• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Auto huren IJsland

Ideale vervoermiddel op IJsland
|

Auto huren op IJsland is de ideale manier voor je rondreis op IJsland. Je beslist zelf over de te volgen route en het reistempo. Je kunt stoppen waar, wanneer en zoveel je wilt. Voor het volgen van de ringweg en sommige zijwegen volstaat voor je zomervakantie een gewone huur auto. Maar voor het binnenland heb je beslist een 4×4 auto nodig. Veel wegen in het binnenland zijn tot eind juni/begin juli afgesloten, sommige gaan nog later open. Heb je hulp nodig met je autoverhuur IJsland 4×4 voor de binnenlandwegen dan helpen we je graag. Wij kennen alle binnenlandwegen en kunnen je dus als geen ander helpen.

Een dag autohuur IJsland is gebaseerd op 24 uur, geteld vanaf het moment dat je de auto ophaalt. Er zijn drie seizoenen en drie verschillende prijsklassen. Hoe langer je de auto huurt, hoe voordeliger. Alle auto’s m.u.v. de campers worden verhuurd met WA-verzekering (aansprakelijkheid), CDW (Collision Damage Waiver) met een vrij hoog eigen risico, TP (Theft Protection) en onbeperkt aantal km’s. Je hoeft dus nooit achteraf extra kilometers bij te betalen.

Losse autohuur 2023

Wil je op reis, we maken graag een offerte op maat.

Lees hier meer over de afkoop eigen risico verzekering voor autohuur

 

CATEGORIEËN HUURAUTO’S

Ondanks dat we zoveel mogelijk rekening houden met je wensen, kunnen we alleen een categorie garanderen, geen merk en type. De huurder/bestuurder van een auto moet tenminste de leeftijd van 20 jaar hebben en reeds minimaal één jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Indien je een auto huurt uit de categorie ‘4WD Speciale Auto’ of de Categorie O moet je tenminste de leeftijd van 25 jaar hebben en reeds minimaal één jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. De huurder/bestuurder van een groter voertuig (zwaarder dan 3500kg of voor vervoer van acht of meer passagiers) moet over een dienovereenkomstig rijbewijs beschikken.

Let op: voor het huren van een auto moet je tevens in het bezit zijn van een creditcard (American Express, Mastercard of Visa), die op naam staat van de hoofdbestuurder van de huurauto! 

Een print van je creditcard dient als borg en eventuele extra kosten (zoals Keflavík-toeslag of Super-CDW) worden per creditcard afgerekend.

AUTOVERZEKERINGEN: CDW, SUPER-CDW EN AFKOOP EIGEN RISICO VERZEKERING

Het is raadzaam om je goed te verzekeren tegen mogelijke schade die je op kunt lopen op IJsland met je huurauto. Wij adviseren je daarom ook de afkoop eigen risico verzekering af te sluiten voor de periode dat je de huurauto heeft gehuurd. Lees hier meer over de afkoop eigen risico verzekering. Wil je geen afkoop eigen risico verzekering afsluiten dan raden wij je aan om in ieder geval de Super-CDW ter plaatse af te sluiten. Hierdoor verklein je je eigen risico aanzienlijk. Echter alle uitgesloten schades (zie daarvoor ook hier) worden niet gedekt! Schade die ontstaan is terwijl je in overtreding bent, is op IJsland nooit gedekt, niet door Super-CDW en ook niet door de afkoop eigen risico verzekering. Op veel routes in het binnenland zijn rivierdoorsteken onvermijdelijk. Wie een 4WD auto bij ons huurt, kan een afspraak maken voor een theoretische minicursus rivierdoorsteken, en ook in het informatiepakket zit hierover informatie. Met een tweewielaangedreven huurvoertuig mag je niet op F-wegen (de zogenaamde hooglandwegen, wegnummer met een F ervoor), de Kjölur (weg 35) en de Kaldidalur (weg 550) rijden.

AUTOVERZEKERING: CDW

CDW is inbegrepen bij alle autohuur. CDW beperkt het eigen risico bij schade aan de huurauto, maar het eigen risico is nog wel vrij hoog! Afkoop eigen risico verzekering is niet verplicht, maar ten zeerste aan te raden.
Wil je geen afkoop eigen risico verzekering afsluiten, dan is het raadzaam om ter plaatse een Super CDW af te sluiten (niet verplicht). Hierdoor verklein je je eigen risico aanzienlijk. Zonder Super CDW of afkoop eigen risico verzekering betaal je tevens voor het eventuele transport van je beschadigde wagen. Schade aan de onderzijde van de auto, schade ontstaan door off-road rijden, schade ontstaan terwijl je in overtreding bent en schade ontstaan tijdens rivierdoorsteken en zandstormen, zijn op IJsland nooit gedekt, ook niet door Super-CDW of afkoop eigen risico verzekering! Op veel routes in het binnenland zijn rivierdoorsteken echter onvermijdelijk. Þórsmörk is berucht om zijn rivierdoorsteken en dan ook alleen geschikt voor grote jeeps. Wie een vierwielaangedreven auto bij ons huurt, kan een afspraak maken voor een theoretische mini-cursus rivierdoorsteken. Met een gewone personenauto mag je niet op F-wegen (wegnummer met een F ervoor), de Kjölur (weg nr. 35) en de Kaldidalur (weg nr. 550) rijden. Het filmpje How to drive in Iceland van Safe Travel laat zien waar je zoal op moet letten als je van de IJslandse wegen gebruik maakt. Het rijden op wegen in het binnenland wordt niet onder de loep genomen.

VERZEKERING VOOR AFKOOP EIGEN RISICO BIJ AUTO-, MOTOR- EN CAMPERHUUR

Een schade aan een huurvoertuig heb je zo opgelopen en de verhuurder rekent vaak een hoog eigen risico. Op IJsland is dat bijvoorbeeld ISK 350.000 en in Canada circa € 2000. Door de afkoop eigen risico verzekering af te sluiten, kun je met een gerust gevoel de weg opgaan. Het is een verzekering die speciaal in het leven is geroepen om schades aan huurvoertuigen te dekken die niet onder het eigen risico vallen (de ‘uitgesloten schades’) en om het eigen risico voor zowel normale als uitgesloten schades tot € 0 te brengen. Deze verzekering sluit goed aan bij de CDW-verzekering die bij de autohuur is inbegrepen of apart is afgesloten.

Let op: Schades opgelopen door het doorsteken van rivieren zijn nooit inbegrepen, ook niet middels de afkoop eigen risico verzekering. Elke rivierdoorsteek dient dan ook met uiterste voorzichtigheid te gebeuren. Plan vooraf je route en bekijk ook altijd de actuele wegomstandigheden. Lokaal is deze schade ook niet af te dekken.

Heb je één van deze uitgesloten schades opgelopen aan je huurvoertuig, dan moet normaal gesproken het volledige schadebedrag dus altijd zelf betaald worden. Door de afkoop eigen risico verzekering af te sluiten, worden deze uitgesloten schades afgedekt tot een maximum van € 7.000 (bij Amerika en Canada maximum US$ 10.000). Heb je een normale schade opgelopen, dan rekent de verhuurder altijd een bepaald eigen risico. Ter plekke kan een huurder het eigen risico (voor normale schades) aan een huurvoertuig verlagen door het afsluiten van de (duurdere) Super-CDW, maar er blijft altijd een aanzienlijk eigen risico bestaan. Door de afkoop eigen risico verzekering af te sluiten neemt de verzekeraar het eigen risicobedrag over tot een maximum van € 3.500 (bij Amerika en Canada maximum US$ 5.000).

Samengevat betekent het afsluiten van de afkoop eigen risico verzekering dat je bij gewone schades verzekerd bent voor het door de verhuurder berekende eigen risico tot € 3.500 (Amerika en Canada US$ 5.000) en voor uitgesloten schades zelfs tot € 7.000 (Amerika en Canada $10.000). Daarnaast is een bijkomend voordeel dat je ter plaatse ook geen Super-CDW meer hoeft af te sluiten. Dus én goedkoper én meer dekking.

De premie voor de afkoop eigen risico verzekering voor een huurauto wordt als volgt berekend: € 3,95 x aantal dagen autohuur + € 11,00 poliskosten + 21% assurantiebelasting.

Wie geen auto huurt maar een camper, kan bij ons de afkoop eigen risico verzekering voor een camper afsluiten. De voorwaarden zijn gelijk aan de verzekering voor huurauto’s, maar de premie wordt als volgt berekend: € 7,50 x aantal dagen camperhuur + € 11,00 poliskosten + 21% assurantiebelasting.

OPHALEN/INLEVEREN

Indien je je auto ophaalt op Keflavík rekent de autoverhuurder eenmalig € 20, die je ter plekke moet voldoen. Je wordt met een shuttlebus naar je auto gebracht en bij het inleveren van de auto naar de vertrekhal gebracht. Het ophalen en/of inleveren van je auto op een andere plaats dan Keflavík Airport is ook mogelijk. Hiervoor rekent de verhuurder wel een andere (hogere) toeslag, afhankelijk van de gekozen locatie.

Eventuele extra’s
pick-up en drop-off Keflavík – € 20 eenmalig per auto
hotel pick-up of drop-off service Reykjavík – € 45 per keer
extra bestuurder(s) – € 8 p.p.p.d (maximaal € 80 per huurperiode)
GPS – € 10 per dag
babyzitje – € 3 per dag

Wanneer je GPS of een kinderzitje wilt, moet je dat meteen bij het reserveren aangeven.

GPS heb je praktisch niet echt nodig op IJsland. Wanneer je een complete reis bij ons hebt geboekt (reissom vanaf € 1500) ontvang je een wegenkaart bij je informatiepakket. Als je over een smartphone beschikt kun je daarnaast Google Maps of de kosteloze app Maps.ME gebruiken.

Ophalen auto in verband met Coronaregels
Om het contact met elkaar te beperken, haal je de auto op met behulp van een sleutelkastje in de lobby van de autoverhuurder. Voordat je op reis gaat ontvang je van de autoverhuurder een e-mail met alle instructies voor het ophalen van het voertuig met behulp van een sleutelkastje.

INBEGREPEN IN AUTOHUUR

Al onze auto’s worden verhuurd inclusief WA-verzekering, CDW, TP, onbeperkt aantal kilometers en een informatiepakket.

NIET INBEGREPEN IN AUTOHUUR

Niet bij de autohuur inbegrepen zijn afkoop eigen risico verzekering, Super- CDW, brandstof, € 20 éénmalige Keflavík-toeslag en éénmalig € 35 reserveringskosten.

OPSOMMING VAN EVENTUELE EXTRA’S (BEDRAGEN IN EURO’S EN TER PLEKKE TE VOLDOEN)

  • auto met CDW – premie inbegrepen – eigen risico ISK 350.000
  • ‘gewone’ auto met Super-CDW – premie € 9 t/m 15 per dag – eigen risico € 250 (niet nodig als afkoop eigen risico verzekering is afgesloten)
  • 4WD auto en busje met Super-CDW – premie € 15 t/m 25 per dag – eigen risico € 375 (niet nodig als afkoop eigen risico verzekering is afgesloten)
  • pick-up en drop-off Keflavík € 20 per keer
  • hotel pick-up of drop-off service Reykjavík € 50 per keer
  • extra bestuurder(s) € 8 p.p.p.d (met een max. € 80 per huurperiode)
  • GPS € 10 per dag
  • babyzitje € 3 per dag

Huurauto’s IJsland

Bekijk hier ons aanbod
A – Hyundai I10
N – Hyundai I20
B – Hyundai I30
M – Renault Megane Estate
F – Suzuki Jimny 2019 (4WD)
Y – Dacia Duster (4WD)
L – Suzuki Vitara (4WD)
Afstanden op IJsland
K – Land Rover Discovery Sport (4WD)
E – Toyota Landcruiser (4WD)
G – Hyundai Tucson 2021
Q – Land Rover Super Defender 33″(4WD)
T – Chevrolet Suburban (4WD)
U – Land Rover Discovery 5 (4WD)
W – Toyota Land Cruiser Arctic Edition 35″ (4WD)
Q+ – Land Rover Defender – Model 2022
Jeep Compass R – Jeep Compass

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge