kennen tijdens een heerlijk diner in het hotel. De dag wordt afgesloten met een gedetailleerde beschrijving van de tour.

Dag 2: Hveragerdi – Kolvidarhóll
Allereerst leer je de paarden kennen. Na de lunch volgt de eerste route, van Hveragerdi naar Hellisheidi. Wanneer de heide bereikt is ga je langs het lavaveld Kristnitökuhraun naar de Hengill vulkaan. De lava van dit lavaveld stamt uit het jaar 1000. Oude volksverhalen zeggen dat de uitbarsting wraak was van de oude goden Thór, Ódinn en Freyr. De nacht breng je door in een boerderij. (21 km, 4 uur)

Dag 3: Kolvidarhóll – Heiðarbær
Je rijdt verder richting het noorden langs de Húsmúli en Hengill bergen. Je lijdt je paard door de smalle kloof naar Marardalur (vallei van de paarden). Jullie rijden door Dyrfjöll en langs Sköflungur. Zodra je de bergtop bereikt, heb je een prachtig uitzicht over het meer Thingvallavatn, het grootste meer van IJsland. Na aankomst in de buurt van Heiðarbær, zal de dag afgesloten worden met de sightsseeing op de oude Althing (IJslands parlement). Vanaf hier is het niet ver naar Skógarhólar, waar de nacht wordt doorgebracht in een berghut. (38 km, 6 á 7 uur)

Dag 4: Skógarhólar – Geysir/Myrkholt
Vandaag rijd je met de groep over het Thingvellir National Park. Vanaf Gjábakki hebben jullie een uitzonderlijk uitzicht over het nationaal park, Thingvallavatn meer en het prachtige vulkanische landschap eromheen. Dit is het gebied waar de Noord-Amerikaanse en Europese continentale platen elkaar raken. De platen drijven jaarlijks ongeveer 2cm uiteen. Hierdoor is er een prachtige vallei ontstaan. De groep steekt de Lyngdalsheidi heide door en stopt bij de Laugarvatnshellir lava grotten voordat je de dag eindigt bij het dorp Laugarvatn, vernoemd naar het nabijgelegen meer.
De bus brengt ons naar Guesthouse Myrkholt en dan op een excursie naar de beroemde “gouden waterval” Gullfoss en de Geysir warmwaterbronnen in Haukadalur. (35 km, 6 á 7 uur)

Dag 5: Geysir/Myrkholt – Helgaskáli
Van Myrkholt gaan jullie richting de IJslandse hooglanden, je verlaat de bewoonde landerijen. Op de weg naar het woestijn-achtig landschap heb je een prachtig uitzicht over de rivier Hvítá (witte rivier). Je ziet hoe de rivier de afgelopen honderden jaren de berg gevormd heeft. Jullie brengen de nacht door in een berghut genaamd Helgaskáli naast de Litla-Laxá River. (35 km, 6 á 7 uur)

Dag 6: Helgaskáli – Hólaskógar
Jullie blijven rijden door de fascinerende landschappen in het hoogland. Hier ervaar je de stilte tot dat je Háifoss bereikt, die met zijn 122 meter de tweede hoogste waterval in IJsland is. De uiteindelijke bestemming is de Hólaskógar hut, die gelegen is in een hele bijzondere en gevarieerde omgeving. (20 km, 4 uur)

Dag 7: Hólaskógur – Fellsmúli
De tocht gaat verder langs de langste rivier van IJsland Þjórsá. Je passeert de Búrfell berg en Tröllkonuhlaup, de plaats waar een trollenvrouw over de rivier sprong). Na enkele kilometers langs de rivier, krijg je een prachtig uitzicht over Þjófafoss waterval, waarover vele verhalen worden verteld. Jullie kunnen de Vulkaan Hekla zien wanneer jullie de paarden achterlaten bij de Fellsmúli Farm. De nacht breng je door in het oude buurthuis Brúarlundur. (45 km, 8 uur)

Dag 8: Fellsmúli – Fellsmúli
Jullie gaan verder langs Eystri-Rangá Rivier en genieten van het rijden op zacht gras. De hele dag hebben we de Hekla vulkaan in het oog, de meest actieve vulkaan van IJsland die ooit de ingang naar de hel werd genoemd. Jullie rijden in een cirkel, waarbij je de paarden achterlaat in Fellsmúli. Rond 15:30 uur brengt de bus ons naar de manege voor een verfrissing en vervolgens wordt je naar Reykjavík gebracht (24 km, 4 uur). Helaas eindigt hier je paardrijtocht in Zuid-IJsland

Let op, gezien de vluchten niet aansluiten op je aankomst in Reykjavík is (minimaal) 1 nacht in Reykjavík noodzakelijk. Dit is niet inbegrepen in de reissom. Uiteraard boeken wij dit graag aanvullend voor je.

Dag 9: Vertrek
Na ontbijt in het hotel/guesthouse kun je de bus nemen naar Keflavík Airport (niet inclusief, transfer optioneel bij te boeken).

Bekijk deze video voor een indruk van het landschap waar je onder andere doorheen komt.

Inbegrepen in de reis:

 • 7 dagen paardrijden volgens programma (215 km, per dag ongeveer 20-45 km / duur 4-9 uur)
 • 1 overnachting in een Guesthouse
 • 6 overnachtingen in slaapzakaccommodaties (simpele berghutten/slaapzalen)
 • Volpension gedurende het paardrijden

Wat is niet inbegrepen:

 • Vlucht naar IJsland en v.v.
 • Transfer van de luchthaven naar het Reykjavík BSÍ Station en v.v.
 • Laatste nacht in Reykjavík
 • Diner op de laatste dag

Voor deze paardrijdtocht geldt de prijs vanaf € 2.155  (2022) per persoon.

De prijs voor 2023 volgt zo spoedig mogelijk.

 

De laatste nacht heb je nog een overnachting nodig in een hotel/guesthouse in Reykjavík, deze is niet in de prijs inbegrepen. Uiteraard maken we graag een offerte voor je. De vluchten kunnen we ook altijd voor je regelen.

Vertrekdata in 2023

 • 4 juni
 • 3 juli
 • 14 augustus
 • 24 augustus

Bel/mail even om de actuele beschikbaarheid na te kijken.

De laatste nacht heb je nog een overnachting nodig in een hotel/guesthouse in Reykjavík, deze is niet in de prijs inbegrepen. Uiteraard maken we graag een offerte voor je. De vluchten kunnen we ook altijd voor je regelen.

Impressies

Paardrijtocht ‘Golden Highlights of the South’ Paardrijden Golden highlights of the South paardrijtocht in Zuid-IJsland paardrijtocht in Zuid-IJsland

Regio’s bij deze reis

Paardrijtocht ‘The golden highlights of the south’
Cultuur in de stad
Reykjanes
Golden Circle

Informatie en inspiratie

IJsland
Informatie IJsland Informatie
Inspiratie IJsland Inspiratie

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge