• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Informatie IJsland

Achtergrondinformatie over IJsland
|

IJsland is eigenlijk met geen pen te beschrijven, maar laten we het toch maar proberen: IJsland is uniek! IJsland leeft! Het is met geen ander land te vergelijken. Grote delen zijn nog ongerept. Bovendien treft men nergens anders zo’n grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen aan op een relatief klein oppervlak (IJsland is ruim twee keer zo groot als Nederland) en trakteert de reiziger op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterrijen, immense gletsjers, watervallen in alle soorten en maten, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer.

Over IJsland

Meer informatie over IJsland
Weer en klimaat
Reisdocumenten & Invoerbepalingen
Flora en Fauna
Beste reistijd
Noorderlicht
Geldzaken
Taal
Lokale keuken
Feestdagen en Evenementen
Afstanden op IJsland
Accommodaties
Uitgebreide paklijst
Boeken & Kaarten
warme badjes Warme badjes op IJsland

‘s Zomers is het er lang licht. Bovendien is het reizen in het onbewoonde binnenland een avontuur op zich: uitgestrekte zand- en grindwoestijnen, lavavelden, gletsjers en rivieren die niet zijn overbrugd. In de winter kun je niet het binnenland in, maar kun je wel als bonus het noorderlicht ervaren.

 

 

IJSLAND LEEFT

Naast het overweldigende natuurschoon kun je genieten van de vele geothermisch verwarmde buitenzwembaden, culinaire verwennerijen en een groot aanbod van cultuur, niet alleen in de hoofdstad Reykjavík, maar ook verspreid over het hele land tijdens de vele festivals die IJsland rijk is. Denk bij de zwembaden niet alleen aan de Blue Lagoon, Fontana of de Mývatn Nature Baths. Veel stadjes hebben namelijk een verwarmd buitenbad met hotpots en een glijbaan. Een bezoek staat in ieder geval garant voor een bijzondere ervaring en misschien ook wel een leuk gesprek met één van de locals, want een zwembadbezoek hoort bij de IJslandse cultuur.

 

IJSLAND IS VEELZIJDIG

Wanneer klanten ons vragen naar informatie over IJsland, is het de vraag waar te beginnen. Het is onmogelijk om in één keer de enorme veelzijdigheid van dit land uit te leggen. Je zult keuzes moeten maken en de kans bestaat dat je na je eerste bezoek meteen een tweede bezoek wilt plannen, omdat het ‘IJsland’-virus, waarmee wij op kantoor allemaal (en inmiddels velen met ons) besmet zijn geraakt, ook op jou vat heeft gekregen. Op deze site vertellen we je meer over de verschillen tussen zomer en winter zodat je een keuze kunt maken welk jaargetijde het beste bij jouw wensen past. Wat ons betreft kun je het hele jaar door naar deze geweldige bestemming. De gemiddelde temperatuur en het aantal daglichturen zijn in zomer en winter natuurlijk heel verschillend.

Om je keuze nog meer te ondersteunen, vertellen we je ook over de verschillende gebieden op IJsland en welke specifieke verschijnselen je daar zoal kunt tegenkomen. Wij maken daarbij onderscheid tussen Reykjavík, het zuiden, oosten, noorden, westen en het hoogland van IJsland. Je begrijpt dat ook dit te kort is om dit bijzondere land echt goed te beschrijven. En dus schoot de pen ook dit keer te kort; je zult er toch zelf naartoe moeten om te ervaren wat er zo bijzonder is…

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge