• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 7 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - augustus
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • 7 daagse reis met 6 dagen paardrijden volgens programma (180 km, per dag ongeveer 20-40 km / duur 4-8 uur)
 • 1 overnachting in een Guesthouse (2-4 persoonskamers met gedeelde faciliteiten)
 • 5 overnachtingen in slaapzakaccommodaties (simpele berghutten/slaapzalen)
 • Volpension gedurende het paardrijden

Wat is niet inbegrepen:

 • Vlucht naar IJsland en v.v.
 • Transfer van de luchthaven naar het Reykjavík BSÍ Station en v.v.
 • 1 overnachting in een hotel/guesthouse in Reykjavík (laatste nacht)
 • Diner op de laatste dag

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

‘Landmannalaugar’ paardrijvakantie op IJsland

Periode 7 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - augustus

Een bijzondere paardrijdtocht door het kleurrijke hoogland

Tijdens deze 7-daagse paardrijvakantie op IJsland bezoek je de IJslandse hooglanden te paard en rijd je door een schitterend landschap van prachtig gekleurde bergen, lavavelden en natuurlijke warme bronnen. Deze 7-daagse tour (waarvan 6 dagen paardrijden) begint en eindigt op de Fellsmúli boerderij aan de voet van de Hekla vulkaan en maakt een tussenstop in Landmannahellir en Hrauneyjar. Ook bij deze tocht kun je een heerlijk bad nemen in de natuurlijk warme rivier. Onderweg verblijf je in slaapzakaccommodaties. Alle maaltijden, behalve avondeten op de laatste dag, zijn inbegrepen.

 

De data van 2023 zijn inmiddels bekend. De prijs volgt zo snel mogelijk, € 2.175 is nog de prijs van 2022.

De totale afstand die je aflegt tijdens deze paardrijvakantie op IJsland is ongeveer 210 kilometer, ongeveer 20-40 kilometer (4-8 uur) per dag.

De paardrijdtocht ‘Landmannalaugar’ in het kort

Na je aankomst op Keflavík Airport ga je met de Flybus naar je hotel in Reykjavik en maak je kennis met je reisgenoten. Op dag 2 start de tour op de boerderij Fellsmuli en rijd je langs de Hekla vulkaan en over de rivier Ytri-Rangá tot je Rjúpnavellir bereikt. 

Dag 4 staat in het teken van een bezoek aan Landmannalaugar, een dal in de IJslandse hooglanden dat vooral bekend staat om zijn prachtige bergen en de hete bronnen. Hier kun je als je dat wilt een bad nemen in de warme rivier, voordat de groep terugkeert naar Landmannhellir. Onderweg kun je opnieuw genieten van de kleurrijke bergen.

Van daaruit gaan we naar het zuidwesten, dichtbij het meer Sauðleysuvatn en over de Lambaskarð-bergpassage voordat we de berghut Hólaskógur bereiken, waar we overnachten. De tour eindigt bij de boerderij Fellsmúli. Vanaf Fellsmuli, neemt de groep gezamenlijk de bus terug naar de boerderij waar de tour is aangevangen. Hier wachten enkele versnaperingen op jullie. Vervolgens rijden jullie naar het guesthouse in Reykjavik (bed & breakfast). Hier hebben jullie de mogelijkheid om gezamenlijk deze paardrijdvakantie op IJsland af te sluiten met een diner in de stad.

Dag 1: Aankomst
Vandaag begint je paardrijdvakantie op IJsland. De excursie start in de avond. Met de Flybus ga je van Keflavík Airport naar je hotel in Reykjavik of het BSÍ Busstation (exclusief). Daar wordt je tussen 17:30 en 18:00 uur opgehaald. Hier wordt je opgehaald en naar de paardenboerderij Vellir in Hveragerði gebracht. Je leert je reisgenoten kennen tijdens een heerlijk diner in het hotel. De dag wordt afgesloten met een gedetailleerde beschrijving van de tour.

Dag 2: Fellsmúli – Rjúpnavellir
De tour start op de boerderij Fellsmuli richting de Hekla vulkaan. Je rijdt langs Hekla en over de rivier Ytri-Rangá tot jullie Rjúpnavellir bereiken.
(18 km, 4 uur)

Dag 3: Rjúpnavellir – Landmannahellir
Op dag 3 vervolgen jullie de paardrijdvakantie op IJsland, beginnen bij Rjúpnavellir en rijden weer langs de rivier Ytri-Rangá totdat jullie de rivier kunnen oversteken bij Fossabrekkur. Vanaf daar rijden jullie richting Áfangagil, waar de lokale bewoners hun schapen sinds 1980 hoeden. Vanaf daar rijden jullie richting het noordoosten over de Dómadalsvegur totdat jullie de de bergen Langasáta en Rauðufossafjöll hebben bereikt. Vanaf daar rijden we naar Landmannahellir, een rustige plek in Friðland að Fjallabaki. (37 km, 7-8 uur)

Dag 4: Landmannahellir – Landmannalaugar- Landmannahellir
Vandaag bezoeken jullie Landmannalaugar, een dal in de IJslandse hooglanden vooral bekend om zijn prachtige bergen en de hete bronnen. Als je wilt kun je een bad nemen in de warme rivier voordat er terug wordt gereden naar Landmannhellir. Onderweg kun je opnieuw genieten van de kleurrijke bergen.
(38km, 8-9 uur)

Dag 5: Landmannahellir – Hólaskógur

Vlakbij het Sauðleysuvatn meer begin je met rijden over zandpaden. Je rijdt over ruw terrein over de Lambaskarð-bergpassage voordat je de zwarte lava ten noorden van de Valafell-berg bereikt. De dag eindigt door de brug van de Þjórsá-rivier over te steken voordat je bij de berghut Hólaskógur aankomt (30 km, 6-7 uur).

Dag 6: Hólaskógur – Rjúpnavellir

Vandaag wordt er terug gereden naar Rjúpnavellir. Richting het oosten rijd je over de lava tot je Áfangagil bereikt. Van daaruit rijd je over een zacht pad naar de Búrfell berg. Uiteindelijk kom je weer terug aan in Rjúpnavellir, de eindbestemming voor vandaag (35 km, 7-8 uur).

Dag 7: Rjúpnavellir – Fellsmuli
Vandaag start je op Rjúpnavellir richting Búrfell berg, dat vroeger het huis was van een trol. Na een paar kilometer krijgen jullie een schitterend uitzicht op Þjófafoss (de waterval van de Thieves). Hier worden verhalen over de waterval verteld. Jullie rijden door een zanderig bos bij Skarð voor de tour eindigt op de boerderij Fellsmuli. Vanaf Fellsmuli, nemen jullie gezamelijk de bus terug naar de boerderij waar jullie begonnen zijn. Hier wachten enkele versnaperingen op jullie. Vervolgens rijden jullie naar het guesthouse in Reykjavik (bed & breakfast). Hier hebben jullie de mogelijkheid om gezamenlijk de tour af te sluiten met een diner in Reykjavík. (30km, 6 -7 uur) – let op de laatste nacht in Reykjavík is niet inclusief. Helaas eindigt je paardrijvakantie op IJsland hier.

Let op, gezien de vluchten niet aansluiten op je aankomst in Reykjavík is (minimaal) 1 nacht in Reykjavík noodzakelijk. Dit is niet inbegrepen in de reissom. Uiteraard boeken wij dit graag aanvullend voor je.

Dag 8: Vertrek
Na ontbijt in het hotel/guesthouse kun je de bus nemen naar Keflavík Airport (niet inclusief, transfer optioneel bij te boeken).

Bekijk deze videoimpressie van de omgeving waarin je gaat paardrijden op IJsland.

Inbegrepen in de reis:

 • 7 daagse reis met 6 dagen paardrijden volgens programma (210 km, per dag ongeveer 20-40 km / duur 4-8 uur)
 • 1 overnachting in een Guesthouse (2-4 persoonskamers met gedeelde faciliteiten)
 • 5 overnachtingen in slaapzakaccommodaties (simpele berghutten/slaapzalen)
 • Volpension gedurende het paardrijden

Wat is niet inbegrepen:

 • Vlucht naar IJsland en v.v.
 • Transfer van de luchthaven naar het Reykjavík BSÍ Station en v.v.
 • 1 overnachting in een hotel/guesthouse in Reykjavík (laatste nacht)
 • Diner op de laatste dag

2022:  vanaf € 2.175

2023:  volgt z.s.m.

Vertrekdata in 2023:

 • 20 juni
 • 29 juni
 • 1 augustus

Bel/mail even om de actuele beschikbaarheid na te kijken.

De laatste nacht een overnachting in een hotel/guesthouse in Reykjavík.

 

We maken uiteraard graag een offert voor je, voor de vlucht, paardrijdtocht en overnachting na de tocht. Mocht je nog andere aanvullende plannen hebben, horen we dat graag.

 

Samen maken we jouw reisverhaal!
#wearecreatingstories

 

 

Impressies

Paardrijtocht ‘Landmannalaugar’

Regio’s bij deze reis

Paardrijtocht ‘Landmannalaugar’
Cultuur in de stad
Reykjanes
Landmannalaugar

Informatie en inspiratie

IJsland
Informatie IJsland Informatie
Inspiratie IJsland Inspiratie

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge