• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 22 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - augustus
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • De veerboot overtocht met Smyril Line retour
 • 7 nachten in 2-persoonskamers met eigen douche en toilet in hotels, guesthouses en boerderijen inclusief ontbijt, waarvan 3 op de Faeröer en 4 op IJsland
 • 10 nachten in vakantiehuisjes in het noorden, westen en zuiden van IJsland
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Reisgids Faeröer

Wat niet is inbegrepen:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland langs vakantiehuisjes en hotels

Periode 22 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - augustus

De Faeröer en IJsland met eigen vervoer ontdekken langs vakantiehuisjes en hotels

Deze 22-daagse rondreis in vakantiehuisjes en hotels/guesthouses brengt je met je eigen voertuig over de Faeröer en IJsland. De reis begint in Hirtshals (Denemarken) waar je aan boord gaat van de Smyril Line. De volgende dag kom je laat in de avond aan op de Faeröer. De Faeröer staat bekend om de prachtige ongerepte natuur en de vele vogels die zich er nestelen. De eilandengroep bestaat uit 18 eilanden, waarvan er 17 zijn bewoond. Je hebt iets minder dan drie dagen om de Faeröer te verkennen. Op de Faeröer overnacht je onder andere in Gjógv, Klaksvík en Tórshavn.

In IJsland meert de Smyril Line aan in het noordoosten van het land. De rondreis door IJsland brengt je langs de vele hoogtepunten die het land te bieden heeft, zoals de talloze bijzondere watervallen, geothermische gebieden, geisers, gletsjers en fjorden.

 

De vanafprijs is op basis van 2 personen, wanneer je met meerdere personen een reis maakt in vakantiehuisjes, daalt de prijs aanzienlijk. Dezelfde reis met 4 personen is beschikbaar vanaf € 2.533 per persoon.

 

Deze reis begint op zaterdag. Wil je de reis liever maken in alleen hotels kijk dan bij de reis “Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland“.

Deze autorondreis op de Faeröer en IJsland in het kort

Deze rondreis begint in Hirtshals, Denemarken waar je in de middag aan boord gaat van de Smyril Line richting de Faeröer. De volgende dag kom je rond 22:30 aan in de hoofdstad van de Faeröer, Tórshavn. Je hebt iets minder dan drie dag om de Faeröer eilanden te verkennen.

Op dag 6 van de reis meert de veerboot vroeg aan in Seyðisfjörður in het noordoosten van IJsland. Vanuit hier rijd je direct door naar Mývatn, waar je aankomt in een gebied met pruttelende modderpoelen, zwavelbronnen, vulkanisme en lavavelden. Je verblijft vier nachten in Noord-IJsland.

Het tweede vakantiehuisje op IJsland is gelegen in de omgeving van Borgarnes. In dit huisje verblijf je drie dagen en vanuit hier kan je verschillende uitstapjes maken en de schitterende omgeving verkennen. Zo kan je bijvoorbeeld naar de historische plaats Reykholt, de watervallen van Hraunfossar en Bornafoss en naar het hetebronnengebied Delidartunguhver.

De reis vervolg zich naar het zuiden van IJsland. Vanuit dit vakantiehuisje kun je uitstapjes maken naar onder andere de highlights van de Golden Circle;  Þingvellir, Gullfoss en Geysir, of naar Reykjavík of de Blue Lagoon.

De route verder langs de zuidkust van IJsland brengt je langs de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss, de zwarte stranden van Vík en Dyrhólaey. Verder kom je langs een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en prachtig met mos begroeide lavavelden.

Onderweg kun je het nationale park van Skaftafell bezoeken en kom je onder andere langs het spectaculaire ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je de mogelijkheid hebt om een boottocht over te maken.

Vervolgens rijd je slingerend door de ruige Oostfjorden en neem je op dag 20 weer de veerboot richting Hirtshals, Denemarken.

Klik hier voor meer informatie over de veerboot, zoals het vaarschema en de tarieven.

Dag 1: Vertrek vanuit Hirtshals
Reis op eigen gelegenheid naar Hirtshals in Denemarken. Rond 15:30 uur zal je aan boord gaan van de Smyril Line richting de Faeröer.

Dag 2: Aankomst in Tórshavn, Faeröer Eilanden
Het grootste deel van de dag ben je nog op zee aan het varen. Pas laat in de avond rond 22:30 uur kom je aan in Tórshavn op de Faeröer. Je overnacht in Tórshavn.

Dag 3: Tórshavn – Gjógv
Neem in de ochtend de tijd om Tórshavn, een van de kleinste hoofdsteden ter wereld, te verkennen. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het oudste gedeelte van de stad, Tinganes. Hier staan veel mooie houten huizen en het rode parlementsgebouw. Vanuit Tórshavn gaat de reis verder naar Gjógv in noordenoosten van het eiland Eysturoy. Je kunt ervoor kiezen om vanuit Tórshavn naar Vestmanna te rijden en hier een twee uur durende boottocht te maken om de prachtige vogelrotsen ten noorden van het dorpje te bewonderen. Vanaf Vestmanna ga je naar Kvíkvík om een oude Viking nederzetting te bekijken. Vervolg de reis over het eiland Streymoy, steek de Atlantische Oceaan over naar Eysturoy. Je komt langs Eiði, waar je de beroemde rotsformatie “de reus en de heks” kan bezoeken en de Slættaratindur (882 meters), de hoogste berg in de Faeröer.

Dag 4: Gjógv – Klaksvík
Vandaag reis je verder van Gjógv naar Klaksvík. Onderweg naar Klaksvík kom je langs Oyndafjørður, vlak voordat je Oyndafjørður bereikt kun je de Roling Stone bekijken. Om op het eiland Borðoy te komen, ga je door een onderzeetunnel waar je op het diepste punt de prachtige lichtinstallatie van Tróndur Patursson ziet. Tróndur Patursson is een kunstenaar en ook de maker van de glazen vogels op de luchthaven van Vágar en Harpa in Reykjavík.

Dag 5: Klaksvík – Tórshavn – aan boord van de Smyril Line richting IJsland
Vanuit Klaksvík reis je terug de hoofdstad van de Faeröer eilanden, Tórshavn. Mocht je op dag 3 de stad nog niet hebben verkent dan heb je vandaag daar nog kort de tijd voor. Vandaag vertrekt de Smyril Line om 18:00 uur naar IJsland.

Dag 6-8: Seyðisfjörður, IJsland – Mývatn
Om 08:30 in de ochtend komt de veerboot aan in Seyðisfjörður. Vanaf hier reis je door meteen naar het noorden naar de omgeving van Mývatn. Je komt aan in een gebied met pruttelende modderpoelen en zwavelbronnen, vulkanisme en lavavelden. In de omgeving van Mývatn is veel te zien en te doen. Je kunt verschillende uitstapjes maken in het gebied naar bijvoorbeeld de geothermische krachtcentrale bij Krafla, de lavaformatie van Dimmuborgir, het hetebronnengebied Námaskarð. Je overnacht drie nachten in een vakantiehuis in de omgeving van Mývatn. Op dag 7 kun je wandelen op de kraterrand van Hverfell of de pseudokraters bekijken naar het ‘muggenmeer’ Mývatn. Je kunt er ook voor kiezen om vandaag een walvisexcursie te doen in Húsavík. Onderweg kun je de V-vormige kloof bij Ásbyrgi bezoeken en de Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa bekijken. Op dag 8 kun je een excursie doen naar bijvoorbeeld de Askja vulkaan of maak een excursie naar de ijsgrotten.

Dag 9-12: Mývatn – omgeving Borgarnes
Op weg naar het tweede vakantiehuisje in de omgeving van Borgarnes rijd je langs de waterval de Goðafoss en de hoofdstad van het noorden Akureyri. In Siglufjörður, wat tot de eerste helft van de twintigste eeuw de belangrijkste haven van IJsland was, kun je het haringmuseum bezoeken. Bij Glaumbær is ook een museum die is gevestigd in een mooi en bijzondere turfboerderij. Rijd langs de kust van Vatnsnes, waar je zeehonden kunt tegenkomen en (korte) wandeling kunt maken naar Hvítsekur, een bijzondere 15 meter hoge rotsformatie in zee.

Vanuit het huisje in Borgarnes kun je verschillende uitstapjes maken. Je kunt bijvoorbeeld naar het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt en de watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Het is ook mogelijk om een dagtocht te maken naar bijvoorbeeld zuid-Snæfellsnes, waar je een wandeling kan maken naar de explosiekrater Eldborg, het kerkje bij Búðir en het idyllische haventje van Arnarstapi. In Noord-Snæfellsnes kun je een wandeling maken naar de vuurtoren van Stykkishólmur, waarbij je prachtig uitzicht hebt over de Breiðafjörður. Heb je een 4WD dan is het ook mogelijk om naar de gletsjer Snæfellsjökull te rijden, waar je een schitterend uitzicht hebt naar alle kanten. Of maak een rit over de Kaldidalur, één van de oude hooglandroutes door het imposante binnenland. Dit is alleen mogelijk als je beschikt over een 4WD.

Dag 13-15: omgeving Borgarnes – Selfoss
Vandaag gaat de reis verder naar het derde vakantiehuisje. Dit huisje staat in de omgeving van Selfoss. Vanuit het huisje kunnen verschillende uitstapjes worden gemaakt. Bijvoorbeeld naar de Golden Circle die bestaat uit Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Het schiereiland Reykjanes heeft ook veel te bieden, zoals verschillende vuurtorens, de vogelrotsen bij Krýsuvík en de warme bronnen van Seltún. Ook kun je een bezoek brengen aan Reykjavík of de Blue Lagoon. Beschik je over een 4WD dan kun je eventueel ook uitstapjes maken in het ruige binnenland van IJsland naar bijvoorbeeld de kleurige rhyolietbergen van Landmannalaugar.

Dag 16: Selfoss – Kirkjubæjarklaustur
De weg die vandaag rijd langs de zuidkust van IJsland brengt je langs de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss, de zwarte stranden van Vík en de rotsformatie Dyrhólaey.
Verder kom je ook langs een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en prachtige met mos begroeide lavavelden tegen. Je overnacht in Kirkjubæjarklaustur.

Dag 17: Kirkjubæjarklaustur – Höfn
Je kunt een wandeling maken in het nationale park Skaftafell. Houd je van een beetje avontuur dan kun je onder leiding van een gids een wandeling maken op de gletsjer Svínafellsjökull. Onderweg kom je ook langs het bekende ijsbergenmeer Jökulsárlón waar je de mogelijkheid hebt om een indrukwekkende boottocht te maken. Je overnacht in Höfn.

Dag 18-19: Höfn – Egilsstaðir
Slingerend door de ruige en mooie Oostfjorden rijd je naar Egilsstaðir. Maak een wandeling door het grootste bos van IJsland, Hallormsstaður. Je verblijft twee nachten in Egilsstaðir. Op dag 19 heb je de mogelijkheid om langs het Lagarflót meer te rijden en een wandeling te maken naar de 118 meter hoge waterval de Hengifoss.

Dag 20-22: Egilsstaðir – Seydisfjörður – Hirtshals
Op dag 20 rijd je naar Seydisfjördur, waar vandaan de veerboot om 10:30 vertrekt. Op dag 22 arriveer je rond 12:30 weer in Hirtshals (Denemarken). Na het verlaten van de veerboot begint de terugreis naar huis.

Inbegrepen in de reis:

 • De veerboot overtocht met Smyril Line retour
 • 7 nachten in 2-persoonskamers met eigen douche en toilet in hotels, guesthouses en boerderijen inclusief ontbijt, waarvan 3 op de Faeröer en 4 op IJsland
 • 10 nachten in vakantiehuisjes in het noorden, westen en zuiden van IJsland
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Reisgids Faeröer

Wat niet is inbegrepen:

Bij deze reis vertrek je altijd op zaterdag vanuit Hirtshals – Denemarken. Deze reis is mogelijk in:

 • 2023 –  vertrek vanaf 03.06 t/m 29.07.

Let op, je kunt tot 12.08.2023 vertrekken vanuit Hirtshals met een verblijf op de Faeröer van 3 nachten. Je reis op IJsland is dan wel een dag korter, omdat vanaf 19.08.2023 het naseizoen begint en de veerboot vanuit Seyðisfjördur (IJsland) op woensdag vertrekt in plaats van op donderdag.

Buiten deze reisperiode is het vaarschema van de veerboot anders en kun je eventueel deze reis maken met een langer verblijf op de Faeröer of bijvoorbeeld alleen naar IJsland reizen. Vraag ons gerust voor meer informatie.

Alle prijzen zullen op maat berekend moeten worden. De veerboot werkt niet meer met vaste prijzen voor de overtocht. Daarnaast moeten we voor de accommodatie ook op basis van beschikbaarheid een passend voorstel maken.

 

Uitgebreide informatie over de veerboot van Hirtshals (Denemarken) via Tórshavn (de Faeröer) naar Seyðisfjörður (IJsland) vind je HIER op onze website.

Je kunt er onder andere informatie vinden over:

 • het vaarschema
 • overzicht van de kabines
 • korting op maaltijden wanneer je ze vooruit bestelt
 • indeling van het schip (de Norröna)

Er zijn talloze combinaties mogelijk voor een reis waarin je de Faeröer combineert met IJsland. Zo kun je ook juist op de terugweg de Faeröer bezoeken. Wij kiezen. We adviseren je graag. Laat deze reis je daarbij inspireren. Ook houden we je plannen voor je tegen het licht, zodat het ook echt een reiservaring wordt om nooit te vergeten.

Impressies

Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland langs vakantiehuisjes Wanneer je met een 4WD reist, kun je ook het binnenland in van IJsland Walvis excursie vanuit Dalvík De ringweg in het zuiden van IJsland de Goðafoss De oude dubbelspaatmijn in het oosten van IJsland Vakantiehuisje in het noorden Hallgrimskirkja in Reykjavík Midzomernachtzon op IJsland Seljalandsfoss Hraunfossar in West-IJsland

Regio’s bij deze reis

Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland langs vakantiehuisjes
Streymoyar
Eysturoyar
Norðoyar
Mývatn
Snæfellsnes
Cultuur in de stad
Golden Circle
Skaftafell
Langanes

Informatie en inspiratie

IJsland
Informatie IJsland Informatie
Inspiratie IJsland Inspiratie

Informatie en inspiratie

Faeröer
Informatie IJsland Informatie
Inspiratie IJsland Inspiratie

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge