• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 22 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. mei - september
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • vlucht Amsterdam/Brussel-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 21 nachten in vakantiehuisjes exclusief alle maaltijden
  (de vanafprijs is gebaseerd op 2 personen)
 • 21 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Wat niet is inbegrepen:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Autorondreis langs vijf vakantiehuisjes

Periode 22 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. mei - september

Vakantiehuisjes op IJsland, autorondreis rond het hele eiland

Deze zeer complete autorondreis voert je langs een vijftal gezellige vakantiehuisjes op IJsland waar je tijdens je reis overnacht. Deze vakantiehuisjes op IJsland liggen verspreid over het hele land, zodat je ruimschoots de tijd hebt om de natuurpracht in alle hoeken van IJsland te bewonderen. Je hebt veel vrijheid en kunt de dagen naar eigen wens invullen. Wij zorgen ervoor dat de huisjes zodanig centraal gelegen zijn, dat je op je gemak de prachtige omgeving kunt gaan ontdekken. We proberen zoveel mogelijk huisjes met een eigen hot pot op het terras te reserveren, maar zorgen ervoor dat dit bij minstens twee van de vijf huisjes ook werkelijk het geval is.

Idealiter start de reis op donderdag of zondag, dit in verband met de vaste wisseldagen van veel vakantiehuisjes (op donderdag en zondag). We hebben echter ook vakantiehuisjes op IJsland in ons aanbod, met flexibele incheck- en uitcheckdagen. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan!

Deze autorondreis in het kort

Na aankomst reis je naar het eerste vakantiehuisje in de buurt van Borgarnes, West-IJsland, waar je drie nachten zult verblijven en van daaruit de regio gaat verkennen. Zo kun je een stukje van de noordwestelijke fjorden (eventueel met gebruik van de veerboot over Breiðafjörður) ontdekken. Een absolute aanrader! Daarnaast kun je ook het hetebronnengebied Deildartunguhver bezoeken.

Vanuit het tweede vakantiehuisje in Noord-IJsland kun je ook wat over de IJslandse geschiedenis leren: bij Glaumbær is een museum in een bijzonder mooie turfboerderij.  In de omgeving van Mývatn is veel te doen en te zien, zoals de krachtcentrale bij Krafla, het solfatarenveld Námaskarð met zijn kokende modderpoelen en zwavelbronnen en de explosiekrater Hverfjell.

Vakantiehuisjes op IJsland; lekker zelf koken!

Langs de spectaculaire oost- en zuidkust keer je weer terug naar het westen en onderweg passeer je nog de highlights van de Golden Circle, het spectaculaire ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je een boottocht tussen de ijsschotsen kunt maken en de bijzondere waterval Svartifoss.

Vakantiehuisjes op IJsland is ideaal voor gezinnen met kinderen!

Dag 1-3: vliegveld Keflavík – Borgarnes
Na aankomst haal je de huurauto op het vliegveld op en rijd je meteen naar het eerste vakantiehuisje in de buurt van Borgarnes (West-IJsland), waar je drie nachten zult verblijven. Onderweg wil je misschien ergens stoppen om boodschappen te doen. Vanuit het huisje kun je tal van uitstapjes maken, zoals naar het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt, Húsafell en de watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Ook kun je een tocht maken naar bijvoorbeeld Zuid-Snæfellsnes voor een wandeling naar de vogelrotsen en het kiezelstrand bij Hellnar, maar ook Noord-Snæfellsnes is een leuk uitstapje voor bijvoorbeeld een boottocht naar het eiland Flatey of een bezoek aan het volksmuseum in Ólafsvík. Als je zin hebt, is een stukje van de noordwestelijke fjorden (eventueel met gebruik van de veerboot over Breiðafjörður) een aanrader. Als je in een 4WD rijdt, is het ook mogelijk om naar de gletsjer Snæfellsjökull te rijden, waar je een fantastisch uitzicht hebt naar alle kanten, of een rit over de Kaldidalur, één van de oude hooglandroutes door het imposante binnenland.

Dag 4-7: Borgarnes – Akureyri/Húsavík/Mývatn
Op weg naar het tweede vakantiehuisje in de driehoek Akureyri/Húsavík/Mývatn (Noord-IJsland), waar je vier nachten verblijft, rijd je langs de kust van Vatnsnes, waar je zeehonden kunt tegenkomen en een (korte) wandeling kunt maken naar Hvítserkur, een bijzondere 15 meter hoge rotsformatie in zee. Ook de geschiedenis van IJsland wordt tijdens deze reis niet overgeslagen: bij Glaumbær is een museum in een bijzonder mooie turfboerderij, waar je kunt zien hoe het leven daar vroeger was. In de omgeving van Mývatn is veel te doen en te zien, zoals de krachtcentrale bij Krafla, het solfatarenveld Námaskarð met zijn kokende modderpoelen en zwavelbronnen, de explosiekrater Hverfjell, de grillige lavarotsen bij Dimmuborgir en de vele pseudokraters bij Skútustaðir, de 4 kilometer lange kloof Ásbyrgi (godenburcht) en de watervallen Dettifoss en Goðafoss. Ook een walvisexcursie vanuit Húsavík of een bezoek aan de ‘hoofdstad van het noorden’ Akureyri behoort tot de mogelijkheden. Als je een 4WD hebt, kun je ook naar Hljóðaklettar, een gebied met prachtige basaltzuilen en rozetten, de warme bronnen bij Laugafell en de vulkaan Askja met het warme kratermeer Víti, waar je in kunt zwemmen.

Dag 8-10: Akureyri/Húsavík/Mývatn – Egilsstaðir
Je rijdt verder in oostelijke richting naar Egilsstaðir, waar het vakantiehuisje voor de komende drie nachten op je wacht. Je kunt zelf kiezen voor welke route je kiest: via de ringweg met onderweg de hoogst gelegen bewoonde boerderij Möðrudalur (469 meter), of, als je in een 4WD rijdt, via de Askja vulkaan en de stuwdam bij Kárahnjúkar. Vanuit het huisje zijn veel verschillende uitstapjes mogelijk, zoals een rit langs de oevers van het Lagarfljót meer met de 118 meter hoge waterval Hengifoss, IJslands grootste bos Hallormsstaður en eventueel nog een stukje van het binnenland naar de stuwdam bij Kárahnjúkur. Een andere mogelijkheid is om de Stórurð wandeling (zie Dominicus Reisgids) te doen, papegaaiduikers te bekijken bij Bakkagerði (in het juiste seizoen) of een tocht te maken naar Seyðisfjörður, waar je onderweg veel watervallen tegenkomt. Alleen met een 4WD is het ook mogelijk om naar de fjord Loðmundarfjörður, de stratovulkaan en hoogste berg van Oost-IJsland Snæfell en het groene dal Hrafnkelsdalur te gaan. Onderweg zal je enkele rivierdoorsteken tegenkomen.

Dag 11-14: Egilsstaðir – Kirkjubæjarklaustur
Vandaag rijd je via de ruige en indrukwekkende fjorden van het oosten en de spoelzandvlaktes en lavavelden van het zuidoosten naar het volgende vakantiehuisje, dat zich in de buurt van Kirkjubæjarklaustur bevindt. Je zult hier vier nachten verblijven. De route brengt je langs het spectaculaire ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je een boottocht tussen de ijsschotsen kunt maken. Vanuit het huisje zijn uitstapjes mogelijk naar het nationale park van Skaftafell, waar je prachtig kunt wandelen naar onder andere de bijzondere waterval Svartifoss of een excursie op de gletsjer kunt doen. Ook kun je naar het zwarte strand bij Vík, de vogelrotsen bij Dyrhólaey en de grote watervallen Skógafoss, waar ook een leuk museum bij in de buurt is, en Seljalandsfoss, waar je achterlangs kunt lopen. Vogels kijken bij de kaap Ingólfshöfði is ook een mogelijkheid, en als je een 4WD hebt, is een tocht naar de kraterrij bij Laki en de immense vulkanische kloof Eldgjá met zijn prachtige waterval Ófærufoss ook zeker de moeite waard.

Dag 15-21: Kirkjubæjarklaustur – Grímsnes
Je vervolgt de reis richting Grímsnes in het westen, en je kunt kiezen via welke route je naar het volgende vakantiehuisje rijdt: via de ringweg of, als je in een 4WD rijdt, door het binnenland via de kleurige rhyolietbergen bij Landmannalaugar (alleen mogelijk in juli en augustus). In het huisje in Grímsnes verblijf je zeven nachten. Vanuit dit huisje kun je uitstapjes maken naar onder andere de Golden Circle, bestaande uit Þingvellir, Gullfoss en Geysir, of naar Reykjavík of de Blue Lagoon. Ook het schiereiland Reykjanes heeft veel te bieden, zoals vuurtorens, de warme bronnen van Seltún en de vogelrotsen bij Krýsuvík. Je kunt verder kiezen voor een tocht naar de vulkanische Westmaneilanden en Heimaey of de vallei Þjórsárdalur. Als je een 4WD hebt, kun je eventueel ook naar de kleurige rhyolietbergen van Landmannalaugar, het merengebied Veiðivötn, de warme bronnen van Hveravellir en het gletsjermeer Hagavatn.

Dag 22: Grímsnes – vliegveld Keflavík
Je rijdt naar het vliegveld van Keflavík, waar je de huurauto inlevert en terug naar Amsterdam vliegt.

Inbegrepen in de reis:

 • vlucht Amsterdam/Brussel-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 21 nachten in vakantiehuisjes exclusief ontbijt
  (de vanafprijs is gebaseerd op 2 personen)
 • 21 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Wat niet is inbegrepen:

Deze reis kun je doen van mei tot en met september.

Idealiter start de reis op donderdag of zondag, dit in verband met de vaste wisseldagen van veel vakantiehuisjes (op donderdag en zondag). We hebben echter ook huisjes in ons aanbod met flexibele incheck- en uitcheckdagen. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan!

Let op: bovenstaand reisschema geldt bij vertrek op donderdag. Vertrek je op zondag, dan verblijf je achtereenvolgens vier nachten in het huisje in het westen, drie nachten in het noorden, vier nachten in het oosten, drie nachten in omgeving Kirkjubaejarklaustur en zeven nachten in het huisje in het zuiden.

Vanafprijs per persoon

De vanafprijs die je bij deze reis ziet, is de laagste prijs die je kunt krijgen (laagseizoen, 2 personen, goedkoopste auto en basic accommodatie).

Wil je op reis met meer dan 2 personen of juist alleen, in een grotere auto, met accommodaties in een hoger segment, in een ander seizoen of wat dan ook, we maken graag een offerte op maat.

Op tijd boeken is altijd zinvol: we krijgen nog goede prijzen voor je vliegticket en er is een grote beschikbaarheid aan zowel huurauto’s als accommodaties, zeker als het bijvoorbeeld gaat om vakantiehuisjes met eigen hot pot op de veranda.

Je kunt de reis maken met alle huurauto’s.

De vanafprijs is berekend bij twee personen in een Hyundai i10. De vanafprijs bij vier personen in een Renault Megane Station is vanaf € 2.355 per persoon.

 

Zo werkt de vanafprijs


*** Let op, momenteel worden de individuele reizen allemaal op maat berekend. Er staan geen prijstabellen op de site. Groepsreizen hebben wel een prijs waarin de prijs afhankelijk is van de beschikbare stoelen in het vliegtuig. ***


De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Klik hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Impressies

Autorondreis langs vijf vakantiehuisjes Rondreis vakantiehuisjes op IJsland Svartifoss

Regio’s bij deze reis

Autorondreis langs vijf vakantiehuisjes
Rondreis vakantiehuisjes op IJsland
Kárahnjúkar dam
Golden Circle
Hallormsstaður
Skaftafell
Vestmannaeyjar

Informatie en inspiratie

IJsland
Informatie IJsland Informatie
Inspiratie IJsland Inspiratie

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge