Creating Stories | IJslandspecialist werkt met verschillende luchtvaartmaatschappijen samen met: Icelandair voor vluchten vanaf Amsterdam, Brussel, Parijs, Hamburg, Frankfurt en München. Sinds 2019 vliegt ook Transavia vanaf Amsterdam naar IJsland.

Wanneer je flexibel bent met de heen- en terugreisdata levert dat in veel gevallen prijsvoordeel op. Wanneer je aangeeft wat je vroegst mogelijke vertrekdatum en je laatst mogelijke terugkeerdatum is, zoeken wij het meest gunstige vliegticket naar IJsland wat betreft prijs en vluchttijden, voor je op.

———————————————————————————

Icelandair

ICELANDAIR | SCHIPHOL

Passagiers kunnen vanaf 24u voor vertrek online inchecken, en vanaf 4u voor vertrek de bagage inchecken via zo´n machine. De bemande check-in balie gaat vanaf 3u voor vertrek open. Gezien de enorme drukte en lange rijen, is het vanaf heden klanten te adviseren om 4u voor vertrek op Schiphol te zijn.

Vanaf heden zijn de Self Service Baggage Drop machines op Schiphol weer operationeel voor Icelandair. De machines zijn eveneens te vinden in Vertrekhal 1, bij balierij 2 en 3.

Tip: vliegtickets vroeg boeken bespaart geld!

Vluchtprijzen

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

  1. De vluchtklasse waarop de prijs van de rondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals op de site staat vermeld.
  2. De vluchtklasse waarop de prijs van de rondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals op de site staat vermeld, opgeteld.
  3. De vluchtklasse waarop de prijs van de rondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

ICELANDAIR

Icelandair logo

ICELANDAIR EN VLIEGTARIEVEN

De IJslandse nationale luchtvaartmaatschappij Icelandair vliegt ’s zomers en ’s winters iedere dag (zeer punctueel) en op sommige dagen in de zomerperiode zelfs tweemaal per dag (totaal 16 keer in de week). Ook vanaf Brussel zijn er diverse mogelijkheden.

In het vliegtuig is de economy klasse opgebouwd uit verschillende klassen met bijbehorende tarieven. Op iedere vlucht zijn stoelen (minimaal 81 cm beenruimte) gereserveerd voor iedere klasse met in de meeste gevallen een gratis inflight entertainment system voor iedere passagier. Ook is er op de meeste vluchten WiFi (tussen € 7pp en € 12pp per enkele reis) aan boord. Voor de goedkoopste klassen en voor aanbiedingen gelden vaak strengere voorwaarden dan voor de duurdere klassen (Economy Comfort en Saga klasse). Aan wijzigingen en annuleringen zijn echter altijd kosten verbonden. Het spreekt vanzelf dat de goedkoopste klassen het eerst zijn volgeboekt. Wie vroeg boekt, maakt dus meer kans op een lager geprijsd ticket. Indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is, kom je automatisch in een duurdere klasse. Er zijn kortingen voor kinderen t/m 11 jaar, echter alleen op de airfare en niet op luchthavenbelasting en ticketfee en niet voor de goedkoopste vliegtickets naar IJsland. Kinderen tussen de 2 en de 11 jaar krijgen wel altijd een maaltijd aan boord aangeboden. Bij Icelandair zijn maaltijden voor personen vanaf 12 jaar niet inbegrepen. De bagagevrijdom bedraagt 23 kilo (in één koffer/reistas) ruimbagage en 10 kilo handbagage per persoon.

Icelandair biedt in het hoogseizoen bovendien de mogelijkheid om viermaal per week direct door te vliegen van Keflavík naar Akureyri in het noorden. Buiten het hoogseizoen moet je voor binnenlandse vluchten eerst met de Flybus naar de luchthaven in Reykjavík zelf (ongeveer 45 minuten rijden). Verder kun je vanuit Keflavík naar 12 andere bestemmingen vliegen in Canada en Amerika. Je kunt dan bijvoorbeeld een tussenstop maken van 7 dagen. Hiervoor betaal je dan geen extra kosten.

TRANSAVIA

Logo-TransaviaTRANSAVIA EN VLIEGTARIEVEN

Budgetluchtvaartmaatschappij Transavia vliegt tijdens de zomerperiode 4 keer in de week op de maandagen, woensdagen, vrijdagen en zaterdagen/zondagen van Amsterdam naar Keflavík (IJsland). Transavia springt op een slimme manier in het gat dat door de failliete luchtvaartmaatschappij WOW Air is achtergelaten.

Transavia breidt hiermee haar vakantiebestemmingen uit. Maaltijden zijn niet inbegrepen, tegen betaling zijn snacks en drankjes verkrijgbaar en de bagagevrijdom bedraagt 20 kilo (in één koffer/reistas) ruimbagage en 10 kilo handbagage per persoon (maximaal 55 x 40 x 25cm). Aan wijzigingen en annuleringen zijn altijd kosten verbonden. De vlucht Amsterdam-IJsland duurt circa 3 uur. Vraag ons voor meer informatie of een pakketreis inclusief vluchten van Transavia.

TRANSAVIA | MAATREGELEN SCHIPHOL

Helaas heeft de luchthaven Schiphol laten weten dat er door een tekort aan beveiligingspersoneel maatregelen nodig zijn om de situatie tijdens de zomerperiode (7 juli t/m 28 augustus) beheersbaar en veilig te houden voor passagiers en medewerkers. Schiphol heeft daarom besloten dat het aantal in Amsterdam opstappende passagiers moet worden verminderd. Kijk via deze link naar de actuele informatie en veelgestelde vragen en antwoorden, die Transavia zelf verstrekt.

Aankomst op IJsland en flybus

Het vliegveld ligt ruim 40 km ten westen van de hoofdstad Reykjavík. Na iedere vlucht vertrekt er een bus (Flybus) naar het BSÍ-busstation in Reykjavík en van daaruit zijn er transfers naar een groot aantal hotels, een enkel guesthouse en de jeugdherberg (naast de camping). Wanneer de transferbus niet langs je hotel of guesthouse rijdt, kun je een taxi of stadsbus nemen of uitstappen bij een nabij gelegen hotel waar de transferbus wél langs rijdt. Wie al op het vliegveld een huurauto in ontvangst neemt, heeft natuurlijk geen Flybus nodig. Voor de terugreis gaat er ruim 3 uur voor vertrek van de vlucht een Flybus vanaf het BSÍ-busstation in Reykjavík naar de luchthaven Keflavík. Op verzoek haalt de transferbus vertrekkende reizigers ook weer op bij een groot aantal hotels, een enkel guesthouse en de jeugdherberg (informeer bij je overnachtingsadres). De Flybus kost € 35 voor een enkele reis en € 70 voor een retour. Fietsen kunnen overigens niet mee.

BINNENLANDSE VLUCHTEN

Ondanks dat IJsland relatief vrij klein is zijn er toch vrij veel binnenlandse vluchtmogelijkheden waar je gebruik van kunt maken. Air Iceland is de belangrijkste maatschappij en biedt zeven verschillende bestemmingen binnen IJsland aan: Reykjavík, Akureyri, Egilsstaðir, Isafjörður, Grimsey, Vopnafjörður en Þórshöfn.

Indien je tijdens je reis graag gebruik maakt van een binnenlandse vlucht, laat ons je dan helpen!