Auto huren op IJsland is de ideale manier voor je rondreis op IJsland. Je beslist zelf over de te volgen route en het reistempo. Je kunt stoppen waar, wanneer en zoveel je wilt. Voor het volgen van de ringweg en sommige zijwegen volstaat voor je zomervakantie een gewone huur auto. Maar voor het binnenland heb je beslist een 4×4 auto nodig. Veel wegen in het binnenland zijn tot eind juni/begin juli afgesloten, sommige gaan nog later open. Heb je hulp nodig met je autoverhuur IJsland 4×4 voor de binnenlandwegen dan helpen we je graag. Wij kennen alle binnenlandwegen en kunnen je dus als geen ander helpen.

Een dag autohuur IJsland is gebaseerd op 24 uur, geteld vanaf het moment dat je de auto ophaalt. Er zijn drie seizoenen en drie verschillende prijsklassen. Hoe langer je de auto huurt, hoe voordeliger. Alle auto’s m.u.v. de campers worden verhuurd met WA-verzekering (aansprakelijkheid), CDW (Collision Damage Waiver) met een vrij hoog eigen risico, TP (Theft Protection) en onbeperkt aantal km’s. Je hoeft dus nooit achteraf extra kilometers bij te betalen.

Huurauto’s op IJsland

Wil je op reis, we maken graag een offerte op maat.

Verzekeringen

Lees hier meer over de afkoop eigen risico verzekering voor autohuur.

IJsland autohuur overzicht huurauto's

< Terug naar het overzicht met alle voertuigen

CATEGORIEËN HUURAUTO’S

Ondanks dat we zoveel mogelijk rekening houden met je wensen, kunnen we alleen een categorie garanderen, geen merk en type. De huurder/bestuurder van een auto moet tenminste de leeftijd van 20 jaar hebben en reeds minimaal één jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Indien je een auto huurt uit de categorie ‘4WD Speciale Auto’ of de Categorie O moet je tenminste de leeftijd van 25 jaar hebben en reeds minimaal één jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. De huurder/bestuurder van een groter voertuig (zwaarder dan 3500kg of voor vervoer van acht of meer passagiers) moet over een dienovereenkomstig rijbewijs beschikken.

Let op: voor het huren van een auto moet je tevens in het bezit zijn van een creditcard (American Express, Mastercard of Visa), die op naam staat van de hoofdbestuurder van de huurauto! 

Een print van je creditcard dient als borg en eventuele extra kosten (zoals Keflavík-toeslag of Super-CDW) worden per creditcard afgerekend.

AUTOVERZEKERINGEN: CDW, SUPER-CDW EN AFKOOP EIGEN RISICO VERZEKERING

Het is raadzaam om je goed te verzekeren tegen mogelijke schade die je op kunt lopen op IJsland met je huurauto. Wij adviseren je daarom ook de afkoop eigen risico verzekering af te sluiten voor de periode dat je de huurauto heeft gehuurd. Lees hier meer over de afkoop eigen risico verzekering. Wil je geen afkoop eigen risico verzekering afsluiten dan raden wij je aan om in ieder geval de Super-CDW ter plaatse af te sluiten. Hierdoor verklein je je eigen risico aanzienlijk. Echter alle uitgesloten schades (zie daarvoor ook hier) worden niet gedekt! Schade die ontstaan is terwijl je in overtreding bent, is op IJsland nooit gedekt, niet door Super-CDW en ook niet door de afkoop eigen risico verzekering. Op veel routes in het binnenland zijn rivierdoorsteken onvermijdelijk. Wie een 4WD auto bij ons huurt, kan een afspraak maken voor een theoretische minicursus rivierdoorsteken, en ook in het informatiepakket zit hierover informatie. Met een tweewielaangedreven huurvoertuig mag je niet op F-wegen (de zogenaamde hooglandwegen, wegnummer met een F ervoor), de Kjölur (weg 35) en de Kaldidalur (weg 550) rijden.

Dekkingsoverzicht-afkoop-eigen-risico-verzekering-1

Dekkingsoverzicht-afkoop-eigen-risico-verzekering-1

AUTOVERZEKERING: CDW

CDW is inbegrepen bij alle autohuur. CDW beperkt het eigen risico bij schade aan de huurauto, maar het eigen risico is nog wel vrij hoog! Afkoop eigen risico verzekering is niet verplicht, maar ten zeerste aan te raden.

Wil je geen afkoop eigen risico verzekering afsluiten, dan is het raadzaam om ter plaatse een Super CDW af te sluiten (niet verplicht). Hierdoor verklein je je eigen risico aanzienlijk. Zonder Super CDW of afkoop eigen risico verzekering betaal je tevens voor het eventuele transport van je beschadigde wagen. Schade aan de onderzijde van de auto, schade ontstaan door off-road rijden, schade ontstaan terwijl je in overtreding bent en schade ontstaan tijdens rivierdoorsteken en zandstormen, zijn op IJsland nooit gedekt, ook niet door Super-CDW of afkoop eigen risico verzekering! Op veel routes in het binnenland zijn rivierdoorsteken echter onvermijdelijk. Þórsmörk is berucht om zijn rivierdoorsteken en dan ook alleen geschikt voor grote jeeps. Wie een vierwielaangedreven auto bij ons huurt, kan een afspraak maken voor een theoretische mini-cursus rivierdoorsteken. Met een gewone personenauto mag je niet op F-wegen (wegnummer met een F ervoor), de Kjölur (weg nr. 35) en de Kaldidalur (weg nr. 550) rijden. Het filmpje How to drive in Iceland van Safe Travel laat zien waar je zoal op moet letten als je van de IJslandse wegen gebruik maakt. Het rijden op wegen in het binnenland wordt niet onder de loep genomen.

VERZEKERING VOOR AFKOOP EIGEN RISICO BIJ AUTO-, MOTOR- EN CAMPERHUUR

Een schade aan een huurvoertuig heb je zo opgelopen en de verhuurder rekent vaak een hoog eigen risico. Op IJsland is dat bijvoorbeeld ISK 350.000 en in Canada circa € 2000. Door de afkoop eigen risico verzekering af te sluiten, kun je met een gerust gevoel de weg opgaan. Het is een verzekering die speciaal in het leven is geroepen om schades aan huurvoertuigen te dekken die niet onder het eigen risico vallen (de ‘uitgesloten schades’) en om het eigen risico voor zowel normale als uitgesloten schades tot € 0 te brengen. Deze verzekering sluit goed aan bij de CDW-verzekering die bij de autohuur is inbegrepen of apart is afgesloten.

Let op: Schades opgelopen door het doorsteken van rivieren zijn nooit inbegrepen, ook niet middels de afkoop eigen risico verzekering. Elke rivierdoorsteek dient dan ook met uiterste voorzichtigheid te gebeuren. Plan vooraf je route en bekijk ook altijd de actuele wegomstandigheden. Lokaal is deze schade ook niet af te dekken.

Heb je één van deze uitgesloten schades opgelopen aan je huurvoertuig, dan moet normaal gesproken het volledige schadebedrag dus altijd zelf betaald worden. Door de afkoop eigen risico verzekering af te sluiten, worden deze uitgesloten schades afgedekt tot een maximum van € 7.000 (bij Amerika en Canada maximum US$ 10.000). Heb je een normale schade opgelopen, dan rekent de verhuurder altijd een bepaald eigen risico. Ter plekke kan een huurder het eigen risico (voor normale schades) aan een huurvoertuig verlagen door het afsluiten van de (duurdere) Super-CDW, maar er blijft altijd een aanzienlijk eigen risico bestaan. Door de afkoop eigen risico verzekering af te sluiten neemt de verzekeraar het eigen risicobedrag over tot een maximum van € 3.500 (bij Amerika en Canada maximum US$ 5.000).

Samengevat betekent het afsluiten van de afkoop eigen risico verzekering dat je bij gewone schades verzekerd bent voor het door de verhuurder berekende eigen risico tot € 3.500 en voor uitgesloten schades zelfs tot € 7.000 . Daarnaast is een bijkomend voordeel dat je ter plaatse ook geen Super-CDW meer hoeft af te sluiten. Dus én goedkoper én meer dekking.

De premie voor de afkoop eigen risico verzekering voor een huurauto wordt als volgt berekend: € 3,95 x aantal dagen autohuur + € 11,00 poliskosten + 21% assurantiebelasting.

Wie geen auto huurt maar een camper, kan bij ons de afkoop eigen risico verzekering voor een camper afsluiten. De voorwaarden zijn gelijk aan de verzekering voor huurauto’s, maar de premie wordt als volgt berekend: € 7,50 x aantal dagen camperhuur + € 11,00 poliskosten + 21% assurantiebelasting.

OPHALEN/INLEVEREN

Indien je je auto ophaalt op Keflavík rekent de autoverhuurder eenmalig € 20, die je ter plekke moet voldoen. Je wordt met een shuttlebus naar je auto gebracht en bij het inleveren van de auto naar de vertrekhal gebracht. Het ophalen en/of inleveren van je auto op een andere plaats dan Keflavík Airport is ook mogelijk. Hiervoor rekent de verhuurder wel een andere (hogere) toeslag, afhankelijk van de gekozen locatie.

Eventuele extra’s

 • Pick-up en drop-off Keflavík – € 20 eenmalig per auto
 • Hotel pick-up of drop-off service Reykjavík – € 45 per keer
 • Extra bestuurder(s) – € 8 p.p.p.d (maximaal € 80 per huurperiode)
 • GPS – € 10 per dag
 • Babyzitje – € 3 per dag

Wanneer je GPS of een kinderzitje wilt, moet je dat meteen bij het reserveren aangeven.

GPS heb je praktisch niet echt nodig op IJsland. Wanneer je een complete reis bij ons hebt geboekt (reissom vanaf € 1500) ontvang je een wegenkaart bij je informatiepakket. Als je over een smartphone beschikt kun je daarnaast Google Maps of de kosteloze app Maps.ME gebruiken.

Ophalen auto bij ‘late aankomst’ buiten openingstijden, bijvoorbeeld door vertraging vliegtuig
Om het contact met elkaar te beperken, haal je de auto op met behulp van een sleutelkastje in de lobby van de autoverhuurder. Voordat je op reis gaat ontvang je van de autoverhuurder een e-mail met alle instructies voor het ophalen van het voertuig met behulp van een sleutelkastje.

INBEGREPEN IN AUTOHUUR

Al onze auto’s worden verhuurd inclusief WA-verzekering, CDW, TP, onbeperkt aantal kilometers en een informatiepakket.

NIET INBEGREPEN IN AUTOHUUR

Niet bij de autohuur inbegrepen zijn afkoop eigen risico verzekering, Super- CDW, brandstof, € 20 éénmalige Keflavík-toeslag en éénmalig € 35 reserveringskosten.

OPSOMMING VAN EVENTUELE EXTRA’S (BEDRAGEN IN EURO’S EN TER PLEKKE TE VOLDOEN)

 • Auto met CDW – premie inbegrepen – eigen risico ISK 350.000
 • ‘Gewone’ auto met Super-CDW – premie € 9 t/m 15 per dag – eigen risico € 250 (niet nodig als afkoop eigen risico verzekering is afgesloten)
 • 4WD auto en busje met Super-CDW – premie € 15 t/m 25 per dag – eigen risico € 375 (niet nodig als afkoop eigen risico verzekering is afgesloten)
 • Pick-up en drop-off Keflavík € 20 per keer
 • Hotel pick-up of drop-off service Reykjavík € 50 per keer
 • Extra bestuurder(s) € 15 p.p.p.d (met een max. € 100 per huurperiode)
 • GPS € 10 per dag
 • Babyzitje € 3 per dag

Huurauto’s IJsland

Bekijk hier ons aanbod
Hyundai i10
Hyundai i20
Hyundai i30 / VW Golf
Renault Megane Estate
Suzuki Jimny 2019 (4WD)
Dacia Duster (4WD)
Dacia Duster model 2022 (4WD)
Afstanden op IJsland
Suzuki Vitara (4WD)
Jeep Compass (4WD)
G - Hyundai Tucson 2021 (4WD)
Land Rover Discovery Sport (4WD)
Toyota Land Cruiser (4WD)
Land Rover Defender Model 2022 (4WD)
Land Rover Discovery 5 (4WD)
Toyota Land Cruiser Arctic Edition 35 (4WD)
Chevrolet Suburban (4WD)
Land Rover Super Defender 33 (4WD)

Regio’s IJsland

Bekijk hier onze regio’s
Het Hoogland
Noord-IJsland
Oost-IJsland
Reykjavík
West-IJsland
Zuid-IJsland