Wandelreis ‘Laugavegur & Fimmvörðuháls’ individueel

Reykjavík – Landmannalaugar – Þórsmörk – Fimmvörðuháls – Skógar – Reykjavík

Een individuele wandeltocht in IJsland met 6 actieve wandeldagen, is natuurlijk de ideale manier om de extreme landschappen echt te ervaren. Ruige lavalandschappen, kokende heetwaterbronnen, kolkende watervallen en bizarre lavaformaties zijn typerend voor het IJslandse landschap. De wandeltocht ‘Laugavegur & Fimmvörðuháls’ is de optimale manier om IJsland te ervaren!

Tip: Kijk ook eens naar de 7-daagse Laugavegur wandelreis met 5 actieve wandeldagen. Ga je liever met een groep mee, kijk dan eens naar de 5-daagse Laugavegur groepsreis of de 6-daagse Laugavegur en Fimmvörðuháls groepsreis.

Individuele wandelreis ‘Laugavegur & Fimmvörðuháls’

Deze wandeltocht in IJsland voert voor het zuidelijke deel en heeft veel weg van de ‘individuele wandelreis ‘Laugavegur‘, alleen is deze tocht twee dagen langer, omdat je doorwandelt over de hoge pas Fimmvörðuháls naar Skógar aan de ringweg. Vervolgens overnacht je in Skogar en neem je de volgende ochtend (10:15) de bus van Skogar naar Reykjavík. Deze verlenging is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, maar voor de mensen die het wel aandurven is het alleen maar sensationeler!

Je wandelt door waanzinnig mooie landschappen. De tocht is heel erg afwisselend, iedere dag is weer anders. Lavavelden, kleurrijke bergen, hete bronnen, prachtige uitzichten, uitgestrekte zandvlaktes, gletsjerrivieren, diepe canyons en een IJslands bos zijn slechts enkele ingrediënten. Houd bij deze tocht ook rekening met enkele flinke rivierdoorsteken. Wandelstokken, watersandalen of Teva’s en een sporthanddoekje komen hierbij goed van pas.

Details van deze individuele wandeltocht IJsland

De hele reis is negen dagen. De gehele tocht is zeven dagen, waarvan zes wandeldagen (zes hutovernachtingen – let op: als er een hut vol is, wordt er voor een tent gezorgd en kom je op de wachtlijst voor de betreffende hut te staan). Je legt in deze zeven dagen een totaalafstand af van ongeveer 80 kilometer. Houd er buiten de reisdagen om rekening mee dat je zo’n vier tot zes uur per dag wandelt. Tijdens de wandeltocht wordt de bagage niet vervoerd, dus calculeer in dat je deze zelf in je rugzak moet meenemen! Voor alle wandelingen geldt dat een goede conditie en wandelervaring vereist zijn.

Let wel, de wandelpakketten zijn alleen van 16 juni tot en met 5 september mogelijk (dagelijks vertrek).

De reis heeft 9 dagen en 8 overnachtingen (waarvan 6 hutovernachtingen en 6 wandeldagen):

 • Reykjavík
 • Landmannalaugar
 • Hrafntinnusker
 • Álftavatn
 • Emstrur
 • Langidalur
 • Fimmvörduháls
 • Skogar

Tip: De periode is kort, de hutaccommodatie beperkt en het animo groot, dus wacht niet te lang met boeken!

Dag 1: Overnachting in Guesthouse, down town Reykjavík | ontvangst trekkingpakket 1*

Dag 2: Lijnbus (v. 07:00 BSI) Reykjavík-Landmannalaugar;
’s middags vrij te besteden in en rond Landmannalaugar (warme beek!)

Dag 3: Voettocht Landmannalaugar-Hrafntinnusker (12 km)

Dag 4: Voettocht Hrafntinnusker-Álftavatn (13 km)

Dag 5: Voettocht Álftavatn-Emstrur (15 km)

Dag 6: Voettocht Emstrur-Þórsmörk (15 km);
Þórsmörk is een prachtig berggebied met woeste rivieren en veel diep ingesneden dalen met echt IJslands bos | ontvangst trekkingpakket 2**

Dag 7: Voettocht Þórsmörk-Fimmvörðuháls (12-13 km)

Dag 8: Voettocht Fimmvörðuháls-Skógar (12-13 km)

Dag 9: Lijnbus naar Reykjavík  (v. 10:15 Skógar)***

* (4 x diner, 5 x lunch, 4 x ontbijt)
** (2 x diner, 2 x lunch, 2 x ontbijt)

*** Let op!

De bus vanuit Skógar vertrekt om 10:15, maar dan moet je overstappen in Hvólsvöllur en daar een paar uur wachten. Aankomst in Reykjavík is om 19:30. Zie dienstregeling Highland Bus.

 • 1 overnachting in Guesthouse in down town Reykjavík op twin kamer met gedeelde douche en toilet, inclusief ontbijt
 • 6 overnachtingen in eenvoudige hutten op slaapzaal in eigen slaapzak – let op: als er een hut vol is, wordt er voor een tent gezorgd en kom je op de wachtlijst voor de betreffende hut te staan
 • 1 overnachting in Skógar op twin kamer met gedeelde douche en toilet, inclusief ontbijt
 • Trekkingpakket voor de hele tocht (6 x ontbijt, 7 x lunch, 6 x diner)
 • Aflevering trekkingpakket 1 in Reykjavík (4 x diner, 5 x lunch, 4 x ontbijt) en vouchers bij accommodatie in Reykjavik (inclusief in pakket)
 • Aflevering trekkingpakket 2 in þórsmörk (2 x diner, 2 x lunch, 2 x ontbijt)
 • transfer (dag 2) per lijnbus van Reykjavík naar het beginpunt (Landmannalaugar) en transfer (dag 9) van het eindpunt (Skógar) terug naar Reykjavík
 • Wandelkaart
 • Eenvoudige maar goede routebeschrijving

Helaas is er bij deze reis géén optie voor bagagevervoer.

Vanaf 16 juni tot en met 5 september 2024, dagelijks vertrek.

De prijs voor deze individuele wandelreis Laugavegur & Fimmvörðuháls is € 1.655 per persoon op basis van een 2-persoonskamer (twin) in Reykjavík en Skógar met gedeelde faciliteiten, inclusief ontbijt.

Toeslag voor 1-persoonskamer in Reykjavík en Skógar is € 195.

Individuele wandelreis ‘Laugavegur & Fimmvörðuháls’ - kaart

Highland Bus 2024

 

Je kunt deze wandeltocht ook maken met overnachtingen in een tent. Je hoeft in dit geval de tent net zelf mee te dragen. Je slaapt in een zogenaamde ’tailor made camping’. Je neemt wel zelf je slaapzak mee.

 

De prijs voor deze individuele wandelreis Laugavegur & Fimmvörðuháls met tailor made camping  is € 1.511 per persoon op basis van een 2-persoonskamer (twin) in Reykjavík met gedeelde faciliteiten, inclusief ontbijt.

Let op de overnachting op de camping van Skógar zal ter plekke betaald moeten worden. Er staat wel een tent voor je klaar.

 

Let op!

De bus vanuit Skógar vertrekt ’s ochtends om 10:15, maar dan moet je overstappen in Hvólsvöllur en daar een paar uur wachten. Aankomst in Reykjavík is om 19:30. Zie dienstregeling Highland Bus.

 

 

Impressies

Individuele wandelreis ‘Laugavegur & Fimmvörðuháls’

Regio's bij deze reis

Individuele wandelreis ‘Laugavegur & Fimmvörðuháls’
Landmannalaugar
Cultuur in de stad
Reykjanes

Onze meerdaagse wandelreizen

Bekijk hier ons aanbod
IJsland
Wandelreis ‘Laugavegur & Fimmvörðuháls’ individueel
9 dagen juni – sep

Reykjavík – Landmannalaugar – Þórsmörk – Fimmvörðuháls - Skógar – Reykjavík Een individuele wandeltocht in IJsland met 6 actieve wandeldagen, is natuurlijk de ideale manier om de extreme landschappen echt te ervaren. Ruige lavalandschappen, kokende heetwaterbronnen, kolkende watervallen en bizarre lavaformaties zijn typerend voor het IJslandse landschap. De wandeltocht ‘Laugavegur & Fimmvörðuháls’ is de optimale manier om IJsland te ervaren! Tip: Kijk ook eens naar de 7-daagse Laugavegur wandelreis met 5 actieve wandeldagen. Ga je liever met een groep mee, kijk dan eens naar de 5-daagse Laugavegur groepsreis of de 6-daagse Laugavegur en Fimmvörðuháls groepsreis. Individuele wandelreis ‘Laugavegur & Fimmvörðuháls’ Deze wandeltocht in IJsland voert voor het zuidelijke deel en heeft veel weg van de ‘individuele wandelreis ‘Laugavegur‘, alleen is deze tocht twee dagen langer, omdat je doorwandelt over de hoge pas Fimmvörðuháls naar Skógar aan de ringweg. Vervolgens overnacht je in Skogar en neem je de volgende ochtend (10:15) de bus van Skogar naar Reykjavík. Deze verlenging is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, maar voor de mensen die het wel aandurven is het alleen maar sensationeler! Je wandelt door waanzinnig mooie landschappen. De tocht is heel erg afwisselend, iedere dag is weer anders. Lavavelden, kleurrijke bergen, hete bronnen, prachtige uitzichten, uitgestrekte zandvlaktes, gletsjerrivieren, diepe canyons en een IJslands bos zijn slechts enkele ingrediënten. Houd bij deze tocht ook rekening met enkele flinke rivierdoorsteken. Wandelstokken, watersandalen of Teva’s en een sporthanddoekje komen hierbij goed van pas. Details van deze individuele wandeltocht IJsland De hele reis is negen dagen. De gehele tocht is zeven dagen, waarvan zes wandeldagen (zes hutovernachtingen – let op: als er een hut vol is, wordt er voor een tent gezorgd en kom je op de wachtlijst voor de betreffende hut te staan). Je legt in deze zeven dagen een totaalafstand af van ongeveer 80 kilometer. Houd er buiten de reisdagen om rekening mee dat je zo’n vier tot zes uur per dag wandelt. Tijdens de wandeltocht wordt de bagage niet vervoerd, dus calculeer in dat je deze zelf in je rugzak moet meenemen! Voor alle wandelingen geldt dat een goede conditie en wandelervaring vereist zijn. Let wel, de wandelpakketten zijn alleen van 16 juni tot en met 5 september mogelijk (dagelijks vertrek). De reis heeft 9 dagen en 8 overnachtingen (waarvan 6 hutovernachtingen en 6 wandeldagen): Reykjavík Landmannalaugar Hrafntinnusker Álftavatn Emstrur Langidalur Fimmvörduháls Skogar Tip: De periode is kort, de hutaccommodatie beperkt en het animo groot, dus wacht niet te lang met boeken!

Vanaf 1655 p.p.
IJsland
Wandelreis ‘Laugavegur’ individueel
7 dagen juni – sep

Reykjavík – Landmannalaugar – Þórsmörk – Reykjavík Laugavegur Trail – 5 wandeldagen Deze individuele wandelreis IJsland is zonder twijfel de meest populaire wandeltocht op IJsland. Tijdens deze wandelreis wandel je namelijk door waanzinnig mooie landschappen. De tocht is heel erg afwisselend, iedere dag is weer anders. Lavavelden, kleurrijke bergen, hete bronnen, prachtige uitzichten, uitgestrekte zandvlaktes, gletsjerrivieren, diepe canyons en een IJslands bos zijn slechts enkele ingrediënten. Houd bij deze tocht ook rekening met enkele flinke rivierdoorsteken. Wandelstokken, watersandalen of Teva’s en een sporthanddoekje komen hierbij goed van pas. De individuele wandelreis IJsland ‘Laugavegur’ – niet voor niets de populairste wandeling op IJsland Het gehele pakket bestaat uit 7 dagen. Je start met een overnachting in Reykjavík, waar je de volgende ochtend vroeg in de bus stapt naar Landmannalaugar. De gehele tocht is zes dagen, waarvan vier wandeldagen (vijf hutovernachtingen – let op: als er een hut vol is, wordt er voor een tent gezorgd en kom je op de wachtlijst voor de betreffende hut te staan). Je legt een afstand af van ruim 55 kilometer. Je wandelt buiten de reisdagen zo’n vier tot zes uur per dag. De bagage wordt niet vervoerd dus die moet je zelf in je rugzak meenemen! Voor alle wandelingen geldt dat een goede conditie en wandelervaring vereist zijn. Let wel, de wandelpakketten zijn alleen van 16 juni tot en met 5 september mogelijk (dagelijks vertrek). Tip: de periode is kort, de hutaccommodatie beperkt en het animo groot, dus wacht niet te lang met boeken! Prijs: € 1.348 per persoon Optioneel: bagagevervoer op de Laugavegur Gedurende de gehele trektocht kan de bagage ’s ochtends bij de hut worden achtergelaten om deze vervolgens in de volgende hut weer aan te treffen. Indien een boeking uit meerdere personen bestaat dienen allen deze service te boeken. Vertrekdag is zaterdag vanuit Reykjavík, eerste vervoersdag bagage is zondag van Landmannalaugar naar Hrafntinusker. Prijs voor deze service: € 430 per persoon (2024). Optioneel: Laugavegur in tent & bagagevervoer 2024 Iedere zaterdag vertrek vanuit Reykjavík van 23 juni t/m 25 augustus 2024. Eerste dag bagagevervoer is op zondag. Dé totale wandelervaring op IJsland, geen overvolle hutten in de avond, maar je eigen sfeer in een tent. Alle bagage wordt voor je vervoerd naar de volgende hut/kampeerplaats. Ook hier vertrekdag zaterdag vanuit Reykjavik, eerste vervoersdag bagage is zondag van Landmannalaugar naar Hrafntinusker. Prijs voor deze variant: € 1.444 per persoon. 7 dagen Reykjavík – Landmannalaugar – þórsmörk (Langidalur) – Reykjavík 1 overnachting in guesthouse in down town Reykjavík op twin kamer met gedeelde douche en toilet, inclusief ontbijt. Trekkingpakket voor de gehele tocht (5 x ontbijt, 6 x lunch, 5 x diner) Aflevering trekkingpakket 1 in Reykjavík (4 x diner, 5 x lunch, 4 x ontbijt) en vouchers bij accommodatie in Reykjavík (inclusief in pakket). Aflevering trekkingpakket 2 in þórsmörk (1 x diner, 1 x lunch, 1 x ontbijt) Transfer per lijnbus van Reykjavík – Landmannalauger (v. 07:00 BSI) Transfer per lijnbus van þórsmörk – Reykjavík (v. 15:15 Langidalur) 5 tentovernachtingen in Vaudé Mark II Long, Therm-a-rest Basecamp matras, gasbrander/kookgerei/borden en bestek 4 dagen bagagevervoer op de Laugavegur

Vanaf 1348 p.p.
IJsland
Wandelavontuur in de Westfjorden
6 dagen juli – aug

Over deze wandelreis in de Westfjorden Hornstrandir Nature Reserve is een magische plek van ongerepte, geïsoleerde schoonheid en wilde dieren. De enige manier om Hornstrandir te bereiken is per veerboot vanuit Ísafjörður. Je kunt er zeker van zijn dat deze 6-daagse wandelreis in de Westfjorden je versteld zal doen staan. De route Tot het midden van de 20e eeuw werd Hornstrandir bevolkt door de meest taaie IJslandse vissers en ambachtslieden. Velen van hen verdienden hun brood met het maken van schepen voor het oversteken van de Noord-Atlantische Oceaan. Hornstrandir heeft inmiddels geen permanente bewoners meer, maar de verlaten huizen en werkplaatsen liggen verlaten en verspreid over het gebied, diep verscholen in de fjorden en valleien. Een wandelreis door het Hornstrandir Nature Reserve is machtig, mysterieus en onvergetelijk! Deze wandelreis in de Westfjorden wordt uitgevoerd door een lokale wandelorganisatie in Ísafjörður, die het gebied op hun duimpje kennen en je alles kunnen vertellen over de geschiedenis van dit unieke gebied. Goed om te weten: de reis is volledig zelfvoorzienend, je draagt alles op je rug, kampeert in de wildernis en bereid - samen met de groep - je eigen eten. Wandelavontuur in de Westfjorden is een echte wilderniservaring!

Vanaf 1998 p.p.
IJsland
3 dagen wandelen in de Westfjorden
3 dagen juni – sep

Over wandelen in de Westfjorden Onze wandelreis '3 dagen wandelen in de Westfjorden' neemt je mee op wandelavontuur naar het Hornstrandir Nature Reserve; een afgelegen plek in de Westfjorden met ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Je wandelt over ruige bergpaden, langs steile kliffen vol vogels en verlaten dorpjes die ooit bewoond werden door dappere zielen die aan de rand van de poolcirkel leefden. Hornstrandir is een ongerept wandelparadijs dat zijn weerga niet kent. Een absolute must voor wandel- en natuurliefhebbers. De route Wandelen in de Westfjorden wordt begeleid door ervaren gidsen. Ze zullen je wijzen op overvliegende vogels, speelse zeehonden die tussen de golven duiken, ongrijpbare poolvossen die op de Arctische toendra spelen of misschien zelfs een walvis die de diepte in duikt. Ook leer je meer over de fascinerende geschiedenis van Hornstrandir, dat bewoond was tot vlak na de Tweede Wereldoorlog. Je brengt de nachten door in een comfortabel basiskamp in een ruime 2-persoonstent waar je je eigen bed hebt. Geniet van heerlijke IJslandse lekkernijen bij het licht van de middernachtzon. De tocht wordt gemaakt in een kleine groep met gelijkgestemde reizigers. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke wandelreis in de ongerepte Arctische wildernis, dan is dit de perfecte wandeltocht voor jou.

Vanaf 1175 p.p.
IJsland
De hoogte in bij Hornstrandir
2 dagen juni – sep

Over deze wandelreis Hornstrandir Wandel met ons mee naar het hart van Hornstrandir en geniet van de schoonheid van deze 2-daagse wandelreis Hornstrandir. Wandel naar de vogelkliffen van Hornbjarg en de baai van Hornvík. Als je maar een paar dagen in Hornstrandir bent, kan het moeilijk zijn om te beslissen waar je heen gaat. Hornvík Bay is favoriet bij veel reizigers en ons antwoordt op de vraag: "Ik heb maar een paar dagen, waar moet ik heen?" We raden je zeker aan om meer dan een dag in het natuurreservaat te blijven, want 's avonds neemt de natuur een hele andere vorm aan. De poolvossen komen uit hun holen op zoek naar voedsel, de middernachtzon schijnt recht in de baai van Hornvík en het is erg gezellig om in het basiskamp rond de tafel te zitten en met je medereizigers te praten onder het genot van een lekker kopje thee. Of iets sterkers. Natuur in je wandelreis Hornstrandir De natuur in Hornvík is verbazingwekkend. Met meer dan 6 miljoen vogels die op de kliffen nestelen, poolvossen die zo ontspannen zijn dat je ze van heel dichtbij kunt bekijken en vele soorten steltlopers die de baai hun thuis noemen. De natuur is ongerept en adembenemend. Je slaapt in comfortabele 2-persoonstenten met een aparte kook- en eettent die verwarmd is.  

Vanaf 875 p.p.
IJsland
Groepswandelreis ‘Laugavegur’
5 dagen juni – sep

Groepswandelreis langs gitzwarte obsidiaanvelden, pruttelende zwavelpoeltjes en sissende stoombronnen De geruchten zijn waar! Wandelen in de zuidelijke hooglanden, van de geothermische hotspots in Landmannalaugar tot het weelderige groene landschap in de Þórsmörk-vallei, wil je echt zelf beleven. Een ervaren en deskundige trekkinggids zal je tijdens dit avontuur vergezellen tussen felgele ryolietbergen, over zwarte zandwoestijnen en langs majestueuze canyons. Het magische en gevarieerde landschap, gecombineerd met de lange en heldere IJslandse zomerdagen, zullen je natuurminnende hart veroveren. Je gids laat je alle populaire bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes langs dit pad zien en vertelt je verhalen en folklore. ’s Avonds kun je ontspannen en tot rust komen in gezellige berghutten en genieten van heerlijke IJslandse gerechten. We bekronen dit geweldige avontuur met een feestelijke BBQ op de laatste avond in þorsmörk. Het is geen toeval dat deze route door National Geographic is uitgeroepen tot een van de 20 beste trektochten ter wereld. 5-daagse groepswandelreis ‘Laugavegur' in het kort Op de eerste dag van de groepswandelreis op IJsland word je ’s morgens opgehaald bij het BSÍ busstation in Reykjavík. Met de andere deelnemers vertrek je naar het gebied van Landmannalaugar. De heuvels en bergen bestaan uit vulkanisch gesteente en zijn prachtig felgekleurd. Vanuit Landmannalaugar lopen we zuidwaarts de bergen in. Onderweg kom je langs kleine canyons, stromende warmwaterbronnen en bergruggen. De eerste overnachting is in Hrafntinnuskur. Vanaf Hrafntinnuskur gaan de trekking verder naar het gebied van Álftavatn. Onderweg naar het gebied heb je al een schitterend uitzicht over de gletsjers Mýrdalsjökull en Eyjafjallajökull. Op dag 5 breng je de ochtend nog door in Þórsmörk, waar we nog wandelen op een van de vele wandelroutes. In de middag nemen we de bus terug naar Reykjavík. Deze gehele groepswandelreis duur vijf dagen, waarvan vier wandeldagen. Tijdens de tocht leg je een afstand van ruim 55 km, Je wandel zo’n vier tot zeven uur per dag. Bij het vertrekdata staan alle vertrekdagen van deze groepswandelreis in 2023. De reis gaat door bij minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers. Minimum leeftijd voor deze wandelreis is 14 jaar. Tip: de periode is kort, de hutaccommodatie beperkt en de animo groot, dus wacht niet te lang met boeken! Laugavegur wandeling individueel Doe je de Laugavegur wandeling liever individueel, dat is mogelijk. Er is een 7-daagse wandeltocht en ook een 9-daagse wandeltocht. 6-daagse groepswandelreis Laugavegur – Fimmvörðuhals Ben je op zoek naar iets meer uitdaging? Er is ook een 6-daagse groepswandelreis. Na de Laugavegur-trail te hebben gelopen, gaat je avontuur verder met een beklimming van Þórsmörk, de vallei van Thor, naar het vulkanische terrein van Fimmvörðuháls, gevormd tijdens de recente uitbarsting van Eyjafjallajökull in 2010. Daar breng je een nacht door in Fimmvörðuskáli, voordat je een laatste afdaling naar Skógar en de prachtige Skógafoss, waar je wordt opgehaald door middel vaan een privétransfer.

Vanaf 2215 p.p.
IJsland
Groepswandelreis ‘Laugavegur & Fimmvörðuháls’
6 dagen juni – sep

Groepswandelreis langs gitzwarte obsidiaanvelden, pruttelende zwavelpoeltjes en sissende stoombronnen Deze 6-daagse groepswandelreis ‘Laugavegur & Fimmvörðuháls’ op IJsland is ideaal voor iedereen die graag in groepsverband wil wandelen op IJsland, maar de bagage niet als belemmering wil zien. Onder begeleiding van een ervaren gids kom je langs de mooiste plekken van het zuiden van IJsland en draag je enkel een dagrugzak op de tocht met je mee, terwijl je bagage naar de hutten wordt gebracht. Fascinerende contrasten in landschappen, badderen in een warme bron, prachtige uitzichten en spannende rivierdoorsteken zijn allemaal onderdeel van deze reis. Je dient echter ook nu over een eigen slaapzak en een uitstekende conditie te beschikken. Vooraf trainen kan dus geen kwaad. Over deze groepswandelreis op IJsland De Laugavegur Trail staat wereldwijd bekend om zijn extreme diversiteit en grimmige schoonheid. Beginnend in Landmannalaugar, een regenboogkleurig geothermisch wonderland, slingert het zich door woestijnen, vlaktes en kloven die eindigen in een weelderig berkenbos in de Þórsmörk vallei. Oogverblindende velden van obsidiaan, rode en gele rhyolietbergen, zwart zand en sprankelend witte gletsjers kom je onderweg tegen terwijl je naar de prachtige zuidkust van IJsland trekt. Start in Landmannalaugar De tocht zelf begint in Landmannalaugar, een geothermisch wonderland dat wereldwijd bekend staat om zijn veelkleurige rhyolietbergen en warme warmwaterbronnen waar de lokale bevolking door de eeuwen heen graag van heeft genoten. Het landschap is adembenemend terwijl je je een weg baant naar de hooglanden en tijdens de 6-daagse wandeling, waar je wordt begroet met velden met obsidiaan, kleurrijke bergen, zwart zand, warmwaterbronnen, geisers, sprankelende witte gletsjers, gletsjerrivieren, enzovoort. Met je gids op pad De gids vertelt je over deze mysterieuze gebieden, landschappen, flora, fauna en folkloristische verhalen. Je wordt veilig door dit magische gebied geleid en stopt op de juiste plaatsen om ervoor te zorgen dat je de absoluut beste ervaring van Laugavegurinn krijgt, zoals de lokale bevolking het pad noemt. Slapen in hutten De nachten worden doorgebracht in berghutten op prachtige afgelegen locaties, wat volgens ons bijdraagt ​​aan de charme van de wandeling. De locaties omvatten prachtige plaatsen zoals Álftavatn, Hrafntinnusker en Þórsmörk. In de hutten zal de gids samen met de groep heerlijke maaltijden bereiden in een magische omgeving en sfeer. Soms maak je een avondwandeling naar gebieden buiten de gebaande paden om enkele van de betoverende geheime plekken te bezoeken die in de afgelopen jaren zijn gevonden. Einde in Þórsmörk Aan het einde van de Laugavegur trail kom je aan in Þórsmörk, een verrassend groene en vruchtbare vallei, vernoemd naar de Noorse god van de donder Thor. Er wordt aangenomen dat Thor zijn hamer hier op de aarde heeft laten neerkomen en op die manier de vallei heeft gevormd. Þórsmörk ligt aan de voet van de gletsjer Eyjafjallajokull die in 2010 wereldberoemd werd toen deze uitbarstte en bijna al het luchtverkeer van en naar Europa stopte. De twee nieuwe kraters die bij die uitbarsting werden gevormd werden Magni en Modi genoemd, naar de zonen van Thor. Deze nieuwgevormde kraters zijn enkele van de spectaculaire dingen die je zult zien en ervaren tijdens deze 6-daagse trektocht. Praktisch Deze gehele groepswandelreis duurt vijf dagen, waarvan vier wandeldagen (vier hutovernachtingen). Tijdens de tocht leg je een afstand af van ruim 55 kilometer. Je wandelt buiten de reisdagen zo’n zes tot acht uur per dag. Je kunt deze reis maken van 18 juni t/m 13 september 2023. De groepswandelreis op IJsland gaat door bij minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers (minimum leeftijd is 14 jaar). Tip: de periode is kort, de hutaccommodatie beperkt en het animo groot, dus wacht niet te lang met boeken! Laugavegur wandeling individueel Doe je de Laugavegur wandeling liever individueel, dat is mogelijk. Er is een 6-daagse wandeltocht (Laugavegur) en ook een 7-daagse wandeltocht (Laugavegur & Fimmvörðuhals).

Vanaf 2437 p.p.

Boeken bij Creating Stories | IJslandspecialist?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories | IJslandspecialist ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact IJslandspecialist

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@ijslandspecialist.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Het hangt dus geheel af van je plannen. Voor degenen die geen specifieke plannen hebben: de beste tijd is tussen eind juni en begin september. Eind juni is de beste tijd voor vogelliefhebbers. Eind juni en begin juli bloeien de meeste planten en wordt het nauwelijks donker. Daar tegenover staat het feit dat de paden en wegen landinwaarts nog niet overal toegankelijk zijn.
De beste tijd voor walvistochten is begin juni tot eind augustus (voor blauwe vinvissen, begin augustus). Het hoogseizoen loopt van begin juli tot half augustus en bij toeristische attracties kan het soms behoorlijk druk zijn. In september is het overal weer volkomen rustig en is het vaak best aangenaam weer. Bussen rijden dan echter minder vaak of niet meer (binnenlandse en excursiebussen) en de zomerhotels en enkele musea zijn weer gesloten. In het binnenland kan het hier en daar sneeuwen. In de tweede helft van september pronkt IJsland met zijn prachtige herfstkleuren.
Februari, maart en april zijn ideaal voor superjeepsafari's, langlauf- en sneeuwscootertochten of 'gewoon normaal' rijden door de glinsterende, winterse landschappen. Buiten Reykjavik ligt er veel sneeuw en is het weer langer licht (vanaf eind maart is het langer licht dan hier). De maanden mei en juni markeren de overgang van winter naar zomer. Dan kan het weer behoorlijk wisselvallig zijn en is een flinke sneeuwbui niet ongewoon. Maar het kan ook het mooiste weer ter wereld zijn.
Lees HIER meer over de beste reistijd voor IJsland.

Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.

Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.  

IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterrijen, immense gletsjers, watervallen in alle soorten en maten, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!

Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.