IJsbergenmeer Jökulsárlón IJsland

Eén van de mooiste plekken van IJsland is het Jökulsárlón. Langs de zuidkust stop je bij verschillende indrukwekkende watervallen, spoelzandvlaktes en lavavelden voordat je het ijsbergenmeer bereikt. Vanaf mei kun je ook met een boot het meer op.

Je kunt het Jökulsárlón IJsland verkennen met een amfibieboot of een Zodiac.

Amfibieboot (vanaf € 45 p.p.)

Tijdens deze excursie naar het ijsbergenmeer vaar je tussen de enorme ijsbergen in het prachtige landschap van Jökulsárlon IJsland. Ook heb je de mogelijkheid om ijs te proeven dat 1000 jaar oud is. En als je geluk hebt kun je misschien zeehonden zien zwemmen. 

  • Deze excursie duurt ongeveer 30-40 minuten en is onder begeleiding van een Engelssprekende gids
  • Kinderen tot 5 jaar zijn gratis, kinderen van 6 – 12 jaar krijgen korting

Zodiac (vanaf € 110 p.p.)

Wanneer je voor een Zodiac kiest kom je dichterbij bij de ijsbergen van Jökulsárlon IJsland dan met de amfibie. Als het mogelijk is gaat de Zodiac bijna helemaal naar de gletsjer. De Zodiac-tour duurt ongeveer 1 uur.

  • De passagiers zijn voorzien en drijfpak een reddingsvest. Passagiers moeten 10 jaar of ouder zijn en minstens 130 cm
  • Kinderen tussen de 10-12 jaar krijgen korting

Praktisch

De excursie naar Jökulsárlon IJsland is voor iedereen

De Amfibitocht

De Amfibiboot naar Jökulsárlon IJsland vertrek meerdere keren per dag, afhankelijk van het seizoen. Van ieder uur tot om de twee uur vanaf 9:20 uur tot 18:00.

De Zodiactocht

De Zodiac naar Jökulsárlon IJsland vertrekt meerdere keren per dag, afhankelijk van het seizoen. Van ieder uur tot om de twee uur vanaf 9:20 tot 17:50 uur.

Samen kijken we welke optie voor jouw route het beste past en uiteraard ook beschikbaar is.

Belangrijk: Je moet voor beide excursies een half uur voor aanvang aanwezig zijn!

1 uur en 15 minuten (exclusief vervoer naar het ijsbergenmeer)

Met transfer vanuit Reykjavík

Wanneer je ervoor kiest om deze excursie vanuit Reykjavík te doen met ee tranfer, dan vertrek je al heel vroeg in de ochtend. Pick-up bij de hotels en guesthouses in Reykjavík zijn tussen 07:00 uur en 07:30 uur. Je bent zeker 12 uur onderweg.

Meet on location
Je kunt deze excursie ook doen met je eigen vervoer. Je moet dan een half uur voor vertrek van jouw tocht aanwezig zijn. Zie vertrektijden.