Groepsreis - Het beste van IJsland, de ‘Grand Tour’

Groepsreis het hele eiland rond

De ‘Groepsreis – Het beste van IJsland, de ‘Grand Tour’ neemt je mee op een onvergetelijke tour langs de zuid-, west- en noordkust van het eiland. Daarnaast brengt de groep een bezoek aan het schiereiland Snaefellsnes en de magische Westfjorden.

Ervaar de spectaculaire en ongetemde schoonheid van de IJslandse natuur, geniet van adembenemende landschappen en leer over de IJslandse geschiedenis en cultuur. Natuurlijk mogen enkele bezoeken aan hotpots of andere natuurlijke warmwaterbronnen niet ontbreken.

Uiteraard staat ook de Golden Circle op het programma, waar de ‘gouden’ Gullfoss waterval deel van uitmaakt. Je reist door naar het actieve geothermische gebied van Geysir waar Strokkur om de 5-7 minuten wel tot 25 meter hoog spuit. Ook breng je een bezoek aan het Þingvellir National Park, waar je tussen de Euraziatisch en Amerikaanse aardplaten door kunt lopen. De Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer die zichtbaar is in heel Zuidoost-IJsland, staat ook op het programma.

De groepsreis – Het beste van IJsland kronkelt zich langs lavavelden en langs de oceaan naar het Snæfellsnes schiereiland, waar de verschillende soorten landschappen adembenemend zijn. Vulkanische kraters, lavastromen, een ijskap, met ijs bedekte bergtoppen, fjorden, zandstranden en hoge kliffen, elke vorm kom je hier tegen.

Hoogtepunten en ervaringen

Tijdens deze groepsreis – Het beste van IJsland breng je als groep een bezoek aan de volgende bezienswaardigheden om kennis te maken met de typisch IJslandse cultuur:

 • Volledige begeleide tour door IJsland, inclusief het schiereiland Snæfellsnes en de Westfjorden
 • Ontdek drie nationale parken
 • Verken een 8000 jaar oude natuurlijke wonder lavagrot
 • Veerboot naar Westfjorden
 • Dynjandi-waterval – het kroonjuweel van de Westfjorden
 • Ontspan bij Vök Baths in de drijvende reeks geothermische zwembaden
 • Vaar tussen de enorme ijsbergen in het schilderachtige landschap van Jökulsárlón (het ijsbergenmeer)
 • Ervaar authentieke cultuur, bezoek kleine lokale musea en maak een selfie met IJslandse paarden
 • Zie meer zeevogels dan je ooit kunt tellen (juni-augustus)
 • Kleine groepen, maximaal 20 personen

Deze groepsreis in IJsland heeft een gemiddelde van 1 tot 2 uur wandelen elke dag, dit zijn meestal korte wandelingen van 5-20 minuten bij de bezienswaardigheden. Het is dan ook een gemakkelijke tour waarbij bijna iedereen kan deelnemen. Afhankelijk van de wegen zit je ongeveer 4 uur per dag in de bus.

Dag 1: Aankomst – Flybus – Reykjavík (50 km)
Je komt aan op vliegveld Keflavík en gaat (op eigen gelegenheid) met de Flybus naar Reykjavík. Je hebt de mogelijkheid om Reykjavik zelf te ontdekken.

Je overnacht in Hotel Klettur, Reykjavík.

Dag 2: Reykjavík – Gullfoss – Geysir – Þingvellir Nationaal Park – Borgarfjörður (300 km)
De eerste reisdag van deze groepsreis in IJsland staat de Golden Circle op het programma. Je begint met een bezoek aan een geothermisch verwarmde kas waar ze tomaten telen. Hiernaast heb je de mogelijkheid om op de foto te gaan met een IJslands paard en leer je over de unieke kwaliteiten en de geschiedenis van deze paarden. Vervolgens ontdek je de ‘gouden’ Gullfoss waterval. Je reist door naar het actieve geothermische gebied van Geysir waar Strokkur om de 5-7 minuten wel tot 25 meter hoog spuit.

De volgende halte is het oude Vikingparlement en UNESCO-werelderfgoed Þingvellir Nationaal Park. Als laatste breng je een bezoek aan het Þingvellir National Park waar je tevens tussen de Euraziatisch en Amerikaanse aardplaten door kunt lopen. Je vervolgt de reis verder naar de overnachtingsplaats in Borgarnes, een stadje aan de over van Borgarfjörður.

Je overnacht in Hotel Hamar, Borgarnes (incl. ontbijt en diner).

Dag 3: Borgarnes – Snæfellsnes schiereiland – Snæfellsjökull – Baldur Ferry – Flatey (290 km)
Deze groepsreis in IJsland vervolgt zich langs lavavelden en langs de oceaan naar het Snæfellsnes schiereiland waar verschillende mooie landschappen te zien zijn. Vulkanische kraters, lavastromen, een ijskap, ijs bedekte bergtoppen, fjorden, zandstranden en hoge kliffen kom je hier allemaal tegen. Onder de Snæfellsjökull bevind zich een lava grot welke je gaat bezoeken. Tijdens deze tour ga je 35 meter onder de grond en maar liefst 200 meter de lavatunnel in genaamd Vatnshellir. Middels een lange smalle trap bereik je twee verschillende delen van de lava grot. Het bovenste gedeelte heeft prachtige natuurlijke vormen en standbeelden, het onderste gedeelte is rustgevend, duister en geheimzinnig. De duur van deze tour is ongeveer een uur.

In de middag reis je met de Baldur Ferry van Stykkishólmur naar Brjánslækur in de Westfjorden. Onderweg maakt de boot een stop op het eiland Flatey, als het mooi weer is kun je genieten van een prachtig uitzicht over ontelbare eilanden in de baai evenals de Snæfellsjökull gletsjer.

Je overnacht in Fosshotel Westfjords, Patreksfjörður (incl. ontbijt en diner).

Dag 4: Stykkishólmur – Baldur Ferry – Flatey – Hnjótur – Látrabjarg – Patreksfjörður (150 km)
De kustlijn wordt gevolgd richting de eerste stop. Deze stop in de Westfjorden is het Folk and Transport museum in Hnjótur. De tweede stop is bij de kliffen van Látrabjarg. Dit is het meest westelijke puntje van IJsland (en Europa) waar je papegaaiduikers vanaf half mei tot en met half augustus kunt bewonderen. Naast papegaaiduikers zijn hier nog veel meer vogels te vinden zoals alken, zeekoeten, stormvogels, aalscholvers en drieteenmeeuwen.

Als de weersomstandigheden het toelaten reis je naar het strand van Rauðisandur met eindeloos rood zand. De prachtige tinten van het zand verschillen met daglicht, getijden en weer. Dit zandstrand is de thuisbasis van talloze zeevogels en zeehonden en is een oase van unieke rust. Vergeet alles, behalve misschien de perfecte foto te maken van de steeds veranderende tinten geel, oranje en rood.

Je overnacht in Fosshotel Westfjords, Patreksfjörður (incl. ontbijt en diner)

Dag 5: De prachtige Westfjorden (440 km)
Reizend over bergen en langs oevers van schilderachtige fjorden bereik je Arnarfjörður. Hier kom je de unieke waterval Dynjandi tegen. Het water van deze waterval valt over zeven verschillende niveaus naar beneden en is tevens uitgeroepen tot mooiste waterval van het land door de bevolking van IJsland. Na deze stop reis je verder via de zuidelijke oevers van de Westfjorden. Deze route wordt helaas vaak overgeslagen en kenmerkt zich door steile kliffen en diepe baaien, een prachtige route dus!

We bereiken Erpsstaðir, een door een familie gerunde melkveehouderij die vooral bekend staat om hun ijs en verschillende andere zuivelproducten. Neem een kijkje in de wereld van de melkproductie en proef hun unieke ijs direct van de boerderij, met lokale seizoensgebonden smaken.

Je overnacht in Hotel Laugarbakki, Hvammtangi (incl. ontbijt en diner).

Dag 6: Hvítserkur – Borgarvirki – Kolugljúfur-kloof – Víðimýri turfkerk – Akureyri (290 km)
De reis van vandaag gaat een beetje van de gebaande paden. Je passeert het vissersdorpje Hvammstangi, ook wel de zeehondenhoofdstad van IJsland. Een onverharde weg leid je rond het schiereiland Hvítserkur, een hoogtepunt aan de oostkust van de regio: een massa stollingsgesteente ongeveer 15 meter hoog, gelegen aan de kust. Hier leven stormvogels en meeuwen. Een oud verhaal vertelt dat de Hvítserkur een versteende trol is die van plan was een nabijgelegen klooster te stenigen. maar de dageraad brak aan voordat hij kon slagen.

De reis gaat verder naar de Kolugljúfur-kloof, waar watervallen in de diepe, ruige kloof stromen. Het is een adembenemend gericht om op het uitkijkplatform te lopen en het kalme water van de rivier plotseling te zien springen. Verder richting het noorden maak je een stop bij Víðimýri, een van de weinige bewaarde turfkerken op IJsland. Je vervolgt de weg verder naar Akureyri, waar je twee nachten verblijft.

Je overnacht in Sæluhús Studio Apartments, Akureyri (incl. ontbijt en diner).

Dag 7: Akureyri – Siglufjörður – haringmuseum – walvis spotten – Akureyri (170 km)
Geniet vandaag allereerst van een ontbijt nabij de botanische tuin in Akureyri, want hierna staat een walvisexcursie van 2-3 uur in Eyjafjörður – de langste fjord van IJsland vlak onder de poolcirkel – op het programma.

Rijd verder naar Siglufjörður en geniet van het spectaculaire fjordlandschap. Siglufjörður is de noordelijkste stad van IJsland en de haringhoofdstad van de Noord-Atlantische Oceaan. Het is gelegen op het bergachtige schiereiland Tröllaskagi. Onderweg passeer je kleine vissersdorpjes en maak je een stop bij een verlate vallei. Inbegrepen is een bezoek aan het Haring Era Museum in Siglufjörður. Het is het grootste maritiem museum van IJsland en het enige IJslandse museum dat de European Museum Award heeft gewonnen.

Je overnacht in Sæluhús Studio Apartments , Akureyri (incl. ontbijt en diner).

Dag 8: Akureyri – Goðafoss – Mývatn – Pseudo krater – Dimmuborgir – Námaskarð – Víti krater – Krafla – Dettifoss – Bakkagerði (370 km)
De dag start met een bezoek aan de waterval van de goden ook wel bekend als de Goðafoss waterval. Je reist door naar Mývatn, bekend om zijn rijke vogelleven en buitengewone vulkanische lava landschappen. Je brengt een bezoek aan de pseudo kraters, gaat wandelen in het lavaveld van Dimmuborgir, klimt naar de rand van de Hverfjall krater, ziet de warmwaterbronnen en kokende modderpoelen van Námaskarð, reist naar het Víti kratermeer en bezoekt de geothermische velden van Krafla.

De reis gaat verder naar Dettifoss, Europa’s krachtigste waterval in het noordelijke deel van Vatnajökull National Park. De wandeling heen en terug duurt ongeveer 40-60 minuten. Je gaat verder naar het oosten door het kale en soms verlaten landschap met bergen rondom en gaan door de onbewoonde hooglanden naar Oost-IJsland. Je verkent de meest noordelijke fjord van het Oost-fjordgebergte. Het geïsoleerde dorp Bakkagerði bij Borgarfjörður-Eystri. Het dorp heeft slecht 120 inwoners. Dit charmante dorp is nauw gebouwd naast de steile berghelling en om er te komen is een dramatisch maar lonende rit. De kleurrijke bergen zijn uniek en indrukwekkend.

Je overnacht in Guesthouse Álfheimar, Borgarfjörður Eystri (incl. ontbijt en diner).

Dag 9: De Oostfjorden en geothermische baden (340 km)
Vandaag ga je het dramatische fjordenlandschap en de kleine vissersdorpjes aan het einde van bochtige wegen in de Oostfjorden te bewonderen. De eerste stop is bij Vök-baden, een geothermische zwembad in het Urriðavatn meer. Geniet van het warme water. Na het bezoek aan het geothermische bad ga je verder richting Petra’s Stenenmuseum. Petra verzamelde bijna 80 jaar lang deze unieke rotsen, stenen en kristallen. In de middag zie je de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa.

Je overnacht in Fosshotel Vatnajökull, Höfn in Hornarfjörður (incl. ontbijt en diner).

Dag 10: Vatnajökull – Jökulsárlón – Diamond Beach – Skaftafell – Vík (280 km)
Je bezoekt vandaag het Vatnajökull National Park, dat ongeveer 14% van IJsland beslaat, waardoor qua oppervlakte het, het op één na grootste nationale park van Europa is. Er wordt onderweg een stop gemaakt voor een boottocht tussen drijvende ijsbergen op het prachtige ijsbergenmeer Jökulsárlón. Vervolgens wandel je langs het zwarte strand van Diamond Beach. Je verkent de regio Skaftafell die genesteld ligt onder de hoogste berg van IJsland en de op een na grootste stratovulkaan van Europa, de 2.110 meter hoge Hvannadalshnúkur. Je loopt langs een van de vele gletsjertongen in de omgeving. Je rijdt verder naar de overnachtingsplek van vandaag, Vík, het meest zuidelijke dorp van IJsland.

Je overnacht in Hotel Vík, Vík y Mýrdalur (incl. ontbijt en diner).

Dag 11: Vatnajökull National Park – Vík – zwarte stranden – Eyjafjallajökull – Skógafoss – Seljalandsfoss – Reykjavík (210 km)
Vandaag reis je langs de zuidkust van IJsland tussen de zee, ruige bergen, gletsjers en watervallen. Je verkent het zwarte lavastrand, Reynisfjara en de vogelkliffen, voordat je een stop maakt bij de Skógafoss waterval. Het neerstortende water zorgt voor een mist die resulteert in frequente en magische regenbogen.

Daarna breng je een bezoek aan het Skógar volksmuseum en de welbekende turfhuizen. Je reist verder naar de Seljalandsfoss waar je een pad kan volgen om achter de waterval te komen. Neem een regenjas en goede laarzen mee.

Hierna breng je een bezoek aan het Lava & Valcano Exhibition Centre gericht op geologie en actieve vulkanen en kijk je naar een documentaire over vulkaanuitbarstingen in de afgelopen jaren. In de avond heb je een afscheidsdiner in een restaurant in Reykjavík, de hoofdstad van IJsland.

Je overnacht in Hotel Klettur, Reykjavík (incl. ontbijt en farewell diner).

Dag 12: Reykjavík – Flybus – vertrek (50 km)
Je gaat (op eigen gelegenheid) met de Flybus naar vliegveld Keflavík.

 • Vlucht Amsterdam Keflavík v.v.
 • Luchthavenbelasting en ticketingfee
 • Flybus (Keflavík-Reykjavík v.v.)
 • 10 dagen bus en Engelstalige gids
 • 11 nachten in 2-persoonskamers, inclusief ontbijt
 • 10x 3-gangen diner
 • Bezoek aan drie nationale parken
 • Entree tot de Lava Cave op Snæfellsnes
 • Overtocht naar de Westfjorden
 • Entree tot het Folk and Transport Museum in Hnjótur
 • Bezoek zuivelboerderij bij Erpstaðir
 • Bezoek aan geothermische kas en paardenstallen
 • Entree tot het Haringmuseum in Siglufjordur
 • Walvis- en zeevistour bij Eyjafjörður fjord
 • Entree Vök Baths, inclusief handdoek
 • Entree tot Petra’s stenenmuseum in Oost-IJsland
 • Boottocht op de Jökulsárlón ijsbergenmeer
 • Tentoonstelling en 4K-film in Lava Centre in Hvolsvöllur
 • Bezoek Skógar Folk Museum
 • Uitgebreid informatiepakket
 • Dominicus reisgids IJsland

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen.

Vertrekdata in 2024 en 2025

grand tour 2024

Grand tour 2025

 

Vanafprijs per persoon 2024 en 2025

grand tour 2024 prijzen

Grand tour 2025

Zo werkt de vanafprijs


*** Let op, momenteel worden de individuele reizen allemaal op maat berekend. Er staan geen prijstabellen op de site. Groepsreizen hebben wel een prijs waarin de prijs afhankelijk is van de beschikbare stoelen in het vliegtuig. ***


De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan.

De vluchtklasse waarop de prijs van de reis is gebaseerd is:

 1. beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Klik hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

 

 

Groepsreis - Het beste van IJsland, de ‘Grand Tour’ - kaart

Impressies

Groepsreis - Het beste van IJsland, de ‘Grand Tour’

Regio's bij deze reis

Groepsreis - Het beste van IJsland, de ‘Grand Tour’
Noord-IJsland
Oost-IJsland
Reykjavík
West-IJsland
Zuid-IJsland

Onze vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod
IJsland
Groepsreis winterbreak noorderlicht (budget of comfort)
5 dagen sep – april

De Golden Circle, hotpots en noorderlicht Bij deze 5-daagse noorderlicht groepsreis ‘Winterbreak' bezoek je gedurende de dag een aantal hoogtepunten van Zuid-IJsland, zoals de Golden Circle, de Blue Lagoon en een aantal bijzondere (en misschien wel gedeeltelijk bevroren) watervallen, ’s Avonds krijg je de mogelijkheid om de hemel af te speuren naar het prachtige noorderlicht, eventueel vanuit de hotpot bij je hotel. Je bent er even helemaal tussenuit! Naast het noorderlicht staat IJsland natuurlijk bekend om de prachtige, ruige landschappen, afgewisseld met vredige bergweiden. Woeste fjorden, gletsjers, zwarte stranden, watervallen, een ijsbergenmeer, vulkanen en geisers zijn allemaal typerend voor het landschap op IJsland. Deze reis in het kort Na je aankomst op de luchthaven Keflavík ga je met de Flybus naar je accommodatie in Reykjavík. Van daaruit kan je de stad verkennen, waarbij we natuurlijk een aantal suggesties doen om de hoofdstad op eigen gelegenheid te verkennen. De volgende dag bezoek je het schiereiland Reykjanes met zijn warmwaterbronnen, bergen, vogelrotsen, vuurtorens en vissersdorpjes. Aan het eind van de dag is er gelegenheid om heerlijk te ontspannen in het warme blauwe water van de beroemde Blue Lagoon. Op dag drie van deze reis breng je een bezoek aan de actieve vulkaan onder de gletsjer Eyjafjallajökull. Je bezoekt de hoge, maar smalle waterval Seljalandsfoss, waar een pad achter de waterval doorloopt. In de namiddag is er een mogelijkheid om een gletsjerwandeling te maken (tegen meerprijs). Als alternatief kan je wandelen op een zwart lavastrand bij de prachtige vogelkliffen van Reynisfjara. Op dag 4 bezoek je het geothermische gebied Geysir, waarbij de stoom van veraf al te zien is. Hier tref je een verscheidenheid aan van hete bronnen en borrelende poelen, inclusief de originele geiser Geysir, die nu meestal slaapt, maar die aan de nabijgelegen Strokkur een uitstekende vervanger heeft. Deze spuit elke 5 à 10 minuten. Na dit bezoek rijdt de bus verder naar de ‘gouden waterval’ Gullfoss, die in twee stappen 34 meter omlaag valt en het Nationaal Park Þingvellir. De laatste dag maak je je weer klaar voor vertrek terug naar Nederland. Noorderlicht groepsreis ‘Winterbreak’ (budget) ’23-’24 Bij de budgetreis noorderlicht groepsreis ‘Winterbreak' slaap je in guesthouses en cottages, prijs per persoon: vanaf € 1.250 in een 2-persoonskamer. Je reist in een internationale groep. Noorderlicht groepsreis ‘Winterbreak’ (comfort) ’23-’24 Bij de comfortreis noorderlicht groepsreis ‘Winterbreak' slaap je in hotels, prijs per persoon: vanaf € 1.480 in een 2-persoonskamer. Je reist in een internationale groep.

Vanaf 1250 p.p.
IJsland
Rondom IJsland groepsreis
8 dagen jan – dec

Bekijk het beste van IJsland in de kortst mogelijke tijd tijdens deze begeleide 'Rondom IJsland groepsreis.' Het is een cirkeltour rond het eiland die tweewekelijks op vrijdag vertrekt, het hele jaar door! De groepsgrootte is maximaal 30 reizigers. Je reist in een internationale groep. Reis over de ringweg van IJsland en ontdek prachtige landschappen en dramatische landschappen: vulkanen, lavavelden, warmwaterbronnen, bergen, fjorden, gletsjers, gletsjerlagune en watervallen. Geniet van een ontspannen groepsreis op de ringweg van IJsland, waarbij natuur, avontuur en culturele ervaringen worden gecombineerd. Tijdens de tour zijn er twee avonden met Northern Lights Academy (van september tot half april). Vertrekdata van deze groepsreis Doe mee aan deze geweldige en complete rondreis door IJsland, het hele jaar door een bestseller! Jaag op de middernachtzon in de zomer en het noorderlicht in de winter (september tot en met maart). Iedere reis gaat er een inspirerende Engelssprekende gids mee. Je reist in een internationale groep. De reis vertrekt iedere twee weken op vrijdag. Kijk hieronder bij vertrekdata voor de exacte data. Hoogtepunten & ervaringen Volledig begeleide tour rond de ringweg van IJsland Verken twee nationale parken De Golden Circle inclusief Þingvellir, Geysir & Gullfoss Mývatn natuurbaden, inclusief handdoek Bezoeken aan kleine lokale musea, culturele ervaringen en excursies Bezoek aan IJslandse paardenstallen en een geothermische kas 2x avonden met Northern Lights Program (van september tot half april) Boottocht op de gletsjerlagune Jökulsárlón van mei tot september Optioneel walvissen spotten in Akureyri in de ochtend van dag 3, april tot oktober Ervaar stromende lava tijdens de IJslandse Lava Show Tip: Boek een extra nacht in Reykjavík voorafgaand of na afloop van je groepsreis. Reykjavík is een hele gezellige stad met leuke winkeltjes, een oude haven en veel restaurants.

Vanaf 2405 p.p.
IJsland
Zeer complete noorderlicht groepsreis in een kleine groep
8 dagen sep – april

Bij de 'Zeer complete noorderlicht groepsreis in een kleine groep noorderlicht' kun je overdag genieten van de talrijke spectaculaire natuurfenomenen van Zuid- en West-IJsland, terwijl je ’s avonds op zoek gaat naar het noorderlicht. De reis brengt je onder andere langs de Golden Circle, een groot aantal indrukwekkende watervallen en uitgestrekte lavavelden en spoelzandvlaktes. Ook bezoek je tijdens deze reis tweemaal het ijsbergenmeer Jökulsárlón: één keer overdag en één keer ’s avonds tijdens je zoektocht naar het noorderlicht. De groepsreis is hetzelfde als onze andere 'Zeer complete noorderlicht groepsreis.' De groepsgrootte is alleen 16 deelnemers in plaats van 40 deelnemers. Vertrekdata van de groepsreis noorderlicht De vertrekdata zijn de gehele winter door. Iedere reis gaat er een inspirerende Engelssprekende gids mee. Je reist in een internationale groep. Kijk hieronder bij vertrekdata voor de exacte data. IJsland noorderlicht wekdienst: Tijdens deze noorderlicht groepsreis IJsland wordt ook de hemel afgespeurd naar het noorderlicht als je ligt te slapen. Indien gewenst en vooraf aangegeven, word je gewekt wanneer het noorderlicht te zien is. Tip: Boek een extra nacht in Reykjavík voorafgaand of na afloop van je groepsreis. Lees hier het reisverhaal van onze oud-collega's Idy en Yvonne over deze groepsreis in 2016.

Vanaf 2920 p.p.
IJsland
Zeer complete noorderlicht groepsreis IJsland
8 dagen sep – april

Bewonder de hoogtepunten van Zuid- en West-IJsland tijdens je zoektocht naar het noorderlicht Bij deze 'Zeer complete noorderlicht groepsreis IJsland' kun je overdag genieten van de talrijke spectaculaire natuurfenomenen van Zuid- en West-IJsland, terwijl je ’s avonds op zoek gaat naar het noorderlicht. De reis brengt je onder andere langs de Golden Circle, een groot aantal indrukwekkende watervallen en uitgestrekte lavavelden en spoelzandvlaktes. Ook bezoek je tijdens deze reis tweemaal het ijsbergenmeer Jökulsárlón: één keer overdag en één keer ’s avonds tijdens je zoektocht naar het noorderlicht. Vertrekdata van de noorderlicht groepsreis IJsland De vertrekdata zijn de gehele winter door. Iedere reis gaat er een inspirerende Engelssprekende gids mee. Kijk hieronder bij vertrekdata voor de exacte data. IJsland noorderlicht wekdienst Tijdens deze noorderlicht groepsreis IJsland wordt ook de hemel afgespeurd naar het noorderlicht als je ligt te slapen. Indien gewenst en vooraf aangegeven, word je gewekt wanneer het noorderlicht te zien is. Winter 2024 - 2025 'Zeer complete IJsland noorderlicht groepsreis': vanaf € 2.455 p.p. Je reist in een internationale groep.   Lees hier het reisverhaal van onze oud-collega's Idy en Yvonne over deze groepsreis in 2016.

Vanaf 2455 p.p.
IJsland
Groepsreis – Het beste van IJsland, de ‘Grand Tour’
12 dagen mei – sep

Groepsreis het hele eiland rond De 'Groepsreis - Het beste van IJsland, de ‘Grand Tour’ neemt je mee op een onvergetelijke tour langs de zuid-, west- en noordkust van het eiland. Daarnaast brengt de groep een bezoek aan het schiereiland Snaefellsnes en de magische Westfjorden. Ervaar de spectaculaire en ongetemde schoonheid van de IJslandse natuur, geniet van adembenemende landschappen en leer over de IJslandse geschiedenis en cultuur. Natuurlijk mogen enkele bezoeken aan hotpots of andere natuurlijke warmwaterbronnen niet ontbreken. Uiteraard staat ook de Golden Circle op het programma, waar de ‘gouden’ Gullfoss waterval deel van uitmaakt. Je reist door naar het actieve geothermische gebied van Geysir waar Strokkur om de 5-7 minuten wel tot 25 meter hoog spuit. Ook breng je een bezoek aan het Þingvellir National Park, waar je tussen de Euraziatisch en Amerikaanse aardplaten door kunt lopen. De Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer die zichtbaar is in heel Zuidoost-IJsland, staat ook op het programma. De groepsreis - Het beste van IJsland kronkelt zich langs lavavelden en langs de oceaan naar het Snæfellsnes schiereiland, waar de verschillende soorten landschappen adembenemend zijn. Vulkanische kraters, lavastromen, een ijskap, met ijs bedekte bergtoppen, fjorden, zandstranden en hoge kliffen, elke vorm kom je hier tegen. Hoogtepunten en ervaringen Tijdens deze groepsreis - Het beste van IJsland breng je als groep een bezoek aan de volgende bezienswaardigheden om kennis te maken met de typisch IJslandse cultuur: Volledige begeleide tour door IJsland, inclusief het schiereiland Snæfellsnes en de Westfjorden Ontdek drie nationale parken Verken een 8000 jaar oude natuurlijke wonder lavagrot Veerboot naar Westfjorden Dynjandi-waterval – het kroonjuweel van de Westfjorden Ontspan bij Vök Baths in de drijvende reeks geothermische zwembaden Vaar tussen de enorme ijsbergen in het schilderachtige landschap van Jökulsárlón (het ijsbergenmeer) Ervaar authentieke cultuur, bezoek kleine lokale musea en maak een selfie met IJslandse paarden Zie meer zeevogels dan je ooit kunt tellen (juni-augustus) Kleine groepen, maximaal 20 personen Deze groepsreis in IJsland heeft een gemiddelde van 1 tot 2 uur wandelen elke dag, dit zijn meestal korte wandelingen van 5-20 minuten bij de bezienswaardigheden. Het is dan ook een gemakkelijke tour waarbij bijna iedereen kan deelnemen. Afhankelijk van de wegen zit je ongeveer 4 uur per dag in de bus.

Vanaf 6320 p.p.
IJsland
Individuele reis op maat IJsland
jan – dec

Boek jouw individuele reis op maat in IJsland We zijn dé specialist in het leveren van reizen op maat, passend bij je wensen en de diverse mogelijkheden die IJsland te bieden heeft. Met het vliegtuig naar IJsland en op pad met een huurauto of camper Onze reizen op maat naar IJsland met huurauto hebben vele voordelen. Je bent flexibel en we regelen de reis tot in de puntjes, precies zoals jij wilt. Je bepaalt zelf de route die je aflegt, welke highlights je bezoekt en welke gebieden van IJsland je gaat verkennen. Uiteraard kunnen wij je over de diverse mogelijkheden adviseren. Ook waar je overnacht en voor hoe lang bepaal je allemaal zelf. Op IJsland is dat allemaal vrij eenvoudig, want er zijn veel mogelijkheden om te overnachten. Denk dan aan hotels, leuke vakantiehuisjes en kampeerplaatsen die goed verdeeld over het eiland zijn gelegen. Maatwerk, kennis én ervaring zijn onze sterke kanten. Wanneer je zelfstandig of in overleg met ons een autorondreis wilt samenstellen, is dat uiteraard mogelijk. Ook voor de accommodaties kun je je wensen aan ons doorgeven, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden. Onze reizen op maat zijn helemaal aan te passen op jouw wensen. Individuele reizen op maat naar IJsland, met je eigen voertuig met de veerboot of de vrachtboot Ook wanneer je met je eigen auto of motor naar IJsland gaat (met de veerboot of vrachtboot), kun je een van onze autorondreizen boeken, beginnend en eindigend in Reykjavík of Seydisfjörður, afhankelijk van of je reist met de veerboot of de vrachtboot. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een rondreis zelf of in samenspraak met ons op maat samen te stellen. Wij staan je met raad en daad terzijde om je reis naar IJsland onvergetelijk te maken! Wandelreis als aanvulling op een autorondreis? Er zijn veel wandelmogelijkheden op IJsland. De Laugavegur is een wereldberoemde, adembenemende wandelreis, maar er zijn veel meer prachtige wandeltochten. Vraag gerust naar meer mogelijkheden, bijvoorbeeld in de Westfjorden en Oostfjorden!

    Prijs op aanvraag
IJsland
Mysterieus noorderlicht – Westfjorden
7 dagen sep – april

De Mysterieus noorderlicht - Westfjorden reis naar de afgelegen Westfjorden neemt je mee op een buitengewoon avontuur, waarbij je de minder bekende delen van het land verkent, zoals charmante dorpjes, prachtige watervallen, dansende lichten en kleurrijke lavavelden. Dompel jezelf onder in de ongetemde schoonheid, rijke geschiedenis en levendige cultuur en vergroot tegelijkertijd je kansen om getuige te zijn van het betoverende noorderlicht. Maak je klaar om gepakt te worden door de magische luchten en landschappen van de 'Westfjords Way,' waar elke dag spannende ervaringen en onvergetelijke momenten op je wachten. Ontdek de wonderen van West-IJsland en ga op een zoektocht naar het noorderlicht. Je reist in een kleine groep van maximaal 22 personen.

Vanaf 3065 p.p.
IJsland
Betoverend Zuidwest-IJsland
7 dagen sep – mei

Ontdek het betoverende Zuidwest-IJsland met indrukwekkende landschappen, rijke geschiedenis en levendige cultuur. In deze 7-daagse groepsreis maak je kennis met de zuidelijke en westelijke regio's van IJsland. Betoverend IJsland is een kleine groepsreis, waarbij je geniet van het comfort van eersteklas accommodatie. Dit buitengewone avontuur leidt je door enkele van de meest karakteristieke en fascinerende gebieden van het land, waar geologische wonderen, prachtige watervallen, dramatische zeevogelkliffen en kleurrijke lavavelden op je wachten. Dit alles in een kleine groep van maximaal 22 personen.

Vanaf 3875 p.p.

Boeken bij Creating Stories | IJslandspecialist?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories | IJslandspecialist ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact IJslandspecialist

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@ijslandspecialist.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Het hangt dus geheel af van je plannen. Voor degenen die geen specifieke plannen hebben: de beste tijd is tussen eind juni en begin september. Eind juni is de beste tijd voor vogelliefhebbers. Eind juni en begin juli bloeien de meeste planten en wordt het nauwelijks donker. Daar tegenover staat het feit dat de paden en wegen landinwaarts nog niet overal toegankelijk zijn.
De beste tijd voor walvistochten is begin juni tot eind augustus (voor blauwe vinvissen, begin augustus). Het hoogseizoen loopt van begin juli tot half augustus en bij toeristische attracties kan het soms behoorlijk druk zijn. In september is het overal weer volkomen rustig en is het vaak best aangenaam weer. Bussen rijden dan echter minder vaak of niet meer (binnenlandse en excursiebussen) en de zomerhotels en enkele musea zijn weer gesloten. In het binnenland kan het hier en daar sneeuwen. In de tweede helft van september pronkt IJsland met zijn prachtige herfstkleuren.
Februari, maart en april zijn ideaal voor superjeepsafari's, langlauf- en sneeuwscootertochten of 'gewoon normaal' rijden door de glinsterende, winterse landschappen. Buiten Reykjavik ligt er veel sneeuw en is het weer langer licht (vanaf eind maart is het langer licht dan hier). De maanden mei en juni markeren de overgang van winter naar zomer. Dan kan het weer behoorlijk wisselvallig zijn en is een flinke sneeuwbui niet ongewoon. Maar het kan ook het mooiste weer ter wereld zijn.
Lees HIER meer over de beste reistijd voor IJsland.

Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.

Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.  

IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterrijen, immense gletsjers, watervallen in alle soorten en maten, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!

Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.