Al ruim 24 jaar ontdekken wij de wereld op onze eigen manier. Ons team kent alle bestemmingen door en door en zijn gespecialiseerd in het samenstellen van onvergetelijke reizen op maat. We stellen ons graag aan je voor.

Annemiek Scholl

Backoffice voor alle bestemmingen

Is haar hart kwijtgeraakt aan: Australië

Als kind vond ik het al superleuk om samen met mijn vader op de landkaart de route naar ons vakantieadres uit te zoeken en in de campinggids op zoek te gaan naar een leuke camping. Voor mijn broers zocht ik in het spoorboekje uit welke trein ze het beste konden nemen. Het was dan ook een heel logische stap om toerisme te gaan studeren in Breda. Australië heeft een speciale plek in mijn (reis)hart.

Na mijn studie heb ik een tijd in de luchtvaart gewerkt. Ik heb namelijk een vliegtuigen-tik.

Na onze eerste reis naar Australië zijn we ons hart kwijt geraakt aan dit land. Onze kinderen heten dan ook Sidney en Darwin. Inmiddels hebben we Planet Downunder 4x bezocht. Ooit wil ik natuurlijk nog een keer met Sidney en Darwin naar Sydney en Darwin! Toen de kinderen er waren zijn we een eigen bedrijf begonnen en reisden we naar bestemmingen dichterbij huis. Met onze klapcaravan hebben we onder andere Frankrijk, België en Nederland doorkruist.


‘Na onze eerste reis naar Australië zijn we ons hart kwijt geraakt aan dit land. Onze kinderen heten dan ook Sidney en Darwin’

Toch ging het reisvirus langzaam weer kriebelen, en na beëindiging van ons bedrijf ben ik dan ook op zoek gegaan naar een baan in de reiswereld. Bij Creating Stories ben ik weer terug bij mijn liefde uit mijn jeugd en stel ik nu de mooiste reispakketten en roadbooks voor onze reizigers samen. De voorbereiding van een reis vind ik eigenlijk net zo leuk als de reis zelf. De afgelopen maanden ben ik virtueel kriskras IJsland door gereisd. Binnenkort hoop ik IJsland in het echt te ervaren!

Annemiek Creating Stories
Barbara Creating Stories

Barbara Kloosterman-Bongers

Marketing en sales

Kan je alles (in het Nederlands en Duits) vertellen over: IJsland, de Faeröer, Finland, Zweden, Groenland en Islandspezialisten

In 2008 ben ik bij Robbert en Manuel komen werken, destijds waren we alleen nog IJslandspecialist. Het begin van een nieuwe manier van leven, want opeens draaide alles in ons leven om IJsland, ook in ons privéleven. Robbert en ik hadden toen al onze vier kinderen en met z’n zessen hebben we vele lange ‘ontdekkingsreizen’ gemaakt naar IJsland: natuurlijk rondom het eiland, maar ook lange vakanties naar de Westfjorden of juist naar het oosten, maar ook in het binnenland zijn we uitgebreid op avontuur gegaan.

Als specialist moet je echt weten waar je het over hebt, dus lieten we ook onze eigen oude Chevrolet Suburban uit 1973 verschepen vanuit Rotterdam naar Reykjavík en gingen we met de veerboot met diezelfde auto via Denemarken en de Faeröer naar IJsland. We hebben van alles gedaan, van kamperen in onze 6-persoonstent, vakantiehuisjes met hotpot, jeugdherbergen en hutten in het binnenland tot super-de-luxe in Reykjavík.


‘Als specialist moet je echt weten waar je het over hebt, dus lieten we ook onze eigen oude Chevrolet Suburban uit 1973 verschepen vanuit Rotterdam naar Reykjavík’

Ook met collega’s ben ik vaak op IJsland geweest, zoals mijn reis met Linda naar de Westfjorden in 2011. Een dierbare kennismaking met een nieuwe collega en een prachtig avontuur. Mijn foto van de kop van een papegaaiduiker wordt sindsdien veel gebruikt. Mijn liefde voor IJsland is groot, maar ook andere bestemmingen moesten ontdekt worden en zo volgden er prachtige reizen naar de Faeröer, Groenland, Canada en de Verenigde Staten en zijn we van IJslandspecialist gegroeid naar Creating Stories.


Tijdens de reizen heb ik vaak blogs geschreven en altijd veel gefotografeerd voor de website en voor de brochures. We wilden laten zien hoe het ‘echt’ is. In de tussentijd is er op het gebied van fotografie en het delen van foto’s door middel van social media natuurlijk ongelooflijk veel veranderd. Het is vooral leuk om steeds meer beelden en verhalen van onze reizigers te delen. Juist die ontwikkeling in de reiswereld maakt ons werk zo leuk. Je verveelt je nooit.
 

Met Nyncke, die in februari bij ons is komen werken ben ik afgelopen maart naar Zweeds Lapland geweest. Voor mij nog onbekend terrein. Het voelde als mijn eerste kennismaking met IJsland, mijn zintuigen gingen vol aan. Het was een waanzinnige ervaring in een koude witte wereld, waar ik zeer warme gevoelens aan heb overgehouden. Mooie natuur, heerlijk eten en avontuurlijke excursies, het noorderlicht en nieuwe vriendschappen. Onze reis ‘Onontdekt Zweeds Lapland’ is op deze ervaring gebaseerd.


‘Het was een waanzinnige ervaring in een koude witte wereld, waar ik zeer warme gevoelens aan heb overgehouden’

De coronatijd was best pittig, maar we zijn er als een heel hecht team uitgekomen. Samen met de nieuwe collega’s werken we vol enthousiasme en blijven op zoek naar nieuwe uitdagingen. Uiteraard altijd op zoek naar het maken van verhalen, verhalen vinden en verhalen vertellen. Ik ben trots op onze naam ‘Creating Stories’, omdat dat naar mijn idee de essentie van reizen is. Samen zijn we Creating Stories.

Elvira Westerveld

Reisspecialist Amerika, Canada en cruises

Heeft deze bestemmingen al meer dan 40x bezocht: Amerika en Canada

Reizen is één van mijn grote passies. Inmiddels heb ik meer dan 40 reizen gemaakt in Amerika en Canada en ook meerdere mooie cruises gemaakt. Sinds 1 mei 2008 ben ik werkzaam bij American Vacation en sinds 29 november 2018 onderdeel van Creating Stories. Ons geweldige team is enorm op elkaar ingespeeld en hecht. Ieder van ons heeft zo zijn eigen specialisme, waardoor de lijntjes ook naar onze reizigers toe heel kort zijn.

Mijn specialismen zijn de Verenigde Staten van Amerika, Canada en cruises. Bijzonder gek ben ik op de Verenigde Staten. De veelzijdigheid van dit prachtige land, de ongerepte natuur, prachtige stranden maar ook steden zoals New York, Chicago en New Orleans gaan nooit vervelen. Hoe geweldig is het om de zonsondergang of de prachtige sterrenhemel te bekijken in de Grand Canyon. Te fietsen in steden zoals San Francisco of Los Angeles of één van de vele gave pretparken te bezoeken in Florida!


‘Wat een bijzondere natuur, met prachtig wildleven die een onvergetelijke indruk op mij hebben achtergelaten’

We heeft er niet gehoord van Yellowstone National Park of het geweldig mooie Grand Teton National Park? Wat een bijzondere natuur, met prachtig wildleven die een onvergetelijke indruk op mij hebben achtergelaten. Inmiddels ben ik voor mezelf alweer mooie reizen aan het plannen. Dit kan ik ook voor jou!

Wil je meer weten over onze geweldige rondreizen of citytrips, neem dan vooral een kijkje op onze website. Hier vind je de rondreizen van dag tot dag en veel informatie. Uiteraard kunnen alle reizen ook op maat worden gemaakt. Heb je vragen schroom niet om contact op te nemen via telefoon of mail. Een afspraak maken op kantoor is ook mogelijk (ook digitaal).

Elvira

Rika

Rika Fleur

Social media en marketing Creating Stories en Basic Travel

Is gek op: het delen van de allermooiste reisbeelden

Toen ik met 14 jaar voor het eerst met mijn ouders het vliegtuig instapte voor mijn citytrip naar Londen wist ik het gelijk: reizen is echt mijn ding! Van de voorpret van het inpakken van je koffer, het wachten op de luchthaven totdat je gate op de grote schermen verschijnt, tot aan het moment voor opstijgen waar de adrenaline door je lijf giert en je nieuwe avontuur gaat beginnen; ik vind het echt fantastisch en wil dit telkens weer opnieuw beleven. Ik begon dan ook met het vastleggen van alle onvergetelijke momenten op film en nu, ruim 7 jaar en vele reizen verder, heb ik meerdere reisvideo’s gemaakt en kan ik teruggaan naar al deze mooie herinneringen.

Met mijn enthousiasme voor reizen was de keuze voor de opleiding Tourism Management dan ook snel gemaakt. De studiereizen naar verschillende bestemmingen in Europa waren echt een pluspunt, zo ging ik in het eerste jaar al naar het koude Krakau in Polen! Naast de reizen en de vrienden die ik tijdens mijn studietijd heb gemaakt, kon ik echt mijn ei kwijt in het schrijven van reisverhalen en het uitzoeken van mooie beelden.

Voor Creating Stories en Basic Travel kan ik nu ook mijn eigen draai geven aan mijn werk en ben ik creatief bezig met alle unieke bestemmingen en vakantiewoningen. Of dit nou op de website is, via de social mediakanalen, in een nieuwsbrief of in een brainstorm voor een nieuw concept, niets is te gek. Ik deel graag alle nieuwtjes met je, op beeld of met een geschreven verhaal, over dit gezellige bedrijf en natuurlijk onze mooie reizen!


‘Naast het delen van gave foto’s van anderen ben ik onlangs ook zelf begonnen met fotograferen. Na de aanschaf van mijn Canon ging er een nieuwe wereld voor mij open’

Naast het delen van gave foto’s van anderen ben ik onlangs ook zelf begonnen met fotograferen. Dit deed ik al met mijn telefoon, maar na de aanschaf van mijn Canon ging er een nieuwe wereld voor mij open met alle nieuwe mogelijkheden binnen de fotografie. Ik hoop dan ook dat ik voor Creating Stories en Basic Travel ook een keer op pad kan gaan om de mooiste beelden vast te leggen en deze te laten zien. Dit gaat vast en zeker goedkomen, want al die unieke reisbestemmingen zijn bij beide merken binnen handbereik!

Esmée Pesschier

Product en sales

Is net terug van: 3 maanden Azië

Eén van mijn grootste passies is reizen, ik wil de hele wereld over. Reizen heb ik altijd leuk gevonden, maar tot een passie ontwikkeld tijdens mijn studietijd. Op mijn reis van 3 maanden heb ik een deel van Azië mogen ontdekken. Daar ben ik enorm fan geworden van al het lekkere eten en de prachtige natuur. Ik hou ervan om mijzelf helemaal in andere culturen onder te dompelen en nieuwe dingen te leren tijdens het reizen.

Een lange reis maken was al een lange tijd een grote droom van mij en die heb ik waar kunnen maken om in drie maanden vier verschillende landen te bezoeken in Azië. Ik ben in Indonesië, Japan, Zuid-Korea en Vietnam geweest. Ik kan niet zeggen dat ik mijn hart ben kwijtgeraakt aan één van deze landen, maar wel aan het continent. De onvergetelijke ervaringen die je alleen tijdens het reizen kan maken, is waarom ik er zo van houd. Na deze reis kijk ik er nog meer naar uit om de rest van de wereld te ontdekken!


‘De passie en gezelligheid hier op de werkvloer is nu elke dag een gezellig binnenkomen’

Ik ben begonnen bij Creating Stories voor mijn afstudeerproject. Hiervoor heb ik onderzoek gedaan en een Employer Branding strategie ontwikkeld. Tijdens deze periode heb ik ook de backoffice en marketing geassisteerd. Het werken hier is mij toen al zo erg bevallen dat ik mijzelf ook hier ook zag werken. De passie en gezelligheid hier op de werkvloer is nu elke dag een gezellig binnenkomen. Ik houd mij voornamelijk bezig met ons product, marketing en sales. Deze brede functie is uitdagend waar ik enorm veel van leer en plezier in heb.

Esmée Creating Stories

Fonz Creating Stories

Kantoorhond Fonz

Wandelmaatje

Houdt enorm van: aandacht en Marieke

Fonz is één van de kantoorhonden die afwisselend op kantoor is. Naast Fonz verblijden ook Pablo, Kees, Molly en Bodhi ons af en toe met een bezoek.

Linda Bruggeling

Financiële administratie

Helemaal gek op: IJsland en Canada

Mijn Creating Stories verhaal begon in september 2010.
Toen ik belde over de openstaande vacature was er aan de telefoon gelijk al een klik. Ondanks mijn commerciële achtergrond waagden we met elkaar de gok om mij met de cijfers aan de slag te laten gaan. De eerste jaren bouwden we met z’n vieren (Robbert, Manuel, Barbara en ik) aan IJslandspecialist en al snel werd Canada als nieuwe bestemming toegevoegd.

Mijn eerste kennismaking met IJsland was al in 2011, samen met Barbara ontdekten we de prachtige, desolate Westfjorden. We reden van warm badje naar warm badje, hoe uniek om keer op keer bij niet meer dan 10 graden je bikini aan te doen bij de auto en snel in het warme, soms hete, geothermale water te stappen! Totale ontspanning!

De alsmaar groeiende omzet vroeg om meer personeel en ook om een efficiëntere wijze om de administratie in te richten. Maar er bleef ondertussen altijd tijd voor mooie reizen. Zo ging ik op uitnodiging van Icelandair mee met een famtrip samen met onze ‘concollega’s.’ Voor het eerst zag ik het noorderlicht! Met geen pen te beschrijven hoe mooi dat was!

In 2012 namen we zelf deel aan de noorderlicht groepsreis die we al jaren succesvol verkopen. Het dagschema was goed gevuld, we reden van cadeautje naar cadeautje, maar ons grootste cadeau was het onbeschrijflijk mooie noorderlicht, op één avond was het licht van groen tot paars, geel en oranje, niet te bevatten, dat staat in mijn geheugen gegriefd!


‘Voor het eerst zag ik het noorderlicht! Met geen pen te beschrijven hoe mooi dat was!’

In 2015 gingen we met alle dames van kantoor het hele eiland rond in 10 dagen, wederom een onvergetelijke reis met voor mij als hoogtepunt twee bultruggen spelend onder en naast onze boot in Dalvik, wat is de natuur toch geweldig mooi! Ook voor de bonding zijn deze reizen van onschatbare waarde!

Over geweldig mooie natuur gesproken, dan denk ik aan onze camperreis naar British Colombia. Samen met mijn gezin en vrienden trokken we met twee campers van campground naar campground. Ik was op slag verliefd op de Sunshine Coast op Vancouver Island, maar ook de stranden bij Ucluelet en Tofino zijn fantastisch! Het maken van kampvuurtjes en lekkere lange bbq’s in de avond zorgen voor een gouden randje aan elke dag!

Maar we bleven tussendoor uiteraard ook hard werken. Het meedenken en werken aan de ontwikkeling van dit bijzondere bedrijf, wat in 2019 resulteerde in onze nieuwe merknaam Creating Stories, was leerzaam, dynamisch, maar vooral gezellig! Ook waren er nieuwe uitdagingen op administratief gebied, zoals de overname van American Vacation en Planet Downunder. Inmiddels voelde ik mij als een vis in het water!


‘Ik was op slag verliefd op de Sunshine Coast op Vancouver Island’

Helaas gooide de coronacrisis voor ons ook roet in het eten. De omzet stortte in, werken deden we vooral vanaf huis en ik moest manieren vinden om alle omboekingen, annuleringen en coronavouchers goed te administreren. Het was de combinatie van ons financieel gezonde bedrijf en de welkome overheidssteun die ervoor zorgde dat we de crisis zonder problemen hebben doorstaan. Die onzekere periode heeft ons al team wel hechter gemaakt.

Gelukkig is iedereen inmiddels weer reislustig als vanouds, maakt de stijgende omzet nieuwe ontwikkelingen weer mogelijk en zorgen nieuwe collega’s voor een extra positieve boost! Ik kan niet wachten om zelf weer naar IJsland te gaan (blijft bij mij met stip op 1). Het is té lang geleden, absoluut tijd voor een nieuw hoofdstuk!

Linda Creating Stories

Manuel Creating Stories

Manuel Rosdorff

Eigenaar en directeur

Weet alles van: Alaska, Argentinië, Basic Travel, Canada, Chili … waar weet Manuel eigenlijk niet iets van?

Alweer 24 jaar geleden ben ik samen met Robbert begonnen in de reisbranche. In de begintijd zaten we nog thuis achter de pc en organiseerden we groepsreizen met een specifiek thema voor merken zoals bijvoorbeeld Nomad, Happinez, Koga Miyata en de Volkskrant. Wij bouwden reizen met een unieke samenstelling, zodat het onmogelijk was om dit als individu zelf te organiseren. Zelf ging ik mee als reisleider en was ik meerdere weken per jaar van huis. Het waren drukke tijden.

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gevestigde reisorganisatie, maar nog wel steeds met het uitgangspunt dat we op maat reizen samenstellen die uniek zijn en helemaal passen bij de wensen van onze klanten. Een reisbedrijf van middelgrote omvang. We hebben een team van gezellige reis-enthousiastelingen om ons heen, met veel kennis van de bestemmingen die we verkopen. Niet meer vanuit huis, maar nog wel met evenveel enthousiasme.

Binnen ons bedrijf ben ik bezig met o.a. de productontwikkeling. Reizen samenstellen waarbij thema’s als duurzaam en veilig reizen, avontuur, natuur en bijzondere plekken centraal staan. Voor families tot individuen en van jong tot oud.


‘Door vaker naar een land of gebied te gaan creëer je een gevoel van thuiskomen, je beleeft de reis als een local’

Mijn favoriete plek? Het is lastig om er één bestemming uit te pikken. Het zit hem vaak in de verscheidenheid en de veelzijdigheid van een natuurbestemming. In ieder land kom ik wel iets tegen wat me aanspreekt. Door vaker naar een land of gebied te gaan creëer je een gevoel van thuiskomen, je beleeft de reis als een local. Canada, IJsland, Groenland en de Faeröer zijn bijzondere plekken op de wereld die mij dat gevoel van thuiskomen geven. Bestemmingen waar ik meerdere keren ben geweest; alleen, met collega’s of met mijn gezin!

Nieuwe klanten vragen me vaak ‘waarom zouden we kiezen voor jouw reisorganisatie?’ En eigenlijk is het antwoord vrij eenvoudig; lees onze reviews wat klanten over ons vertellen. Wedden dat we het voor jou net zo bijzonder kunnen maken?

Marieke Boerema

Reisspecialist IJsland, Faeröer en Spitsbergen

Heeft een enorme liefde voor: IJsland, Spitsbergen, de Faeröer en kantoorhond Fonz

Sinds 1 juni 2014 ben ik werkzaam bij Creating Stories. Vele jaren hiervoor ben ik al werkzaam geweest op een algemeen reisbureau en ik heb gelukkig al veel mogen reizen over de aardbol. Als liefhebber van natuurbestemmingen is IJsland natuurlijk één van de favorieten!

Inmiddels heb ik de kans gekregen om dit mooie land diverse keren te bezoeken. Eerst in november 2014 met een noorderlicht-groepsreis naar Noord-IJsland, echt een zeer bijzondere ervaring. Maar liefst drie keer hebben we het noorderlicht gespot, wat een geluksvogels waren wij! Maar buiten dit is het noorden ook zeker de moeite waard om in de winter te bezoeken, met zeer bijzondere kenmerken rondom het meer bij Mývatn, zoals het vulkanische deel, lavavelden en de hete bronnen. Ook vond ik de eerste kennismaking met de noordkust met karakteristieke kleine vissersdorpjes en opvallend veel musea echt de moeite waard.

In juni 2015 mochten wij met alle zes de dames van kantoor naar IJsland afreizen voor een rondtrip van 10 dagen, nu met een huurauto en Barbara als topchauffeur! Wel grappig om te ervaren dat het weer in IJsland toch wel heel grillig is. In november lag er nauwelijks sneeuw en hebben wij dus niet het ‘echte’ winterwonderland kunnen ervaren (hoewel het aanschouwen van het noorderlicht dit natuurlijk helemaal heeft gecompenseerd), terwijl er in juni op een aantal plekken juist verse sneeuw was gevallen, waardoor wij soms het gevoel hadden dat we in de winter op reis waren.


‘Maar liefst drie keer hebben we het noorderlicht gespot, wat een geluksvogels waren wij’

Wat hebben we veel moois gezien. Natuurlijk alle bezienswaardigheden zoals de Golden Circle en vele watervallen en gletsjers, maar de echte hoogtepunten was voor mij toch wel alle fauna dat we gespot hebben: rendieren, zeehondjes, heel veel IJslandse paarden en schapen, papegaaiduikers en bultruggen! Om nooit meer te vergeten!

Ook daarna nog een studiereis met een collega met een binnenlandse vlucht naar Akureyri in het noorden, waar we mochten genieten van een geweldige walvistocht bij Dalvik in een RIB-boot. Een bijzondere ervaring, omdat je dan nog dichterbij de geweldige bultruggen kunt komen, echt een aanrader! Vervolgens nog wat hoogtepunten in het noordwesten en westen bezocht en inmiddels was de rest van ons team ook ingevlogen en hebben we nog 4 geweldige dagen in het binnenland gehad, om dit ruige gebied met spectaculaire rivierdoorsteken en maanlandschap te leren kennen.

De afgelopen jaren heb ik mijzelf gespecialiseerd in twee nieuwe bestemmingen, de Faeröer eilanden en Spitsbergen. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik ook deze gebieden heb mogen leren kennen; de eerste weliswaar kort, maar zoveel gezien en Spitsbergen via een expeditie-cruise. Mijn verhalen over deze reizen, en ook van mijn collega’s, kun je nalezen op onze website. Natuurlijk kun je ook bellen voor tips of langskomen om een mooie reis door te spreken.

Marieke Creating Stories

Nyncke Creating Stories

Nyncke Ernst

Marketing en content

Is gek op: het creëren van de allermooiste reisverhalen

Wat een foto’s en wat een verhalen! Na een online reis langs de bestemmingen van Creating Stories wist ik het meteen: hier wil ik werken. Een paar maanden verder en een reis naar Zweeds Lapland later kan ik zeggen, mijn gevoel zat 100% goed. Wat een heerlijke reisorganisatie is dit. Eentje met onmetelijke liefde voor het vak. Het is eigenlijk zo’n organisatie waarvan je denkt: had ik die maar eerder leren kennen.

‘Wil je misschien een reisverhaal over Patagonië en de Zuidpool schrijven?’, was de eerste vraag die ik van collega Barbara kreeg. ‘Ja, natuuuuuurlijk wil ik dat.’ Welke schrijver wil dat nou niet? Zo klom ik nog voor mijn start hoog in de pen om over de toppen van Torres del Paine te schrijven. Maar daar hield het niet op.


‘Gewapend met pen, papier, camera én thermo-ondergoed gingen we op pad’

Na publicatie van het artikel, was het tijd om onze koffers te pakken om onontdekt Zweeds Lapland te ontdekken. Gewapend met pen, papier, camera én thermo-ondergoed gingen we op pad. Kniediep de sneeuw in, een eerste keer mushen achter een huskyslee, de boom in bij Granö en turen naar het noorderlicht bij een frisse -31. Wauw. Wat was dit een mooi en ijskoud avontuur! De onontdekte schoonheid van Zweeds Lapland lees je in het meinummer van Villa d’Arte terug.

Terug op kantoor reis ik eigenlijk elke dag de wereld over. Van het indrukwekkende IJsland, kriskras alle staten van Amerika door en via het sneeuwwitte Spitsbergen weer terug voor onze nieuwsbrief van Nederlandse bodem. Met mijn achtergrond in de journalistiek, de reisbranche en liefde voor beeld is het een baan die op mijn lijf geschreven staat. Ik kan niet wachten op alle verhalen die we samen nog gaan maken.

Paul Kornaat

Systeembeheerder en IJslandspecialist

Heeft dit land al 20x bezocht: IJsland

IJsland… wie wil er niet heen? Ik steven al af op mijn twintigste bezoek aan dit prachtige eiland en er is geen moment dat ik denk: hierna niet meer… Altijd weer dat gevoel van thuiskomen, je welkom geheten voelen door de natuur, hoe onbarmhartig deze ook soms kan zijn. Elke keer bezoek ik wel wat nieuws, maar ik ga ook altijd wel langs bekende plekken. Dat is voor mij de kracht van de herbeleving. Dezelfde dingen zien, maar met ander licht, met ander weer, in een ander seizoen. Steeds weer maak ik grote aantallen foto’s in de hoop om beelden mee naar huis te nemen, maar vaak gaat het meeste mee tussen de oren…

Deze keer ga ik weer in september en zijn het de herfstkleuren die altijd weer indruk maken, maar als ‘watervalverslaafde’ kom ik in elk seizoen wel aan mijn trekken. Zo staat deze keer de Dynjandi in de Westfjorden weer op de planning, weliswaar voor mij een aardige klim naar boven, maar meer dan de moeite waard! Ook wil ik de Ófærufoss in het Eldgjá gebied zien te bereiken, die ik voor het laatst in 1997 bezocht.


‘Ik steven al af op mijn twintigste bezoek aan dit prachtige eiland en er is geen moment dat ik denk: hierna niet meer…’

Maar IJsland biedt veel meer dan watervallen; de veelzijdigheid van dit land is een hoogtepunt op zich. De steeds weer wisselende beelden tijdens een wandeling of autorit blijven ongekend boeiend. En eind september is er ook weer veel kans op het noorderlicht, dat elke keer weer een diepe indruk achterlaat. Dat zijn prachtige dingen om met anderen te delen…

Paul Creating Stories

Robbert Creating Stories

Robbert Kloosterman

Eigenaar en directeur

Is helemaal weg van: IJsland, IJsland en IJsland, maar toch ook wel van: Argentinië, Chili, de Faeröer en Groenland

Ik begin mijn voorstelrondje eigenlijk altijd met iets als ‘IJsland heeft mijn hart gestolen, vanaf het moment dat ik er voor het eerst kwam is het eigenlijk mijn tweede thuis, val altijd van de ene in de andere verbazing, wat een natuurpracht etc’. Dat zal trouwens altijd zo blijven, ondanks dat ik intussen gek ben van onze andere extreem mooie natuurbestemmingen.

Als het gaat om nieuwe bestemmingen wil ik er alles van weten, lees ik er boeken over en kijk naar docu’s en films, ga ik er naartoe om te proeven en voelen hoe het is. Zelf op ontdekkingsreis gaan en terugkomen met een rugzak vol nieuwe ideeën, het is de mooiste baan van de wereld. Patagonië, Alaska, Oost-Canada, overal waar ik kom zoek ik plekken waar je nog alleen kunt zijn en dat lukt best aardig. Voor dit jaar staat weer een verre reis op de planning met Barbara en alle 4 de kinderen (ja, als je maar ver gaat, gaan ze graag allemaal nog mee!) en in het najaar maak ik nog een paar kortere trips. Zweeds Lapland staat voor komende winter op de agenda.


‘IJsland heeft mijn hart gestolen, vanaf het moment dat ik er voor het eerst kwam is het eigenlijk mijn tweede thuis’

Als ik dan weer op kantoor ben, help ik mensen graag naar deze plekken, de plekken waar ik graag kom. Ook ben ik dan druk bezig reizen samen te stellen en hard te werken aan het bedrijf.


‘Het is de mooiste baan van de wereld’

En wat doe je dan als je niet op kantoor of op reis bent? Dan sta ik boterhammen te smeren voor mijn kinderen, probeer ik een golfbal rechtdoor te slaan, rijd ik in mijn 1975 Chevrolet Camaro of doen Manuel en ik een poging een afspraak te maken om weer eens samen van het strand af te zeevissen of om onze tweemans boyband ‘Los Gorditos’ nieuw leven in te blazen.

Roos Homan

Financiële administratie

Is helemaal gek op: Amerika

Van kinds af aan ging ik met mijn familie om de zomer naar Orlando in Amerika. Hier bezochten we elk attractiepark dat Florida te bieden heeft. Ik kreeg een kick van de snelle achtbanen, de prachtige decorstukken, de grandioze parades en het vuurwerk. Ik genoot van het winkelen in enorme winkelcentra en ik kon uren rondlopen en al mijn geld uitgeven in Walmart, waar ze daadwerkelijk alles verkopen. Ook biedt Florida prachtige natuur: we gingen geregeld met een airboat de Everglades in om alligators te spotten, kanoën tussen de zeekoeien in Crystal River of zwemmen bij Daytona Beach of Fort Lauderdale.

Ook kon ik mij verbazen over de enorme porties eten die je kunt bestellen in restaurants. Niets is er te gek: om acht uur ’s ochtends kwamen er geregeld hamburgers en patat voorbij in de spotgoedkope ontbijtketens.

Toen mijn broertje, zusje en ik eenmaal wat ouder werden, bezochten we ook andere grote steden in Amerika, zoals New York, San Francisco, Las Vegas en Dallas. Ik vind het verbazingwekkend dat zo’n groot land een enorme verscheidenheid aan cultuur biedt, en dat elke staat zijn eigen gewoontes en wetten kent.

Het reizen naar Amerika doe ik nu nog steeds graag: mijn vader en ik gaan elk najaar nog naar Florida of we bezoeken mijn oom die in Dallas woont, en vorig jaar heb ik een vriendin opgezocht die in Arizona op de Nederlandse F16-luchtmachtbasis werkte.


‘Hier kan ik mijn opleiding tot bedrijfsadministrateur en mijn fascinatie voor cijfers combineren met mijn reislust en mijn drang om de wereld te ontdekken’

Inmiddels is mijn reislust uitgebreid naar andere prachtige bestemmingen die de wereld kent, zoals Curacao, Griekenland en Italië. Mijn wishlist van plaatsen die ik nog wil bezoeken, groeit met de dag. Bovenaan de lijst staan de Malediven, Bali en Santorini.

Dat ik bij een Creating Stories ben gaan werken, verbaasde dan ook niemand. Hier kan ik mijn opleiding tot bedrijfsadministrateur en mijn fascinatie voor cijfers combineren met mijn reislust en mijn drang om de wereld te ontdekken.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin in dit gezellige team, de persoonlijke sfeer op kantoor en de verscheidenheid aan bestemmingen die we aanbieden.

Roos Creating Stories

Rosa Creating Stories

Rosa Landsman

Reisspecialist IJsland

Heeft een grote liefde voor: warme én koude bestemmingen

Al van kleins af aan wil ik nieuwe plekken op de wereld ontdekken. Reizen is mijn passie en het is daarom ook niet gek dat ik in de reisbranche ben gaan werken! Zelf heb ik al aardig wat landen mogen bezoeken. Zo ben ik in eens op Interrail geweest en met de trein Oost-Europa ontdekt, ga ik bijna jaarlijks een weekje skiën in Oostenrijk, heb ik voor mijn opleiding Hotel Management een half jaar stage gelopen in Thailand, en heb ik vele vakanties en roadtrips naar verschillende bestemmingen gemaakt.

Toch wel een van de meest bijzondere reizen die ik gemaakt heb, was naar Fins Lapland in december 2021. Wat was het magisch om in zo’n mooi wit landschap terecht te komen met oneindige uitzichten, rendieren, husky’s en nog veel meer. Paradijselijke bestemmingen hoeven niet altijd tropisch te zijn!


‘PARADIJSELIJKE BESTEMMINGEN HOEVEN NIET ALTIJD TROPISCH TE ZIJN!’

Er staan nog genoeg landen op mijn verlanglijstje om eens te bezoeken. Zo wil ik erg graag de rest van Scandinavië ontdekken (en het noorderlicht deze keer hopelijk wel zien), maar ook af en toe de zon opzoeken is natuurlijk lekker.

Wat dit werk ook zo leuk maakt, is dat ik zelf ook weer veel leer over nieuwe bestemmingen en dit kan delen met reizigers.

Tessa Holkamp

Reisspecialist IJsland

Is gek op: cultuur én lekker eten

Van jongs af aan besefte ik me al dat de wereld groter was dan Nederland en was ik altijd benieuwd waar de volgende vakantie heen ging. Jaren later is dit niet veranderd; het liefst pak ik als ik terug kom van vakantie weer mijn tas voor de volgende reis en ga ik naar buiten op avontuur.

Als ik ergens iets zie, lees, of hoor over een voor mij nog vrij onbekende plek, zit ik al snel te kijken wat daar is en hoe ik daar kom. Het uitstippelen van reizen is tijdens mijn studietijd dan ook een beetje een uit de hand gelopen SOG (Studie Ontwijkend Gedrag) hobby geworden.

Hoewel ik helaas lang niet al deze virtuele reizen in werkelijkheid heb kunnen maken, heb ik zeker al mooie bestemmingen bezocht. Van kamperen en citytrips in Europa, tot rondreizen in Noord-Amerika en op study abroad in Taiwan: elke plek heeft zijn eigen charme.


‘Van kamperen en citytrips in Europa, tot rondreizen in Noord-Amerika en op study abroad in Taiwan: elke plek heeft zijn eigen charme.’

Een favoriete reis kiezen is onmogelijk. Ik ben een liefhebber van zowel natuur als cultuur én lekker eten, dus een rondreis met een variatie in locaties spreekt mij het meest aan. Een aantal van de mooiste rondreizen die ik tot nu toe heb gemaakt waren onder andere in Noorwegen, West-Amerika, en Oost-Canada. Mijn meest recente backpack trip in mei 2023 naar Taiwan, die ik van A tot Z zelf in elkaar heb gedraaid, staat ook zeker tussen mijn favorieten.

Ik heb inmiddels een (te) lange lijst met nog te bezoeken bestemmingen en ik hoop er snel een aantal af te kunnen strepen!

Tessa Creating Stories

Alessia Creating Stories

Alessia Paolella

Sales en administratie voor Basic Travel

Kan je alles vertellen over: la bella Italia

Ik ben Alessia, een Italiaanse met een grote passie voor talen en reizen. Ik ben in Ancona geboren (aan de kust in het centrum van Italië) en ben in de mooie Dolomieten opgegroeid. Toen ik 4 jaar was, begon ik op de basisschool Duits te leren en met 10 jaar startte ik met Engels. Met 11 jaar ging ik naar Duitsland voor mijn eerste studiereis en al heel snel kreeg ik veel plezier in het leren van talen.

Ik vind het heel leuk om met mensen uit andere landen en culturen te kunnen spreken. Op mijn 13e ben ik aan het taalgymnasium begonnen en heb ik naast Duits en Engels, ook Frans op school gehad. Daarna heb ik economie in Italië en Duitsland gestudeerd, met een specialisatie in internationale relaties. Voor mij was heel duidelijk dat ik mijn passie voor talen in mijn werk wilde gebruiken. Ik heb daarom altijd in de export en internationale sales gewerkt. In 2009 ben ik van Duitsland naar Nederland verhuisd en heb ik natuurlijk ook de Nederlandse taal geleerd.


‘Bij Basic Travel heb ik de juiste plek gevonden om met mensen uit verschillende landen te kunnen werken!’

Ik ben vrolijk en heel sociaal en houd ervan om met mensen te communiceren. Bij Basic Travel heb ik de juiste plek gevonden om met mensen uit verschillende landen te kunnen werken! Als je op zoek bent naar een mooi vakantiehuis in Europa, neem dan contact met mij op. Ik ga met veel plezier aan de slag om het beste vakantiehuis voor je te vinden.

Ine Doupagne

Sales en administratie Basic Travel

Haar grote liefde: Frankrijk

Ik ben onderdeel van het Basic Travel team en houd mij vooral bezig met onze Franse vakantiewoningen. Ik ben geboren in Vlaams België, maar opgegroeid in Zuid-Frankrijk, daardoor weet ik veel over de Franse streken en spreek ik natuurlijk vloeiend Frans en Vlaams.

Ik heb al veel gezien in de wereld, maar wil nog zoveel ontdekken. Ik ga vaak met mijn gezin op pad, roadtrippen vind ik geweldig. Toen ik kind was ging ik met mijn ouders, broertjes en zusje toeren met een camper. We reisden door Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Italië tijdens de zomervakantie. Deze trip is mij altijd bijgebleven. Op mijn bucketlist staat dan ook om hetzelfde te doen met mijn man en kinderen, maar dan in Canada.

Ook staat IJsland op nummer één van de landen die we willen ontdekken. Het is natuurlijk geweldig om nu deel uit te maken van Creating Stories, zo kunnen we snel een mooie reis gaan plannen!


‘Ook staat IJsland op nummer één van de landen die we willen ontdekken’

Weetjes over mij:

  • Ik ben echt een avonturier; toen ik 16 was zei ik tegen mijn moeder dat ik naar India wilde gaan en op mijn 21ste heb ik die droom waargemaakt. Ik ben er een maand gaan backpacken. Het jaar daarna wilde ik weer weg, toen ben ik alleen naar Afrika vertrokken voor een paar maanden, zonder er iemand te kennen, dat was echt een avontuur!
  • Ik hou van mensen helpen en doe al jaren vrijwilligerswerk in Nederland en het buitenland
  • Organiseren vind ik het leukst om te doen, op werk en in mijn vrije tijd
  • Ik heb jaren in de retail gewerkt, het mensencontact vind ik het prettigst. Nu mag ik samen met mijn collega’s Basic Travel gaan uitbreiden. Hier komt mijn klantgerichtheid zeker van pas
  • Ik hou van zon, zee en strand, maar een winteroord waar je heerlijk kan skiën en kaasfondue eten vind ik toch ook wel echt een top vakantie!
Ine Doupage

•••

Kom jij ons versterken?

We staan altijd open voor versterking. Heb jij een een passie voor één of meerdere van onze bestemmingen? Houd onze vacatures of LinkedIn pagina in de gaten voor de nieuwste vacatures.

Benieuwd naar onze reisverhalen?

We are Creating Stories
Faeröer Eilanden
Faeröer Marieke 2016
Onze Marieke is oktober 2016 naar de Faeröer gereisd voor een studiereis. Lees hier alles over haar ervaringen. Begin oktober heb ik kort mogen kennismaken met de Faeröer Eilanden en ben eigenlijk nog steeds aan het nagenieten. Wat een mooie bestemming en wat goed te combineren met een reis IJsland! Maar het verdient het zeker ook om als volledige vakantieweek benut te worden! Het lijk
Lapland | Zweden
De onontdekte schoonheid van Zweeds Lapland
Wie gevraagd wordt Lapland aan te wijzen op de kaart, landt al snel met z’n vinger in Noord-Finland. Toch is Lapland veel groter dan dat. En dat maakt nieuwsgierig. Barbara en Nyncke van Creating Stories gingen op ontdekkingstocht in de regio Västerbotten, en maakten daar kennis met het nog onbekende Lapland in Zweden. Het is muisstil. Het enige wat ik hoor is mijn slee, die vloeiend doo
IJsland
Reisblog IJsland Robbert en Barbara
In de zomer van 2014 hebben Robbert en Barbara, samen met de kinderen, een reis naar IJsland gemaakt. De reis naar IJsland is weer een prachtige reis geweest. Tijdens deze reis hebben Robbert en Barbara een blog bijgehouden met verhalen van hun reis. Het volledige reisverhaal is terug te lezen op het REISBLOG ROBBERT EN BARBARA - IJSLAND . Hieronder vind je het dag tot dag programma. M
Canada
Reisverslag: camperreis door West-Canada 2017
Dit is het reisverslag: camperreis door West-Canada van onze collega Linda met familie en vrienden in april 2017. Het is een diverse reis geworden. Vanuit Vancouver naar Whistler en via Lund, Campbell River en Ucluelet naar Tofino. Wat een prachtige reis! Deze reis in vogelvlucht Vrijdag 21-4 Amsterdam-Vancouver Megadrukte op Schiphol, rennende mensen, wij een snel
Spitsbergen
Studiereis Spitsbergen juni 2019 Marieke
Onze collega Marieke maakte in juni 2019 haar droomreis; een expeditiecruise op en rondom Spitsbergen. De reis begon met een stop-over in Oslo en vervolgens vloog ze door naar Longyearbyen. Op dag 2 begon de ochtend met een mooie hondensledetocht. Vervolgens ging ze aan boord en heeft ze de dagen doorgebracht langs afgelegen gebieden, spectaculaire fjorden en gletsjers. Qua wildlife heeft M