• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Met de vrachtboot: Samskip

Laat je voertuig verschepen vanaf Rotterdam naar Reykjavík
|

Met de IJslandse rederij Samskip kun je je voertuig (voor toeristische doeleinden) per container of flat rack op de vrachtboot naar IJsland (Reykjavík) verschepen, terwijl je zelf vliegt. Het verschepen gebeurt op eigen risico.

Schema

(onder voorbehoud tussentijdse wijzigingen en weersomstandigheden)

 

Voertuig aanleveren in Rotterdam : maandag vóór 12.00 uur
Boot vertrekt in Nederland : dinsdag
Boot komt op IJsland aan : één week later op dinsdagmiddag of woensdag
Voertuig ophalen in Reykjavík : vrijdag
Voertuig weer inleveren in Reykjavík : dinsdag vóór 15.00 uur
Boot vertrekt uit IJsland : donderdag
Boot komt aan in Rotterdam : eerstvolgende maandag of dinsdag
Voertuig ophalen in Rotterdam : woensdag

 

Door de vluchtschema’s van Icelandair en Transavia is het meestal niet mogelijk om je voertuig op de dag van aankomst op te halen en/of op de dag van vertrek in te leveren (douane is gesloten). Hierdoor kun je je voertuig pas de dag na aankomst ophalen en moet je je voertuig de dag voordat je terugvliegt tijdig aanleveren. Je voertuig mag weliswaar zonder extra kosten maximaal zeven dagen in de haven staan (daarna worden kosten in rekening gebracht), maar het is het beste als je je vlucht laat aansluiten op de vrachtboot zodat je voertuig maar een of twee dagen in de haven hoeft te staan. Het is handig om de eerste en laatste overnachting in Reykjavík vooraf te regelen. De havens van Rotterdam en Reykjavík zijn in het weekend en op officiële feestdagen (w.o. voor IJsland 17 juni en de eerste maandag in augustus) gesloten.

 

Kosten vrachtboot naar IJsland eigen voertuig 2020

 

De prijzen in de tabel zijn voor het retourtransport van het voertuig. Niet inbegrepen is de brandstoftoeslag (naar boven afgerond) en de Low Sulphur Surcharge (naar boven afgerond) en wordt eenmaal berekend. Voor een enkele reis is de prijs op aanvraag. De prijs voor voertuigen groter dan 40m³ dient apart berekend te worden. Deze is dan op basis van de exacte afmetingen (LxHxB) en het gewicht van het voertuig.

 

Wil je meer informatie bel (010 – 7144453) of mail (info@ijslandspecialist.nl) ons gerust.

Impressies

Samskip vrachtboot IJsland

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.7

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge