Inside the Volcano

De slapende vulkaan Þríhnúkagígur is een uitzonderlijk natuurfenomeen!

Heb je je wel eens afgevraagd hoe een vulkaan eruit ziet aan de binnenkant? Met deze unieke tour neem je letterlijk een kijkje in een slapende vulkaan. Na een wandeling door de mooie omgeving en een lavaveld (ongeveer 45 minuten) kom je aan bij de top van de krater. Met een open kabellift daal je maar liefst 120 meter af naar de bodem van de krater en de magmakamer, die vroeger gevuld was met stromende hete magma.

Over de excursie

  • Periode: van 10 mei – 31 oktober.
  • Vertrek van de excursie: er vertrekken meerdere excursies per dag. De eerste tour start om 08:00 uur en de laatste tour in de middag.
  • Duur: 5–6 uur (ongeveer 35-40 minuten in de vulkaan).
  • Vereiste conditie: gemiddeld (de moeilijkheidsgraad is 2 uit 5). Ervaring in wandelen is niet nodig. Het is geen steile wandeling naar de vulkaan, het oppervlak kan soms wat oneffen zijn. De laatste 10 minuten van de wandeling zijn de grootste uitdaging met een hoogte verschil van ongeveer 100 meter. Deze excursie is niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking.
  • Loopafstand: ongeveer 3 km per enkele reis.  De wandeling duurt meestal tussen de 45-50 minuten (dit hangt ook af van de gemiddelde conditie van de mensen in de groep). Tijdens de wandeling zal er altijd een gids bij zijn.
  • Minimumleeftijd: 12 jaar (Het is mogelijk om een uitzondering te maken voor jongere kinderen, neem dan contact met ons op).

Praktisch

Vanaf 12 jaar

07:30, 09:30, 11:30, 13:30, 15:30, 16:00 uur

6 uur, inclusief transfer

Reykjavík

 

Je kunt ook zelf naar het meeting point komen in de omgeving van de vulkaan. Zo spaar je de pick-up kosten vanuit Reykjavík (ISK 2.500 volwassenen en ISK 1.250 ISK kinderen)

Je kunt ook zelf naar het meeting point komen in de omgeving van de vulkaan. Zo spaar je de pick-up kosten vanuit Reykjavík (ISK 2.500 volwassenen en ISK 1.250 ISK kinderen)