Met de IJslandse rederij Samskip kun je je voertuig (voor toeristische doeleinden) per container of flat rack op de vrachtboot naar IJsland (Reykjavík) verschepen, terwijl je zelf vliegt. Het verschepen gebeurt op eigen risico.

SCHEMA VOOR AUTO’S EN CAMPERS

(onder voorbehoud tussentijdse wijzigingen en weersomstandigheden)

Voertuig aanleveren in Rotterdam :

 • auto’s, campers etc.
 • motoren
Schema Haven Rotterdam:

 • maandag vóór 12.00 uur
 • vrijdag vóór 12.00 uur
Boot vertrekt in Nederland : dinsdag
Boot komt op IJsland aan : één week later op dinsdagmiddag of woensdag
Voertuig ophalen in Reykjavík : vrijdag
Voertuig weer inleveren in Reykjavík : maandag vóór 15.00 uur
Boot vertrekt uit IJsland : donderdag
Boot komt aan in Rotterdam : eerstvolgende maandag of dinsdag
Voertuig ophalen in Rotterdam : donderdag of vrijdag (na telefonisch contact met Samskip)

Door de vluchtschema’s van Icelandair en Transavia is het meestal niet mogelijk om je voertuig op de dag van aankomst op te halen en/of op de dag van vertrek in te leveren (douane is gesloten). Hierdoor kun je je voertuig pas de dag na aankomst ophalen en moet je je voertuig de dag voordat je terugvliegt tijdig aanleveren. Je voertuig mag weliswaar zonder extra kosten maximaal zeven dagen in de haven staan (daarna worden kosten in rekening gebracht), maar het is het beste als je je vlucht laat aansluiten op de vrachtboot zodat je voertuig maar een of twee dagen in de haven hoeft te staan. Het is handig om de eerste en laatste overnachting in Reykjavík vooraf te regelen. De havens van Rotterdam en Reykjavík zijn in het weekend en op officiële feestdagen (w.o. voor IJsland 17 juni en de eerste maandag in augustus) gesloten.

KOSTEN VRACHTBOOT NAAR IJSLAND EIGEN VOERTUIG 2024

De prijzen in de tabel zijn voor het retourtransport van het voertuig.

Het eindbedrag in de rekenhulp is een bedrag inclusief de brandstoftoeslag (naar boven afgerond) en de Low Sulphur Surcharge (naar boven afgerond). Voor een enkele reis is de prijs op aanvraag. De prijs voor voertuigen groter dan 70m³ dient apart berekend te worden. Deze is dan op basis van de exacte afmetingen (LxHxB) en het gewicht van het voertuig.

Benodigde gegevens voor een reservering

Om een definitieve reservering te kunnen maken bij Samskip hebben we de volgende informatie van je nodig:

 • datum voertuig aanleveren in Rotterdam voor de heenreis
 • datum voertuig aanleveren in Reykjavík voor terugreis
 • merk en type voertuig
 • kenteken voertuig
 • lengte / breedte / hoogte voertuig
 • naam eigenaar van het voertuig
 • dagwaarde voertuig

Steekproef douane

De douane doet in de haven steekproefsgewijs controles. Mocht deze controle op je voertuig van toepassing zijn, wordt er een rekening van de douane doorbelast à € 60. Vindt er geen controle plaats, zijn er dus ook geen kosten.

Vragen over de planning

Uiteraard helpen we je graag bij het maken van je planning voor aanleveren van je voertuig in Rotterdam en Reykjavík. Wil je meer informatie bel (010 – 7144453) of mail (info@ijslandspecialist.nl) ons gerust.