• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 4 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. mei - september
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • 3 nachten in een twee- tot vierpersoonskamer met gedeelde faciliteiten tijdens de tocht
 • Volpension tijdens de tocht

Wat is niet inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • Transfer Keflavík-Reykjavík v.v.
 • Diner op de laatste avond is niet inbegrepen
 • Afhankelijk van de vluchttijden is eventueel een nacht voorafgaand en/of na de paardrijtocht noodzakelijk

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Paardrijtocht ‘Around the Volcano’

Periode 4 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. mei - september

Paardrijvakantie op IJsland, langs valleien en warme bronnen.

Deze 4-daagse paardrijvakantie op IJsland (waarvan 3 dagen paardrijden) is een lichte beginnerstocht en makkelijk te combineren met een rondreis op IJsland. Natuurlijk is er niets zo heerlijk als het adembenemende landschap van IJsland in alle rust in je op te kunnen nemen. En de beste manier is om dat te doen op de typisch Ijslandse manier: te paard!

Deze paardrijdtocht loopt door de zwarte lavavelden van de Hengill naar prachtige groene valleien en langs de Jórukleif bergen. Onderweg is er tijd om in een natuurlijke warme beek te ontspannen. Aan het einde van de dag blijven de paarden op locatie op stal en rijd je terug naar het guesthouse waar je alle nachten verblijft.

Paardrijvakantie op IJsland in het kort

De tour begint in de avond, waar je bij het centrale BSÍ station in Reykjavík wordt opgehaald en naar de paardenboerderij Vellir in Hveragerði wordt gebracht. Daar leer je je reisgenoten kennen tijdens een heerlijk diner in het hotel. Op de tweede dag volg je een oude route van Hveragerdi naar Hellisheidi. Vervolgens breng je als groep een bezoek aan de Hengill vulkaan en het lavaveld Kristnitökuhraun. Deze lava ligt hier al meer dan duizend jaar.

De derde dag rijd je door een smalle kloof naar Marardalur (vallei van de paarden) en rijd je door naar de berg Dyrfjöll.

Op de voorlaatste dag rijd je door de bergen aan de oostkant van de vulkaan Hengill en richting de berg Súlufell. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Thingvallavatn. Daarna bezoek je nog twee kratermeren en warmwaterbronnen in Reykjadalur, een geothermische vallei. 

Alle maaltijden, behalve het avondeten op de laatste dag, zijn inbegrepen. De totale afstand die je aflegt is ongeveer 70 kilometer, verdeeld over 20-30 kilometer (4-7 uur) per dag.

Deze tour is ook mogelijk met overnachtingen in een hotel. De reis is dan inclusief 3 nachten (géén overnachting in Reykjavik) en kost € 1075 per persoon.

Dag 1: Aankomst – Reykjavík – Vellir
De tour begint in de avond vanaf het centrale BSÍ station in Reykjavík. Hier wordt je opgehaald en naar de paardenboerderij Vellir in Hveragerði gebracht. Je leert je reisgenoten kennen tijdens een heerlijk diner in het hotel. De dag wordt afgesloten met een gedetailleerde beschrijving van de tour.

Dag 2: Vellir – Kolvidarhóll – Vellir
Na een vroege lunch leer je de paarden kennen die mee gaan tijdens de tour. Als iedereen er klaar voor is vertrek je met de groep en volg je een oude route van Hveragerdi naar Hellisheidi.
Vervolgens zul je de Hengill vulkaan en het lavaveld Kristnitökuhraun aandoen. Deze lava stamt af van de uitbarsting van de Hengill vulkaan in het jaar 1000.
Je overnachten op de boerderij Vellir.

Dag 3: Vellir – Kolvidarhóll – Nesjavellir – Vellir
Deze dag ga rijd je door een smalle kloof naar Marardalur (vallei van de paarden), en rijd je door naar de bergtop van Dyrfjöll. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over over het meer Thingvallavatn. De tour eindigt in Nesjavellir waar de paarden worden achtergelaten op de boerderij Villingavatn. Je gaat per auto terug naar de boerderij Vellir waar je overnacht.

Dag 4: Vellir – Villingavatn – Reykjadalur – Vellir
Deze voorlaatste dag rijd je door de bergen aan de oostkant van de vulkaan Hengill en rijd je richting de berg genaamd Súlufell. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over Thingvallavatn. Vervolgens kom je langs twee kratermeren, de grote en de kleine Kattatjörn. Na een klim over de heuvel bereik je Ökuelduháls met verschillende hotsprings. De tour vervolgt zich via een steil lava pad naar beneden richting Reykjadalur, een geothermische vallei met veel warmwaterbronnen zien. Hier neem je nog een ontspannend bad in een warme rivier voordat je terug rijdt naar Hveragerði. Op de weg naar beneden ga je over een schilderachtige bergpad en kun je, als het helder is, nog genieten van een prachtig uitzicht over de laaglanden helemaal tot aan de kust lijn en de Westman-eilanden. Via een ruiterpad tussen Hveragerði en Reykjafjall kom je weer bij de boerderij Vellir waar de Paardrijvakantie op IJsland eindigt. Na een drankje brengt de bus je terug naar Reykjavík waar je optioneel overnacht (niet inbegrepen).

Inbegrepen in de reis:

 • 3 nachten in een twee- tot vierpersoonskamer met gedeelde faciliteiten tijdens de tocht
 • Volpension tijdens de tocht

Wat is niet inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • Transfer Keflavík-Reykjavík v.v.
 • Diner op de laatste avond is niet inbegrepen
 • Afhankelijk van de vluchttijden is eventueel een nacht voorafgaand en/of na de paardrijtocht noodzakelijk

Vertrekdata in 2023:

 • 18 mei
 • 25 mei
 • 2 juni
 • 30 juni
 • 4 september

Bel/mail even om de actuele beschikbaarheid na te kijken.

2022: 

Vanaf € 985 per persoon bij overnachtingen in Guesthouse/Slaapzakaccommodaties
Vanaf € 1.075 per persoon bij overnachtingen in Hotels

2023:

Vanaf € ……. per persoon bij overnachtingen in Guesthouse/Slaapzakaccommodaties
Vanaf € ……… per persoon bij overnachtingen in Hotels

Afhankelijk van de vluchttijden is eventueel een nacht voorafgaand en/of na de paardrijtocht noodzakelijk.

 

We maken uiteraard graag een offert voor je, voor de vlucht, paardrijdtocht en eventuele extra overnachtingen voor en na de tocht. Mocht je nog andere aanvullende plannen hebben, horen we dat ook altijd graag.

 

Samen maken we jouw reisverhaal!
#wearecreatingstories

 

Impressies

Paardrijtocht ‘Around the Volcano’

Regio’s bij deze reis

Paardrijtocht ‘Around the volcano’
Cultuur in de stad
Reykjanes
Zuid-IJsland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge